-
Nα'σαι καλά!!
Τέτοια ώρα δεν περίμενα απάντηση...
Ευχαριστώ πολύ! -
Τα τελευταια νεα για εισαγωγή οχηματος ως αντικα από τριτες χωρες μαλλον είναι αποθαρρυντικά τουλαχιστον για μένα..
Όπως μου είπαν η διαδικασία έχει ξεκάθαρα ως εξής...
Προσκομίζετε τα χαρτια του αυτοκινητου στην ΕΛΠΑ ή ΦΙΛΠΑ και αποφασίζουν ότι το αμάξι βγαίνει ως αντίκα. Εσεις παίρνεται τα χαρτιά έγκρισης και τρέχετε όλο χαρά στο τελωνείο να εκτελωνιστεί ατελώς το οχημα να το παρετε και να πατε σπιτι σας...Αλλά αυτό που δε λέει κανείς εδώ μέχρι τωρα είναι το πιο σημαντικό.
Το τελωνείο θα βάλει και δικούς του εμπειρογνώμονες να εξετάσουν αν το αμάξι πληρεί κριτήρια για έκδοση αντίκας. Και δυστυχώς με όσους έχω μιλήσει η ιστορία απο το σημειο αυτο και μετα θυμίζει λίγο τις εξετάσεις που δίναμε για οδήγηση που μας λέγανε για να μην κοπεις που θα κοπεις 3 φορες τουλαχιστο, δώσε κατι παραπάνω και ξεμπέρδευε.
Ψίχουλα δηλαδη... 2-3 χιλιάρικα...Δυστυχώς παρόλο το οξύ κλίμα που έχει δημιουργηθει τους τελευταίους μήνες για την κακή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ακόμη κάποιοι συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται οχι για όφελος του κράτους αλλά για τη τσεπούλα τους.
Αποφάσισα λοιπόν κι εγώ να αποσυρθώ από το θέμα της αντίκας και να αγοράσω ενα pontiac firebird από ΟΔΔΥ. Θα πληρώνω μεν τέλη κυκλοφορίας αλλά δε θα έχω κανενα μπελά πανω απο το κεφάλι μου.
-
αυτοκίνητο από το ΟΔΔΥ πήγαινε μια βόλτα εκεί δες το καλά πρώτα μελέτησε το και μετά αποφάσισε.
-
Γεια σου φιλε μου...
μην ανησυχεις το αμαξι το χει ιδιωτης απλα ετυχε να το αγορασει απο το ΟΔΔΥ ειναι ελεγμενο μηχανικα, καινουργια αμορτισερ, μοντελο '89,ιμαντες,εκκεντροφορο.. -
αν είναι έτσι έχει καλώς, αλλά θα ξέρεις ότι θα πρέπει να έχεις κοτσαρη από πίσω και ένα βυτίο βενζίνης
-
ολα του 'γαμου' δυσκολα...
-
E , δε νομίζω ότι θα το έχει και για καθημεριονή χρήση......
-
Καλημέρα σε όλους.
Θα ήθελα τα φώτα σας: Alfa Romeo Spider 2lt μοντέλο 1987 πλήρης και αυθεντική, με πινακίδες που έχουν κατατεθεί στην εφορία, μπορεί να αποκτήσει πινακίδες αντίκας ή ιστορικού οχήματος κλπ? Κι αν ναι, που προτείνετε να γίνει αυτό, σε ποια 'αρχή' είναι προτιμότερο να απευθυνθεί κάποιος?
Σας ευχαριστώ -
Θα πρεπει να περιμενεις αλλα 7 χρονια να γινει 30 χρονων.
Μεχρι τοτε βεβαια, μπορει να εχουν αλλαξει καποια πραγματα.
Υπομονη.
-
Ευχαριστώ.
Είχα ακούσει πως ισχύει 25ετία. Τελικά δε συμβαίνει κάτι τέτοιο?
Κι αν πρέπει να περιμένω μέχρι 30ετία, δεδομένου πως η εφορία δέχεται πινακίδες μόνο για ένα χρόνο, δε θα αντιμετωπίσω πρόβλημα που το αμάξι θα είναι οριστικά δίχως πινακίδες τότε? -
1ον) Παλιά δεχόντουσταν την 25ετία. Από φέτος (1/1/2010) ισχύει η 30ετία.
2ον) Η εφορία κρατάει το φάκελο σου για πάντα. Ή καλύτερα τη δυνατότητα να επανακτήσεις τις πινακίδες σου. Όμως για λόγους χώρου καταστρέφονται οι δικές σου πινακίδες μετά από 1-2 χρόνια, και όταν θες να τις πάρεις πίσω πληρώνεις ένα μικρό ποσό για να σου εκδόσουν καινούργιες. Πρακτικά ακόμα και μετά από 50 χρόνια να πας υποχρεούνται να σου βγάλλουν πινακίδες.Απλά να ξέρεις ότι τέλη δε θα πληρώσεις για 2 χρόνια μόνο. Τα υπόλοιπα υπάρχει πιθανότητα να σου ζητήσουν να τα πληρώσεις. Το γιατί το είχαμε αναλύσει παλιότερα σε αυτό το φόρουμ.
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
2ον) Η εφορία κρατάει το φάκελο σου για πάντα.
Η Διευθυνση Μεταφορων που εξεδωσε την αδεια εχει τον φακελο και οχι η Εφορια.
-
Ο χρήστης GEORGIOS_XYNOS έγραψε:
2ον) Η εφορία κρατάει το φάκελο σου για πάντα.
Η Διευθυνση Μεταφορων που εξεδωσε την αδεια εχει τον φακελο και οχι η Εφορια.
ωχ ωχ ωχ.....και ειναι και ιδιαιτερα αυστηρη, απ οτι βλεπω......
-
Συγνώμη Γιώργο.
Λάθος μου.Αλλά τέλος πάντων με προσωρινή κατάθεση δε χάνεις το δικαίωμα σου να επαναφέρεις το αυτοκίνητο σου στην κυκλοφορία.
Αλήθεια, Γιώργο και λοιποί. Ξέρετε τι κάνω αν σε ένα αμάξι οι πινακίδες έχουν κατατεθεί στην εφορία πριν καμιά 30αριά χρόνια, και εγώ θέλω να πάρω το αμάξι?
-
Αν εχεις το καταθετηριο χαρτι τοτε δεν εχεις προβλημα.
Πας με το χαρτι να κανεις αρση της ακινησιας, σου δινουν αλλο χαρτι για το υπουργειο, πας και βγαζεις με 30 ευρω νεα αδεια και πινακιδες (καθοτι οι παλιες θα εχουν πολτοποιηθει), πληρωνεις το σημα της τρεχουσας χρονιας και εισαι ετοιμος. Η νεα αδεια βεβαια δεν σε απαλασει απο την υποχρεωση ΚΤΕΟ...Αν τωρα εχει χαθει η δηλωση ακινησιας τοτε ... καλα ξεμπερδεματα με την εφορια...
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Πας με το χαρτι να κανεις αρση της ακινησιας, σου δινουν αλλο χαρτι για το υπουργειο, πας και βγαζεις με 30 ευρω νεα αδεια και πινακιδες (καθοτι οι παλιες θα εχουν πολτοποιηθει), πληρωνεις το σημα της τρεχουσας χρονιας και εισαι ετοιμος. Η νεα αδεια βεβαια δεν σε απαλασει απο την υποχρεωση ΚΤΕΟ...Αν τωρα εχει χαθει η δηλωση ακινησιας τοτε ... καλα ξεμπερδεματα με την εφορια...
και φανταζεσαι να ειναι π.χ. το οχημα μοντελο του '40 και να εχει να κινηθει απο το 70 και μετα και να εχει καταθεσει τις πινακιδες στην εφορια προσωρινα και να πας εν ετη 2010 στην εφορια να σου δωσει χαρτακι να πας στην διευθυνση μεταφορων να ξαναβγαλεις πινακιδες και οταν φτασεις εκει να σου πουν: 'φακελος με αριθμο κυκλοφοριας 6ψηφιο? αυτους που δεν κινιουντουσαν τοσα χρονια και δεν αλλαξανε σε νεους αριθμους κυκλοφοριας τους μαζεψαμε λογο ελλειψης χωρου και τους στειλαμε για ανακυκλωση, οποτε κυριε μου δεν εχουμε πλεον κανενα στοιχειο του οχηματος......'
Καλο ε? εχω καλπαζουσα φαντασια μηπως? για τυχαια και φανταστικα γεγονοτα μιλαμε παντα αλλα φανταζεστε να γινει?
-
Ο χρήστης GEORGIOS_XYNOS έγραψε:
και φανταζεσαι να ειναι π.χ. το οχημα μοντελο του '40 και να εχει να κινηθει απο το 70 και μετα και να εχει καταθεσει τις πινακιδες στην εφορια προσωρινα και να πας εν ετη 2010 στην εφορια να σου δωσει χαρτακι να πας στην διευθυνση μεταφορων να ξαναβγαλεις πινακιδες και οταν φτασεις εκει να σου πουν: 'φακελος με αριθμο κυκλοφοριας 6ψηφιο? αυτους που δεν κινιουντουσαν τοσα χρονια και δεν αλλαξανε σε νεους αριθμους κυκλοφοριας τους μαζεψαμε λογο ελλειψης χωρου και τους στειλαμε για ανακυκλωση, οποτε κυριε μου δεν εχουμε πλεον κανενα στοιχειο του οχηματος......'
Καλο ε? εχω καλπαζουσα φαντασια μηπως? για τυχαια και φανταστικα γεγονοτα μιλαμε παντα αλλα φανταζεστε να γινει?
Μπορούμε να το δοκιμάσουμε!
Το DKW του πεθερού μου (μοντ 1949) έχει κατατεθημένες τις πινακίδες του (έχω το καταθετήριο) σε εφορία, η οποία έχει κλείσει πλέον, απο το 1970. Οι πινακίδες μάλιστα ήταν τετραψήφιες!
Λέτε να δοκιμάσω να τις ζητήσω? -
Μη γελάτε καθόλου. Αυτά τραβάω. Το Kapitan που είναι προπολεμικό, έχει κατατεθημένες τις πινακίδες πριν από τη Χούντα. Και ήταν τετραψήφιο νούμερο.
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Μη γελάτε καθόλου. Αυτά τραβάω. Το Kapitan που είναι προπολεμικό, έχει κατατεθημένες τις πινακίδες πριν από τη Χούντα. Και ήταν τετραψήφιο νούμερο.πανε ρωτα κατευθειαν τη διευθυνση μεταφορων διοτι αν περιμενεις να το τελειωσουν τα δισσεγγονα σου και μετα να πανε να ρωτησουνε, ζητω που καηκαμε!!!!
-
Συγγνώμην δηλαδή αλλά αν κάποτε φτιάξεις το Kapitan θα του βάλεις κανονικές πινακίδες;
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες