-
γεια χαρά σε όλους και καλή χρονιά.
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Η μητέρα μου θέλει να αλλάξει το αυτοκίνητό της και να πάρει αυτόματο.
Ο λόγος είναι ότι δεν θέλαι να επιβαρύνει όταν οδηγεί την μέση της με το πάτημα του συμπλέκτη (έχει χειρουργηθεί). ¨Ετσι θέλει ένα άνετο αυτοκίνητο με μαλακές αναρτήσεις και αυτόματο.Συμπληρώνω ότι η μητέρα μου είναι πολύ καλή οδηγός) οδηγεί από τα 18 της) είναι και λίγο γκαζιάρα. Οπότε λέι να πουλήσει το Vectra 1.8
και να πάει σε ένα από ταTOYOTA Corolla ή Auris, Mercedes A150, Honda Civic, hyundai i-30 ?
Τι προτείνετε?
-
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Η μητέρα μου θέλει να αλλάξει το αυτοκίνητό της και να πάρει αυτόματο.
Ο λόγος είναι ότι δεν θέλαι να επιβαρύνει όταν οδηγεί την μέση της με το πάτημα του συμπλέκτη (έχει χειρουργηθεί). ¨Ετσι θέλει ένα άνετο αυτοκίνητο με μαλακές αναρτήσεις και αυτόματο.Συμπληρώνω ότι η μητέρα μου είναι πολύ καλή οδηγός) οδηγεί από τα 18 της) είναι και λίγο γκαζιάρα. Οπότε λέι να πουλήσει το Vectra 1.8
και να πάει σε ένα από ταTOYOTA Corolla ή Auris, Mercedes A150, Honda Civic, hyundai i-30 ?
Τι προτείνετε?
-
Τι προτείνετε?
-
Σχετικά με το Α150 (το οποίο το ψάχνω και για μένα εδώ και μερικούς μήνες) εχω να σου πώ τα εξής:
Δεν είναι ιδιαίτερα μαλακό, μάλλον σκληρό θα το χαρακτήριζα. Αλλά κατά τα άλλα είναι πολυτελές, κάθεσαι ψηλά (άρα δεν επιβαρύνεται η μέση σου ειδικά μέσα στην πόλη).
Δεν έχει κλιματισμό στη βασική έκδοση (classic), αλλά απλό a/c. Οπότε για να πας σε μια καλή εκδοση θα φτάσεις τα 23.000 ευρώ (χωρίς το αυτόματο σαζμαν).Αφού είχε μεγάλο αυτοκίνητο ας πάει σε Citroen C5. Μαλακό, και στα ίδια λεφτά. Αυτή τη στιγμή το μόνο που με χαλάει έχοντας C5 είναι ο Χανιαδάκης.
-
σημαντικό αυτό που λέει ο citastaκ για το ύψος της θεσης οδήγησης
για γκαζιάρα μαμά και με αυτόματο μου έρχεται στο μυαλό βέβαια και Golf 1,4 TSI ή GT με DSG όπως και Α3. -
Ευχαριστω, το γκαζιάρα ειναι σχετικό για γυναίκα 60 χρονών, μάλλον ήθελα να τονίσω ότι δεν είναι από αυτές που πάνε στην εθνική με 50 αριστερά.
Το Α150 το σκεφτόμουν για του ότι είναι κάπως ψηλό αλλά αν είναι σκληρό με χαλάει.
Το C5 θα το σκεφτόμασταν και πολύ (ειδικά το καινούργιο) αλλά έχω το C4 εγώ (γιός) και είμαστε της αρχής να μην έχουμε ποτέ δύο αυτοκίνητα της ίδιας μάρκας ή σχολής στην οικογένεια.
Το νέο Corolla τι σας λέει?
Δεν γνωρίζω πολλά από ιαπωνικά ειδικά στο θέμα άνεσης. Είναι σκληρά σαν VW και άλλα γερμανικά ή πλησιάζουν τα γαλλικά? -
Ο χρήστης evanpap333 έγραψε:
Το νέο Corolla τι σας λέει?
Δεν γνωρίζω πολλά από ιαπωνικά ειδικά στο θέμα άνεσης. Είναι σκληρά σαν VW και άλλα γερμανικά ή πλησιάζουν τα γαλλικά?Βασικά θα σου πρότεινα οποιοδήποτε ιαπωνικό για λόγους αξιοπιστίας και με τίποτα 'γαλλικό' αυτόματο λόγω αναξιοπιστίας ...
Περι σκληρού ή μαλακού αν εννοείς ανάρτηση τα ιαπωνικά είναι κάπου στη μέση ...
Ισως καλύτερα το 5θυρο Auris σαν πιο λειτουργικό και μοντέρνο απο το 4θυρο CorollaΤο C5 θα το σκεφτόμασταν και πολύ (ειδικά το καινούργιο) αλλά έχω το C4 εγώ (γιός) και είμαστε της αρχής να μην έχουμε ποτέ δύο αυτοκίνητα της ίδιας μάρκας ή σχολής στην οικογένεια.
Καθαρά απο 'ενημερωτικής' άποψης και περιέργειας, γιατί όχι ίδια μεσα στην οικογένεια ... (Το ρωτάω γιατί έχω 2 ίδιας εταιρίας και σκέφτομαι και τρίτο της ίδιας πάλι ... ο πατέρας μου, η συζηγός μου και τώρα (ίσως) εγώ!!!)
-
Βασικά θέλουμε να δοκιμάζουμε τα πάντα αλλά το κυριότερο είναι πως σε περίπτωση που σου βγάλει προβλήματα το πρώτο να μην έχουμε και ένα δεύτερο από τα ίδια.
Ενας ακόμα λόγος είναι ότι ποτέ δεν μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από κάποια εταιρεία ώστε να πάρουμε και δευτερο (εκτός από μία φορά παλια, και αυτή η εταιρεία ήταν η Hyundai είχε παρει και η αδελφή μου)Αλλά εσενα δεν σε κουράζει να έχεις δύο αυτοκίνητα σχεδόν ίδια.
Πριν ένα χρόνο αγόρασα αυτοκίνητο. Η μητέρα μου έχει το Vectra το οποία συχνά οδηγό και πηγα να δω το Astra. Ηταν ακριβως το ίδιο στο ταμπλό. Πως θα ένοιωθα ότι αγόρασα καινούργιο αφού από τη θέση οδήγησης θα έβλεπα τα ίδια? -
Εφόσον έχει πρόβλημα με την μέση της C5 από μενα και τίποτα άλλο.Μην το μπερδέυεις με την C4 δεν έχουν καμμία σχέση στην ποιότητα κύλισης και η C5 mkII βγήκε αρκετά αξιόπιστη. Αντε πήραμε φόρα και τα βάζουμε όλα στο ίδιο καζάνι υδροενεργητικές και μη αναρτήσεις.......
-
Ο χρήστης GeZ έγραψε:
Εφόσον έχει πρόβλημα με την μέση της C5 από μενα και τίποτα άλλο.Μην το μπερδέυεις με την C4 δεν έχουν καμμία σχέση στην ποιότητα κύλισης και η C5 mkII βγήκε αρκετά αξιόπιστη. Αντε πήραμε φόρα και τα βάζουμε όλα στο ίδιο καζάνι υδροενεργητικές και μη αναρτήσεις.......Αναφέρομαι στο 'γαλλικό' ΑΥΤΟΜΑΤΟ κιβώτιο ως αναξιόπιστο, όχι φυσικά στα γαλλικά αυτοκίνητα. Εχω γαλλικό αυτοκίνητο και σε θέμα ανάρτησης απέχει και θα απέχει έτη φωτός απο τα υπόλοιπα ...
evanpap333, φανταζόμουν ότι κάτι τέτοιο θα μου έλεγες αλλά σε εμένα τι σχέση μπορεί να έχει το Micra με το Xtrail, περισσότερο σκέφτομαι τα μετά, ότι πρόκειται για αξιόπιστα και λογικά σε απαιτήσεις αυτοκίνητα ... εμπειρικά...
-
Αν και είναι διαφορετικά αυτοκινητα με άλλο χαρακτηρα τι θα διαλεγατε απο τα ακόλουθα?
Mercedes A150
Audi A3
Mini 1.6
Fiat 500 1.4Πάντα σε auto. Το corolla τελικά δεν άρεσε εμφανισιακά και το Auris ήταν καλύτερο αλλά δεν ενθουσίασε.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εφόσον έχει πρόβλημα με την μέση της C5 από μενα και τίποτα άλλο.Μην το μπερδέυεις με την C4 δεν έχουν καμμία σχέση στην ποιότητα κύλισης και η C5 mkII βγήκε αρκετά αξιόπιστη. Αντε πήραμε φόρα και τα βάζουμε όλα στο ίδιο καζάνι υδροενεργητικές και μη αναρτήσεις.......
Αναφέρομαι στο 'γαλλικό' ΑΥΤΟΜΑΤΟ κιβώτιο ως αναξιόπιστο, όχι φυσικά στα γαλλικά αυτοκίνητα. Εχω γαλλικό αυτοκίνητο και σε θέμα ανάρτησης απέχει και θα απέχει έτη φωτός απο τα υπόλοιπα ...
evanpap333, φανταζόμουν ότι κάτι τέτοιο θα μου έλεγες αλλά σε εμένα τι σχέση μπορεί να έχει το Micra με το Xtrail, περισσότερο σκέφτομαι τα μετά, ότι πρόκειται για αξιόπιστα και λογικά σε απαιτήσεις αυτοκίνητα ... εμπειρικά...
Tα οποία γαλλικά αυτόματα κιβώτια είναι Γερμανικά. Τρέχα γύρευε δλδ
Τώρα σε οτι αφορά τις επιλογές σου. Μάλλον το Α3. Να τα κάνει test drive πάντως για να είναι σίγουρη για το θέμα άνεσης. -
Mεταξύ των τεσσάρων, μάλλον Α150.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Δεν έχει κλιματισμό στη βασική έκδοση (classic) -
Ο χρήστης giant_killer_AX_drag έγραψε:
Δεν έχει κλιματισμό στη βασική έκδοση (classic)
έχει ημιαυτόματο κλιματισμό (δηλαδή ένα αιρκοντίσιον που έχει και auto λειτουργία)
-
Mini 1.6 αυτοματο
-
Γνεριζεις τιμή για το Mini auto και που έχει εκθεσεις?
-
Ρε συ δεν λές ούτε τιμές ούτε τίποτα.Παρουσιάζεις αμάξια απο διαφορετικές κατηγορίες.Πες τουλάχιστον μέχρι πόσα μπορείς να δώσεις.
Προσωπικά την Α150 δεν θα την πρότεινα.Είναι ποιοτικότατη αλλά 22-25Κ για ένα τέτοιο αυτοκίνητο τα θεωρώ υπερβολικά πολλά(φίλος πήρε το αστρα 1.6 αυτόματο με 21Κ για παράδειγμα ) .
Το μίνι ειναι πολύ καλό αλλά σκληρό στον τομέα των αναρτήσεων.Προσωπικά θα έπαιρνα το 500 για μικρό αυτόματο.Στην μεσσαια κατηγορία το
Αουρις με το 308(αν βγαίνει σε αυτόματο ,δεν γνωρίζω), γιατί είναι γαλλικό η μετά κανα α3 αλλά ψιλοξεφευγεις.
Νομίζω το c5 είναι καλή πρόταση.Αν βέβαια πάς σε τέτοιες τιμές και ο χώρος παρκαρίσματος δεν είναι πρόβλημα πάνε για κανά τζιπάκι(ακράιο αλλά....) -
Το 308 βγαίνει με αυτόματο, αλλά με το 4αρι. Είναι ηλίθιοι οι γάλλοι, πάει και τέλειωσε. Το 6αρι ρομποτικό το βάζουν στο ντίζελ (προς το παρόν, στο μέλλον θα μπει και στην βενζίνη).
-
Ο χρήστης link20 έγραψε:
Ρε συ δεν λές ούτε τιμές ούτε τίποτα.Παρουσιάζεις αμάξια απο διαφορετικές κατηγορίες.Πες τουλάχιστον μέχρι πόσα μπορείς να δώσεις.
Προσωπικά την Α150 δεν θα την πρότεινα.Είναι ποιοτικότατη αλλά 22-25Κ για ένα τέτοιο αυτοκίνητο τα θεωρώ υπερβολικά πολλά(φίλος πήρε το αστρα 1.6 αυτόματο με 21Κ για παράδειγμα ) .
Το μίνι ειναι πολύ καλό αλλά σκληρό στον τομέα των αναρτήσεων.Προσωπικά θα έπαιρνα το 500 για μικρό αυτόματο.Στην μεσσαια κατηγορία το
Αουρις με το 308(αν βγαίνει σε αυτόματο ,δεν γνωρίζω), γιατί είναι γαλλικό η μετά κανα α3 αλλά ψιλοξεφευγεις.
Νομίζω το c5 είναι καλή πρόταση.Αν βέβαια πάς σε τέτοιες τιμές και ο χώρος παρκαρίσματος δεν είναι πρόβλημα πάνε για κανά τζιπάκι(ακράιο αλλά....)Δεν είναι και τόσο ακριβό όσο ένα τζιπ γιατί μην ξεχνάμε οτί είναι στο τέλος της παραγωγής της (εχει ήδη τελειώσει ουσιαστικά) και οι προσφορές θα είναι από μεγάλες εως πολύ μεγάλες για τα C5 και μπορεί με λίγη πίεση στο εκάστοτε αντιπρόσωπο να πετύχει πολύ καλή τιμή σε σχέση με τον εξοπλισμό προκειμένου να διώξει το στοκ. Αλλα το θέμα μεταπώληση το ξεχνάμε αμέσως!!!! Τώρα από τα πάραπανω θα έλεγα Α150 γιατί μην ξεχνάμε το πρόβλημα είναι ιατρικό κυρίως και είναι το πιο άνετο από αυτά..
Ποιο 1600αρι αυτόματο?