-
Ένα θέμα που με προβλημάτισε αυτές τις μέρες είναι η θέση του πυροσβεστήρα στο αυτοκίνητό μας. Συνήθως βλέπω τον πυροσβεστήρα πίσω στον χώρο αποσκευών, πράγμα που συμβαίνει και στο δικό μου αυτοκίνητο. Νομίζω όμως ότι είναι λανθασμένο αυτό. Καλό θα είναι να είναι κοντά στον οδηγό ώστε να μπορέσει να αντιδράσει άμεσα σε περίπτωση ανάγκης. Έλα όμως που δεν υπάρχει κατάλληλη θέση τουλάχιστον σε όσα αυτοκίνητα έχω δει. Συνεπώς τί κάνουμε? Μια λύση είναι να τον ρίξουμε στο πατάκι του πίσω καθίσματος αλλά θα κόβει πολλές 'βόλτες' στις στροφές .
-
Ένα θέμα που με προβλημάτισε αυτές τις μέρες είναι η θέση του πυροσβεστήρα στο αυτοκίνητό μας. Συνήθως βλέπω τον πυροσβεστήρα πίσω στον χώρο αποσκευών, πράγμα που συμβαίνει και στο δικό μου αυτοκίνητο. Νομίζω όμως ότι είναι λανθασμένο αυτό. Καλό θα είναι να είναι κοντά στον οδηγό ώστε να μπορέσει να αντιδράσει άμεσα σε περίπτωση ανάγκης. Έλα όμως που δεν υπάρχει κατάλληλη θέση τουλάχιστον σε όσα αυτοκίνητα έχω δει. Συνεπώς τί κάνουμε? Μια λύση είναι να τον ρίξουμε στο πατάκι του πίσω καθίσματος αλλά θα κόβει πολλές 'βόλτες' στις στροφές .
-
-
Εγώ τον έχω βάλει κάτω από το κάθισμα του οδηγού, στερεωμένο με Velcro. Μια χαρά.
-
+1
Ισως η καλυτερη θεση να ειναι κατω απο το καθισμα του οδηγου (εφοσον δεν παιρνει αλλος το αμαξι και παει περα δωθε το καθισμα συνεχεια) -
Στο δικό μου δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος κάτω από το κάθισμα. Στου δε συνοδηγού έχει ένα μικρό ντουλαπάκι.
-
-
είχα υπόψιν μου ακριβώς κάτω από το κάθισμα. Θα το δοκιμάσω αυτό που δείχνεις σε ευχαριστώ πολύ!
-
-
Το έχω σκεφτεί πλάκα-πλάκα να το βάλω και εγώ εκεί και να το στηρίξω με velcro, αλλά -κακώς- όλο το αναβάλω...
-
Κωνσταντίνε σου έχει ανάψει φωτιές η Κωνσταντίνα
-
Και εγώ σκέφτομαι να κάνω μια πατέντα να τον βάλω κάτω από την θέση μου, ή καλύτερα, κάτω από την θέση του συνοδηγού.
-
Δεν θα εβαζα ποτε τον πθροσβεστηρα κατω απο το καθισμα του οδηγου.
-
Απλά να ξέρεις ότι αν θα τον στερεώσεις με Velcro, πρέπει να χρησιμοποιήσεις πολύ.
Αχρείαστος να'ναι....
(και χωρίς να'χει λήξει, βέβαια....
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Δεν θα εβαζα ποτε τον πθροσβεστηρα κατω απο το καθισμα του οδηγου.Αντίστοιχα, εγώ δε θα τον άφηνα ποτέ στο χώρο αποσκευών, να μην έχω πρόσβαση αν τυχόν γίνει το κακό και παγιδευτώ.
Η αλήθεια είναι πάντως ότι σε ορισμένους 'πατεντιάρηδες' (...) που έχω γνωρίσει δε θα πρότεινα ποτέ να το βάλουν κάτω από τη θέση του οδηγού.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Εγώ τον έχω βάλει κάτω από το κάθισμα του οδηγού, στερεωμένο με Velcro. Μια χαρά.Πουλάνε βάσεις που τις βιδώνεις στο μπροστινό μέρος του καθίσματος κάτω από τα πόδια σου. Αυτός που μου ανανεώνει κάθε χρόνο τους πυροσβεστήρες μου έφερε 2 μεγάλες βάσεις για το σπίτι. Στο αμάξι μπαίνουν πιο μικρές αλλά μπορεί να πέφτει ο πυροσβεστήρας στις λακκούβες γιατί είναι οριζόντια.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Κωνσταντίνε σου έχει ανάψει φωτιές η ΚωνσταντίναΜιράγκε ρίχνεις λάδι στην φωτιά
Μάλλον με velcro θα το επιχειρήσω. Για ποιό λόγο ρατανπλάν δεν θα τον τοποθετούσες κάτω από το κάθισμα?
-
Ο δικος μου στο ντουλαπακι, αλλα ειναι σαν σπηλια (πυροσβεστηρας, book αυτοκινητου, CDοθηκη, CD, φορτιστες, ολα μεσα).
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Δεν θα εβαζα ποτε τον πθροσβεστηρα κατω απο το καθισμα του οδηγου.Κάτω από το κάθισμα του οδηγού, σε περίπτωση ατυχήματος δεν υπάρχει ενδεχόμενο να σου καταστρέψει τα πόδια; (με λίγη 'φαντασία' μπορεί να εξφενδονιστεί και σε πολύ χειρότερα σημεία). Ή να βρεθεί/μπλεχτεί κάπου που δεν θα έπρεπε;
Κυρίως αν είναι με velcro που δεν πρόκειται να τον συγκρατήσουν.Αυτό που γράφει ο leonp με βιδωμένη στο πάτωμα βάση -αν κατάλαβα καλά- ίσως είναι λύση, αλλά και πάλι θα θέλει χοντρές βίδες για να μη φύγουν κι αυτές (ή σπάσει η πλαστική βάση). Οι δυνάμεις που μπορεί να αναπτυχθούν σε σφοδρό ατύχημα είναι σημαντικές.
Φυσικά και το ντουλαπάκι είναι πολύ καλη λύση... αλλά σε πόσους έχει επαρκή χώρο;
Τελικά ο πυροσβεστήρας είναι πρωτίστως για να βοηθήσεις τον εαυτό σου, ή κάποιον άλλο; Ή και να σε βοηθήσει κάποιος άλλος; Είναι σίγουρο δλδ πως θα έπρεπε να βρίσκεται μέσα στην καμπίνα των επιβατών σε μια σύγκρουση;
-
απλα προσεξτε μην ψεκασετε το αμαξι με καποια αποτομη κινηση του καθισματος
Πυροσβεστήρας