-
η δημοκρατία είναι μια brute force προσπάθεια εύρεσης της βέλτιστης λύσης, όπου βέλτιστη βάλε εσύ τα κριτήρια. Για αυτό το λόγο δεν νοείται δημοκρατία χωρίς ελευθερία (λόγων πράξεων κλπ πειραματισμών).
Υπό αυτό το πρίσμα ζούμε σε δημοκρατία άσχετα αν πολλοί απο εμάς επιλέγουμε να μην την εφαρμόζουμε και αυτό τελικά γυρνάει πίσω και φωνάζουμε για έλλειψη δημοκρατίας.το θέμα είναι πόσο και για πόσο η δημοκρατία θα είναι η καλύτερη και πιο ευέλικτη/δυναμική τεχνική που έχουμε για να λύνουμε προβλήματα. όταν η επιστήμη μπορεί είτε με αναλυτικές μεθόδους είτε με μεθόδους πρόβλεψης να επιλέγει λύσεις με σχετικά μικρό σφάλμα και απόκλιση απο την βέλτιστη, η ελευθερία που εγγυάται η δημοκρατία για πειραματισμούς χάνει τη πρακτική της αξία. Και μαζί με τη πρακτική της αξία χάνεται λίγο πολύ και η ίδια η αξία της δημοκρατίας αφού επικρατούν οι αγκυλώσεις που γονιδιακά έχει.
κάπου εδώ είναι νομίζω εμφανής η σχέση (γνώσεις για διάφορα προβλήματα-ποσοστό ανθρώπων που έχουν αυτές τις γνώσεις-ανάγκη για δημοκρατία) και το δίπολο περισσότερες/καλύτερες γνώσεις για αυτούς που πληρώνουν - δυνατότητα μαζικής πρόσβασης στη γνώση μέσω της μείωσης της κλίσης στη καμπύλη μάθησης καλό θα ήταν να κάτσει κάπου στη μέση. Δηλ. όποιος μπορεί/πληρώνει να μπορεί να μάθει παραπάνω (και ας του παρει παραπάνω χρόνο-χρήμα) αλλά το μέτωπο της γνώσης (η έρευνα αν θέλετε) να αποφέρει τουλάχιστον όσα δίνει το κομμάτι της εκπαίδευσης και να χρηματοδοτείται και απο αυτούς που θέλουν να εκπαιδευτούν
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Πίστεψέ με, δεν έχω καμία σχέση με την Ελληνική Αριστερά (ούτε με καμιά άλλη) και οι απόψεις μου είναι γενικώς οπφ (όπου φυσάει ο άνεμος)...δεν μου πέφτει λόγος αν είσαι αριστερός, ή όχι...
...Το θέμα είναι να μπορούμε να ανταλλάσσουμε απόψεις και όταν διαφωνούμε να το κάνουμε με σεβασμό στον συνομιλητή μας. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σίγουρα λιγότεροι, από την στιγμή που επιτρέπεται σε μικρές μειοψηφίες να επιβάλουν δια της βίας την άποψη τους στους πολλούς.@ Skye δεν μου πέφτει λόγος αν είσαι αριστερός, ή όχι. Ούτε εγώ είμαι Νεοδημοκράτης. Και η πολιτική του Σημίτη μια χαρά μου φαινόταν -και ελπίζω ότι στο ίδιο μήκος κύματος θα είναι και του Γιωργάκη όταν ανέβει στην εξουσία. Το θέμα είναι να μπορούμε να ανταλλάσσουμε απόψεις και όταν διαφωνούμε να το κάνουμε με σεβασμό στον συνομιλητή μας. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό;
H πολιτική του Σημίτη στην παιδεία όμως ήταν αρκετά διαφορετική, αν και κι αυτός φέρει το μερίδιο του ακέραιο, της ανωτατοποίησης των ΤΕΙ, χωρίς περαιτερω αλλαγές σε πρόγραμμα σπουδών κλπ κλπ
Για μένα, το μπάχαλο το σημερινό, συγκρίνεται μονάχα με το μπάχαλο του Αρσένη, που έβαλε τα παιδιά να δίνουν μια ντουζίνα μαθήματα για να περάσουν σε μια κ λοσχολή, ή το άλλο μπάχαλο επί Μητσοτάκη, που ήθελαν να βάλουν και...dress code τα χρυσά μου μεταξύ άλλων πατριωτικών...
Τώρα είναι σαφές νομίζω καθημερινά: το κρατικό πανεπιστήμιο είναι για τον φούτσο, γι' αυτό κι εμείς θα τ' αλλάξουμε αυτά, βάζοντας τους ιδιώτες που είναι καλοί και χρυσοί και με φοβερό επίπεδο, ενώ κι όποιος βγαίνει από ΤΕΙ ηλεκτρολογίας, θα μπορεί με ένα μεταπτυχιακό να κάνει τους ΕΜΠ να σκάσουν από το κακό τους, έτσι για ν'αποκατασταθούν μερικές ...αδικίες στην κακούργα την κενωνία, γιατί δηλαδή αυτός από το ΕΜΠ νομίζει πως είναι καλύτερος επειδή έγραψε τα διπλά μόρια...
'Ελα-μωρε-τωρα-που-θα-μου-πεις-εμένα....Εγώ θα πάω να πάρω μεταπτυχιακούλι από τον κύριο υπουργό φίνο και θα του δείξω εγώ που μας το παίζει κάποιος!
Φυσικά, σιγά μην πάω να φοιτήσω σε κάνα ΤΕΙ της επαρχίας, όταν ο κύριος Σαουθίστερνσρτερνεκρουσεστερν θα μου φτίαξει μπάνικο πανεπιστημιάκι έξω από την πόρτα μου, να καεί το μπουρδέλο το επαρχιώτικο ΤΕΙ, τι με περάσανε εμένα να πάω στην επαρχία, έχει μήπως Envy ή Balux στην επαρχία;
Επιτέλους, οι πραγματικές αξίες αναγνωρίζονται...
Κι όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι... Οι γονείς βέβαια, παρακαλούνται ν' αρχίσουν να βάζουν κανένα φράγκο στην άκρη για τα δίδακτρα, γιατί δεν θ'αργήσει η ώρα που όλοι θα πληρώνουν για να σπουδάσουν, οπότε θα καταφέρουμε οι φτωχοί να μην πατάνε το βρωμερό πόδι τους στα πανεπιστήμια. Ουστ, παλιοβρωμιάρηδες, που θέλετε και πανεπιστήμιο, όταν δεν μπορείτε να πληρώσετε ούτε μια είσοδο σε ένα κλαμπάκι στην παραλιακή, για να μην μιλήσω για μπουζούκια...
-
Και η πολιτική του Σημίτη μια χαρά μου φαινόταν -και ελπίζω ότι στο ίδιο μήκος κύματος θα είναι και του Γιωργάκη όταν ανέβει στην εξουσία. Το θέμα είναι να μπορούμε να ανταλλάσσουμε απόψεις και όταν διαφωνούμε να το κάνουμε με σεβασμό στον συνομιλητή μας. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό;αν και θα ξεφυγω παλι..
για την πολιτικη του σημιτη θα συμφωνησω σε γενικες γραμμες. τα εχω ξαναπει αλλωστε, εχω μεγαλο σεβασμο για τον σημιτη ως πολιτικη φυσιογνωμια, δεδομενης της περιοδου που ανελαβε την διακυβερνηση της χωρας. η συντριπτικη πλειοψηφια διαφωνει φυσικα μαζι μου, αφου ο σημιτης και ο 'κρατικος μηχανισμος' ειχαν καταντησει να φταινε ακομα και για τις γκομενες που δεν μας καθονται. δεχομαι την διαφωνια, αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου οπως κρινω το εργο του (ή το οραμα του) σημερα. να σημειωσω εδω πως, οπως εχω ξαναπει, κατα την περιοδο διακυβερνησης σημιτη δεν ειχα σε καμια περιπτωση την ιδια αποψη. δυστυχως δεν εχω τον ιδιο σεβασμο* για πολλους του 'κυκλου' του (οπως ο βενιζελος) και πολλους υπουργους της τοτε κυβερνησης του. επισης (δυστυχως) απο τον γιωργακη δεν περιμενω και πολλα, και πιστεψε με, το γεγονος οτι τον θεωρουν αμερικανακι δεν εχει ΚΑΜΙΑ σημασια για μενα. παντως τον προτιμω σιγουρα απο λαικιστες τυπου βενιζελου που πολιτικα ανηκουν στην δεκαετια του 80.
*σεβασμο ως πολιτικες φυσιογνωμιες, γιατι ενδεχεται, λχ ως επιστημονες στον χωρο τους να αξιζουν σεβασμο.
οσον αφορα το σεβασμο στην ανταλλαγη αποψεων, σιγουρα μπορουμε.
-
από την στιγμή που επιτρέπεται σε μικρές μειοψηφίες να επιβάλουν δια της βίας την άποψη τους στους πολλούς.Δε μπορείς να φαντστείς πόσο συμφωνούμε... απλά μάλλον έχουμε λίγο διαφορετική οπτική ως προς το ποιοι επιβάλλουν τι και με ποιους τρόπους...
-
@ Skye δεν μου πέφτει λόγος αν είσαι αριστερός, ή όχι. Ούτε εγώ είμαι Νεοδημοκράτης. Και η πολιτική του Σημίτη μια χαρά μου φαινόταν -και ελπίζω ότι στο ίδιο μήκος κύματος θα είναι και του Γιωργάκη όταν ανέβει στην εξουσία. Το θέμα είναι να μπορούμε να ανταλλάσσουμε απόψεις και όταν διαφωνούμε να το κάνουμε με σεβασμό στον συνομιλητή μας. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό;Τι θα κάνει ο Γιώργος;
Μπας και ξέρεις πότε, να προλάβουμε να φύγουμε; -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
από την στιγμή που επιτρέπεται σε μικρές μειοψηφίες να επιβάλουν δια της βίας την άποψη τους στους πολλούς.
Δε μπορείς να φαντστείς πόσο συμφωνούμε... απλά μάλλον έχουμε λίγο διαφορετική οπτική ως προς το ποιοι επιβάλλουν τι και με ποιους τρόπους...
Πολύ ωραίο εγκάθετο σχόλιο αυτό, τα συγχαρητήριά μου!
Και νομίζω (αν το κατάλαβα σωστά... ) πως συμφωνώ απόλυτα...Skye, βλέπω συμφωνούμε και στο θέμα του Σημίτη (άλλη τρελή μειοψηφία εδώ μέσα... ), τελικά πρέπει να κάνουμε κι εμείς ένα...πολιτικό όμιλο προβληματισμού , για να μας χώνουν και καμιά επιδότηση από το κόμμα, μην πάμε τσάμπα χαμένοι!
Και μετά θα φωνάξουμε και τον charmak που εκτός από αριστερίζων εγκάθετος κι αυτός, ακούει και καλή μουσική!
Θα τον κάνουμε τον όμιλο αμέρικαν μπαρ! -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μπας και ξέρεις πότε, να προλάβουμε να φύγουμε;Ξέρω, αλλά αυτό είναι inside information που όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούμε να αποκαλύπτουμε στο ευρύ κοινό.
-
Έλα Χρήστο μου, σ' εμένα που είμαι φίλος σου;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έλα Χρήστο μου, σ' εμένα που είμαι φίλος σου;.........
-
Μπας και ξέρεις πότε, να προλάβουμε να φύγουμε;
Ξέρω, αλλά αυτό είναι inside information που όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούμε να αποκαλύπτουμε στο ευρύ κοινό.
Έστι, έτσι. Τόσο inside, που ούτε ο Γιώργος δεν ξέρει πότε, τι και γιατι!
-
**Θέλω **να δω συγκυβέρνηση Γιώργου-Αλέξη λέμε!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Και μετά θα φωνάξουμε και τον charmak που εκτός από αριστερίζων εγκάθετος κι αυτός, ακούει και καλή μουσική!
Θα τον κάνουμε τον όμιλο αμέρικαν μπαρ!Τέτοια λες και μας βγαίνει τ' όνομα μετά!
Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο με τον skye στο σεντόνι που έγραψε για τις εφημερίδες!
viewtopic.php?p=1257791#p1257791 -
Ο χρήστης www.kathimerini.gr έγραψε:
*Ασφαλή τα κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με γερμανική έρευναΗ μεγαλύτερη υπηρεσία ραδιενέργειας της Γερμανίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι ασφαλή και δεν ενέχουν κινδύνους για εμφάνιση καρκίνου στους χρήστες τους, σύμφωνα με το αποτέλεσμα δεκαετούς έρευνας.
Η μελέτη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας από τη Ραδιενέργεια δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα κινητά και τα ασύρματα τηλέφωνα ή οι βάσεις και οι φορτιστές τους, όταν βρίσκονται δίπλα στο κρεβάτι, μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του εγκεφάλου, πονοκεφάλους ή διαταραχές του ύπνου στους ενήλικες.
Ωστόσο, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι θα ήθελαν να ερευνήσουν το θέμα περαιτέρω, ώστε να είναι απολύτως βέβαιο ότι τα μικρά παιδιά, που εκτίθενται σε τέτοια ηλεκτρομαγνητικά πεδία, δεν θα εμφανίσουν προβλήματα υγείας στην ενήλικη ζωή τους.
Η υπηρεσία, στην οποία απασχολούνται κορυφαίοι επιστήμονες στον τομέα της ραδιενέργειας, συμβουλεύει τους γονείς να αποτρέπουν τα παιδιά από το να έχουν πάνω τους τέτοια τηλέφωνα, μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο από αυτά.
Ο Γερμανός υπουργός Περιβάλλοντος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα της έρευνας την Τρίτη.*
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Σίγουρα λιγότεροι, από την στιγμή που επιτρέπεται σε μικρές μειοψηφίες να επιβάλουν δια της βίας την άποψη τους στους πολλούς.
@ Skye δεν μου πέφτει λόγος αν είσαι αριστερός, ή όχι. Ούτε εγώ είμαι Νεοδημοκράτης. Και η πολιτική του Σημίτη μια χαρά μου φαινόταν -και ελπίζω ότι στο ίδιο μήκος κύματος θα είναι και του Γιωργάκη όταν ανέβει στην εξουσία. Το θέμα είναι να μπορούμε να ανταλλάσσουμε απόψεις και όταν διαφωνούμε να το κάνουμε με σεβασμό στον συνομιλητή μας. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό;
H πολιτική του Σημίτη στην παιδεία όμως ήταν αρκετά διαφορετική, αν και κι αυτός φέρει το μερίδιο του ακέραιο, της ανωτατοποίησης των ΤΕΙ, χωρίς περαιτερω αλλαγές σε πρόγραμμα σπουδών κλπ κλπ
Για μένα, το μπάχαλο το σημερινό, συγκρίνεται μονάχα με το μπάχαλο του Αρσένη, που έβαλε τα παιδιά να δίνουν μια ντουζίνα μαθήματα για να περάσουν σε μια κ λοσχολή, ή το άλλο μπάχαλο επί Μητσοτάκη, που ήθελαν να βάλουν και...dress code τα χρυσά μου μεταξύ άλλων πατριωτικών...
Τώρα είναι σαφές νομίζω καθημερινά: το κρατικό πανεπιστήμιο είναι για τον φούτσο, γι' αυτό κι εμείς θα τ' αλλάξουμε αυτά, βάζοντας τους ιδιώτες που είναι καλοί και χρυσοί και με φοβερό επίπεδο, ενώ κι όποιος βγαίνει από ΤΕΙ ηλεκτρολογίας, θα μπορεί με ένα μεταπτυχιακό να κάνει τους ΕΜΠ να σκάσουν από το κακό τους, έτσι για ν'αποκατασταθούν μερικές ...αδικίες στην κακούργα την κενωνία, γιατί δηλαδή αυτός από το ΕΜΠ νομίζει πως είναι καλύτερος επειδή έγραψε τα διπλά μόρια...
'Ελα-μωρε-τωρα-που-θα-μου-πεις-εμένα....Εγώ θα πάω να πάρω μεταπτυχιακούλι από τον κύριο υπουργό φίνο και θα του δείξω εγώ που μας το παίζει κάποιος!
Φυσικά, σιγά μην πάω να φοιτήσω σε κάνα ΤΕΙ της επαρχίας, όταν ο κύριος Σαουθίστερνσρτερνεκρουσεστερν θα μου φτίαξει μπάνικο πανεπιστημιάκι έξω από την πόρτα μου, να καεί το μπουρδέλο το επαρχιώτικο ΤΕΙ, τι με περάσανε εμένα να πάω στην επαρχία, έχει μήπως Envy ή Balux στην επαρχία;
Επιτέλους, οι πραγματικές αξίες αναγνωρίζονται...
Κι όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι... Οι γονείς βέβαια, παρακαλούνται ν' αρχίσουν να βάζουν κανένα φράγκο στην άκρη για τα δίδακτρα, γιατί δεν θ'αργήσει η ώρα που όλοι θα πληρώνουν για να σπουδάσουν, οπότε θα καταφέρουμε οι φτωχοί να μην πατάνε το βρωμερό πόδι τους στα πανεπιστήμια. Ουστ, παλιοβρωμιάρηδες, που θέλετε και πανεπιστήμιο, όταν δεν μπορείτε να πληρώσετε ούτε μια είσοδο σε ένα κλαμπάκι στην παραλιακή, για να μην μιλήσω για μπουζούκια...
Η ανωτατοποιήση των ΤΕΙ συνοδεύτηκε και με αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών και με αύξηση του χρόνου φοίτησης από 3 σε 4 έτη.
Τα προβλήματα όμως που προέκυψαν ήταν:
α. 'Ανωτατοποιήθηκαν' αυτόματα και οι πτυχιούχοι του 3τούς κύκλου. Αντίστοιχα έγιναν 'ΑΕΙ' και τα ΚΑΤΕΕ. Αυτό αποτέλεσμα της πρωτοφανούς εν Ελλάδι πολιτικής της εκ των υστέρων αναβάθμισης του χαρτιού. Αποτέλεσμα ήταν σήμερα πτυχιούχοι 2, 3 ετών και 4 ετών να μπαίνουν στο ίδιο καλάθι. Όλα αυτά δε, για κοινωνικούς λόγους. Η πλήρης απαξίωση κάθε έννοιας εκπαίδευσης.
β. Για τους 4τους φοίτησης αλλά και όσους είχαν μείνει με το παλαιό σύστημα είχαμε και την εισαγωγή μαθημάτων τα οποία δίνουν πόντους αξιολόγησης για το πτυχίο. Όμως σε παιδιά που δεν γνωρίζουν καλά καλά να εφαρμόζουν την απλή μέθοδο των τριών το να ζητάς να αφομοιώσουν γνώσεις 5ου έτους ΕΜΠ είναι ουτοπικό. Αποτέλεσμα τα μαθήματα αυτά υπάρχουν αλλά είναι οιωνεί καθώς μάθημα χωρίς σπουδαστές δεν έχει καμία αξία.
γ. Ανωτατοποίηση χωρίς το κατάλληλο προσωπικό δεν γίνεται. Σήμερα τα ΤΕΙ αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με ωρομίσθιους. Τα περίσσοτερα μέλη ΔΕΠ είναι μεγάλης ηλικίας και αποστρατεύονται. Το πρόβλημα είναι όμως ότι οι ωρομίσθιοι πέρα της εκπαιδευτικής τους διαδικασίας δεν συμμετέχουν πουθενά αλλού. Έχουμε δηλαδή, ένα μεγάλο τμήμα των εκπαιδευτικών να μην μπορεί να ψηφίσει για πρόεδρο ή Πρύτανη (έχουμε και σε ΑΕΙ ωρομίσθιους), αλλά το σύστημα να επιτρέπει σε κάθε σπουδαστή να αποφασίζει. Και αν αυτό είναι σωστό (σκεφτείτε τι προβλήματα θα υπήρχαν και τι πιέσεις στους ωρομίσθιους αν συμμετείχαν στη διαδικασία εκλογής από τους πρακτικούς εργοδότες τους που είναι τα μέλη ΔΕΠ) το γεγονός ότι το 50% των εκπαιδευτικών σε μία σχολή δεν δίνει δεκάρα για το τι κάνει η σχολή μετά το τέλος της βάρδιας του απαξιώνει το Ε.Ι.
δ. Ανωτατοποίηση δε, χωρίς σπουδαστές δεν γίνεται. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα μάθημα με 450 εγγεγραμμένους να βρίσκονται στη τάξη 25 άτομα υπάρχει πρόβλημα. Ακόμα σε ένα μάθημα με 60 εγγεγραμμένους αντίστοιχα να πατάνε το πόδι τους 2 και εκεί υπάρχει πρόβλημα. Αν δεν παρακολουθήσεις δεν μαθαίνεις. Όσο και να με βολεύει αυτή η κατάσταση πραγματικά με θλίβει να μιλώ σε 3 ή 4 άτομα γνωρίζοντας ότι υπάρχουν πρακτικά 50 στον κατάλογο που για κάποιο λόγο δεν έρχονται να παρακολουθήσουν.
ε. Ανωτατοποίηση δεν γίνεται με μεταγγραφές. Δεν μπορείς από τη μία να μειώνεις τους εισαχτέους από την πόρτα στους 40 και μετά μέσω μεταγραφών να μεταγράφεις 82 τρίτεκνους και πολύτεκνους που πέρασαν σε μία αντίστοιχη βοϊδοσχολή της επαρχίας με μέσο όρο 11 ή 12 όταν ο τελευταίος που μπήκε κανονικά έπρεπε να είχε 17. Πρακτικά νοθεύεις την εξεταστική διαδικασία και τελικά προσφέρεις ένα υλικό όχι αντάξιο της δυσκολίας της σχολής. Και μπορεί σε κάποιους να μην βολεύει ο τρόπος εκπαίδευσης και η διαδικασία επιλογής αλλά στους μεγάλους αριθμούς δεν υπάρχει σφάλμα. Ξεχωρίζεις άμεσα τον πληθυσμό που έχει μπει κανονικά από τους εισαχθέους από το 'παράθυρο'. Ο πρώτος αποδίδει πολύ περισσότερο είναι πιο επιμελής και ολοκληρώνει τη σχολή σε ν+1 άντε το πολύ ν+2 έτη (το 95% τουλάχιστον). Στο ΕΜΠ έχοντας ως Υποψ. Διδάκτορας τότε τη δυνατότητα να βλέπω τι έγγραφε ο καθένας από το κωδικό του Ιδρύματος είχα και τη δυνατότητα να εξάγω στατιστικά. Λοιπόν έβλεπα ότι όσοι είχαν μπει από το παράθυρο (αθλητές, ασθενείς, πολύτεκνοι, τέκνα διπλωματών, τέκνα βουλευτών, τέκνα Γ.Γ. Υπουργείων και δεν συμμαζεύεται) συστηματικά απέδιδαν χαμηλότερα. Υπάρχουν μέλη του forum που τους γνωρίζω από το ΕΜΠ (για κάποιον που κάνει μεταπτυχιακά στην Αμερική χτυπά η καμπάνα) (και με γνωρίζουν αντίστοιχα) που έχουν δει αυτά τα στοιχεία και δεν πίστευαν στα μάτια τους. Σε μάθημα με ποσοστό επιτυχίας γενικό στο 25% (από τους προσέλθοντες) το ποσοστό επιτυχίας των σπουδαστών που είχαν περάσει με φυσιολογικό τρόπο (από τη πόρτα) ήταν στο 50%. Μάλιστα από βαθμό άνω του 7 δεν έβλεπες άλλους σπουδαστές πέρα αυτών που πέρασαν από τη πόρτα.
Λύσεις.
-
Διαχωρισμός των πτυχίων. Άλλο το ΚΑΤΕΕ, άλλο το ΤΕΙ τριετούς, άλλο το τετραετούς.
-
Αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών βάσει της κατεύθυνσης του Ιδρύματος και όχι μέσω της απλής αντιγραφής των προγραμμάτων σπουδών ΑΕΙ.
-
Υποχρεωτικές παρακολουθήσεις. Απουσιολόγιο. Φαίνεται φασιστικό αλλά δεν είναι τελικά. Η μη παρουσία σπουδαστών ή οι καταλήψεις αυτούς που βολεύουν πρωτίστως είναι κάποιους εκπαιδευτιούς που πληρώνονται και κάθονται σπίτι τους.
-
Κατάργηση των μεταγραφών. Μόνον έτσι θα δωθεί πραγματικά πνοή στα Ιδρύματα της περιφέρειας. Στο ΕΜΠ Ξάνθης από τους 700 εισαχθέους τελικά παρακολουθούν οι 70!!! Αίθουσες κενές και διάλυση.
-
Προκυρήξεις θέσεων μελών ΔΕΠ. Με το νέο σύστημα που απαιτεί να έχεις και το κατάλληλο έργο για να προαχθείς αλλιώς άντε στο καλό από το Ίδρυμα.
-
-
....και ελπίζω ότι στο ίδιο μήκος κύματος θα είναι και του Γιωργάκη όταν ανέβει στην εξουσία.Αυτό πάει για τα ανέκδοτα
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
....και ελπίζω ότι στο ίδιο μήκος κύματος θα είναι και του Γιωργάκη όταν ανέβει στην εξουσία.
Αυτό πάει για τα ανέκδοτα
θα ηταν καλο ανεκδοτο οντως, αλλα εδω σκεψου οτι καταφερε και κυβερνησε ο Μητσ0τακη$....
-
Σπύρο ο ένας είναι πανέξυπνος και ο άλλος καλός άνθρωπος φαίνεται ρε παιδί μου αλλά δεν μπορεί...δεν το έχει. Να σας πω την αλήθεια τον Γιωργάκη θα ήθελα να τον έχω γείτονα. Αν κάποια κρύα μέρα πεινούσα πιστεύω ότι θα μου έδινε μια κατσαρόλα γιουβαρλάκια να βγάλω την εβδομάδα .
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Σπύρο ο ένας είναι πανέξυπνος και ο άλλος καλός άνθρωπος φαίνεται ρε παιδί μου αλλά δεν μπορεί...δεν το έχει. Να σας πω την αλήθεια τον Γιωργάκη θα ήθελα να τον έχω γείτονα. Αν κάποια κρύα μέρα πεινούσα πιστεύω ότι θα μου έδινε μια κατσαρόλα γιουβαρλάκια να βγάλω την εβδομάδα .δε διαφωνω, αλλα αφου τα καταφερε ο ενας, μπορει καποια στιγμη να τα καταφερει και ο αλλος. Οχι οτι το βλεπω και πολυ πιθανο βεβαια...
μη λες τετοια, και ο Μητσ0τακη$ θα εδινε ενα πιατο φαι, απλα δε ξερω ποιος εχει τα @ρχιδια να το δοκιμασει...
-
Και για τον Κωστάκη Κ. junior τα ίδια λέγαμε/νε. «Δεν κάνει για αρχηγός (πόσο μάλλον πρωθυπουργός), δεν έχει τα @@ του παππού του, είναι μπουλούκος είναι έτσι είναι αλλιώς».
Και τώρα όλοι πασχίζουν να τον φτάσουν.
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]