-
Πριν από λίγο αγόρασα την λεοπάρδαλη. Πριν προβώ στην εγκατάσταση, σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ιδέα να κάνω ένα backup πρώτα και αγόρασα ένα σκληρό δίσκο LACIE 500GB ο οποίος όμως έχει σύνδεση μόνο για USB.
Το ερώτημα μου τώρα είναι αν μπορώ να συνδέσω τον εξωτερικό με το ασύρματο router (speedtouch 585i το οποίο έχει από πίσω 4 συνδέσεις ethernet, αλλά όχι USB) με κάποιον τρόπο ώστε από την στιγμή που θα έχω εγκαταστήσει το Leopard να δώσω εντολή στο Time Machine να κάνει μονίμως αντίγραφα ασφαλείας κάθε φορά που είμαι οπουδήποτε εντός της εμβέλειας του router στο σπίτι, ή στον κήπο.
Αν είναι χαζή ερώτηση και αυτό που θέλω δεν γίνεται, κάντε ότι δεν την είδατε!
-
vnc is the name
real vnc θες
ultra vnc θες
οτι θες κοινώςdrdino την έχεις δοκιμάσει αυτή? αν ναι μέχρι πόσους ταυόχρονους clients αντέχει?
kouk μερικές παρατητρήσεις, πες και εσύ τις σκέψεις σου, για το χωριό.
δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι σε εσένα ρεύμα-ιντερνετ αλλά σε εμένα δεν είναι
υπολογίζω 1 διακοπή την εβδομάδα το καθένα περίπου.
για το video πιστεύω να βρω άκρη με κατι κομψό, αλλιώς κάποιο local dvr και vlc σίγουρα θα δουλέψουν
όμως να κάνω συνέχεια streaming θα μου γονατίσει τη σύνδεση, άρα χρειάζεται να κάνω recording locally ή να έχω motion triggered recording στο remote(όχι και τόσο αξιόπιστο)
συμπέρασμα υπολόγιζε τουλάχιστον 1 ups (τα 500 για πισι είναι καρά υπερβολικά)
επίσης οτι κάνεις απο αυτοματισμούς κανόνισε να κλείνει τη βρύση/θερμοστάτη ή οτι άλλο αν χάσεις το ρεύμα ή το remote control. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πριν από λίγο αγόρασα την λεοπάρδαλη. Πριν προβώ στην εγκατάσταση, σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ιδέα να κάνω ένα backup πρώτα και αγόρασα ένα σκληρό δίσκο LACIE 500GB ο οποίος όμως έχει σύνδεση μόνο για USB.Το ερώτημα μου τώρα είναι αν μπορώ να συνδέσω τον εξωτερικό με το ασύρματο router (speedtouch 585i το οποίο έχει από πίσω 4 συνδέσεις ethernet, αλλά όχι USB) με κάποιον τρόπο ώστε από την στιγμή που θα έχω εγκαταστήσει το Leopard να δώσω εντολή στο Time Machine να κάνει μονίμως αντίγραφα ασφαλείας κάθε φορά που είμαι οπουδήποτε εντός της εμβέλειας του router στο σπίτι, ή στον κήπο.
Αν είναι χαζή ερώτηση και αυτό που θέλω δεν γίνεται, κάντε ότι δεν την είδατε!
κανουμε πως δεν την ειδαμε λοιπον
-
Φυσιολογικά θέλεις κάτι σαν το Linksys NSLU2.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Φυσιολογικά θέλεις κάτι σαν το Linksys NSLU2.Υπαρχει και αυτο... αλλα λεφτα λεφτα λεφτα λεφτα.... ας παει μωρε να παρει απευθειας ενα ethernet ΙΜΗΟ αμα ειναι να ξαναδωσει...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Φυσιολογικά θέλεις κάτι σαν το Linksys NSLU2.
Υπαρχει και αυτο... αλλα λεφτα λεφτα λεφτα λεφτα.... ας παει μωρε να παρει απευθειας ενα ethernet ΙΜΗΟ αμα ειναι να ξαναδωσει...
Δεν έχεις και άδικο. Αν και με κάτι τέτοιο έχεις μια μεγαλύτερη ελευθερία ως προς το τι δίσκους θα έχεις επάνω κλπ..
..Και γλιτώνεις από πατάτες όπως τον MyBook σε ethernet. -
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... start=1170
Σημερα δεησε ο Κωτσοβολος να μου βγαλει εντολη αντικαταστασης στο seagate και πηγα να παρω αλλον..
Εκτος του οτι περιμενα περιπου μιση ωρα γιατι ολοι με κοιταγαν σαν χανοι παρολο που ειχαν το χαρτι μπροστα τους, επρεπε να πληρωσω και 10 Ε (δεν ειναι το ποσο αλλα η γυφτια και η εγγυηση που υποτιθεται οτι εχω) γιατι ο ιδιος δεν υπηρχε μιας και ηταν προσοφορα τοτε, και για να παρω ιδιας χωρητικοτητας δισκο, επρεπε να πληρωσω για να παρω τον πιο φθηνο, ο οποιος ειναι ενας Iomega 500αρης, ο οποιος ειναι πολυ πιο στιβαρη κατασκευη απο τον seagate.
Ελπιζω να μην εχω προβλημα (και) με αυτον. -
Ευχαριστώ πολύ, προφανώς έκανα πατάτα στην αγορά του συγκεκριμένου σκληρού.
BTW, γράφω από την καινούργια μου γάτα και είναι κούκλα.
-
Δεν έκανες λάθος γιατί αν έβαζες τέτοιο δίσκο στο modem/router που μοιράζεις to internet δεν θα έβλεπες αρχεία στο δίσκο.
Εκτός αν ήθελες να ενεργοποιήσεις file share στο δίκτυο του internet.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν έκανες λάθος γιατί αν έβαζες τέτοιο δίσκο στο modem/router που μοιράζεις to internet δεν θα έβλεπες αρχεία στο δίσκο.Εκτός αν ήθελες να ενεργοποιήσεις file share στο δίκτυο του internet.
μα αυτη ειναι και η μεγαλυτερη αξια των ethernet σκληρων! Μπορεις να εχεις προσβαση σε αυτους απο παντου! Βαρας την IP σου, βαζεις τα passwords και μπαινεις!
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Δεν έκανες λάθος γιατί αν έβαζες τέτοιο δίσκο στο modem/router που μοιράζεις to internet δεν θα έβλεπες αρχεία στο δίσκο.
Εκτός αν ήθελες να ενεργοποιήσεις file share στο δίκτυο του internet.
μα αυτη ειναι και η μεγαλυτερη αξια των ethernet σκληρων! Μπορεις να εχεις προσβαση σε αυτους απο παντου! Βαρας την IP σου, βαζεις τα passwords και μπαινεις!
Έχεις δίκιο, δεν το είδα ότι έχει κάποιο server (http, ftp) για να συνδέεσαι.
[παράνοια]
Πάντως θα ρύθμιζα το TTL στο server του δίσκου ώστε να μη μπορεί να το δει κανένας πιο μακριά από το δικό μου μηχάνημα
[/παράνοια] -
καρντάσια και χαμουτζήδες,
μπορώ να εγκαταστήσω τα XP από εξωτερικό δίσκο; Αν ναι ποια είναι η διαδικασία;
πώς μεταφέρω από το cd στον δίσκο και από κει εγκατάσταση σε pc πoυ δεν έχει drive ; -
Μπορώ να βάλω μια φωτογραφία κανονική (5 mpxl) σε ένα site, και να μου δώσει link που να μπορώ να βάλω σαν avatar, κρατώντας τους περιορισμούς μεγέθους?
-
imageshack.us ?
Δίνει δυνατότητα σμίκρυνσης φωτογραφίας σε 100Χ75 και δέχεται φωγογραφίες ως 1,5 ΜΒ. -
Τενκ γιου!!!
-
Γκγγγγγγγγγγ!!!!
-
Ευχαριστω κε Πειρατά!!!
-
Μα δεν είμαι πειρατής.
-
Α, συγγνώμη τότε!!!... Αλλά...εγώ έτσι σε λέω!!!
-
Με γειές το avatar κ. kouk
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#13]