-
Εσυ σαν ΣΙΣΑ εχεις βγαλει ποτε για τον εαυτο σου η για καποιο μελος πιστοποιητικο καταχωρησης επισκευης , συντηρησεις αυτοκινητου?????και αν ναι παντα βγαζεις ???????
Ισως να το εγραψα λαθος , το σωστο ισως να ειναι οτι εκμεταλευομαστε το κενο της εννοιας συντηρησης (προς οφελος μας παντα)
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Εσυ σαν ΣΙΣΑ εχεις βγαλει ποτε για τον εαυτο σου η για καποιο μελος πιστοποιητικο καταχωρησης επισκευης , συντηρησεις αυτοκινητου?????και αν ναι παντα βγαζεις ???????Τι είναι το πιστοποιητικό καταχώρησης επισκευής - συντήρησης???? Υπάρχει τέτοιο έγγραφο???
-
Νομιζω οτι ο Στελλιος εχει παρανοησει την υπουργικη αποφαση, η οποια μιλαει για 'τις απαραιτητες προς συντηρηση εργασιες' και 'εκδηλωσεις λεσχων'.
Για το 2ο δεν υπαρχει λογος να συζηταμε, ειναι νομιζω σαφες.
Το 1ο (συντηρηση) χωριζεται σε 2 μερη:
α) συντηρηση: βγαζω το αμαξι μου μια βολτα, κοιταω λαδια, λαστιχα, νερα και βενζινες στο βενζιναδικο
β) επισκευες: παω στο συνεργειο
για κανενα απο τα 2 δεν εισαι υποχρεωμενος να ειδοποιεις την Εοφιλπα η την Ελπα, ΕΦΟΣΟΝ αυτο που κανεις ειναι μεσα στο πνευμα της υπ. αποφασης.
ΑΝ ΟΜΩΣ θες να πας π.χ. στο Ναυπλιο ενα ΣΚ για να στρωσεις τον ανακατασκευασμενο κινητηρα σου, τοτε εισαι υποχρεωμενος να ενημερωσεις τηλεφωνικα η γραπτα τον αρμοδιο φορεα. Οποτε εισαι νομιμος! -
διαχωριζει πουθενα το φεκ τα χιλιομετρα ,αυτα που λες τα γραφει καπου η το ερμηνευεις ετσι μονος σου ?
-
Οχι δεν τα διαχωριζει. Και γι αυτο εχει δημιουργηθει ολο αυτο το μπαχαλο.
Αμα ομως ρωτησεις την Φιλπα/Εοφιλπα, θα σου πουν αυτα που σου γραφω.
Αμα θες να το εξηγησω και λιγο σε ελευθερη μεταφραση, αυτη ειναι η κοινη πρακτικη που εχει καθιερωθει. -
με αυτα που συμβαινουν στην ελλαδα ειμαι πολυ καχυποπτος και μια και ειμαστε η χωρα του πινκ πονκ αμα γινει η στραβη απο τον παππου που εχει αντικα για να μην πληρωνει τελη ο νομοθετης δεν θα πρεπει να δει αν υπαρχει το συγκεκριμενο εγραφο?και οκ μπορει να τον καλυψει η λεσχη που του εδωσε πινακιδες για να εχει ενα ακομα αυτοκινητο ,αυτος ομως εχει υποστηριξη την λεσχη του ?εχει πληρωσει συνδρομη τα τελευταια χρονια?εχει παει σε αγωνα της?
Γιατι να τον στηριξει?
Και συμφώνω οτι για να λειτουργησει το συστημα που περιγραφετε στο φεκ ειναι πολυ δυσκολο και ενας μεγαλος μπελας για μας
Αν ρωτησω την φιλπα θα καταργησουν το φεκ?χαρτι δινουν για αυτο?
Το ειπες μονος σου για αυτο εχει δημιουργηθει το μπαχαλο αλλα και αυτη ειναι η λυση για να βγουμε απο κει...αλλα μηπως μας συμφερει ολους? -
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
ΑΝ ΟΜΩΣ θες να πας π.χ. στο Ναυπλιο ενα ΣΚ για να στρωσεις τον ανακατασκευασμενο κινητηρα σου, τοτε εισαι υποχρεωμενος να ενημερωσεις τηλεφωνικα η γραπτα τον αρμοδιο φορεα. Οποτε εισαι νομιμος!
Αυτό απο ποιό σημείο της Υπουργικής Απόφασης προκύπτει?
ο νομοθετης δεν θα πρεπει να δει αν υπαρχει το συγκεκριμενο εγραφο?
ποιό έγγραφο?
Το ειπες μονος σου για αυτο εχει δημιουργηθει το μπαχαλο αλλα και αυτη ειναι η λυση για να βγουμε απο κει...αλλα μηπως μας συμφερει ολους?
Για το θέμα του μπαχαλου, νομίζω οτι υπάρχει κάποια παρανόηση την οποία ο καθένας ερμηνεύει κατα το δοκούν...
Λέει η Υπ. Απόφαση:
Παλαιά μηχανοκίνητα οχήματα (αντίκες),... δύνανται να Kυκλoφορούν ... βάσει πιστοποιητικού καταχωρήσεως, που θα εκδίδεται από τα προαναφερόμενα νομικά πρόσωπα.
Τι είναι αυτό το 'πιστοποιητικο καταχωρησεως'??? Η ΕΛΠΑ πχ ονομάζει έτσι (πιστοποιητικό καταχωρήσεως) το πολυσέλιδο βιβλιάριο που γράφει τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και του αυτοκινήτου... άρα αν παρουσιάσω στο ελέγχοντα (αστυνομικό προφανώς) ή σε κάποιο δικαστήριο το βιβλιάριο αυτό το οποίο εκδίδεται απο τον αρμόδιο φορέα δεν είμαι καλυμένος??
Η ΦΙΛΠΑ έχει κάτι αντίστοιχο?
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
ΑΝ ΟΜΩΣ θες να πας π.χ. στο Ναυπλιο ενα ΣΚ για να στρωσεις τον ανακατασκευασμενο κινητηρα σου, τοτε εισαι υποχρεωμενος να ενημερωσεις τηλεφωνικα η γραπτα τον αρμοδιο φορεα. Οποτε εισαι νομιμος!
Αυτό απο ποιό σημείο της Υπουργικής Απόφασης προκύπτει?
Δεν προκυπτει. Θεωρουνται χιλιομετρα συντηρησης. Και γι αυτο παιρνεις την αδεια (η την αρνηση...) της Ομοσπονδιας γι αυτου του ειδους τα χιλιομετρα.
Τι είναι αυτό το 'πιστοποιητικο καταχωρησεως'??? Η ΕΛΠΑ πχ ονομάζει έτσι (πιστοποιητικό καταχωρήσεως) το πολυσέλιδο βιβλιάριο που γράφει τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και του αυτοκινήτου... άρα αν παρουσιάσω στο ελέγχοντα (αστυνομικό προφανώς) ή σε κάποιο δικαστήριο το βιβλιάριο αυτό το οποίο εκδίδεται απο τον αρμόδιο φορέα δεν είμαι καλυμένος??
Η ΦΙΛΠΑ έχει κάτι αντίστοιχο?
Ναι, την καρτα Fiva. Απ οσο γνωριζω απο το 2012 θα προμηθευει δωρεαν τα οχηματα και με πιστοποιητικο καταχωρησης.
Εχει τυπωθει δειγμα και ειναι ενα τριπτυχο στο μεγεθος αδειας κυκλοφοριας. -
Το φεκ λεει ..... αναγκαιες προς επισκευη και συντηρηση αυτων δοκιμες ,βαση πιστοποιητικου καταχωρησης που θα εκδιδεται απο τα προαναφερομενα νομικα προσωπα
μηπως δεν εχω καταλαβει κατι (δεν ειναι ειρωνικο)??????αρα σε καθε μετακινηση μου δεν θα επρεπε να εχω μια τετοια βεβαιωση η να το εγραφαν στο βιβλιαρακι μου ???ολα αυτα βαση φεκ βεβαια και οχι πως εφαρμοζεται
-
Το φεκ λεει ..... αναγκαιες προς επισκευη και συντηρηση αυτων δοκιμες ,βαση πιστοποιητικου καταχωρησης που θα εκδιδεται απο τα προαναφερομενα νομικα προσωπαμηπως δεν εχω καταλαβει κατι (δεν ειναι ειρωνικο)??????αρα σε καθε μετακινηση μου δεν θα επρεπε να εχω μια τετοια βεβαιωση η να το εγραφαν στο βιβλιαρακι μου ???ολα αυτα βαση φεκ βεβαια και οχι πως εφαρμοζεται
Ακριβώς αυτό θέλω να πω... Δεν βλέπω γιατι πρεπει να κανουμε την ζωή μας δύσκολη... τουλάχιστον με τα χαρτιά της ΕΛΠΑ είσαι (κατα την γνώμη μου αλλά και την γνώμη φίλου νομικού που του έδειξα το ΦΕΚ και το εν λόγω βιβλιάριο) 100% νόμιμος χωρις έξτρα ενημερώσεις, χαρτιά κλπ κλπ.
Ναι, την καρτα Fiva. Απ οσο γνωριζω απο το 2012 θα προμηθευει δωρεαν τα οχηματα και με πιστοποιητικο καταχωρησης.
Εχει τυπωθει δειγμα και ειναι ενα τριπτυχο στο μεγεθος αδειας κυκλοφοριας.Η Κάρτα FIVA Μιχάλη (όπως και η αντίστοιχη κάρτα FIA) δεν γράφει πουθενά τον τίτλο 'Πιστοποιητικό Καταχωρήσεως' όπως γράφει το 'βιβλιάριο' της ΕΛΠΑ, οπότε πολύ σωστά η Λέσχη θα φτιάξει ένα!
ΥΓ. Αυτό έλειπε Στέλιο να χρειάζεται μεταξύ μας διαυκρίνηση οτι δεν είναι ειρωνικό αυτό που γράφεις (ή γράφω!)
-
αρα δεν χρειαζεται ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ να ενημερωνουμε ??????εγω προσωπικα απο το φεκ ακομα καταλαβαινω οτι πρεπει να ενημερωνουμε σε καθε μετακινηση μας
-
αρα δεν χρειαζεται ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ να ενημερωνουμε ??????εγω προσωπικα απο το φεκ ακομα καταλαβαινω οτι πρεπει να ενημερωνουμε σε καθε μετακινηση μαςΥποθετικό παράδειγμα - Σενάριο
Ο Στέλιος αποφασίζει να κάνει μια βόλτα το Autobianchi, ο αστυνομικός σταματάει τον Στέλιο έξω απο το Ναύπλιο:Αστ: Καλημέρα, που πάτε κύριε με την Αντίκα?
Στελ: Του κάνω χιλιόμετρα συντήρησης, έκανα και κατι ρυθμισούλες και το τσεκάρω...
Αστ: Καθημερινή πρωί στο Ναύπλιο?
Στελ: Πρέπει να κάνω αρκετά χλμ... η καθημερινή γιατί ενοχλεί????
Αστ: Πρέπει να κυκλοφορείτε μόνο Σ/Κ κύριε!!!
Στελ: ???? Το σχετικό ΦΕΚ το γνωρίζετε? Ορίστε διαβάστε το...
Αστ: Μουμπλε, μουμπλε...χμμμ.... και που είναι λοιπόν το πιστοποιητικό καταχωρήσεως??? Σας έχει δώσει χαρτί η Λέσχη σας???
Στελ: Ορίστε... γράφει τα στοιχεία τα δικά μου και του αυτοκινήτου....
Αστ: Καλη σας ημέρα Κύριε... -
Καπως ετσι Δημητρη...
Με την ευκαιρια αυτη παντως επαναλαμβανω οτι η ελευθερη κυκλοφορια το ΣΚ ειναι μυθος.
Οχι Στελιο, δεν χρειαζεται να ενημερωνεις καθε φορα, εφοσον κινεισαι εντος τοπου διαμονης σου (πχ απο η προς το συνεργειο). Αμα ομως εισαι Παρασκευη 6 ωρα το απογευμα στο Κολωνακι για καφε, τοτε εισαι λιγο φαουλ... (εκτος ρε παιδι μου αν σταματησες μετα το συνεργειο για ενα καφεδακι...) -
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Υποθετικό παράδειγμα - Σενάριο
Ο Στέλιος αποφασίζει να κάνει μια βόλτα το Autobianchi, ο αστυνομικός σταματάει τον Στέλιο έξω απο το Ναύπλιο:Αστ: Καλημέρα, που πάτε κύριε με την Αντίκα?
Στελ: Του κάνω χιλιόμετρα συντήρησης, έκανα και κατι ρυθμισούλες και το τσεκάρω...
Αστ: Καθημερινή πρωί στο Ναύπλιο?
Στελ: Πρέπει να κάνω αρκετά χλμ... η καθημερινή γιατί ενοχλεί????
Αστ: Πρέπει να κυκλοφορείτε μόνο Σ/Κ κύριε!!!
Στελ: ???? Το σχετικό ΦΕΚ το γνωρίζετε? Ορίστε διαβάστε το...
Αστ: Μουμπλε, μουμπλε...χμμμ.... και που είναι λοιπόν το πιστοποιητικό καταχωρήσεως??? Σας έχει δώσει χαρτί η Λέσχη σας???
Στελ: Ορίστε... γράφει τα στοιχεία τα δικά μου και του αυτοκινήτου....
Αστ: Καλη σας ημέρα Κύριε...πεθανα στα γελια
υ.γ. γιατι ολα τα υποθετικα σεναρια, εχουν προορισμο το ναυπλιο ???
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
πεθανα στα γελια
υ.γ. γιατι ολα τα υποθετικα σεναρια, εχουν προορισμο το ναυπλιο ???
Γιατί στην είσοδο του Ναυπλίου έχει κάτι ωραίες φυλακές !
-
δηλαδη αμα πιασουν φιλπαι-ικο αυτοκινητο τι γινεται που δεν εχει πιστοποιητικο καταχωρησης???
Και θα πιστεψει ο αστυνομικος οτι τα autobianchi χρειαζονται ποτε ρυθμισμα?????????
Μιχαλη δηλαδη αμα παω με το αμαξι μου στο Σουνιο για στρωσιμο και σταματησω για καφεδακι (και για να κρυωσει)θεωρουμε παρανομος???
-
Μωρε σταματα και στη Βουλιαγμενη! Τι με νοιαζει εμενα? Μπατσος ειμαι?
Τωρα περα απο πλακα.
Εγω σαν Μιχαλης (ξεχνα τον Σισα και την Εοφιλπα) θα πηγαινα χωρις να ειδοποιησω κανεναν και θα σταματαγα για καφε στο Σουνιο κανονικοτατα (για να κρυωσει το μοτερ ).
(παρακαλω να μην αρχισουν τα σχολια οτι δινω το κακο παραδειγμα).
Προσωπικα θεωρω οτι η κυριακατικη βολτα στο Σουνιο για στρωσιμο ή συντηρηση ειναι στο πνευμα του ΦΕΚ.Αν θες ομως να εισαι τυπικος πρεπει να ειδοποιησεις την Εοφιλπα (η τον αρμοδιο φορεα τελως παντων...)
-
Mε το συμπάθειο, αλλά μας τα έχετε κάνει τσουρέκια πια με αυτό το θέμα!!!!
Στέλιο δεν ερμηνεύεις σωστά το ΦΕΚ. Το πιστοποιητικό καταχωρήσεως είναι η κάρτα FIVA ή το τεφτέρι της ΕΛΠΑ. Σίγουρα. Ξέχνα όλες τις υπόλοιπες ερμηνείες.
-
@@ - Tsourekia mode on
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Mε το συμπάθειο, αλλά μας τα έχετε κάνει τσουρέκια πια με αυτό το θέμα!!!!Στέλιο δεν ερμηνεύεις σωστά το ΦΕΚ. Το πιστοποιητικό καταχωρήσεως είναι η κάρτα FIVA ή το τεφτέρι της ΕΛΠΑ. Σίγουρα. Ξέχνα όλες τις υπόλοιπες ερμηνείες.
Όχι Νίκο, πιστοποιητικό καταχωρήσεως δεν είναι η καρτα FIVA και δεν υπήρχε μέχρι τώρα στην ΦΙΛΠΑ... Απο οτι λέει ο Mike θα βγάλουν τώρα και πολύ καλά θα κάνουν...
@@ - Tsourekia mode off
-
Σωστα τα λεει ο Νικος.
Αλλα οπως ειπα και στο Δημητρη, μεχρι τωρα το πιστοποιητικο καταχωρησης που δινει η Εοφιλπα ειναι η καρτα Fiva.
Η οποια γραφει 'FIVA IDENTITY CARD'. Και ναι συντομα θα αρχισει να εκδιδεται πιστοποιητικο καταχωρησης. Που θα λεει 'Registration card' ή κατι παρομοιο...
Η καρτα θα δινεται δωρεαν σε συτους που ηδη εχουν Fiva και απ οσο ξερω ειναι και ενα καλο μεσον για να γινει ενας επανελεγχος στο τι εχει ηδη εκδοθει και κυκλοφορει.
Στις νεες καρτες φανταζομαι θα δινεται μαζι με την Fiva δωρεαν.
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες