-
Μιλάμε για την Τουρκία που κυβερνάται από μια φασιστική ελίτ και έχει μια κατ' επίφαση δημοκρατία. Το να μειώνεις τις άμυνες απέναντι σ΄ένα τέτοιο γείτονα είναι επικίνδυνο ως αυτοκαταστροφικό.
Διαβάζω μερικές φορές για άλλους λαούς, πχ τους Άγγλους και τους Γάλλους, τους Γάλλους και τους Γερμανούς, οι οποίοι παραμέρισαν τη μακραίωνη έχθρα τους και σήμερα είναι σύμμαχοι οικονομικοί και στρατιωτικοί. Γιατί λέει δεν κάνουμε κι εμείς το ίδιο...
Μα σ' εκείνα τα κράτη αναπτύχθηκε μετά τον Β' ΠΠ η δημοκρατία σε υψηλά επίπεδα ταυτόχρονα και αμοιβαία. Εμείς ξεπεράσαμε βασιλεία, χούντα, εμφύλιο και κομμουνιστοκυνηγητό, οι απέναντι όμως έχουν ουσιαστικά παραμείνει στην ίδια πολιτικοκοινωνική κατάσταση με το 1930. Πώς να συνυπάρξεις ειρηνικά με ένα μιλιταριστικό κράτος; -
ενοεις λεγοντας να μειωσουμε τις αμυνες να παψουμε να αγοραζουμε αεροπλανα και τανκς για να παιζουν οι κολαουζοι των πολιτικων οι οποιοι
πληρωνονται χωρισ να εχουν δουλεψει ποτε? και μαλιστα οτι καλιτερο κυκλοφορει στην αγορα? οταν δεν εχουμε την δυνατοτητα να αγορουσουμε στα παιδια μας ουτε καν πανακριβο παιχνιδι ?[/b] -
Βέβαια φτάιμε κι εμείς που εξολοθρέυσαμε την Τουρκική μειονότητα στη Ρόδο και δημεύσαμε τις περιουσίες τους, αλλα τέτοια παλιοράτσα είμαστε, τι να κάνουμε...;;;
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Βέβαια φτάιμε κι εμείς που εξολοθρέυσαμε την Τουρκική μειονότητα στη Ρόδο και δημεύσαμε τις περιουσίες τους, αλλα τέτοια παλιοράτσα είμαστε, τι να κάνουμε...;;; -
3 μέρες τώρα οι τουρκαλάδες πετάνε πάνω από τα νησιά μας και συνεχίζουν. 78 ώρες με 3 ώρες ύπνο και με το ζόρι. Ούτε για κατούρημα χρόνος. Πλησιάζουν Χριστούγεννα βλέπεις...χριστιανική γιορτή.... Δε σέβονται τίποτα. Και μετά μου λέτε μακακίες.... Έχουν χάρη που δε μας δίνουν άδεια για πυρά.... συνεχώς κλειδωμένος στόχος είναι, αλλά ξέρουν τι κότες είναι οι πολιτικοί μας γιαυτό και προκαλούν... Έχε χάρη...αλλά πότε θα ξεφύγει κάνα δακτυλάκι...
-
Ο χρήστης ferox έγραψε:
3 μέρες τώρα οι τουρκαλάδες πετάνε πάνω από τα νησιά μας και συνεχίζουν. 78 ώρες με 3 ώρες ύπνο και με το ζόρι. Ούτε για κατούρημα χρόνος. Πλησιάζουν Χριστούγεννα βλέπεις...χριστιανική γιορτή.... Δε σέβονται τίποτα. Και μετά μου λέτε μακακίες.... Έχουν χάρη που δε μας δίνουν άδεια για πυρά.... συνεχώς κλειδωμένος στόχος είναι, αλλά ξέρουν τι κότες είναι οι πολιτικοί μας γιαυτό και προκαλούν... Έχε χάρη...αλλά πότε θα ξεφύγει κάνα δακτυλάκι... -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Αναγκάζομαι να επανέλθω γιατί βρίσκεστε εντελώς εκτός πραγματικότητας.
Προφανώς παίδες έχετε παρεξηγήσει τον όρο Στρατός γιατί απλά σκέπτεστε ως πολίτες και όχι ως στρατιώτες. Ο στρατός υπάρχει γιατί υπάρχουν οι πόλεμοι. Στον πόλεμο δεν πας για να κάνεις φιλίες ούτε διπλωματίες ούτε καλές σχέσεις με τους γείτονες, πας για να σκοτώσεις προτού σε σκοτώσουν. Εάν οι πιλότοι είχαν το σκεπτικό το δικό σας απλά δε θα χρειαζόταν να αναχαιτίζουν κανέναν τούρκο πάνω από το Αιγαίο και μάλιστα θα τον καλούσαν να προσγειωθεί στη βάση να τον κεράσουν και ουζάκι με σαρδελίτσα. Εάν το ηθικό σου βρίσκεται στο επίπεδο της φιλίας συνεργασίας και αδερφικότητας τότε σε πήρε φαλάγγι ο τούρκος. Ίσως να έχετε δει βίντεο από αερομαχίες και το τι λένε οι πιλότοι μεταξύ τους. Μην εθελοτυφλείτε λοιπόν γιατί είστε εντελώς λάθος. Καλός αξιωματικός δεν είναι αυτός που συμπαθεί τους Τούρκους και τους θεωρεί φίλους όπως πιστεύετε, καλός αξιωματικός είναι αυτός που «κλειδώνει» το στόχο σε μία αερομαχία. Το πιάσατε? Οι φιλίες, οι διεθνείς σχέσεις και οι συνεργασίες μεταξύ των λαών δεν είναι δουλειά του στρατού, γι αυτά φροντίζουν άλλοι. Έκαστος στο είδος του λοιπόν και ο Λουμίδης στους καφέδες. Και αφήστε τώρα το πώς φέρονται και το τι λένε μπροστά στους πολίτες η τους απλούς σμηνίτες οι πιλότοι. Μεταξύ τους οι πιλότοι λένε εντελώς άλλα πράγματα πάνω στη «δουλειά» και όχι μόνο, αλλά σέβονται και τον τούρκο συνάδερφο τους όπως τους σέβεται και αυτός αλλά δεν έχει να κάνει με φιλία, συμπάθεια η κάτι άλλο από αυτά που εννοείτε. Δηλαδή άλλο σεβασμός και άλλο φιλία η συμπάθεια.Κι εγώ συμφωνώ με αυτά. Είτε μας αρέσουν είτε όχι, έτσι είναι η πραγματικότητα. Ας θυμηθούμε λίγο και τον Κλαούζεβιτς...
Καποιες μερες και 11 σελιδες μετα...
Ο Κλαουζεβιτς οδηγησε εκατομμυρια ανθρωπους να πεθανουν στον πρωτο ΠΠ με τις μαλακιες που εγραψε περι στρατηγικης. Ευτυχως μετα ανακαλυψανε τον Σουν Τζου και ακομα και στον Β'ΠΠ δεν σκοτωνονταν σαν τις μυγες ο κοσμακης -
Ο χρήστης ferox έγραψε:
3 μέρες τώρα οι τουρκαλάδες πετάνε πάνω από τα νησιά μας και συνεχίζουν. 78 ώρες με 3 ώρες ύπνο και με το ζόρι. Ούτε για κατούρημα χρόνος. Πλησιάζουν Χριστούγεννα βλέπεις...χριστιανική γιορτή.... Δε σέβονται τίποτα. Και μετά μου λέτε μακακίες.... Έχουν χάρη που δε μας δίνουν άδεια για πυρά.... συνεχώς κλειδωμένος στόχος είναι, αλλά ξέρουν τι κότες είναι οι πολιτικοί μας γιαυτό και προκαλούν... Έχε χάρη...αλλά πότε θα ξεφύγει κάνα δακτυλάκι...Γιατί έχω στο μυαλό μου ότι αυτό που κάνεις δεν επιτρέπεται;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
3 μέρες τώρα οι τουρκαλάδες πετάνε πάνω από τα νησιά μας και συνεχίζουν. 78 ώρες με 3 ώρες ύπνο και με το ζόρι. Ούτε για κατούρημα χρόνος. Πλησιάζουν Χριστούγεννα βλέπεις...χριστιανική γιορτή.... Δε σέβονται τίποτα. Και μετά μου λέτε μακακίες.... Έχουν χάρη που δε μας δίνουν άδεια για πυρά.... συνεχώς κλειδωμένος στόχος είναι, αλλά ξέρουν τι κότες είναι οι πολιτικοί μας γιαυτό και προκαλούν... Έχε χάρη...αλλά πότε θα ξεφύγει κάνα δακτυλάκι...
Γιατί έχω στο μυαλό μου ότι αυτό που κάνεις δεν επιτρέπεται;
Γιατί έτσι είναι.
-
Γιατί αυτό που κάνει δεν το απαγορεύει κανείς, πολίτης είναι.
-
καλα που μου το'πες, για να θυμηθω να ψαξω που εχω βαλει το αμερικανικο διαβατηριο..
οταν αποφασισει το δαχτυλακι να ξεφυγει, στειλε κανα πμ να ξερω να ετοιμασω βαλιτσες..καλες γιορτες
-
Άπαγορεύεται με οποιαδήποτε ιδιότητα να μιλάς για στρατιωτικές επιχειρήσεις. Τουλάχιστον εγώ αυτό έμαθα πριν απ' όλα από την πρώτη ημέρα στον Στρατό και μετά στην ΣΕΑΠ.
-
Ούτε ως πολίτης δεν επιτρέπεται να μιλάς; Αν και σιγά τα πράγματα που είπε.
-
Ούτε σαν πολίτης.
-
Εγώ θυμάμαι ότι είχε δηλώσει ότι είναι πιλότος της πολεμικής αεροπορίας.
Άσχετα αν ισχύει ή όχι, η ερώτηση μου είχε να κάνει πάνω σε αυτό που έχει δηλώσει ο ίδιος. -
Και τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν μπορώ να σχολιάσω εγώ τις αερομαχίες που βλέπω να γίνονται;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εγώ θυμάμαι ότι είχε δηλώσει ότι είναι πιλότος της πολεμικής αεροπορίας.
Άσχετα αν ισχύει ή όχι, η ερώτηση μου είχε να κάνει πάνω σε αυτό που έχει δηλώσει ο ίδιος.Σιγά μην είναι πιλότος.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν μπορώ να σχολιάσω εγώ τις αερομαχίες που βλέπω να γίνονται;Ότι δεν μπορείς να ομιλείς για τις επιχειρήσεις/ασκήσεις/εκπαιδεύσεις/προγράμματα/προγράμματα εκπαιδεύσεων και σχέδια επιχειρήσεων που γνωρίζεις ή συμμετέχεις.
Εάν κάποια στιγμή δεις πχ πολεμικό αεροσκάφος από πάνω σου δεν σου αφαιρεί κανείς το δικαίωμα να πεις ότι είδες το τάδε αεροσκάφος αλλά εάν ξέρεις τι πάει να κάνει δεν έχεις το δικαίωμα να το πεις.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Και τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν μπορώ να σχολιάσω εγώ τις αερομαχίες που βλέπω να γίνονται;
Ότι δεν μπορείς να ομιλείς για τις επιχειρήσεις/ασκήσεις/εκπαιδεύσεις/προγράμματα/προγράμματα εκπαιδεύσεων και σχέδια επιχειρήσεων που γνωρίζεις ή συμμετέχεις.
Εάν κάποια στιγμή δεις πχ πολεμικό αεροσκάφος από πάνω σου δεν σου αφαιρεί κανείς το δικαίωμα να πεις ότι είδες το τάδε αεροσκάφος αλλά εάν ξέρεις τι πάει να κάνει δεν έχεις το δικαίωμα να το πεις.
Είναι νόμος αυτό;
-
Ο χρήστης ferox έγραψε:
3 μέρες τώρα οι τουρκαλάδες πετάνε πάνω από τα νησιά μας και συνεχίζουν. 78 ώρες με 3 ώρες ύπνο και με το ζόρι. Ούτε για κατούρημα χρόνος. Πλησιάζουν Χριστούγεννα βλέπεις...χριστιανική γιορτή.... Δε σέβονται τίποτα. Και μετά μου λέτε μακακίες.... Έχουν χάρη που δε μας δίνουν άδεια για πυρά.... συνεχώς κλειδωμένος στόχος είναι, αλλά ξέρουν τι κότες είναι οι πολιτικοί μας γιαυτό και προκαλούν... Έχε χάρη...αλλά πότε θα ξεφύγει κάνα δακτυλάκι...Eυτυχως σου μενει χρονος να μπαινεις σε φορουμ και να μας ενημερωνεις!
[Διάσπαση] Πατριωτισμός, ελληνοτουρκικά και άλλα...