-
Καλημέρα,
Ξέρει κανείς να μου πει με βεβαιότητα αν το (ημι-)υβριδικό Smart που κυκλοφόρησε πρόσφατα έχει τις φοροαπαλλαγές που έχουν τα υβριδικά; Επίσης αν δικαιούται καθημερινή είσοδο στο δακτύλιο όπως όλα τα υβριδικά;
Ευχαριστώ.
-
Καλημέρα,
Ξέρει κανείς να μου πει με βεβαιότητα αν το (ημι-)υβριδικό Smart που κυκλοφόρησε πρόσφατα έχει τις φοροαπαλλαγές που έχουν τα υβριδικά; Επίσης αν δικαιούται καθημερινή είσοδο στο δακτύλιο όπως όλα τα υβριδικά;
Ευχαριστώ.
-
Καλημέρα,
Ευχαριστώ.
-
Υβριδικο? απλα αναβοσβηνει μονο του!!! Σα τα λαμπακια στο χριστουγεννιατικο δεντρο
-
Το έχεις οδηγήσει Βαγγέλη;
-
εχει οδηγησει συανδελφος ενα C3 που ειχε κυκλοφορησει το 02 στην ευρωπη με παρομοιο συστημα. Ειχε λιγοτερη καταναλωση , δεν ηταν αισθητη η διαδικασια σβησιματος-επανεκκινησης αλλα το παρκαρισμα του επαιρνε λιγο χρονο παραπανω
-
Ξέρεις τίποτα σχετικά με τις διευκολύνσεις του (τέλη, δακτύλιο);
-
To συγκεκριμένο έχει απλά start-stop δλδ;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
To συγκεκριμένο έχει απλά start-stop δλδ;Ναι....δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω δεν χαιρει προνομιων οπως των υβριδικων
-
Aν έχει αυτό μόνο δεν έχει τέτοια προνόμια.
-
Αν του κοτσάρουμε μια μπαταρία στο πορτμπακαζ (το ποιο; ), μοτεράκι ηλεκτρικό για φραπέ κι έναν ιμάντα στην ρόδα, μήπως μπορούμε να πάρουμε έγκριση για υβριδικό;
Το αστείο είναι πως το Smart που καίει 1/3 του Lexus RX400h δεν επιτρέπεται, ενώ το τελευταίο επιτρέπεται να μπαίνει στον δακτύλιο...
-
Παλαιότερα κάτι λεγόταν για πραγματικά υβριδικό Smart, για να δούμε όμως αν θα φτάσει έως την παραγωγή!
-
Και το smart diesel να δεις πόσο καίει και δεν το αφήνουν να μπει όχι στο δακτύλιο, αλλά ούτε και στη χώρα!
Στο παλιό smart τα τέλη ήταν 38 ευρώ, οπότε δε θα αποτελούσαν και σημαντικό κίνητρο αν δεν υπήρχαν!
Το start-stop θα πρέπει να το οδηγήσεις κατά τη γνώμη μου, γιατί τα smart έχουν σύστημα εκκίνησης πλαγιάς που σου κρατάει τα φρένα και απο μόνο του αυτό είναι επαρκώς σπαστικό, φαντάσου να σβήνει κιόλας!!Αν το θέλεις για οικολογικούς λόγους πάρ'το με κλειστά μάτια και άσε τους γιαλατζί οικολόγους με τα δέρματα και τα 200 άλογα να λένε...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Παλαιότερα κάτι λεγόταν για πραγματικά υβριδικό Smart, για να δούμε όμως αν θα φτάσει έως την παραγωγή!Πού να χωρέσουν βρε παιδιά δύο διαφορετικοί κινητήρες κι ενδεχομένως και μπαταρίες στο smartάκι!
Μήπως το μπερδεύετε με το ηλεκτρικό (EV) smart που έχει κυκλοφορήσει ήδη πιλοτικά στο Λονδίνο;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το αστείο είναι πως το Smart που καίει 1/3 του Lexus RX400h δεν επιτρέπεται, ενώ το τελευταίο επιτρέπεται να μπαίνει στον δακτύλιο...Εδώ που τα λέμε, δεν πρέπει να είναι θέμα κατανάλωσης, αλλά εκπομπής καυσαερίων.
Εάν το RX400h κατατάσσεται ως SULEV και το Smart ως 'απλά' LEV, τότε υπάρχει λογική.
Δεν τα έχω ψάξει τα ακριβή νούμερα, αλλα εχω την πεποιθηση οτι εχω πεσει μεσα στο certification που θα παρει το Smart στις ΗΠΑ...
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Παλαιότερα κάτι λεγόταν για πραγματικά υβριδικό Smart, για να δούμε όμως αν θα φτάσει έως την παραγωγή!
Πού να χωρέσουν βρε παιδιά δύο διαφορετικοί κινητήρες κι ενδεχομένως και μπαταρίες στο smartάκι!
Μήπως το μπερδεύετε με το ηλεκτρικό (EV) smart που έχει κυκλοφορήσει ήδη πιλοτικά στο Λονδίνο;
Mάλλον αυτό λέω...
Πόσο κοστίζει και τί αυτονομία έχει?
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Το αστείο είναι πως το Smart που καίει 1/3 του Lexus RX400h δεν επιτρέπεται, ενώ το τελευταίο επιτρέπεται να μπαίνει στον δακτύλιο...
Εδώ που τα λέμε, δεν πρέπει να είναι θέμα κατανάλωσης, αλλά εκπομπής καυσαερίων.
Εάν το RX400h κατατάσσεται ως SULEV και το Smart ως 'απλά' LEV, τότε υπάρχει λογική.
Δεν τα έχω ψάξει τα ακριβή νούμερα, αλλα εχω την πεποιθηση οτι εχω πεσει μεσα στο certification που θα παρει το Smart στις ΗΠΑ...
Συγκέντρωσης ή ποσότητας; Ωραία πατέντα!
Σημασία έχει ποια είναι η πραγματική ποσότητα...192γρ/χλμ για το SULEV λέξους και 113γρ/χλμ για το απλό LEV σμαρτ....
Τα συμπεράσματα δικά σας!
(εμένα δε με νοιάζει καθόλου αν ο άλλος έχει 3 τόνους αυτοκίνητο, το οποίο καίει, αναλογικά, λίγη βενζίνη. Αυτο που με ενδιαφέρει είναι να έχω όσο γίνεται λιγότερα καυσαέρια... οι προδιαγραφές που μετρούν συγκεντρώσεις είναι παγίδα διότι μπορεί να είναι από πλευράς περιεκτικότητας λιγότερα τα καυσαέρια αλλά από πλευράς όγκου περισσότερα και σίγουρα ανάλογα της βενζίνης που καίει το καθένα αυτοκίνητο...Μια χαρά τα λέει ο Γρηγόρης, ΙΜΗΟ!) -
Μην μπερδεύουμε τους ρύπους με τα αέρια του θερμοκηπίου...
Άλλο το πόσο CO2 εκπέμπει, που πρακτικά είναι ένα ποσό ανάλογο της κατανάλωσης, και άλλο το πόσο 'καθαρή' είναι η εξάτμισή του.
Προφανώς ένα SULEV έστω και SUV επιβαρύνει την ατμόσφαιρα της πόλης λιγότερο από ένα LEV, έστω και SMART, ιδιαίτερα όταν αυτό είναι diesel.
Στο κέντρο της πόλης ΔΕΝ μας ενδιαφέρει η κατανάλωση/εκπεμπόμενο CO2 αλλά το φιλτράρισμα των εκπεμπόμενων αερίων.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Mάλλον αυτό λέω...
Πόσο κοστίζει και τί αυτονομία έχει?
Πιλοτικά είπαμε!
Αυτονομία: 50 με 70 μίλια.
-
btw υπάρχει κι εδώ μία παρόμοια συζήτηση από παλαιότερα, όσον αφορά τα προνόμια των 'μεγάλων' υβριδικών:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 805#824805
Υβριδικό Smart και διευκολύνσεις