-
Και κάτι τελευταίο άμα βγάλω κάρτα τι προνόμια θα έχω!?
-
Θα μπορεις να λαμβανεις μερος σε εκδηλωσεις, δε θα εχει τεκμηριο, θα μπορεις να κανεις ασφαλεια ιστορικου και σε περιπτωση -μακρια απο εμας- ατυχηματος, θα μπορεις να αποζημιωθεις πληρως για αποκατασταση της ζημιας -κι οχι ολικη κι ενα 500ρικο λογω παλαιοτητας. Αυτα εχω καταλαβει εγω απ'οσα εχω διαβασει, αν υπαρχει κατι αλλο ή δεν τα λεω σωστα ας με διορθωσουν οι πιο εμπειροι
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Θα μπορεις να λαμβανεις μερος σε εκδηλωσεις, δε θα εχει τεκμηριο, θα μπορεις να κανεις ασφαλεια ιστορικου και σε περιπτωση -μακρια απο εμας- ατυχηματος, θα μπορεις να αποζημιωθεις πληρως για αποκατασταση της ζημιας -κι οχι ολικη κι ενα 500ρικο λογω παλαιοτητας. Αυτα εχω καταλαβει εγω απ'οσα εχω διαβασει, αν υπαρχει κατι αλλο ή δεν τα λεω σωστα ας με διορθωσουν οι πιο εμπειροιΚαλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση! Όταν λες δεν θα έχω τεκμήριο τι εννοείς? Και σε περίπτωση ατυχήματος αποζημίωση θα έχω μόνο αν έχω και ασφάλεια από κάποια λέσχη η και μόνο με την κάρτα!
-
Εννοω οτι αν ειναι το αυτοκινητο 1300κυβικα το τεκμηριο απο φετος θα ειναι περιπου 2000€ που σημαινει οτι ο κατοχος θεωρειται απο το κρατος οτι βγαζει αυτο το ποσο. Με την καρτα, δε θα εχει καθολου, φορολογικα δηλαδη θα ειναι σα να μην εχει αυτοκινητο παππους σου (αν εχει μονο αυτο). Για την ασφαλεια τωρα, μακαρι να ηξερα να σου πω λεπτομερειες δεν εχω ασχοληθει ομως ακομα, αλλα λογικα οπου και να την κανεις την ασφαλεια θα πρεπει να επισυναψεις και τα στοιχεια της καρτας..
-
Ξεκαθάρισε όμως αν αυτό αφορά μόνο κάρτα FIVA και οχι πινακίδες ιστορικού ..... Γιατι τα μισά από αυτά δε πρέπει να ισχύουν αν έχεις κανονικές πινακίδες Υπουργείου.....
-
Ευχαριστώ πολύ! Απλά θέλω να μάθω σίγουρα αν μόνο με την κάρτα έχω αυτά να προνόμιά!γιατι αφού το έχει ακόμα ο παππούς μου δεν θέλω να το γράψω σε λέσχη και να μην πάει ποτε! Να μην κάνω αυτά που κατηγορω!
-
Gaby, πρεπει να καταλαβεις κατι. Για να βγαλεις μια σκετη καρτα ΔΕΝ πρεπει να εισαι πουθενα μελος!!!
Η καρτα απλως ειναι ενα πιστοποιητικο καταχωρησης που αποδεικνυει οτι το αμαξι σου ειναι ενα ιστορικο αυτοκινητο και οχι ενα απλο σαπακι.
Απο κει και περα, οποτε θες, παλι μονος σου, μπορεις με μια απλη υπευθυνη δηλωση να πας να παρεις ιστ. πινακιδες.
ΟΜΩΣ εκει που πατανε (και παταμε...) αν θες οι λεσχες ειναι το θεμα της ασφαλισης. Για να παρεις την φθηνη ασφαλεια (ειτε με ιστορικα ειτε με συμβατικα νουμερα) πρεπει να εισαι μελος λεσχης! Αν εσυ προτιμας να πληρωνεις 300-400 ευρω το χρονο ασφαλιστρα αντι για 50 ή 100, τοτε κρατα το συμβατικα νουμερα, ασφαλισε το οπους θες και ο παππους σου θα ειναι ευχαριστημενος. Απλο δεν ειναι? -
Δηλαδη η φθηνοτερη ασφαλεια συνδιαζεται και με πινακιδες υπουργειου, αν εισαι μελος σε καποια λεσχη χωρις ομως να εχεις πινακιδες λεσχης;
-
εγω δεν ειπα οτι θελω να δινω τοσα λεφτα αλλα θελω να παρω πρωτα την καρτα fiva και μετα τα υπολοιπα ,να το τρεναρω λιγο και για να βγαλω λεφτα γιατι οτι κανω θελω να το κανω ΜΟΝΟ με δικα μου λεφτα και για να παρω δυπλωμα ωστε να παιρνω μερος σε εκδηλωσεις να μην λεω μονο ειμαι σε λεσχη για να πληρωνω λιγοτερα! εγω αυτο που δεν καταλαβα ειναι αμα βγαλω την καρτα θα απαλαχθω απο το τεκμηριο οπως μου ειπε ο eythimis! θα εχω καποιο αλλο προνομιο?
επισης θελω να μου πειτε την διαδικασια! βγαζω φωτογραφιες οταν ετοιμασω το αυτοκινητο που τισ στελνω και μετα????
-
@ Vespas. Χονδρικα... Αν εχεις ιστορικα νουμερα η ασφαλεια κανει 50. Αν εχεις συμβατικα και καρτα κανει 100. Εφοσον εισαι μελος.
@ gaby. Εκτος απο φωτογραφιες χρειαζεται και επιθεωρηση. Εκτος αν εισαι επαρχια οπου τοτε πρεπει να στειλεις φωτογραφιες μεσα-εξω και πανω-κατω.
-
ωραια οταν το τελειωσω το γυαλισμα θα βγαλω! που να τις στειλω? ποσο ειναι το χρονο 60?
-
60 ευρω για 10 χρονιααααα!
Κατεβασε την αιτηση απο εδω
http://www.filpafederation.gr/category/ ... %b9%cf%82/
ή εδω http://www.sisa.gr/uploads/files/AITHSH_KARTAS_FIVA.pdf
συμπληρωσε ΟΛΑ τα στοιχεια (με αγγλικους χαρακτηρες) και βγαλε φωτογραφιες (3 ΙΔΙΕΣ πλαγιοεμετωπικες 9Χ13, και απο 1Χ πλαισιο, κινητηρα, εσωτερικο και πισω μερος). Α, και φωτοτυπια την αδεια. Οταν εισαι ετοιμος πες μου.
Που ειναι το αυτοκινητο? Το ΤΚΑ απο που ειναι? -
λοιπον το αυτοκινητο ειναι καλαμπακα! και το ΤΚΑ τρικαλα διπλα!
-
Ξεκινα να φωτογραφιζεις λοιπον!
-
θελω να ρωτησω καποια χτυμηματα που εχει στα φτερα ενοχλουν! μπορουν να μου δωσουν την καρτα η οχι?
επισης τα καθισματα ειναι καφε και απο 304 του 76 ενω τα δικα του ειναι πορτοκαλι του 73! ειναι ακριβως ιδια απλα αλλαζει το χρωμα!επισης ειδα καποιες ερωτησεις πολλες απο αυτε δεν τις ξερω να σας ρωτησω οταν ερθει η ωρα να τις συμπληρωσω?
-
Ο χρήστης gabyy7 έγραψε:
θελω να ρωτησω καποια χτυμηματα που εχει στα φτερα ενοχλουν! μπορουν να μου δωσουν την καρτα η οχι?
επισης τα καθισματα ειναι καφε και απο 304 του 76 ενω τα δικα του ειναι πορτοκαλι του 73! ειναι ακριβως ιδια απλα αλλαζει το χρωμα!επισης ειδα καποιες ερωτησεις πολλες απο αυτε δεν τις ξερω να σας ρωτησω οταν ερθει η ωρα να τις συμπληρωσω?
Ασε να σου βρούν και τίποτα οι άλλοι. Μην τα μαρτυράς όλα μόνος σου...
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Ασε να σου βρούν και τίποτα οι άλλοι. Μην τα μαρτυράς όλα μόνος σου...
χαχαχα ναι δικαιο εχεις!
-
Χτυπηματα? Ποια χτυπηματα?
-
Χαχχαχαχαχα , ναι , πιο πολύ πολύ παράσημα ή χαρακτήρα θα ελεγε κανεις.....
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Χαχχαχαχαχα , ναι , πιο πολύ πολύ παράσημα ή χαρακτήρα θα ελεγε κανεις.....Πατίνα του χρόνου λέγεται και όπως αναφέρουν τα σχετικά άρθρα, είναι ιδιαίτερα αρεστή..
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες