-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Βασίλη, κάθε πότε πότιζες τις ντομάτες?Πριν βγαλουν καρπο καθε μερα,μετα καθε 4 και μετα απο την ζημια καθε 8.
-
Τις πότιζα κάθε 3η μέρα και έβγαζαν το ίδιο. Μου είπαν ότι δεν είναι από το πότισμα (και του διπλανού που τις ποτιζε κάθε βδομάδα το ίδιο έγινε) αλλά από κάποιο μικρόβιο.
Τις ράντισες με κάτι?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στο χωράφι, η λύση είναι ... κότες.
Το πρόβλημα είναι στο περιβόλι, όπου ούτε να ραντίσω θέλω ούτε να σταματήσω να ποτίζω μπορώ.
Το δε μέγιστο πρόβλημα, είναι στο θερμοκήπιο. Η μόνη 'λύση' είναι το μαύρο πλαστικό, αλλά κι αυτό όταν το βγάζεις ξαναγεμίζει ο τόπος. Αφού έχω φτάσει να το θαυμάζω, το άτιμο το φυτό!Για αυτο το πλαστικο πηγαινα να γραψω και εγω.
Τελικα απο τοματα ,αγγουρια,πιπιεριες και μελιτζανες καλα πηγαμε αλλα τα καρπουζια και πεπονια δεν........κατι μικρα και ατροφικα βγηκαν.
Τωρα τα εχει πιασει και η ζεστη και αρχιζουν να ξεραίνονται.
Η τοματα μου εκανε κατι σαπισματα απο κατω αλλα μου ειπαν οτι ειναι απο το πολυ ποτισμα,το μειωσαμε και δεν προχωρησε.Τα χορταρια τα βγαλαμε αλλα ξαναβγηκαν .Μου ειπαν οτι τα σταφυλια εδω περα ειναι σχεδον ετοιμα να μαζευτουν!!!ΚΑθε χρονο θυμαμαι τα μαζευαμε τελος Σεπτεμβρη με μεσα Οκτωμβρη!!!
Ο ιός φαίνεται ότι είναι ένας εντελώς καινούριος ιός των φυτών που δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε κάποιο ήδη υπάρχων γένος ιών. Ο ιός προκαλεί νέκρωση στα φύλλα και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της παραγωγής. Επειδή η όψη των φυτών είναι σαν να έχουν καεί προέκυψε το όνομα Torrado. Η διάδοση της ίωσης πιστεύεται ότι γίνεται μέσω του αλευρώδη.
Η ίωση το 2003 εμφανίστηκε στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας επηρεάζοντας το 15% των εκτάσεων με καλλιέργεια τομάτας. Τα συμπτώματα είναι αρχικά οι κίτρινες σαφώς ορισμένες περιοχές στη βάση του φύλλου που σύντομα γίνονται νεκρωτικές και εξελίσσονται από τη βάση προς την άκρη του φύλλου. Οι καρποί επηρεάζονται επίσης με σχηματισμό νεκρωτικών περιοχών και σκασίματα που ξεκινάνε από το κάτω μέρος του καρπού και εξελίσσονται προς τα πάνω. Η
-
Ωχ! Ακριβώς αυτά είναι τα συμπτώματα.
-
Αν μαυρίζει από το κάτω μέρος, μπορεί να είναι και έλλειψη σε ασβέστιο.
Λύνεται (μερικά) με λίγο ασβέστη σκόνη στο έδαφος και υπομονή.
Μερικές ντομάτες (εννοείται ότι) θα πεταχτούν. Και την επόμενη χρονιά, καλή λίπανση του εδάφους πριν από το φύτεμα (δεν μπορεί, όλο και κανένα γαλάρι θα έχει στην περιοχή να πάρεις χωνεμένη κοπριά, στην οποία πάλι θα ρίξεις ασβέστη σκόνη για απολύμανση). -
Σωστο αυτο που λες , αλλα αυτο συμβαινει στην περιοχη σου λογω ελλειψης ασβεστιου (αμμωδη εδαφη ) ,στα μερη μας υπαρχει αφθονο σε τετοιο βαθμο που δημιουργει προβληματα .
-
Καλησπέρα σε όλους! Έχω βρει ένα JOHN DEERE 7710 , 155HP μοντέλο 2002 με 2800 ώρες λειτουργίας με 45000€. Απο ότι έχω δει σε ξένα site είναι λογική τιμή αλλά δεν έχω βρεί κανένα εντός ελλάδος. Υπάρχει κάποιος με αυτό το μοντέλο η που να έχει κάποια γνώση για να μας πει αν είναι καλή αγορά?
-
Καλή τιμή είναι, οι μάντρες το πουλάνε από 50 - 55Κ ανάλογα με την κατάσταση. Είναι καλά εξοπλισμένο; Μπροστινό παρτικόφ έχει;
Τέτοιο τέρας με μόνον τόσες ώρες από το 2002, τι το ήθελε και το πήρε ο παλιός;
Υπάρχουν κι άλλες προτάσεις στην κατηγορία, φθηνότερες (Fiat) ή ακριβότερες (Fendt).
Έχω έναν φίλο που ασχολείται εντατικά, αν σε ενδιαφέρει στείλε πμ να σου δώσω το τηλέφωνό του. -
Αυτό είδα και εγώ παραέξω ililias όσον αφορά τις τιμές και έχει και μπροστινό παρτικόφ . Το συγκεκριμένο είναι ειδική περίπτωση γιατί προέρχεται από κατάσχεση αλλά και οι ώρες που έχει είναι ξεκούραστες ..
-
ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ;
Αν δεν το θέλεις, το παίρνω εγώ. -
Μπα .. μάλλον θα το ..
-
Μηπως , λεω ,πρεπει να το ξανασκεφτεις ,γιατι καιει τα αντερα του κ καταστραφηκαν πολλοι αγροτες ,αγοραζοντας τετοια θηρια .
Μην σε παρασυρει η τιμη (ευκαιρια ),αλλα αν το χρειαζεσαι.
Ειναι λιγο εκτος εποχης . -
ΓΙΩΡΓΟΣ123 το χρειάζομαι και άμεσα μάλιστα και δεν μπορώ να μπω και σε πρόγραμμα για καινούριο αυτή τη στιγμή οπότε το θεωρώ καλή λύση . Το ότι καίει το γνωρίζω όπως όλα με αυτές τις ιπποδυνάμεις αλλά κάτι τέτοιο χρειάζομαι ούτως η άλλως.
Εκτός εποχής επειδή είναι '02 ? -
Μάλλον εκτός εποχής γιατί είναι ΤΕΡΑΣ.
Αν, βέβαια, οι καλλιέργειές σου το δικαιολογούν, καλά κάνεις! -
Συγνωμην που μπαινω στα χωραφια σας αλλα ενας φιλος μου τηλεφωνησε και θελει τη συμβουλη μου και γω θελω τη δικη σας.
Αγορασε ενα Νισσαν Ναβαρα και τωρα με τις πρωτες βροχουλες τα λαστιχα του εδειξαν οτι δεν πρεπει να τα εμπιστευεται.Μου ειπε οτι φορα continental (αυτα που ειχε βαλει η αντιπροσωπεια οταν το αγορασε) και με 40 χλμ ακομα τον εκαναν και λαχταρησε.
Τι λετε;Το οχημα παει σε ασφαλτο 70% και μονο σε στρωτο χωμα.Τι να παρει; -
Δεν πιστευω οτι φταινε τα λαστιχα τοσο , αλλα η βροχη +σκονη που κανουν τους δρομους να γλιστρουν .Σε τετοιες καταστασεις λιγο πιο γλυκα το γκαζι .
Καλυτερα ομως να σου απαντησει καποιος πιο ειδικος .
ΥΓ. για το συγκεκριμενο οχημα ακουω τα καλυτερα . -
Δημήτρη, ελπίζω το όχημα του φίλου σου να έχει ABS.
Πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι οδηγεί μικρό φορτηγό και όχι επιβατικό ή SUV. Η ανάρτησή του είναι για να αντέχει να μεταφέρει 1000++ κιλά βάρος σε κατσικόδρομους, οπότε άδειο σε άσφαλτο θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Θα σου έλεγα να του προτείνεις να βάζει την 4κίνηση όταν βρέχει, αλλά θα έχει αυξημένες φθορές. Επίσης το αυξημένο αίσθημα ασφάλειας μπορεί να τον προδώσει, αφού το τέλος της πρόσφυσης θα έλθει ξαφνικά κ θα είναι δύσκολο να ελεγχθεί.
Άρα, πρώτα απ' όλα, αυξημένη προσοχή. Όσο για τα λάστιχα, ας τα δει κάποιος ειδικός. Αν είναι παλιά μπορεί να έχουν ξεραθεί κι ας μην είναι φαγωμένα. Μπορεί να ελέγξει και μόνος του τον χρόνο κατασκευής. -
Ερωτηση προς τους 'ενεργους' αγρότες:
Αν ειχατε ενα θερμοκηπιο 50-75 στρεμματα,τι θα επιλέγατε να καλλιεργησετε για τα επομενα χρονια; -
Ο χρήστης muranomike έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους! Έχω βρει ένα JOHN DEERE 7710 , 155HP μοντέλο 2002 με 2800 ώρες λειτουργίας με 45000€. Απο ότι έχω δει σε ξένα site είναι λογική τιμή αλλά δεν έχω βρεί κανένα εντός ελλάδος. Υπάρχει κάποιος με αυτό το μοντέλο η που να έχει κάποια γνώση για να μας πει αν είναι καλή αγορά?Η τιμη ειναι πολυ καλη για το συγκεκριμενο ελκυστηρα, βεβαια μετραει ο εξοπλισμος του κ η κατασταση του.
Αν χρειαζεσαι στην δουλεια σου τοση ισχυ ειναι καλη ευκαιρια.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ερωτηση προς τους 'ενεργους' αγρότες:
Αν ειχατε ενα θερμοκηπιο** 50-75** στρεμματα,τι θα επιλέγατε να καλλιεργησετε για τα επομενα χρονια;Αυτό δεν είναι απλά 'θερμοκήπιο', ρε συ.
Εξαρτάται από πολλά! Μπορεί να καλλιεργήσει από λουλούδια με δικά του συνεργεία για περιποίηση κήπων μέχρι κηπευτικά με δικό του συσκευαστήριο. Που βρίσκεται; Πόσους γεωπόνους (θέλει να) απασχολεί;
FORUM Αγροτων