-
H ελευση ενος νεου μελους στην οικογενεια φερνει αυτοκινητιστικες ανακαταταξεις. Πρεπει λοιπον να αποχωριστω το αγαπημενο μου αυτοκινητο http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=28139και να παρω κατι με 2 θεσεις ακομη. Οι επιλογες λοιπον ειναι αυτες του δημοψηφισματος(μονο).
το S3 ειναι εντελως 'αλλου'(το εκανα τεστ), αλλα και το Type-r ειναι η εναλλακτική μου επιλογη αφου φαινεται να ειναι στην φιλοσοφια μου(δεν το τεσταρα ακομη, μονο σε εκθεση το ειδα). Η διαφορα στην τιμη ειναι ψιλομεγαλη(Αουντι 46000, Χοντα 33500), αλλα αν δεν ηταν δεν θα υπηρχε και λογος προβληματισμου .
Οποτε το ερωτημα ειναι καθαρα value/money. Τα αξιζει το γερμανικο τρενο τα 13000 περιπου παραπανω ή ο Ιαπωνας θα με καλυψει εχοντας κρατησει και ενα καλο ποσο καβατζα?
Να θεσω και μια αλλη παραμετρο(πολυ βασικη): με ποιο απο τα δυο θα παθω λιγοτερο καταθλιψη, αφου θα ειναι ο αντικαταστατης ενος πραγματικου θρυλου(για τα γουστα μου)? -
H ελευση ενος νεου μελους στην οικογενεια φερνει αυτοκινητιστικες ανακαταταξεις. Πρεπει λοιπον να αποχωριστω το αγαπημενο μου αυτοκινητο http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=28139και να παρω κατι με 2 θεσεις ακομη. Οι επιλογες λοιπον ειναι αυτες του δημοψηφισματος(μονο).
το S3 ειναι εντελως 'αλλου'(το εκανα τεστ), αλλα και το Type-r ειναι η εναλλακτική μου επιλογη αφου φαινεται να ειναι στην φιλοσοφια μου(δεν το τεσταρα ακομη, μονο σε εκθεση το ειδα). Η διαφορα στην τιμη ειναι ψιλομεγαλη(Αουντι 46000, Χοντα 33500), αλλα αν δεν ηταν δεν θα υπηρχε και λογος προβληματισμου .
Οποτε το ερωτημα ειναι καθαρα value/money. Τα αξιζει το γερμανικο τρενο τα 13000 περιπου παραπανω ή ο Ιαπωνας θα με καλυψει εχοντας κρατησει και ενα καλο ποσο καβατζα?
Να θεσω και μια αλλη παραμετρο(πολυ βασικη): με ποιο απο τα δυο θα παθω λιγοτερο καταθλιψη, αφου θα ειναι ο αντικαταστατης ενος πραγματικου θρυλου(για τα γουστα μου)? -
Aν δεν υπήρχε θέμα χρημάτων, εγώ πάντως S3 θα έπαιρνα χαλαρά....
-
Ξέρεις τι θα πει Σαρακάκης;;;;
S3 από τα δύο δαγκωτό -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ξέρεις τι θα πει Σαρακάκης;;;;
S3 από τα δύο δαγκωτόAν δεν υπήρχε θέμα χρημάτων, εγώ πάντως S3 θα έπαιρνα χαλαρά....
με βαση τις δυο παραμετρους που εθεσα( αν αξιζει τοσα παραπανω το αουντι, με πιο θα ξενερωσω περισσοτερο), τι λετε?
-
Δεν νομίζω πως είναι βολικό κανένα από τα δύο για οικογενειακό... Πώς θα βάζεις καθισματάκι πίσω κλπ;
Αν παρολαυτά επιμένεις μεταξύ των δύο, εγώ δεν θα σκεφτόμουν καθόλου το Type-R, λόγω της υπερβολικά σκληρής ανάρτησης.
Το S3 είναι καλύτερο παντού, αλλά κοστίζει και πολύ όπως λες... Μήπως να σκεφτόσουν το αντίπαλον δεος του Golf GTI που βγαίνει και με δύο πόρτες επιπλέον και με 35Κ μπορείς να βάλεις πάνω τα πάντα (μαζί και το DSG...);Διαφορετικά, μιας και είσαι γιαπωνεζόφιλος, μήπως κάτι σαν το Mazda 2 MPS που έχει κι αυτό τις χρησιμότατες 2 πόρτες επιπλέον και δεν του λείπουν καθόλου τα άλογα;
Τέσπα, ξεφεύγω, αλλά επιμένω στις πολλές πόρτες, θα σου σπάσει τα νεύρα φοβάμαι το 3πορτο... -
Warning : Γνώμη Hondάκια.
Εγώ θα έπαιρνα το Type-R. Γιατί; Επειδή είναι Honda κ μάλιστα type-r! Πολύστροφο ατμοσφαιρικό, άλλη αίσθηση!
Τώρα ίσως με βρίσετε, αλλά το S3 μου φαίνεται πολύ άοσμο κ αδιάφορο. Φυσικά έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά σε όλους τους τομείς, αλλά δε μου δημιουργεί καμία μα καμία αίσθηση.
TROLL MODE : Τα άουντι είναι για συνταξιούχους(βρίστε άφοβα)! -
Ο χρήστης akiskev έγραψε:
Warning : Γνώμη Hondάκια.Εγώ θα έπαιρνα το Type-R. Γιατί; Επειδή είναι Honda κ μάλιστα type-r! Πολύστροφο ατμοσφαιρικό, άλλη αίσθηση!
Τώρα ίσως με βρίσετε, αλλά το S3 μου φαίνεται πολύ άοσμο κ αδιάφορο. Φυσικά έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά σε όλους τους τομείς, αλλά δε μου δημιουργεί καμία μα καμία αίσθηση.
TROLL MODE : Τα άουντι είναι για συνταξιούχους(βρίστε άφοβα)!Αν το οδηγήσεις θα δεις πως δεν είναι σαν τα Audi των συνταξιούχων. Είναι μόλις ένα κλικ κάτω από τις φτερούγες κι όμως άνετο και φιλικό για καθημερινή χρήση. Τεράστιο + η τετρακίνηση που στην ελληνική άσφαλτο παίζει μεγάλο ρόλο. Υπέρ του Audi εγώ.
Αν πρόκειται να πάρεις κάτι πιο οικονομικό, Mazda 3 MPS που έχει και 5 πόρτες. -
Warning : Γνώμη Hondάκια.Εγώ θα έπαιρνα το Type-R. Γιατί; Επειδή είναι Honda κ μάλιστα type-r! Πολύστροφο ατμοσφαιρικό, άλλη αίσθηση!
TROLL MODE : Τα άουντι είναι για συνταξιούχους(βρίστε άφοβα)!και εγω αυτο νομιζα μεχρι που το οδηγησα . Θεϊκος κινητηρας, ωραια κλιμακωση, φοβερη τετρακινηση( αυτα περι ελλειψης 3 διαφορικων αφηνω να τα κρινουν οι οδηγοι του WRC, εγω καταλαβα φοβερο πατημα και εμπλοκη του πισω αξονα συνεχως και με αποτελεσμα. κατι σαν μονιμη4κινηση με μεταβαλλομενη ροπη μπρος-πισω)
το χοντα θα το οδηγησω μεσα στην βδομαδα και θα εχω καλυτερη γνωμηΔεν νομίζω πως είναι βολικό κανένα από τα δύο για οικογενειακό... Πώς θα βάζεις καθισματάκι πίσω κλπ;
Τέσπα, ξεφεύγω, αλλά επιμένω στις πολλές πόρτες, θα σου σπάσει τα νεύρα φοβάμαι το 3πορτο...
δεν εχεις αδικο για το ποσο οικογενειακο ειναι ενα τριπορτο, αλλα δεν με χαλαει να συνδυασω το τερπνον δια του ωφελιμου εστω και με καποιους συμβιβασμους.
το Golf αν ηταν στις επιλογες μου θα ηταν το R32, αλλα αν παω εκει, προτιμω φυσικα το S3.
Μιας και αναφερθηκαμε και σε αλλες επιλογες, να αναφερω οτι απορριπτεται το EVO λογω καθημερινης χρησης(καταναλωση), και ελευσης νεου μοντελου, ολα τα BMW(εκτος αν καποιος μου δωσει την διαφορα για την 335 ) και το ΤΤ(αν και πηγαινα για αυτο αρχικα, ειδα οτι το μωρο δεν θα ψηλωσει ποτε αφου θα ειναι σφηνωμενο πισω ) -
17κ πουλάς το mr2 και 13κ είναι η διαφορά των 2.... Γιατί δεν κρατάς το mr2 και να πάρεις και το civic για τη οικογένεια(ή οποιοδήποτε οικογενειακό...)
Όσο για το αν αξίζει μεταξύ τους. Το S3 είναι τετρακίνητο, δυνατότερο (ειδικά σε ρεμπρίζ λόγω turbo), πιο 'κυριλε' αφού θα μπει οικογένεια μέσα. Τώρα με ποιο θα ξενερώσεις λιγότερο, οδήγησέ τα και τα δυο και θα το καταλάβεις. Αν γίνεται σε καλή διαδρομή που να περιλαμβάνει και στροφές... -
s3...νομιζω οτι ταιριαζει πιο καλα στην περιπτωση αν και εγω δε θα παιρνα 3θυρο αμαξι με παιδι on the way..
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
17κ πουλάς το mr2 και 13κ είναι η διαφορά των 2.... Γιατί δεν κρατάς το mr2 και να πάρεις και το civic για τη οικογένεια(ή οποιοδήποτε οικογενειακό...)λογικη σκεψη την οποια ομως την εκανα γυρω στις 500000000φορες. Παντα κατεληγα στο συμπερασμα ομως οτι χρειαζομαι ενα αυτοκινητο που να με καλυπτει οσο το δυνατον περισσοτερο.Οσο και να χαλιεμαι για το MR2 λοιπον, θα το πουλησω επειδη πρεπει να εχω ενα αμαξι.
Οποτε οπως ειπα και στο αρχικο ποστ, ας μεινουμε μονο στις αρχικες επιλογες, γιατι ολα τα αλλα ενδεχομενα τα εχω σκεφτει απειρες φορες και τα εχω απορριψει. -
TROLL MODE : Τα άουντι είναι για συνταξιούχους(βρίστε άφοβα)!+1 !!!
-
Δες και το μαζντα3μπς ,ενα τεστ ντραιβ θα σε βοηθησει αρκετα.
-
Ο χρήστης poly33 έγραψε:
με βαση τις δυο παραμετρους που εθεσα( αν αξιζει τοσα παραπανω το αουντι, με πιο θα ξενερωσω περισσοτερο), τι λετε?Σαφεστατα και το S3 ειναι συνολικα πολυ καλυτερο αυτοκινητο απο το Type-R!
Οσο για το ερωτημα που θετεις παραπανω ομως, μαλλον δεν τα αξιζει τα τοσα παραπανω χρηματα(μιλαμε για +50% του ταπερ) και θα ξενερωσεις σχετικα ευκολα!(ειδικα με το τιμονι)
Αλλα απο τα 2 το S3!
-
παρόλο που είμαι δηλωμένος χοντάκιας δεν θα πρότεινα ένα type-r σε οικογενειάρχη λόγω της σκληρής του ανάρτησης και μόνο. Στους υπόλοιπους τομείς θα σ' εντυπωσιάσει και δεν θα το βαρεθείς εύκολα. Επίσης όταν πήρα το πεντάθυρο σιβικ θεώρησα ότι έκανα πισωγύρισμα σε σχέση με τα τρίθυρα που παραδοσιακά προτιμούσα. Τώρα απλά δεν ξαναπαίρνω τρίθυρο στη ζωή μου...η πρακτικότητα είναι σε άλλο επίπεδο πόσο μάλλον σε σένα που θα έχεις και νεώτερα μέλη στην οικογένεια σου.
Από την άλλη δεν θα έδινα τόσα χρήματα για το s3. Με τόσα θα κοιτούσα κάποια BMW κάνα αστέρι ή κάνα lexus. Δεν το θεωρώ ότι αξίζει τα χρήματα που δίνεις άσχετα αν είναι κορυφαίο αυτοκίνητο.
Μην σου πω το τρελό σενάριο που λέει...2 αυτοκίνητα... 1 για το μεγάλο παιδί της οικογένειας και ένα για να μπαίνει και η 'μαμά' με το μικρότερο παιδί...με τα χρήματα του s3 παίρνεις και από τα 2. Τι θα έκανα εγώ; Θα κρατούσα το παιχνίδι μου(βλ. mr2) και θα αγόραζα ένα μικρομεσαίο χατσμπακ με ικανοποιητική ιπποδύναμη (120 άλογα+) να μετακινούμε με την φαμίλια μου. -
R32?
-
Ετσι οπως το θετεις το θεμα και μενοντας απολυτα στις επιλογες σου,προτεινω S3.Πιστευω τα αξιζει τα παραπανω ευρω σε σχεση με typeR.
Σκεψου μονο πως θα κοπανιεται το παιδακι στο typeR, απο τη σκληρη του αναρτηση σε σχεση με τον ημιακαμπτο.
Απο την αλλη το αουντι μου φανηκε πιο all around και πιο ανετο για καθημερινες μετακινησεις,αρα και για το μωρο, και γκαζι ατελειωτο(εχω μπει ως συνοδηγος) -
Το παλικαρι ειναι αναμεσα σε 2 συγκεκριμενα και αφου ολοι προτειναν και ενα τριτο εγω θα προτεινω 2 ακομη εναλλακτικες.
Octavia RS και ενα ακριβο-γρηγορο Subaru.
Κατα τ'αλλα επειδη και εγω ειμαι Hondaακιας σου προτεινω S3
να μην ξεχωριζεις σαν μυγα μες στο γαλα και να εχεις και τον κινητηρα του Octavia RS
AUDI S3 Ή HONDA CIVIC TYPE-R