-
Γι'αυτές τις ψιλοσκουριές χρησιμοποίησε προς το παρόν deruster -παγωτικό σκουριάς κάνει πολύ καλή δουλειά. Για το χρώμα υπάρχει μία πλαστελίνη που την ρολάρεις πάνω στο χρώμα και αφαιρεί τα ξένα σώματα. Κατόπιν πάρει αλοιφή για γυάλισμα ή γρατσουνιές και πέρασέ το με βαμβακερό πανί. Θα ξανανιώσει!
-
οι σκουριες ειναι της πλακας...
εφ οσον τις εχεις τριψει και καθαρισει και περασει με αντισκωριακο..(chassicote, κανε τον κοπο και παρε ενα σπρεη και βαψε τοπικα...θα αλλαξει η διαθεση σου που θα το βλεπεις...
για την εταζιερα, απο την στιγμη που ουτε σε μαντρα ανακυκλωσης δεν βρισκεις..(περιεργο)..υπαρχει πατεντα*.
αλλα αν το θες ιστορικο δεν θα ειναι καλη ιδεα....(γενικα αν το θες ιστορικο πρεπει να κοψεις το δεν βαριεσαι και δεν πειραζει..εχει απιστευο κοπο...αλλα και απιστευτη ικανοποιηση....[πχ για εναν γρυλλο στο Καντετ πηγα κορωπι και για εναν καθρεπτη Ασπροπυργο. Οποτε μιας και ιστορικο γινεται σε 7 χρονια αρχισε σαν χομπυ να μαζευεις ανταλλακτικα και ας ειναι ρωγες...το εχω μετανιωσει που δεν το εκανα στο δικο μου..]
*η πατεντα ειναι η εξης..στην κατω μερια της εταζιερας και αφου την εχεις κοψει σε πιο ευκολο σχημα απο το ακανονιστο
περνας υποστηρικτικη επιφανεια..απο πλεξιγκλας, μεταλλο οτι θες...μετα απο πανω προσαρμοζεςι το μπαλωμα, που με προσθηκη στοκου ή ρητινης για να κλεισεις τα κενα και τριψιμο γινεται ομοιομορφο με το υπολοιπο...βαφεις στο χρωμα της εταζιερας και τελος...
εδω ειναι πιο απλα..
-
Για τέτοιες 'δουλειές' έχω βρει πολύ βολική την ταινία υδραυλικών. http://metal-con.gr/component/k2/item/7 ... Itemid=101
-
Ωραια δουλεια σε ενα ταπεινο επαγγελματικο οχημα.
-
Aναποδα εχουν βάλει την σειρά των φωτογραφιών!
Όσο προχωράς...σαπίζει!
-
Για πειτε καμια ιδεα για να το ξανακολησω , δεν εχω προσβαση απο πισω (διπλη λαμαρινα ) , ειναι η βαση που κραταει το αμορτισερακι του πορτ μπαγκαζ
-
μια 'ασχημη' οπτικα λυση...
να κολληθει μεγαλυτερο ελασμα καιπριτσινια -
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Για πειτε καμια ιδεα για να το ξανακολησω , δεν εχω προσβαση απο πισω (διπλη λαμαρινα ) , ειναι η βαση που κραταει το αμορτισερακι του πορτ μπαγκαζΚάνεις 4 τρύπες 3-4 mm στο κομμάτι της λαμαρίνας που είναι πάνω στο αμορτισέρ, στην περιοχή που πατάει πάνω σε λαμαρίνα και όχι στη τρύπα που δημιουργήθηκε, βάζεις το κομμάτι στη σωστή του θέση, και κολλάς στις τρύπες με αργκόν.
Θα είναι σαν να έχεις κάνει ηλεκτροπόντα. Αν χρειαστεί 'καθαρίζεις' τις κολλήσεις με κάτι σαν dremel, και βάφεις ανάλογα.Φυσικά ακόμα καλύτερα θα ήταν να κολλήσεις και να κλείσεις πρώτα την τρύπα που δημιουργήθηκε, να αφαιρέσεις το 'επιπλέον' κομμάτι από τη βάση του αμορτισέρ και μετά να κάνεις αυτό που γράφω πιο πάνω.
Επίσης αν το σημείο είναι γενικώς προβληματικό, ίσως θα ήταν καλύτερα να φτιάξεις μια νέα βάση αμορτισέρ που θα πατάει σε μεγαλύτερη επιφάνεια.
-
απο πλευρας 'ποντων ιστορικοτητας' ειναι αποδεκτο να γινουν επισκευες πανελ με προσθηκη λαμαρινας ή ειναι προτιμοτερο να αγοραστει ολοκληρο το πανελ;;
σε αυτη την περιπτωση τα αφτερμαρκετ ειναι οκ;; -
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
απο πλευρας 'ποντων ιστορικοτητας' ειναι αποδεκτο να γινουν επισκευες πανελ με προσθηκη λαμαρινας ή ειναι προτιμοτερο να αγοραστει ολοκληρο το πανελ;;
σε αυτη την περιπτωση τα αφτερμαρκετ ειναι οκ;;Αν κολληθεί σωστά, καθαριστεί καλά το κορδόνι και τροχιστεί καλα ούτε καν φαίνεται, όχι να σου πούνε και τίποτα (και τι να σου πούνε δλδ). Αν όμως κόψεις το κομμάτι, ρίξεις μια λαμαρίνα ό,τι να'ναι από πάνω και του τραβήξεις πέντε πονταρισιές μην περιμένεις να μη σου κάνουν παρατήρηση (ούτε ΚΤΕΟ δεν περνάς κανονικά αλλά τέλος πάντων).
Επί της ουσίας, ίσως είναι και προτιμότερο να γίνει τοπικά μια αποκοπή σκουριασμένου τμήματος και να κολληθεί καινούργιο παρά να γίνει αποκόλληση ολόκληρου του πάνελ. Και αυτό γιατί αφενός μεν να ξέρεις ότι οποιαδήποτε θερμική επεξεργασία στη λαμαρίνα επιφέρει αλλαγές στη δομή του υλικού αρα και στη συμπεριφορά του (άρα σε όσο λιγότερη έκταση το περιορίζεις, τόσο το καλύτερο) αφετέρου διότι στην αφαίρεση ολόκληρου του πανελ μπορεί να τα βρει μπαστούνια ο φαναρτζής στην επανατοποθέτηση του νέου κομματιού από τη στιγμή που μιλάμε για παλιά αυτοκίνητα με κοπώσεις, τρακαρίσμα κλπ κλπ. Πολύ περισσότερο αν μιλαμε για αφτερμάρκετ κομμάτια που μπορεί να είναι χαμηλής ποιότητας με 'περίπου' διαστάσεις και τα ρέστα... -
Εγώ θα σήκωνα με μια σπάτουλα φαρδιά το λάστιχο ( για προστασία ) από την εμπρός πλευρά της σπάτουλας θα έβαζα ένα κορδόνι αμίαντο βρεγμένο για να προστατέψω το λάστιχο( πουλάνε τα χρωματοπωλεία ) θα καθάριζα βέβαια πρώτα όλη την περιοχή γύρω από το κομμένο κομμάτι, και το ίδιο το κομμάτι, τόσο, ώστε να είναι καθαρή λαμαρίνα, και θα το κολλούσα με πολύ λεπτή μπρουτζοκόλληση στις δύο πλευρές του, ούτε που θα φαινότανε το κόλλημα.
Σαν παληός φαναρτζής ξέρω τι λέω, και δεν κάνω πλάκα. Απλά χρειάζεται επιδεξιότητα και εμπειρία, το αμάξι μετακινείται ? Αν όχι που είναι ?
Η λύση του Ρ6Β με τις τρύπες εναι σωστή, μόνο που εδώ έχουμε να κάνουμε με πολύ λεπτή και παληά λαμαρίνα, και οι πόντες ουσιαστικά θα φορτίζονται πολύ λόγω του αμορτισέρ και γρήγορα θα φύγει πάλι από τη θέση του, με την μπρουτζοκόλληση στα σημεία που προτείνω απλώνεται η στερέωση σε μεγάλη επιφάνεια, κόντρα στο φορτίο.
-
-
Μία κόλλα με softening point πάνω από 100c
-
Δηλαδή hotmelt, εποξική, πολυουρεθάνης ; Μπορεις να δώσεις ενα παράδειγμα να ψαξω;
-
πόσο κοστίζει σε ευρώ βάψιμο σε πλαστικά εσωτερικού σε αυτοκίνητο?
Τα πλαστικά έχουν γρατζουνιές, το χρώμα έχει αλλοιωθεί λόγω έκθεσης σε ήλιο (30 χρόνια είναι αυτά) σε διάφορα σημεία, βαθουλώματα...θέλουν προεργασία και αστάρωμα για να έρθουν σε αρχική εργοστασιακή κατάσταση.
Το αυτοκίνητο είναι Chevrolet camaro z28 1982. -
Ο χρήστης abss-123 έγραψε:
πόσο κοστίζει σε ευρώ βάψιμο σε πλαστικά εσωτερικού σε αυτοκίνητο?
Τα πλαστικά έχουν γρατζουνιές, το χρώμα έχει αλλοιωθεί λόγω έκθεσης σε ήλιο (30 χρόνια είναι αυτά) σε διάφορα σημεία, βαθουλώματα...θέλουν προεργασία και αστάρωμα για να έρθουν σε αρχική εργοστασιακή κατάσταση.
Το αυτοκίνητο είναι Chevrolet camaro z28 1982.Απο προσωπικη εμπειρια δυστυχως το προβλημα δεν ειναι μονο το κοστος . Ορισμενοι που αναλαμβανουν βαφη και επισκευη εσωτερικων κομματιων τα γεμιζουν με κοινα ασταρια τα οποια σκανε η ξεφλουδιζουν μετα απο καιρο. Δεν ειναι ιδια τα πλαστικα του εσωτερικου τα οποια ειναι στην πλειοψηφια ειναι βινυλλιο με τα πλαστικα που υπαρχουν στο αμαξωμα και εκει γινεται το λαθος Σου λενε οτι θα το βαψουν και θα καλυψουν την ρωγμη με καποιο 'ειδικο'ασταρι αλλα χρησιμοποιουν ασχετα υλικα με τη φυση του πλαστικου για εσωτερικες επιφανειες.
Αν μιλαμε για πλαστικα οπως π.χ. το βινυλλιο χρειαζεται βαμμα συνθετικων δερματων οπως λεγεται υπαρχουν ειδικα σπρει για βινυλλιο η συνθετικες επιφανειες οπως της Sem αλλα και αλλες μαρκες τις βρισκεις ψαχνοντας για vinyl dye .
H SEM εχει και σετακια για επισκευες γρατζουνιων με συγκεκριμενο υλικο γεμισματος http://www.youtube.com/watch?v=vuj3STDOaOg
Υπαρχουν και πολλες αλλες μαρκες οπως η Permatex 3M απλα η συγκεκριμενη ειδικευεται σε τετοια υλικα . -
οπως και να χει τί πληρωνει ο πελατης σε αυτη την περίπτωση. Μήπως ειναι απαγορευτικό το κόστος?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Μία κόλλα με softening point πάνω από 100cΣυγγνώμη, ούτε που είχα δεί τι ρώτησες, sorry 100 φορές.
Όχι Hot-melt κοινό, τα ταμπλώ είναι κολλημένα με κόλλες πολυαμιδίου από το εργοστάσιο, έχει γκρίζο χρώμα, υπάρχει στο εμπόριο σε μορφή stick. Δεν ξέρω αν την βρείς εδώ στην Ελλάδα.
http://www.glu-stix.com/shop/page/Polyamide_Glue.html
Για ρώτα εδώ πουλάνε κόλλες hot-melt stick
http://www.ncahellas.gr/Categories.php -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Μία κόλλα με softening point πάνω από 100c
Συγγνώμη, ούτε που είχα δεί τι ρώτησες, sorry 100 φορές.
Όχι Hot-melt κοινό, τα ταμπλώ είναι κολλημένα με κόλλες πολυαμιδίου από το εργοστάσιο, έχει γκρίζο χρώμα, υπάρχει στο εμπόριο σε μορφή stick. Δεν ξέρω αν την βρείς εδώ στην Ελλάδα.
http://www.glu-stix.com/shop/page/Polyamide_Glue.html
Για ρώτα εδώ πουλάνε κόλλες hot-melt stick
http://www.ncahellas.gr/Categories.phpΣε ευχαριστώ! ακόμα δεν εχω κανει προσπάθεια να το κολλήσω, μην το κανω χειρότερο. Καλα που μου ειπες ομως, γιατι είχα καταλήξει ανάμεσα σε παρμπριζοκολλα πολυουρεθανης και σε 2 συστατικών εποξική. Θα κοιτάξω και αν δε την βρω εδω να την φερω απο εξω!
-
Έχω ένα AC DELCO radio cassete χρονολογίας 1982 που έιχε στην κονσόλα του το pontiac trans am 1982 που έφερα από Αμερική.
Όταν το ανοίγω στη σκάλα των FM ακούγεται ένα φύσηγμα.
Καταλαβαίνω ότι επειδή έχει προέλευση από Αμερική για 30 χρόνια έπαιζε μεν σε διαφορετική σκάλα συχνοτήτων.1.Γίνεται μετατροπή να παίζει στα FM εδώ Ελλάδα?
2. Υπάρχει εργαστήρι επισκευής ράδιο παλιών αυτοκινήτων?
3. Επίσης δεν ανάβει η οθόνη με το ψηφιακό ρολόι. 2 χρόνια πριν που ειχα φερει το αμαξι θυμαμαι άναβε.E)BSIqotVft!~~60_57.JPG)
Αναπαλαίωση - Συντήρηση - Επισκευή παλαιών αυτοκινήτων