-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
εγώ το θέλω πολύ, αλλά επειδή θα έχω δίπλα ένα μεγάλο ερωτηματικό δεν με βάζω στη λίστα
θα προσπαθήσω πολυ πάντως!βαλε το ερωτηματικο να οδηγησει αν φοβασαι...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
:hmmm:
60 Ε για να μπαίνει κάποιος για 5 γυρους/ώρα, όντως δεν είναι καλό σενάριο...
Στο ημίωρο,βγαίνουν χοντρικα,15 γυροι.
Αν είμαστε 30,θα αναγκαστούμε να μπαίνουμε ανα 10,οπότε όντως μας αναλογούνε 5 γυροι ανα ημίωρο
αν χωριστούμε ανα 15,θα κανουμε 7-8 γυρουςυπάρχει πάντα η πιθανότητα να μας δωθει σαρανταλεπτη χρηση αν ειμαστε πολλά αυτοκίνητα και εικοσαλεπτη οι μοτοσυκλέτες αν ειναι λίγες.
@ραταπλάν
μιλαμε χωρις καμια εξτρα παροχη,μιας και μιλάμε για ελευθερη μερα
15 αμαξια πιστευω οτι ειναι πολλα για να μπορεσεις να κανεις καθαρο γυρο, συν οτι δεν θα εχεις χρονομετρηση...οχι οτι παω για το πρωταθλημα , αλλα εκτος του χαβαλε το θεμα ειναι να βλεπεις και τα γυρολογια σου ωστε να βελτιωνεσαι ή τελος παντων να εχεις μια ταξη μεγεθους σεσιον με σισιον πως πας. αν αναλογιστει κανεις τα εξοδα των Αθηναιων και ταλαιπωρια, μαλλον δεν ειναι ευκαιρια η συγκεκριμενη περιπτβση. Κρινοντας παντα οπως ειπε και ο ΚΟΥΚ με τα δικα μου κριτηρια.
-
Τι γυρολόγια και χρόνους ρε συ σκύλε!Πρωτη φορα στην πίστα,δεν εχουνε καμμια αξια αυτα.Ούτε τον μπούσουλα δε θα βρεις την πρωτη μερα.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ούτε τον μπούσουλα δε θα βρεις την πρωτη μερα.Θυμάμαι τον τρόμο του πρώτου αναγνωριστικού γύρου στις Σέρρες!
Αν δεν ήταν ο Αντρέας, ακόμα θα ψαχνα προς τα ποιά πλευρά στρίβει η πίστα. -
Ρε παιδιά, τι 30 και 50 γύρους λέτε. Με 30 ('κανονικούς', όχι βόλτα) γύρους στις Σέρρες αν δεν πάτε με καινούργια ημισλίκ λάστιχα θα φύγετε με τελείως σλικ λάστιχα Η πίστα δεν έχει καμία σχέση με τα Μέγαρα, είναι πολύ απαιτητική και για το αυτοκίνητο (πλην φρένων, σε αντίθεση με τα Μέγαρα) και για τον οδηγό.
-
Tα λαστιχα τρωγονται αναλογα με τις ορεξεις του οδηγού πάντα.Αμα θες να τα φυλάξεις κραταν αρκετα περισσοτερο.Εγω για να λιώσω μια τετραδα θελω 120-150 γυρους.
Σε περίπτωση που καποιος θελήσει να αγορασει καποια ημισλίκ για Σερρες,του προτεινω να πάρει τη σκληρότερη γόμα που θα βρει πάντως
-
Το θέμα είναι ποιος αντέχει να τα φυλάξει.
Αντρέα, λάστιχα που δεν είναι potenza πολύ αμφιβάλλω αν θα βγάλουν τόσους γύρους. Τα exalto με την καμία. Εκτός και αν κάποιος είναι τόσο καλός και δεν γλιστράει καθόλου.
-
Εγω με χρησιμοποιημενα exalto 2 εβγαλα γυρω στους 100 γυρους αλλαζοντας μια φορα το εμπρος δεξι με το εμπρος αριστερο κ χωρις να τα προφυλασσω ιδιαιτερα...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τι γυρολόγια και χρόνους ρε συ σκύλε!Πρωτη φορα στην πίστα,δεν εχουνε καμμια αξια αυτα.Ούτε τον μπούσουλα δε θα βρεις την πρωτη μερα.Και αν δεν πηγαινεις πρωτη μερα?
η πιστα (η συγκεκριμενη) τρωει πολυ λαστιχο η πουτ@να αναλογως και το στυλ οδηγησης, ο hunter και διαφορα αλλα παιδια που οσο να ειναι την εχουν μαθει οπως το γκαραζ τους ξερουν που, γιατι και πως να πιεσουν το αμαξι. Με τετοιο στυλ οδηγησης δεν θα φαει πολυ λαστιχο, ειδικα αν εχουμε καποιο σεμι σε σκληρη γομα. Αν απλα παμε 1-2ρη φορα και παμε με οσα παντου με αποτελεσμα να 'στραμπουλαμε' σχεδον παντου το αμαξι ε δεν νομιζω κυριολεκτικα το εμπρος αριστερα λαστιχο να βγαλει πανω απο 5 γυρους.
Α και μην κανει κανεις το λαθος να παρει τπτ παλια λαστιχα 3-4 ετων γιατι θα ειναι ξεραμενα...αρα σκληρα, απλα θα φευγουν κομματια απο πανω και δεν θα κρατανε τα λαστιχα καθολου
-
Και δεν μου λες ρε Στέλιο?!..Που ακριβώς είναι η δυσκολία σε αυτό που αναφέρεις?..Δεν μπορείς να οδηγήσεις, δηλαδή, παρά μόνο 'με όσα'?
Αν είναι έτσι, δεν πρόκειται ποτέ να πας σε οποιαδήποτε πίστα εκτός από τα Μέγαρα. Αφού θα θέλεις 15 τέρμινα προπόνηση για να την μάθεις. Και μια καραβιά λάστιχα να 'φας'.
Συγκεντρωθείτε ρε!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Και αν δεν πηγαινεις πρωτη μερα?
η πιστα (η συγκεκριμενη) τρωει πολυ λαστιχο η πουτ@να αναλογως και το στυλ οδηγησης, ο hunter και διαφορα αλλα παιδια που οσο να ειναι την εχουν μαθει οπως το γκαραζ τους ξερουν που, γιατι και πως να πιεσουν το αμαξι. Με τετοιο στυλ οδηγησης δεν θα φαει πολυ λαστιχο, ειδικα αν εχουμε καποιο σεμι σε σκληρη γομα. Αν απλα παμε 1-2ρη φορα και παμε με οσα παντου με αποτελεσμα να 'στραμπουλαμε' σχεδον παντου το αμαξι ε δεν νομιζω κυριολεκτικα το εμπρος αριστερα λαστιχο να βγαλει πανω απο 5 γυρους.
Α και μην κανει κανεις το λαθος να παρει τπτ παλια λαστιχα 3-4 ετων γιατι θα ειναι ξεραμενα...αρα σκληρα, απλα θα φευγουν κομματια απο πανω και δεν θα κρατανε τα λαστιχα καθολου
Ισα-ισα,που την αντοχη των παλιών ελαστικών,δεν τη φτανουν σε καμια περίπτωση τα φρεσκα.Φυσικα σε αντισταθμισμα των επιδόσεων αυτο.
Αν μπορειτε να βρειτε λαστιχα δεκαετίας,φερτε τα και θα με θυμηθειτε.Θα χορτασετε γυροβολιές.Τα στραμπουλήγματα φυσικα τρωνε λαστιχα,αλλα τις πρωτες φορες ειναι αναπόφευκτα σε αγνωστο έδαφος.
Βεβαια....
....αν το μπροστα αριστερο δε σου βγαλει ούτε πέντε γυρους,τοτε καλύτερα να το κλειδωσεις και να μην ξαναασχοληθεις μαζι του.Να παιρνεις το τραμ απο εδω και πέρα
Δηλαδη,ειπαμε να υπερβαλουμε,αλλα οχι και έτσι.
-
Εγώ έβγαλα εκτός το πίσω αριστερό πάντως!
Από ένα σημείο που μου γλίστραγε λίγο (γλίστρημα στις Σέρρες = μερικά χιλιοστά λάστιχο!) και το διόρθωνα με γκάζι, έφαγα το πλαινό του πίσω αριστερού μέχρι τα λινά. Το πέλμα του είχε γίνει ημισλίκ αλλά με ομοιόμορφη φθορά, οπότε αν αποφύγω το στραμπούληγμα/γλίστρημα εκεί, νομίζω ότι όλα τα άλλα θα είναι οκ!Btw, μιλάω για ~35 πατημένους γύρους, τη δεύτερη μέρα που ήμουν εκεί, με MX5 1.6.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ρε παιδιά, τι 30 και 50 γύρους λέτε. Με 30 ('κανονικούς', όχι βόλτα) γύρους στις Σέρρες αν δεν πάτε με καινούργια ημισλίκ λάστιχα θα φύγετε με τελείως σλικ λάστιχα Η πίστα δεν έχει καμία σχέση με τα Μέγαρα, είναι πολύ απαιτητική και για το αυτοκίνητο (πλην φρένων, σε αντίθεση με τα Μέγαρα) και για τον οδηγό.Νάσο, υπολόγισε οτι για κάποιον που πάει για πρώτη φορά οι πρώτοι 10 γύροι θα πάνε σχεδόν στράφι, αποκλείεται να πιέσει τόσο ώστε να φυτιλιάσει τα λάστιχα.
Κάπως έτσι το σκέφτομαι εγώ και για αυτό έχω βάλει (για τον εαυτό μου και μόνο) κάποιες προϋποθέσεις. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ισα-ισα,που την αντοχη των παλιών ελαστικών,δεν τη φτανουν σε καμια περίπτωση τα φρεσκα.Φυσικα σε αντισταθμισμα των επιδόσεων αυτο.
Αν μπορειτε να βρειτε λαστιχα δεκαετίας,φερτε τα και θα με θυμηθειτε.Θα χορτασετε γυροβολιές.Energy 5ετίας το ιδανικό λάστιχο... Μία μέρα στραμπούληγμα δεν χαμπάριασε...
Από χρόνους και κράτημα βέβαια...
-
Και εμένα μια τετράδα Conti που έχω 6ετίας με αρκετό πέλμα, βγάλανε κάπου στους 35-40 γύρους και έχουν ακόμα καμιά 15-20. Και από πρόσφυση, σε σχέση με τα μαμά turanza ενός και κάτι έτους που είχα ήταν απέιρως καλύτερα.
-
kouk δεν λεω οτι πρεπει να πηγαινες με οσα, λεω οτι οποιος το κανει και το στραμπουλαει δεν θα αντεξουν τα λαστιχα του
HUNTER ναι βρε θα αντεξουν με λαστιχα καταξερα και παλια αλλα το θεμα ειναι να στριβεις κιολας.
Τεσπα ο καθενας το βλεπει απο διαφορετικη σκοπια, το να χαραμισω το μοναδικο σ/κ που εχω ελευθερο του μηνα, να παω Σερρες να κανω ενα σκασμο χιλιομετρα +το κοστος, ε η μοναδικη προυποθεση θα ηταν αποκλ. χρηση της πιστας με χρονομετρηση, και φυσικα με καινουρια σεμι.
Καποιος που δεν εχει ξαναπει μπορει να παει για την εμπειρια και με μια 4δα λαστιχα 5ετιας.
-
Ευτυχως που δε ζητησες να υπάρχουνε και Pit-Babes για χατηρι σου ρε συ Στελιο.
-
Οταν ειχα ανεβει με το 106sc την πρωτη φορα που ειχαν ανεβει τα παιδια, ειχαμε κλησει αποκληστικη χρηση και χρονομετρηση.....τα Pit babes δεν περιλαμβανονταν στον καταλογο....ή δεν μας ενημερωσαν
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ρε παιδιά, τι 30 και 50 γύρους λέτε. Με 30 ('κανονικούς', όχι βόλτα) γύρους στις Σέρρες αν δεν πάτε με καινούργια ημισλίκ λάστιχα θα φύγετε με τελείως σλικ λάστιχα Η πίστα δεν έχει καμία σχέση με τα Μέγαρα, είναι πολύ απαιτητική και για το αυτοκίνητο (πλην φρένων, σε αντίθεση με τα Μέγαρα) και για τον οδηγό.
Νάσο, υπολόγισε οτι για κάποιον που πάει για πρώτη φορά οι πρώτοι 10 γύροι θα πάνε σχεδόν στράφι, αποκλείεται να πιέσει τόσο ώστε να φυτιλιάσει τα λάστιχα.
Κάπως έτσι το σκέφτομαι εγώ και για αυτό έχω βάλει (για τον εαυτό μου και μόνο) κάποιες προϋποθέσεις.Γιαυτό είπα για 'κανονικούς' γύρους, όχι για αναγνωριστική βόλτα.
Επίσης στις Σέρρες είναι, όπως ανέφεραν και οι προλαλήσαντες, πολύ εύκολο να στραμπουλήξεις το αυτοκίνητο αν 'ορμήσεις' στα λάθος σημεία (πχ. στη φουρκέτα) οπότε εκεί να δεις πόσο λάστιχο τρωςΙσα-ίσα λοιπόν που όσο περισσότερο ξέρεις την πίστα τόσο πιο απαλά την πηγαίνεις και άρα τόσο λιγότερο λάστιχο τρως. Εχει τόσο καλή άσφαλτο που αν δεν την πας με γραμμές και αυτοσυγκράτηση στο γκάζι και αργός είσαι και λάστιχα τρως. Ακου που σου λέω, κάτι ξέρω
Προσωπικά και τις 2 φορές που πήγα ήμουν απαράδεκτος και βελτιωνόμουν μόνο προς το τέλος της ημέρας -όπου όμως τότε τα λάστιχά μου είχαν ήδη αρχίσει να 'τα παίζουν'. Οπότε να ένας ακόμα λόγος για αυτοσυγκράτηση.
-
Δυστυχώς αν κανονιστεί για τελευταίο Σ/Κ του Μάρτη δεν μπορώ να έρθω, επειδή ευτυχώς έκατσε κάτι πάααααρα πολύ καλό!
TD στις Σέρρες-8,9/3 :: Εντυπώσεις ::