-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Σωστος ο manosk... Επισης, μεγαλο ρολο παιζουν και τα αμπερ που δινει το τροφοδοτικο σε καθε γραμμη... (3V,5V,12V)Μπορειτε να υπολογισετε τις απαιτησεις του συστηματος σας σε ρευμα
THNKS Saxon για τα λινκς
Στο δικό μου σύστημα (AMD 4200+. X800GTO, 4GB DDR, 2200GB SATA-II, 1500 SATA-II, 3 USB devices, 2 fans και κάτι ψιλά) οι απαιτήσεις βγαίνουν ~400W. Το τροφοδοτικό μου είναι ένα AKASA Powerplus 600W (με τα ανάλογα VDC rails), όλα (πλην του ενός HD) αγορασμένα προ 2ετίας. Επειδή στα άλλο μηχανάκι που χρησιμοποιώ, έχω και εγώ καεί από $#$^%## τροφοδοτικό, ναι θέλει προσοχή το συγκεκριμένο ζήτημα. Φυσικά, αυξάνει το κόστος. Αλλά, προκειμένουν να κλαις το hardware αργότερα, κάλλιο γαιδουρόδενε.
To ζήτημα το 'ησυχου' τροφοδοτικού δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας (που είναι, φυσικά), αλλά και ψυχικής γαλήνης... Το ίδιο σύστημα μέσα στο περιβάλλον του γραφείου μου δεν ξεχωρίζει καθόλου, αλλά όταν το έβαλα σπίτι, τότε φάνηκαν τα decibell...Αλλά όπως λέει, σωστά και ο Μάνος, τα ήσυχα (και δη τα fanless) είναι ακριβά.
-
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Τι λέτε για αυτά;
Με Τροφοδοτικό
1.THERMALTAKE VG1400BNS
2.COOLERMASTER RC-332-KKP2 ELITE
Χωρίς το Τροφοδοτικό
3.THERMALTAKE VC2000BNS MAMBO BLACK
4.THERMALTAKE VB6000BNS SWING BLACKΤα '+' τους κατα'με :
- Επώνυμα
- 'Eχουν ΜΠΡΟΣΤΑ τα USB
- Ελπίζω αρκετά ήσυχα - '..Ανεμιστήρων: Ενσωματωμένοι: Πίσω: 120x120x25 mm , 1300rpm, 17dBA'
- λίγα είναι;;
Ενδιαφέροντα και τα τέσσερα.
Σημειώνω απλώς οτι τα coolermaster έχουν μέτρια τροφοδοτικά στα κουτιά που έρχονται με ενσωματωμένα. Αν όχι από άποψη ποιότητας, από άποψη θορύβου σίγουρα, και δεν έχω λόγο να πιστεύω οτι δεν θα συμβαίνει το ίδιο και στο thermaltake.Για τροφοδοτικό έχω το 500ρι Liberty της Enermax και είμαι υπερευχαριστημένος. (έχει και 400W αν θέλει κάποιος)
-
Δεν τα θεωρώ για κορυφή, αλλά κάτι σαν Best Value for Money...
Υ.Γ. Επειδή θέλει αδερφή μου ένα pc τα ψάχνω και εγώ... -
ξέρει κανείς κάποιο σίγουρο torrent για win xp sp3 ?
-
Περίμενε να κυκλοφορήσει η τελική έκδοση. Θα πήξει το νετ.
-
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1082124
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1039326διαφορά βλέπω μόνο στο Cache Memory L2 που ο ένας επεξεργαστής έχει 1 ΜΒ ενώ ο άλλος 2ΜΒ.
αξίζει τα +30 ευρώ? (χρήση απλή με όχι τρομερά παιχνίδια...)
-
Αμφοτεροι ειναι σε συσκευασια tray, χωρις δηλαδη ψυκτρα και ανεμιστηρα...
Προσωπικα θα αγοραζα αυτον με την παραπανω λανθανουσα μνημη.
-
σίγουρα θα είναι κάτι καλύτερο απλά είναι + 35 ευρώ περίπου.
το θέμα ειναι το κλασικό 'πόσο αξίζει' και πόσο θα δω διαφορές...
-
Σε εφαρμογες γραφειου (word, excel, internet κτλ) δεν θα δεις σημαντικες διαφορες...
Σε multimedia εφαρμογες ομως... εχει μια διαφορα. -
+L2 λέμε
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
+L2 λέμεχμ??
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
+L2 λέμε
χμ??
το περισσότερο L2 cache το καλύτερο
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
+L2 λέμε
χμ??
το περισσότερο L2 cache το καλύτερο
μάλιστα..
είναι το γνωστό ζήτημα, ότι όσα δίνεις τόσο καλύτερα στοιχεία παίρνεις αλλά δεν ξέρεις αν αξίζει ή όχι... -
όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω, εξαρτάται για τι εφαρμογές το θες. Εγώ πήρα πρόσφατα τον E8400 και είμαι ευχαριστημένος. Παιχνίδια δεν έχω παίξει γιατί έχω παλιά κάρτα γραφικών όμως στις υπόλοιπες multimedia εφαρμογές είναι ok
-
Από τα λίγα που ξέρω νομίζω ότι δεν έχει νόημα να πάρω κάτι ακραίο σε επεξεργαστή όταν όλα τα άλλα δεν είναι του ίδιου επιπέδου.
Δηλαδή αφού θα βάλω 2G μνήμη,μια μέτρια μητρική,μια μέτρια κάρτα γραφικών (την 6600 (περσινή νομίζω?) ...τότε το να βάλω τον 8200 ή ακόμα και τον 4700 και όχι τον 2200 ας πούμε ίσως είναι πεταμένα λεφτά.
συμφωνείτε?
-
ναι.
-
Τελικά τα Vista Home premium είναι όντως βαριά; Έβλεπα χτες στη δουλειά, μηχανάκι με Intel Core 2 Duo E6600, 2Gb DDR2RAM, 320Gb HD και NVidia 7600GT κάρτα με 256ΜΒ DDR2 να ψιλοσέρνεται σε ότι αφορά την ταχύτητα ανοίγματος κλεισίματος παραθύρων, απόκριση mouse σε scrolling κλπ..
-
Είναι? Τα είδα και'γω σε entry-level (σχεδόν) laptop (με 2 2Gb RAM 160Gb HD (@5400), αλλά με κοινή μνήμη για την οθόνη. Δε μου φάνηκε ότι το μηχανάκι υπέφερε τόσο πολύ, χωρίς φυσικά να του φορτωθεί κάποιο πρόγραμμα απαιτήσεων(*). Παρατήρησα, ωστόσο σημαντική καθυστέρηση στην εκκίνηση.
(*)Εκεί έρχονται τα ζόρια φαντάζομαι...
-
Είναι, είναι.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#14]