-
σε καποια αυτοκινητα οι σωληνες του καλοριφερ εχουν βιδα εξαερωσης του κυκλωματος.
εμενα που δεν εχει εξαερωση την κανω οποτε αλλαζω τα υγρα με την γνωστη διαδικασια..βεντιλατερ κτλ...
απλα ρωταω αν υπαρχει αλλη μεθοδο που δεν γνωριζω -
Άμα υπάρχει αέρας μέσα στο καλοριφέρ δεν κυκλοφορούν σωστά τα νερά σε ολόκληρο το κύκλωμα ψύξης του κινητήρα και υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης, βράσιμο των νερών και κάψιμο φλάτζας, δεν είναι τόσο απλό όσο το περιγράφετε.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Όχι, δεν έκανα καθόλου πλάκαΜιλάω για το καλοριφέρ του αυτοκινήτου, το οποίο έκανε γκλου-γκλου και ένας γνωστός μου που ασχολείται με τα μηχανικά του αυτοκινήτου κάπως περισσότερο γύρισε κάποια βίδα, το εξαέρωσε και σταμάτησε να κάνει τον ενοχλητικό αυτό θόρυβο.
Δικο μου λαθος !
ΠΑντως συνηθως υπαρχει μια βιδα για εξαερωση αλλα οχι στο καλοριφερ(εκει συνηθως δεν εχεις προσβαση) αλλα στον χωρο της μηχανης.Ειτε πανω στον θερμοστατη,ειτε πανω στο ψυγειο ή σε καποιο κολλαρο.Καλο παντως ειναι να εχεις το καλοριφερ στο κρυο οταν αδειαζεις τα νερα για να μην εγκλωβίζεται αερας στο καλοριφερ.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ΠΑντως συνηθως υπαρχει μια βιδα για εξαερωση αλλα οχι στο καλοριφερ(εκει συνηθως δεν εχεις προσβαση) αλλα στον χωρο της μηχανης.Ειτε πανω στον θερμοστατη,ειτε πανω στο ψυγειο ή σε καποιο κολλαρο.Καλο παντως ειναι να εχεις το καλοριφερ στο κρυο οταν αδειαζεις τα νερα για να μην εγκλωβίζεται αερας στο καλοριφερ.Η βίδα δε πρόσεξα που ήταν Μου είπε απλά ότι ξεβίδωσε μια βίδα. Εγώ απλά τον είδα να πασπατεύει κάτι στο χώρο της μηχανής.
Το καλοριφέρ το είχα γυρίσει στο κρύο όπως μου είχε πει να κάνω -
Το καλοριφέρ το βάζεις στο ζεστό.
Η εξαέρωση του συστήματος ψύξης σε μερικά αμάξια είναι δύσκολη (διαρκεί αρκετή ώρα).
Αν μετά την ΚΑΛΗ εξαέρωση του συστήματος, το καλοριφέρ κάνει πάλι θόρυβο, κάντε έλεγχο για καυσαέρια στο σύστημα ψύξης (μπορεί να έχει καμένη φλάντζα).
-
Να πω τελικά τι ήταν για να μαθαίνουμε όλοι μας.
Τελικά είχε δίκιο ο Evolander, το ψυγείο είχε χαμηλή στάθμη από διαροή
από τον θερμοστάτη. Όταν φτιάχτηκε η βλάβη, και μετά από 2-3 μέρες, ο
θόρυβος σταμάτησε.
Ευχαριστώ σε όλους.
Θόρυβος από νερό στο mini cooper