-
angel rabbit
Ο χρήστης www.insomnia.gr έγραψε:
Ο θρυλικότερος web browser, το πρόγραμμα που βοήθησε στην εξάπλωση του παγκόσμιου ιστού από τα πρώτα βήματα του, φτάνει στο τέλος και η ανάπτυξη του σταματάει επίσημα από τη 1η Φεβρουαρίου 2008.O Netscape Navigator, μια δημιουργία του Marc Andreessen, γνώρισε πρωτοφανή απήχηση στα μέσα της δεκαετίας του 90 όταν και κατείχε περισσότερο από το 90% της αγοράς ενώ τώρα η εγκατεστημένη βάση του υπολογίζεται περίπου στο 0.6%.
Με την εμφάνιση του Internet Explorer της Microsoft και την ενσωμάτωση του στα Windows, ξεκίνησαν τα πρώτα προβλήματα για τη Netscape η οποία κατηγόρησε
τη Microsoft για μονοπωλιακή τακτική. Ο συμβιβασμός και τα οφέλη για τη Netscape δεν άλλαξε κάτι για το συνεχές μειωμένο μερίδιο αγοράς κάτι που οδήγησε στην εξαγορά της Netscape το 1998 από το μεγαλύτερο ISP της Αμερικής, την AOL.Αν και η AOL ξεκίνησε άμεσα την ανάπτυξη νέων εκδόσεων με εξελιγμένα χαρακτηριστικά, αρκετοί προγραμματιστές του Navigator μετακινήθηκαν στο ίδρυμα Mozilla και βοήθησαν σημαντικά στην ανάπτυξη του FireFox που αποτελεί το σημαντικότερο αντίπαλο του Internet Explorer μέχρι σήμερα.
Οι παλιές εκδόσεις του προγράμματος θα είναι διαθέσιμες από την ιστοσελίδα της AOL ενώ μετά τη 1η Φεβρουαρίου δε θα κυκλοφορήσουν άλλες ενημερώσεις ασφαλείας. Μάλιστα η AOL προτρέπει τους χρήστες του Netscape Navigator να μεταπηδήσουν στο Mozilla Firefox που θα κυκλοφορήσει μέσα στους πρώτους μήνες του 2008 τη τρίτη επίσημη έκδοση του.
-
Σιγά το νέο. Ο Netscape έχει εδώ και χρόνια ουσιαστικά αντικατασταθεί από τον FF.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σιγά το νέο. Ο Netscape έχει εδώ και χρόνια ουσιαστικά αντικατασταθεί από τον FF.E ναι αφού στην ουσία...
Αν και η AOL ξεκίνησε άμεσα την ανάπτυξη νέων εκδόσεων με εξελιγμένα χαρακτηριστικά, αρκετοί προγραμματιστές του Navigator μετακινήθηκαν στο ίδρυμα Mozilla και βοήθησαν σημαντικά στην ανάπτυξη του FireFox που αποτελεί το σημαντικότερο αντίπαλο του Internet Explorer μέχρι σήμερα.
-
Κατέβασα τον maxthon και μέχρι στιγμής είμαι ικανοποιημένος από την ταχύτητα του, πρώτη μέρα που τον χρησιμοποίησα.
Μπορεί κάποιος που τον χρησιμοποιεί να μου δώσει πληροφορίες; -
O Μaxthon χρησιμοποιει τη μηχανη του IE, με οτι αυτο συνεπαγεται...
Απλα ειναι πιο γρηγορος και ασφαλης. -
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Κατέβασα τον maxthon και μέχρι στιγμής είμαι ικανοποιημένος από την ταχύτητα του, πρώτη μέρα που τον χρησιμοποίησα.
Μπορεί κάποιος που τον χρησιμοποιεί να μου δώσει πληροφορίες;Τον χρησιμοποιώ εδώ και χρονια.
Τι είδους πληροφορίες θες? -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
O Μaxthon χρησιμοποιει τη μηχανη του IE, με οτι αυτο συνεπαγεται...
Απλα ειναι πιο γρηγορος και ασφαλης.του ΙΕ6 μάλιστα εάν δεν κάνω λάθος...
-
αυτος ο IE6 ή IE7 οσες φορες τον χρησιμοποιησα μου την σπαει.....
δεν ξερω ποσο ασφαλης ειναι.......αν ειναι καλυτερος απο τον Firefox..... -
-
+1
Αν μάλιστα αντί για την τελευταία φωτό είχε αυτήν....
-
firefox φανατικα!! ο explorer εδω και 7-8 χρονια που χρησιμοποιω ιντερνετ δεν μου εχει δουλεψει ποτε σωστα!
-
Απίθανο, αν και λίιιιιιγο μεροληπτεί υπέρ της opera?
(Αν ξέφευγε και από το 1% να έλεγα εντάξει... όμως... ) -
Δεν ξέρω τι γράφετε εδώ...εγώ το Firefox χρησιμοποιώ... αλλα δεν ειναι το πιο δημοφιλές γενικά.
Αυτά είναι τα στατιστικά από τους επισκέπτες στο Site μου (γενικό/τουριστικό)
Internet Explorer_____73.23%
Firefox_____________22.59%
Opera_______________1.46%
Safari_______________1.41% -
Ε ναι λογικό...αφού είναι ενσωματωμένος και ο ΠΟΛΥΣ κόσμος δεν ασχολείται.
Σε site όμως όπως το adslgr που μπαίνουν 'ψαγμένοι' χρήστες υπάρχει αυτή η εικόνα:
-
Και εγώ Firefox λειτουργώ αλλά τώρα τελευταία αρχίζει και κολλάει αρκετά. Βάρυνε και αυτό τα χριστούγεννα μάλλον
-
Για καν'του καμμιά εκκαθάριση (Ctrl-Shift-Del) (Clear Private Data)...
-
Προς πεφωτισμένους χρήστες του Firefox:
Εντάξει, κόψτε κάτι.Εγώ που δεν βλέπω ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των δύο, προφανώς είμαι έιτε άσχετος είτε ηλίθιος.
Αυτό το αντιμαικροσοφτιακό μένος, έχει καταντήσει πλέον γραφικό.
-
Από ένα άλλο φόρουμ ψηφοφορία
Mozilla/firefox 365 66,12%
Internet Explorer 119 21,56%
Opera 41 7,43%
Netscape 6 1,09%
Avant browser 3 0,54%
Other 18 3,26% -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Προς πεφωτισμένους χρήστες του Firefox:
Εντάξει, κόψτε κάτι.Εγώ που δεν βλέπω ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των δύο, προφανώς είμαι έιτε άσχετος είτε ηλίθιος.
Αυτό το αντιμαικροσοφτιακό μένος, έχει καταντήσει πλέον γραφικό.
+οο
Η ψηφοφορια τι νοημα αραγε εχει; Αφου ξερουμε ποσο χρησιμοποιειται το καθε τι..
-
Ποιόν web browser χρησιμοποιείτε;