-
δε θα ειναι μονιμα εγκατεστημενη και εχω προβλημα με την αποθηκευση της
-
Νομίζω ότι έχει θέμα θορύβου το συγκεκριμένο, αλλά κατά τα άλλα είναι καλούτσικη λύση. Η τιμή όμως είναι θεωρώ εκτός πραγματικότητας...
-
κατι παρομοιο να προτεινεις;
κατα τη γνωμη σου μια λογικη τιμη σε παρομοιο προιον; -
Η αποθήκευση, είναι ένα θέμα. Αλλά με τα ίδια λεφτά παίρνεις πολύ μεγαλύτερη μπαγκαζιέρα.
Υπάρχει μια πατέντα να κρεμάς την μπαγκαζιέρα σε οροφή. Δεν ξέρω πόσο κάνει, αλλά νομίζω ότι με τα ίδια λεφτά που θα δώσεις για το σπαστό, παίρνεις και αυτό και μπαγκαζιέρα.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης mech_eng έγραψε:
κατι παρομοιο να προτεινεις;
κατα τη γνωμη σου μια λογικη τιμη σε παρομοιο προιον;Ειδικά Ελλάδα υπάρχουν λίγα αντίστοιχα προϊόντα, αλλά π.χ. στο UK θα βρεις δεκάδες αντίστοιχα.
Κάτι παρόμοιο εδώ Ελλάδα είναι και αυτό http://www.pancarshop.gr/index.php?target=products&product_id=907805
Αυτή θεωρώ 'λογική' τιμή (~200€) για κάτι τέτοιο βαλιτσοειδές ας πούμε, όχι τα 400€ της Thule. Βέβαια στη Thule πληρώνεις και άλλα πράγματα, που εγώ τουλάχιστον τα έχω πληρώσει αρκετές φορές στο παρελθόν, οπότε εξαρτάται αν θες να τα πληρώσεις -
Παιδια παρακαλω πολυ προτασεις για μπαρες οροφης και μπαγκαζιερα οροφης στα 300-350 λιτρα για audi a3 my 2009 με διπλες ηλιοροφες αν αυτο αλλαζει κατι.
Ευχαριστω. -
thanks the_ace
κοιταζω την thule λογω ποιοτητας
προβληματιζομαι γενικως για το προιον λογω χωρητικοτητας, στεγανοτητας, αεροδυναμικης, σταθεροτητας κ αντοχης στον ανεμο -
thanks the_ace
προβληματιζομαι γενικως για το προιον λογω χωρητικοτητας, στεγανοτητας, αεροδυναμικης, σταθεροτητας κ αντοχης στον ανεμοΚαλά κάνεις και κοιτάς Thule, και εγώ μόνο από αυτήν αγοράζω, αν και η πιο ακριβή, όπως επίσης καλά προβληματίζεσαι για όλα αυτά, καθώς τα συγκεκριμένα 'βαλιτσοειδή' τα έχουν αυτά τα θέματα (κυρίως αεροδυναμική και θόρυβο). Η χωρητικότητα είναι λίγο πιο 'πραγματική' από των solid, γιατί έχουν πιο εύκαμπτο εξωτερικό περίβλημα. Αν όμως έχεις τα ζητήματα χώρου που λες, δεν έχεις πολλές άλλες επιλογές. Το σύστημα αποθήκευσης με ανάρτηση σε οροφή/τοίχο εκτός του ότι θέλει πολύ χώρο, είναι και σχετικά ακριβό (~250€)
-
λιτος κ περιεκτικος
αν εχεις να προτεινεις κατι απο εξωτερικο, δωσε λινκ
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Παιδια παρακαλω πολυ προτασεις για μπαρες οροφης και μπαγκαζιερα οροφης στα 300-350 λιτρα για audi a3 my 2009 με διπλες ηλιοροφες αν αυτο αλλαζει κατι.
Ευχαριστω.Μόνο οι μπάρες θα αλλάξουν, αν δεν έχουν ικανό clearance, αλλά 99% δεν θα μπορείς να ανοίξεις την οροφή. Για μπαγκαζιέρα, απλώς κοιτάς τα λίτρα και πόσα χρήματα θες να δώσεις, όλες θα σου κάνουν.
λιτος κ περιεκτικος
αν εχεις να προτεινεις κατι απο εξωτερικο, δωσε λινκ
Αν βάλεις στο αγγλικό ebay.co.uk ως search το 'car roof bag', θα βρεις εκατοντάδες προτάσεις από 40-50€, δεν έχω αγοράσει όμως ποτέ κάτι τέτοιο, οπότε δεν μπορώ να σου προτείνω κάποιο συγκεκριμένο. Θα κοίταγα όμως αυτά που έχουν τα ελληνικά μαγαζιά, να πάρω μια ιδέα....
-
θα ριξω μια ματια στο καταστημα στο Χαιδαρι
αν δω οτι δε με βολευει θα κοιταξω τις συμβατικες -
Ευχαριστω Αντωνη.
-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
thanks the_ace
προβληματιζομαι γενικως για το προιον λογω χωρητικοτητας, στεγανοτητας, αεροδυναμικης, σταθεροτητας κ αντοχης στον ανεμοΤο σύστημα αποθήκευσης με ανάρτηση σε οροφή/τοίχο εκτός του ότι θέλει πολύ χώρο, είναι και σχετικά ακριβό (~250€)
Με 13€ την κρεμάς στο ταβάνι. δυο λάμες, τέσσερις βίδες και δυο ιμάντες.πανευκολο και γρήγορο.
-
Και με 20€ φτιάχνεις και την ίδια τη σχάρα ή τις μπάρες, άρα γιατί συζητάμε ?
http://www.fossickerbooks.com/homemade-roof-rack-mounts-ideas/
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ευχαριστω Αντωνη.Για να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ με το clearance (αν και, όπως είπα, 99% δεν θα μπορείς να ανοίγεις την οροφή)
Αυτές είναι low clearance
http://www.pancarshop.gr/index.php?target=products&product_id=909923Αυτές είναι normal
http://www.pancarshop.gr/index.php?target=products&product_id=910747Οι low το αναφέρουν χαρακτηριστικά, και λένε ότι ελάχιστες οροφές μπορούν να ανοίξουν, και μόνο αυτές που σύρονται. Καμία δεν μπορεί να μπει σε ανάκλιση, και καμία από αυτές που ανοίγουν προς τα πάνω/έξω.
Αναλόγως το αυτοκίνητο αλλάζει το μήκος της μπάρας (υπάρχουν 2-3 μεγέθη), και κυρίως τα πόδια που δένουν πάνω στο αυτοκίνητο.
-
low clearance ειναι ακριβοτερες λογω καλυτερης αεροδυναμικης, λιγοτερο θορυβο κ χαμηλοτερη καταναλωση;
@ the_ace : αν επιτρεπεται ποιο μοντελο της thule εχεις αγοράσει;
-
low clearance ειναι ακριβοτερες λογω καλυτερης αεροδυναμικης, λιγοτερο θορυβο κ χαμηλοτερη καταναλωση;@ the_ace : αν επιτρεπεται ποιο μοντελο της thule εχεις αγοράσει;
Θεωρητικά ναι, είναι με wingbars άρα έχουν ελάχιστο θόρυβο (τις είχα στο CX7 και στη C5) και την καλύτερη δυνατή αεροδυναμική. Τώρα για κατανάλωση, να έχουν 1% ? 2% ? μικρότερη, μιλάμε για πολύ μικρή διαφορά, 2-3 γκαζιές παραπάνω να ρίξεις την 'έφαγες' τη διαφορά. Οπότε είναι ακριβότερες για όλους τους παραπάνω λόγους, συν ότι έχουν πολύ ιδιαίτερο τρόπο στήριξης/πρόσδεσης.
Δεν έχω αγοράσει ακόμα, θέλω -και θα πάρω- αυτές THULE 9583 B Wingbar Edge, αλλά είχαν λάθος τιμή (για πληρωμή με κάρτα), τους το είπα και περίμενα να το διορθώσουν στο site τους, ώστε να μπορέσω να τις παραγγείλω. Τις έχω δει irl, και είναι σχεδόν σαν να βγήκε έτσι από το εργοστάσιο το αυτοκίνητο, και επειδή το ST-Line έχει μαύρα roof rails, δεν θα φαίνεται καν σαν κάτι ξεχωριστό, οπότε θα τις αφήνω μόνιμα πάνω.
-
εχει ηλιοροφη το Ford Kuga; θα σε δυσκολεύει;
-
Όχι, επειδή ήθελα άμεσα το αυτοκίνητο, αφού πούλησα -από το πουθενά- άμεσα τη C5 και είχα ξεμείνει, οπότε εκεί που είχα αποφασίσει να το κάνω παραγγελία για να βάλω ηλ. καθίσματα, οροφή και ηλ. πίσω πόρτα (και να το περιμένω κανά 3μηνο) πήρα ένα εκτελωνισμένο που δεν τα είχε αυτά.
Αλλά ειδικά με τις low-clearance, ηλ.οροφή γενικότερα δεν δουλεύει, ίσως μόνο οι συρόμενες να μπορούν να ανοίξουν κανονικά.
-
**packline **μπαγκαζιερες
γνωριζει καποιος κατι περισσοτερο; φερνει Ελλαδα κανεις; ή τουλαχιστο κανενα eshop που να στελνει;
Μπαγαζιέρες-δέστρες-μπάρες κλπ