-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Για να βγάλεις πινακιδες ιστορικου πρεπει να εχουν περάσει 30 χρόνια από την ημερομηνια παραγωγής του συγκεκριμένου οχηματος και όχι ημερομηνια εναρξης του μοντέλου
Δεν είμαι σίγουρος οτι ειναι απόλυτα σωστό αυτό...
Σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να βρεθει η ακριβής ημερομηνία παραγωγής του αυτοκινήτου... Εκεί τι γίνεται? Και αν το αυτοκίνητο έχει εισαχθεί 'κάποτε' σαν μεταχειρισμένο δεν μπορείς να ακολουθήσεις ούτε την ημερομηνία 1ης αδείας (θα ήταν άδικο). Πιστεύω οτι θα υπάρχει και άλλος τρόπος για τέτοιες περιπτώσεις (πχ βεβαίωση της αντιπροσωπείας για τις χρονολογίες παραγωγής του μοντέλου).Συμφωνω απολυτα!!!!
-
πχ για alfa romeo και mini υπαρχουν βιβλια που μπορεις να δεις σε ποια χρονολογια αντιστοιχει το πλαισιο.
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Δεν είμαι σίγουρος οτι ειναι απόλυτα σωστό αυτό...
Σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να βρεθει η ακριβής ημερομηνία παραγωγής του αυτοκινήτου... Εκεί τι γίνεται? Και αν το αυτοκίνητο έχει εισαχθεί 'κάποτε' σαν μεταχειρισμένο δεν μπορείς να ακολουθήσεις ούτε την ημερομηνία 1ης αδείας (θα ήταν άδικο). Πιστεύω οτι θα υπάρχει και άλλος τρόπος για τέτοιες περιπτώσεις (πχ βεβαίωση της αντιπροσωπείας για τις χρονολογίες παραγωγής του μοντέλου).Αν υπαρχει αριθμος πλαισιου τοτε βρισκουμε με ασφαλεια ποτε κατασκευαστηκε ενα αυτοκινητο ακομα και αν δεν εχει χαρτια.
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Μην αγχώνεσαι ΜΙΚΕ, η προσπάθεια αρκεί και το αποτέλεσμα θα έρθει:
Παρόλα αυτά, μπορούμε όμως να πιστοποιήσουμε το 20ετίας αυτοκίνητό μας μέσω μίας κάρτας φαντάζομαι...
(Προσωπικά, αυτό με ενδιαφέρει περισσότερο απο τα 120 ευρώ τον χρόνο)Αυτο γινεται!
-
Ναι το ξέρω!
Θα έχεις νέα μου, μόλις στεγνώσει λίγο, ώστε να το πλύνω και να το φωτογραφήσω καλά. -
Ερωτηση
Εχουμε ενα ιστορικό που εχει ηδη ιστορικές πινακιδες κανονικά και με το νομο.
Ειναι μεμπτό να αλλαχθει εξαρτημα που ειναι μεν για το συγκεκριμενο μοντελο και ηλικιας, ΑΛΛΑ την 'εποχη' του δεν υπηρχε αυτη η βελτιωση?????????????
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
ΕρωτησηΕχουμε ενα ιστορικό που εχει ηδη ιστορικές πινακιδες κανονικά και με το νομο.
Ειναι μεμπτό να αλλαχθει εξαρτημα που ειναι μεν για το συγκεκριμενο μοντελο και ηλικιας, ΑΛΛΑ την 'εποχη' του δεν υπηρχε αυτη η βελτιωση?????????????
βαρας για καποιον την καμπανα.
-
δηλαδη το gsa μου μπορει να εχει αδεια πρωτης κυκλοφοριας τον ιανουαριο του 86 αλλα απο τον αρι8μο πλαισιου να κρι8ει ποτε κατασκευαστηκε και να μετρησει αυτο,στον χρονο που χρειαζεται ακομα μεχρι τις ιστορικες πινακιδες?
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
Ερωτηση
Εχουμε ενα ιστορικό που εχει ηδη ιστορικές πινακιδες κανονικά και με το νομο.
βαρας για καποιον την καμπανα.
για κανεναν
ρωταω για να μαθαινω.
Γιατι το λες? -
αυτή την εντύπωση μου έδωσες όπως το έγραψες και υπέθεσα πως κάποιο σπορτινγκ έκανε μαιμουδια.
-
Σιγουρα το 'θεμα' ξεκινα απο ενα υπαρκτό γεγονος, κι αυτο ηταν η κουβεντα αν κατι τετοιο ειναι 'συνομο'.
Η....... 'αποψη μου' απο οτι εχω διαβασει εδω και την οποια εμπειρια επι ερμηνιας τεχνικών κανονισμών λογω ΤεχνοΕφορικής ενασχολησης, μου ελεγε οτι οριακα μεν αλλα οχι, δεν επιτρεπεται γιατι δεν υπηρχε 'στην εποχη του' μια απο τις 2 προυποθεσεις γνησιοτητας, δηλ για το συγκεκεριμενο μοντελο ( το πληρει ) και 'της εποχης του' (δεν το πληρει)
Αν υπηρχε θα ηταν δεκτό, κι ας εχει παραχθει και τοποθετηθει σημερα.Αλλα επειδη στα κλασικά ειμαι ισως ο πιο ασχετος που υπαρχει, ειπα να ρωτησω τους πιο εμπειρους...
αν πχ υπαρχει καποια 'διαφαθμηση γνησιοτητας' ας πουμε... -
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
αυτή την εντύπωση μου έδωσες όπως το έγραψες και υπέθεσα πως κάποιο σπορτινγκ έκανε μαιμουδια.Κανουν αυτοι τετοια ????????
-
@ Fokion: Γινεται αλλα υπο προυποθεσεις. Αλλες προυποθεσεις αμα μιλαμε για αμαξι βολτισιο (Regularity) και αλλες για ενα sporting (εκει μπλεκει homologation & J's.
Παραδειγμα. Σε μια ΒMW 2002 ειναι απολυτως αποδεκτο να βαζεις μπλοκ απο Ε30 μιας και ο κινητηρας Μ10 εβγαινε για 20 χρονια σχεδον ιδιος. Τωρα αμα πας και βαλεις σε μια ενα Mazda RX2 μοτερ 13Β διπλοτουρμπινο, τοτε αυτο δεν ειναι αποδεκτο. Ο Σηφης εννοει οτι ειδικα στη σπορτινγκ γινονται πολλες τετοιες παραβασεις που περνανε στο ντουκου.
@ Gsakias: H αδεια δεν παιζει κανενα ρολο. Αποσεικνυει μονο οτι ειναι δικο σου το οχημα. Στειλε μου αν θες τον αριθμο πλαισιου και θα σου βρω το ετος κατασκευης.
-
@ ΜΙΚΕ αρα γινοταν καθοτι τελειως βολτισιο σε χρηση και προορισμό. ουτε καν για χρηση σε αγωνες τυπου regularity. ηταν 'βελτιωτικά' εξαρτηματα ομως οχι αντικαταστασης φθαρμενων απλώς..
-
Φιλε COSMO MIKE ευχαριστω για το ενδιαφερον σου!!!!εχεις πμ!
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
αυτή την εντύπωση μου έδωσες όπως το έγραψες και υπέθεσα πως κάποιο σπορτινγκ έκανε μαιμουδια.
Κανουν αυτοι τετοια ????????
φωτιά να πέσει να τον κάψει όποιον πει κάτι τέτοιο.
-
Ο χρήστης BAVARIAN LOVER έγραψε:
Ερωτησεις απλες-ξεκαθαρες-συγκεκριμενεςΜπορω να αγορασω σημερα εν ετη 2012 ενα αμαξι του 1986 απο το εξωτερικο στο ονομα της γυναικας μου,να το εχω στο ονομα της γυναικας μου (αλλοδαπη μονιμη κατοικος στη χωρα μας) με ξενα νουμερα κυκλοφοριας και οταν συπληρωσει 30 χρονια το 2016 να το εκτελωνισουμε ως ιστορικο και να βγαλει ιστορικα νουμερα???
Αλλη ερωτηση....μπορω να το αγορασω εγω στο ονομα μου κατευθειαν σημερα,να το φερω Ελλαδα,να το βαλω στο γκαραζ (μιας και δεν θα μπορω να το εκτελωνισω λογω υψηλης φορολογιας το συγκεκριμενο) και να το εκτελωνισω το 2016 οταν θα γινει ιστορικο????
Γινονται τα 2 παραπανω ή γινεται μονο το ενα και ποιο???
Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις και το ενδιαφερον σας.
Καποιος να μου απαντησει???????????????????
-
Ο χρήστης BAVARIAN LOVER έγραψε:
Ερωτησεις απλες-ξεκαθαρες-συγκεκριμενες
Μπορω να αγορασω σημερα εν ετη 2012 ενα αμαξι του 1986 απο το εξωτερικο στο ονομα της γυναικας μου,να το εχω στο ονομα της γυναικας μου (αλλοδαπη μονιμη κατοικος στη χωρα μας) με ξενα νουμερα κυκλοφοριας και οταν συπληρωσει 30 χρονια το 2016 να το εκτελωνισουμε ως ιστορικο και να βγαλει ιστορικα νουμερα???
Αλλη ερωτηση....μπορω να το αγορασω εγω στο ονομα μου κατευθειαν σημερα,να το φερω Ελλαδα,να το βαλω στο γκαραζ (μιας και δεν θα μπορω να το εκτελωνισω λογω υψηλης φορολογιας το συγκεκριμενο) και να το εκτελωνισω το 2016 οταν θα γινει ιστορικο????
Γινονται τα 2 παραπανω ή γινεται μονο το ενα και ποιο???
Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις και το ενδιαφερον σας.
Καποιος να μου απαντησει???????????????????
μπλέξαμε βλέπεις με το 'πάρκαρε και μουτσωσε'
φίλε 'BAVARIAN LOVER οι ερωτήσεις σου μάλλον πρέπει να απευθυνθούν σε εκτελωνιστή και όχι εδώ (λόγο αλλοδαπής συζύγου) αλλά για την δεύτερη ερώτηση όχι δεν μπορείς,το φυλάς έξω και το φέρνεις εδώ όταν κλείσει 30ετια. -
Δεν θα ήμουν τόσο σίγουρος για το δεύτερο σκέλος της απάντησης. Αντίθετες απόψεις έχουν εκφραστεί και στο φόρουμ.
-
φυσικά και δεν πρέπει να επαναπαυτεί στην απάντηση μου,μια βόλτα από το τελωνείο η από εκτελωνιστή θα του λυθούν οι απορίες.
μη βρεθεί με τίποτα βραχιολακια και ενώπιον εισαγγελέα ο άνθρωπος.
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες