-
παραπλανητικος ο τιτλος...
νομιζα οτι θα ειχε φωτο μεσα...
-
-
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Πρόκειται εντός ολίγον ημερών να βρεθώ στην Ουκρανία για επαγγελματικούς λόγους.Επαγγελματικους για σενα ή για τις ουκρανες;
Θα εχει. Μετα.
Ε, φανταστικε ginogsm;;; -
Πήγαινε βράδυ σε μπαρ.
Αλλά πήγαινε, εντάξει;
Να μας πεις μετά πόσες σου την έπεσαν.
Για το καλό σου, καλύτερα να έχεις κανένα ντόπιο συνοδό.
Μήπως θέλεις έναν έμπειρο, για παρέα; -
Πήγε πρόσφατα για επαγγελματικούς λόγους η γυναίκα μου.
Κλασσικά σοβιετικά υπερτρετράγωνα μεγαθήρια, γενικά καθαρά είναι, με ταξί οι μετακινήσεις, μπορείς να παζαρέψεις τα ναύλα.
Φαγητό από ότι μου είπαν να προτιμάς τα γεωργιανά εστιατόρια, έχουν καλύτερη κουζίνα.
Απέφυγε να φας οτιδήποτε είναι ελευθέρας βοσκής (από κυνήγι δηλαδή) γιατί μάλλον θα προέρχεται από την ζώνη αποκλεισμού (βλέπε Τσερνόμπιλ)Φθηνή αγορά για διάφορα πράματα, προσοχή στο τί θα κρατάς onboard όταν θα επιστρέφεις επειδή δεν ανήκουν στο Σένγκεν και αν έρχεσαι transit θα έχεις θέμα (η δικιά μου αναγκάστηκε να αφήσει βότκα των 50ευρώ στο Μόναχο επειδή δεν την είχαν στην ειδική σακούλα των duty free).
Οι γυναίκες πάντως είναι πραγματικά άπαικτες (γυναικεία γνώμη οπότε καταλαβαίνεις ότι έχει βαρύνουσα σημασία) κυκλοφορούν με γόβα στιλέτο και γενικά είναι πολύ καλοβαλμένες.
Αγγλικά πάντως ΜΗΝ περιμένεις να μιλάνε πολλοί και έχουν μια επιφυλακτικότητα ως προς τους ξένους.
Αυτά.
Καλό ταξίδι. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
... έχουν μια επιφυλακτικότητα ως προς τους ξένους...Ρε τις διώχνεις και δεν φεύγουν λέμεεεεεεε......
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
... έχουν μια επιφυλακτικότητα ως προς τους ξένους...
Ρε τις διώχνεις και δεν φεύγουν λέμεεεεεεε......
Παράδεισος!
-
Edit: Εσυ Ηλια παντρεμενος ανθρωπος που τα ξερεις αυτα ομως ? ? ?
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
:inlove:Edit: Εσυ Ηλια παντρεμενος ανθρωπος που τα ξερεις αυτα ομως ? ? ?
Ιντερνετ!!!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
... έχουν μια επιφυλακτικότητα ως προς τους ξένους...
Ρε τις διώχνεις και δεν φεύγουν λέμεεεεεεε......
Παράδεισος!
[Kid Mode on] Εμενα μου τυχαινει και στην Ελλαδα αυτο, γιατι να τρεχω στο εξωτερικο? [kid mode off]
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
:inlove:Edit: Εσυ Ηλια παντρεμενος ανθρωπος που τα ξερεις αυτα ομως ? ? ?
Εγώ τις έδιωχνα και δεν φεύγανε.
Στη Μολδαβία ήταν ακόμα 'χειρότερα'.
Και κάτι κορίτσαροι,
Το κακό είναι όταν σκέπτεσαι το λόγο που το κάνουν, όμως.
-
-
υποθέτω οτι τα και τα πηγαίνουν για τις υπόλοιπες που δε βγαίνουν στο κλαρί και αναγκάζονται να ζήσουν με 100-150
-
Προσοχη στο ξενοδοχειο. Απεφυγε σαν τον διαολο το λιβανι ξενοδοχεια του τυπου President/Libid. Προτιμησε αν ειναι δυνατον αυτα που αναφερονται σαν Boutique Hotel. Ειναι πιο ακτιβα αλλα εχουν ολες τις ανεσεις. Στα υπολοιπα θα βρεις απο λαμογια πορτιερηδες...μεχρι στριπτιτζαδικα στα υπογεια, και κονσοματιον στην reception!!!!.
Ταξι. Ξεχνα τα ταξι που στο καπελο δεν γραφουν εταιρια. Θα σε γδυσουν και θα νομιζουν οτι ζητανε και λιγα. Για μια διαδρομη 5 λεπτων μου ζητησαν 50 δολαρια.!!! Βεβαια πηραν τα μου.
Απεφυγε να περνας στο απεναντι πεζοδρομιο απο οπου να’ναι. Οι αστυνομικοι ξεχωριζουν τους ξενους απο χιλιομετρο και αν το κανεις αυτο εχεις εισπραξει κληση....η ’φιλοδορημα’ προς τον αστυνομικο για να μην σε τρεχει στο τμημα. Η ταριφα ειναι 20 ευρω. Επισης να εχεις παντα μαζι σου οπου και να πηγαινεις, το διαβατηριο και το αποκομμα aπο το immigration card που θα συμπληρωσεις με την αφιξη σου στο αεροδρομιο. Το αποκομμα το επιστρεφεις στον ελεγχο με την αναχωρηση σου. Αν σε σταματησουν στον δρομο και δεν τα εχεις επανω σου.....πας τμημα...η ’φιλοδορημα’ ...παλι. Απεφυγε το νερο βρυσης. Παντα εμφιαλωμενο.
Για νυχτερινη ζωη....προτιμησε τα σιγουρα. Patipa, Arena City, και Decadance. Μαζευουν φυσιολογικο κοσμο.....και εχουν και ΕΚΑΜ στην εισοδο για αποφυγη θερμων επεισοδειων. Για underground καταστασεις...αστο καλυτερα. Οι Ουκρανοι εχουν την φημη να μην συμπαθουν τους ξενους...και παντου υπαρχει η μαφια.
Αν δεις στο δρομο καποιον να μαζευει απο την ακρη κανενα μασουρι με χρηματα..κυριως δολαρια....κανε τον κινεζο και φυγε τρεχοντας. Ειναι κολπο...μετα σε πλησιαζει αλλος και σε ρωταει αν ειδες κατι λεφτα που εχασε.....και το τελος της ιστοριας δεν το ξερω γιατι εφυγα με warp speed!!!.Πολυ ενδιαφερουσα κατασταση ειναι οι Κυριακες στην κεντρικη λεωφορο του Κιεβου...την Khrechatik. Κλεινει ολος ο δρομος για τα αυτοκινητα (σε μηκος 1-2 χιλιομετρων και γινεται μια τεραστια πασαρελα. Εκει εχε ενα κολλυριο καλου κακου ευκαιρο!!. Οι ουκρανοι γινονται λιωμα...και οι ουκρανες κανουν περατζαδα. Οτι καλυτερο κυκλοφορει στο Κιεβο θα το δεις κυριακη μεσημερι.
Για ψωνια...οι τιμες για το βιωτικο επιπεδο των ουκρανων ειναι φαρμακειο.....δηλαδη ιδιες με τις δικες μας. Κολωνιες πχ εχουν ιδια τιμη με εδω. αρα δεν θα στο προτεινα. Για ψωνια προτημησε duty free και μονο.
Aerosvit το αναγνωσμα. Καλη πτηση...ειναι σε συνεργασια με την ολυμπιακη...αλ΄λα το φαγητο που δινουν ειναι για γατες και σκυλους. Ενα τοστ - σαντουιτς δινουν. αλλα μπορεις να πιεις free κρασι και αναψυκτικα. Δεν ξετρελαθηκα...δεν ειχα και την ταυτοτητα στο στομα.
Αυτα τα ολιγα. (μετα απο 40 μερες κιεβο...ατιμη δουλεια)
-
να προσεχεις στο σταλινγκραντ...
-
Την αντεπίθεση του Ζούκοφ;
-
Εμεινα στο President στον 3ο όροφο. Μπήκα στο ασανσερ το βράδυ για να ανέβω πάνω. Λίγο πριν κλείσουν οι πόρτες, μπήκε μέσα μια ουκρανή, άσχημη και βρώμαγε τα πάντα, και με το που έκλεισε η πόρτα μου βούτηξε τα ... και μου είπε: Are you Sleepy?? Είδα και έπαθα να της πώ ότι δεν θέλω παρέα στο ασανσέρ και στο δωμάτιο μου...
Να προσέχεις τις γιορτες των Ουκρανών. Μπορεί να φύγεις από εκεί κλαρίνο και κομμάτια σε χρόνο dt
-
Τουλάχιστον σου τα επέστρεψε?
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Εμεινα στο President στον 3ο όροφο. Μπήκα στο ασανσερ το βράδυ για να ανέβω πάνω. Λίγο πριν κλείσουν οι πόρτες, μπήκε μέσα μια ουκρανή, άσχημη και βρώμαγε τα πάντα, και με το που έκλεισε η πόρτα μου βούτηξε τα ... και μου είπε: Are you Sleepy?? Είδα και έπαθα να της πώ ότι δεν θέλω παρέα στο ασανσέρ και στο δωμάτιο μου...Να προσέχεις τις γιορτες των Ουκρανών. Μπορεί να φύγεις από εκεί κλαρίνο και κομμάτια σε χρόνο dt
President - Russ Hotels....το διδυμο της συμφορας. Το ενα πισω απο το αλλο, και απεναντι απο την βουλγαρικη πρεσβεια!!. Δεν ειναι τυχαιο οτι στο President εχει δικες του ..τανες στην εισοδο, και το Russ εχει στριπτιτζαδικο στο υπογειο....οπου για να μπεις σε ελεγχουνε με ανιχνευτη μεταλλων.!!!
Συμπληρωση. Αν κανεις το λαθος και πας για φαγητο σε εστιατοριο μετα τις 9:30...την πατησες γιατι δεν σε βαζουν μεσα με την δικαιολογια οτι εκλεισε η κουζινα!!!
------