-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τον λόγο δεν τον ξέρω. Απλά 'κόπηκε' η δυνατότητα να μπαίνεις στο net με οποιονδήποτε άλλο browser εκτός του ΙΕ..δύσκολο μου φαίνεται αυτό. Δεν φαντάζομαι κάποιο τρόπο να γίνεται.
Σε εταιρία που δούλευα παλαιότερα και ήταν υποχρεωτική η χρήση ΙΕ, είχε απαγορευθεί η εγκατάση εφαρμογών χωρίς την άδεια των IT. Μόνο έτσι μπορούσαν να το ελέγξουν.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τον λόγο δεν τον ξέρω. Απλά 'κόπηκε' η δυνατότητα να μπαίνεις στο net με οποιονδήποτε άλλο browser εκτός του ΙΕ..Αν έχεις βολευτεί τον FF και υπάρχει ακόμα εγκατεστημένος στον υπολογιστή, μπορείς να δοκιμάσεις αν 'πιάνει' το User Agent Switcher.
Περισσότερα -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τον λόγο δεν τον ξέρω. Απλά 'κόπηκε' η δυνατότητα να μπαίνεις στο net με οποιονδήποτε άλλο browser εκτός του ΙΕ..
δύσκολο μου φαίνεται αυτό. Δεν φαντάζομαι κάποιο τρόπο να γίνεται.
Σε εταιρία που δούλευα παλαιότερα και ήταν υποχρεωτική η χρήση ΙΕ, είχε απαγορευθεί η εγκατάση εφαρμογών χωρίς την άδεια των IT. Μόνο έτσι μπορούσαν να το ελέγξουν.
Γίνεται και με έλεγχο στο τι αφήνει το firewall να βγει προς τα έξω. Αφήνει συγκεκριμένες εφαρμογές και game over για FF κτλ.
-
Δεν μπορούν να πουν στο κεντρικό firewall να κόψει την πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν μπορούν να πουν στο κεντρικό firewall να κόψει την πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές;Ακριβώς. Το firewall αφήνει μόνο IE προς τα έξω και τέλος.
-
ναι, θες να μου πεις σε εναν enterprise firewall καποιος ανοιξε το ie.exe π.χ. και πατησε no σε ολα τα υπολοιπα?
ενα μπραβο σε αυτον που ειπε 'σ' αγαπω' απο το πρωτο ραντεβου! -
Ναι, γιατί σου φαίνεται τόσο περίεργο tm? Και στην Αγγλία το κάνουν πολλά πανεπιστήμια..
-
ποιος ειναι ο λογος να κανεις κατι τετοιο, δηλαδη?
-
Γιατί όλες οι εταιρίες προσπαθούν να βάλουν τα πάντα σε καλούπια για να ελαχιστοποιήσουν το λάθος.
-
ενταξει..
εναν σοβαρο λογο ζητησα..
υπαρχουν εταιρειες που χρησιμοποιουν global images ωστε να εχουν ολοι το ιδιο software με firewall που για να βγεις εστω και σε ενα νορμαλ site, ετσι και εχει μπει κατα λαθος σε καποιο φιλτρο, κοβεται και δεν ανοιγει στον αιωνα τον απαντα.. αν θες, ομως, να δεις internet μπορεις να βγεις με οτι προγραμμα θες.. δεν ειναι λογος αυτο που λες.. μαλλον βλακεια ειναι!
κανεις δεν μπορει να ελαχιστοποιησουν το λαθος, κοβωντας εναν brower και μαλιστα επιτρεποντας τον ie7!
νομιζω? -
Ο χρήστης tm έγραψε:
ποιος ειναι ο λογος να κανεις κατι τετοιο, δηλαδη?Και γιατί πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, με αρκετούς χρήστες έχουν 'προνομιακές' τιμές ή 'προσφορές' από την M$ αν εκμηδενίσουν τον ανταγωνισμό και χρησιμοποιούν μόνο προϊόντα M$.
Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος... -
Ο χρήστης fog έγραψε:
ποιος ειναι ο λογος να κανεις κατι τετοιο, δηλαδη?
Και γιατί πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, με αρκετούς χρήστες έχουν 'προνομιακές' τιμές ή 'προσφορές' από την M$ αν εκμηδενίσουν τον ανταγωνισμό και χρησιμοποιούν μόνο προϊόντα M$.
Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος...ε, καλα.. παγκοσμια συνομοσια!
πληρωνει η microsoft, δηλαδη, τον it να κοψει τα παντα πλην IE!
'η θα μου πεις πως ο firewall της ms εχρεται 'προεγκατεστημενος' με το συγκεκριμενο application φιλτρο ενεργοποιημενο?
ενταξει... κατι βασιμο? -
Ο χρήστης tm έγραψε:
ενταξει... κατι βασιμο?
Ας πούμε ότι μια μεγάλη εταιρία, πχ φωτογραφικών και εκτυπωτικών και ηχητικών συστημάτων θέλει να εξοπλίσει-αναβαθμίσει σε software. Αν ο admin πάρει μια προσωπική 'προσφαρά' με τη συμφωνία να χρησιμοποιεί κάτι συγκεκριμένα ή η εταιρία πάρει και μερικά 'δωράκια' για να μην μπει άλλο software... αυτό δεν σου κάνει αρκετά βάσιμο; Ή πρέπει να πω και το όνομα της εταιρίας;
-
αρα δεν λεμε για παγκοσμια συνομοσια, μιλαμε για διαφθορα.
ενα μπραβο σε αυτον που επινε κανονικη coke και τωρα πινει coke zero!θα ηθελα να δω την αιτιολογηση αυτου του πραγματος, παντως!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
αρα δεν λεμε για παγκοσμια συνομοσια, μιλαμε για διαφθορα.Μιλάμε για παγκόσμια συνομωσία που εξαπλώνεται χάρη στην άγνοια ΚΑΙ τη διαφθορά.
-
tm
heineken γιατί έτσι μας αρέσει -
Για να επιστρέψουμε στο θέμα
Υπάρχει η περίπτωση απλώς να μπήκε κάποιος proxy, και οι ανάλογες ρυθμίσεις έγιναν μόνο για τον IE (μέσω του AD).
Αν είναι έτσι, δοκίμασε να μεταφέρεις τις ρυθμίσεις του proxy (διακομιστή διαμεσολάβησης) από τις ρυθμίσεις LAN του IE στις ρυθμίσεις δικτύου (advanced settings) στον FF. -
αυτο του ειχα πει κι εγω να προσπαθησει πρωτα απ ολα... αλλα μαλλον τωρα εχει αλλη ασχολια!
-
στις 100 δεν κλειδώνουμε ;
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#13]