-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Το Land Rover 110 παρουσιάστηκε το Μάρτιο του 1983.
Βέβαια το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι μετά το 1998.
Τώρα αν έχουν κάποια λογική όλα αυτά σε σχέση με τις πινακίδες...το συγκεκριμενο αν θυμαμαι καλα ειναι το TD5 ( δειτε το οτι η γριλια του ψηγειου ψιλοπεταγεται μπροστα για να χωρεσει ο κινητηρας της BMW και δεν εχει τα 'κλαπετα αερα' κατω απο το παρμπριζ ) το οποιο νομιζω ειναι 2003 +
Η λογική αν θες ( κι αν καταλαβαινω σωστα την απορεια σου - αν οχι ζητω συγνωμη ) ειναι το ' η γυναικα του Καισαρα....'
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Το Land Rover 110 παρουσιάστηκε το Μάρτιο του 1983.
Βέβαια το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι μετά το 1998.
Τώρα αν έχουν κάποια λογική όλα αυτά σε σχέση με τις πινακίδες...το συγκεκριμενο αν θυμαμαι καλα ειναι το TD5 ( δειτε το οτι η γριλια του ψηγειου ψιλοπεταγεται μπροστα για να χωρεσει ο κινητηρας της BMW και δεν εχει τα 'κλαπετα αερα' κατω απο το παρμπριζ ) το οποιο νομιζω ειναι 2003 +
Η λογική αν θες ( κι αν καταλαβαινω σωστα την απορεια σου - αν οχι ζητω συγνωμη ) ειναι το ' η γυναικα του Καισαρα....'
Κινητήρας BMW σε 110; Φτου φτου πιπέρι στη γλώσσα!
Όντως είναι TD5, γέννημα - θρέμμα του Solihul και ο κινητήρας. Η γρίλια είναι τραβηγμένη μπροστά στα μοντέλα μετά το 1998 με air-condition και όχι για λόγους κινητήρα.
Οι φωτογραφίες δεν βοηθάνε, αλλά νομίζω ότι τα κλαπέτα υπάρχουν. Έτσι κι αλλιώς αυτά καταργήθηκαν μετά το 2007 στα μοντέλα με τους κινητήρες Puma όπου συνοδεύονται και με ένα φούσκωμα στο καπώ, το οποίο εδώ εμφανώς απουσιάζει.Πάντως για τη γυναίκα του καίσαρα είσαι μέσα...
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
δεν βρίσκω στο φατσοbook σελίδα της ΕΛΠΑ, τις έβαλα εκεί μπας και γίνει κάτι.
αλλωστε πιστεύω ότι οι κύριοι της ΕΟ ΦΙΛΠΑ είναι σε θέση να ενημερώσουν τους άλλους κυρίους της ΕΛΠΑ.Ιωσηφ, καλυτερα να στειλεις οτι εχεις να στειλεις κατευθειαν στην πηγη.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ (EΘ.E.A.) ЕΛΠΑ πινακιδες.
e-mail: etheapress@elpa.grΦΙΛΠΑ
info@philpa.grΕΟΟΕ
http://www.eooe.gr/index.php?option=com ... =6&lang=el
-
φιλε P6B κατ' αρχήν ευχαριστω για την διορθωση-ενημερωση.
Αυτός ηταν και ο σκοπός αναρτησης των φωτογραφιων σε ενα θεμα που παρακολουθω προς ενημερωση (και κανονικά δεν πρεπει να συμετεχω λογω παντελους αγνοιας στα περι κλασικών αυτοκινητων)
' να καταγγειλεις τι και σε ποιον, οταν ο ιδιος....' -
...Δυστυχώς, έπιασες 'λαβράκι'...
Πες μας, όμως, μιας και ήρθες (και δεν έχεις άμεση σχέση με τα ιστορικά - άρα είσαι και πιο ψύχραιμος) πως τα βλέπεις τα πράγματα; Ποια είναι η γνώμη σου μετά από 150σελίδες ως τρίτος; -
Μιλας σε καποιον που διαλεξε ενα FIAT DINO COUPE να του χαρισουν κι οχι ενα BMW 323i ( τοτινο μοντελο ) καποια 20 χρονια πριν... ( στα 22 μου ) που το πουλησε γιατι δεν μπορουσε να το ανακατασκευασει + την καμενη φλατζα που ειχε επειδη... αραβονιαζοταν.... ( και μακαρι να το ξαναβλεπα εστω..)
Αρα η ψυχη μου ειναι 'καμενη'...
Τελος τα προσωπικα
Θεωρω οτι καλα κανετε και 'κραζετε' την κακη χρηση των πινακιδων. Φαντασου οτι εχω προτεινει αλλα δε μ' ακουει κανενας το ιδιο καθεστος με τις ιστορικες να ισχυσει και με τις αγωνιστικές πινακιδες γιατι τα αγωνιστικά για λογους ασφαλειας κι οχι μονο εχουν παψει να ειναι 'καθημερινα' ( οπως ουσιαστικά και τα ιστορικα) αλλα αυτα θελουν και τρειλερ μεχρι την εκκινηση ή το συνεργειο κατι τελειως ΜΗ πρακτικό.
Και βεβαια καθε λαθεμενη χρηση να δινεται 1 προϋδοποιηση ( γιατι πες οτι το κανονικό σου αυτοκινητο δεν παιρνει μπροστα και πρεπει να πας στο νοσοκομειο πχ) και την επομενη αν επαναληφθει μεσα σε καποιο Χ χρονικό σιαστημα, γιοκ πινακιδες απαξ και διαπαντως στο συγκεκριμενο ιδιοκτητη κι οχι βεβαια στο αυτοκινητο ( αν πχ τυχόν πουληθει). Ετσι απλά. Τα ιστορικά ως αναφερθηκε πιο πανω ειναι ΨΩΝΙΟ κι οχι αλλοθι για τσαμπε καθημερινη χρηση. Και καλα οκ δεν λεμε να μην μπορεις να σταματησεις στο περιπτερο να παρεις τσιγαρα ή να πας με την οικογενεια σου στο Σουνιο μια Κυριακη για καλαμαρακια προς Θεου. Αν απο την αλλη 'γουσταρεις' καθημερινη χρηση = κανονικές πινακιδες και μια διαταξη πχ που να λεει οτι τα ιστορικά με ταυτοτητα να μην λογιζονται πχ στο τεκμηριο ωστε τα παλια με τους τεραστιους κινητηρες για 50 αλογα να μην σε θαβουν τουλαχιστον φορολογικά...
Λυσεις υπαρχουν κι εσεις τις ξερετε καλυτερα. Απλά διαφυλαξτε αυτο το 'προνομιο' περαν απο φιλιες και 'συντεχνιες'...
Σας ευχαριστω που με ακουσατε.
-
....Μάλλον δεν είσαι άσχετος (και εγώ που χάρηκα προς στιγμήν... )!
Ευχαριστώ για το χρόνο σου! -
Ασχετος ειμαι με το ιστορικο πιστεψε με
και το DINO μαλλον δεν ηξερα τι ακριβως ειχα, αλλιως θα εβρισκα αλλο τροπο..Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ ιδιο - ακομα και ιδιο χρωμα..
απλά λατρευω τα αυτοκινητα σε οποιαδηποτε μορφη με κινητηρα εσωτερικης καυσης.
Κι οταν 'ανδρωθηκες' στο RALLY SPORT CLUB με ηχους απο βεμπερ και ντελορτο, δε παυει ποτε αυτη η εποχη να σου λεει 'κατι' παραπανω οσο κι αν δεν την 'παρακολουθεις' με επιμελεια οπως εσεις... -
-
εχτές κατά τις μια στην Λ Αθηνών βλέπω ασημί 450 κάμπριο με 'τσολ' νούμερο μπροστά, μένω έκπληκτος γιατί εχω να δω πολλά χρόνια τέτοιο νούμερο, με προσπερνάει και στρίβοντας βλέπω πίσω πινακίδα της ΕΛΠΑ.
με έπιασε εξ απήνης η ρουφιάνα και δεν πρόλαβα να οπλίσω την φωτογραφική.
της την εχω στημένη για την επόμενη συνάντηση. -
-
Σε περτικαλί χρώμα?
-
Προτιμώ σε μπλε, που είναι το χρώμα του αυτοκινήτου, για μην πολυχτυπάνε στο μάτι.
-
Η ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ
ΠΗΓΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΜΟΥ ΦΙΛΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΜΟΙΡΑΡΑΚΗ.
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΟΛΑ.
ΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ;
ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ROLLS ROYCE KAI MERCEDES ΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ «ΙΟ» ΚΙΤΡΙΝΕΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΟΥΖΑ ΤΗΣ «ΦΙ.Λ.Π.Α.».
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ «ΠΑΛΑΙΑ» ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΠΟΥ 'ΕΦΕΡΝΑΝ' ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ή ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΝΕΟΝΥΜΦΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ;
ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ;
ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ;
Ή ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΛΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙ ΤΩΝ ΛΕΣΧΩΝ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 'ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ' ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΜΕ 200-300 ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ;
ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΩ !
http://kokkinhshmaia.blogspot.com/2011/ ... st_03.html -
μπαμ κανει ο εμπνευστης του κειμενου ρε πστ μου
('θα το ψαξω....' )
-
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ HISTORIC RACING
ΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣE Η ΤΑΤΙΑΝΑ ;
ΠΟΛΛΕΣ (ΠΛΗΘΟΣ) ROLLS ROYCE (ΠΟΥΝΤΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ) KAI MERCEDES ΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ «ΙΟ» ΚΙΤΡΙΝΕΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΟΥΖΑ ΤΗΣ «ΦΙ.Λ.Π.Α. ΕΡΩΤΗΣΗ: ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΡΑΚΗ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΣ ΜΑΣ? ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΟ ΑΜΑΞΙ ΝΑ ΠΑΜΕ?ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ «ΠΑΛΑΙΑ» (ΤΟ ΠΑΛΑΙΑ ΔΗΛ. ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ?) ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΠΟΥ 'ΕΦΕΡΝΑΝ' ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ή ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ (ΝΑΙ,ΝΑΙ... ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΑ...) ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΝΕΟΝΥΜΦΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ; (ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ, ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΣ Ή Η ΝΥΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑ...? Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ?)
ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ;
ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ;
ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΩ ! STA @RXIDIa MAS!
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ?ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΓΑΜΟ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΤΑΤΙΑΝΑ. Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΣ! ΘΑ ΜΟΥ KL@SEI ΤΑ @RXIDI@! -
Σημερα στην γλυφάδα, mercedes w115 με πίσω φανάρια απο w123, με πινακίδες ελπα δηλαδή ήμαρτον αν περνάνε τετοιες καγκουριές για κλασσικά...
-
ο Μάικ τα έχει πάρει στην κράνα.
-
Ο χρήστης jdc έγραψε:
Σημερα στην γλυφάδα, mercedes w115 με πίσω φανάρια απο w123, με πινακίδες ελπα δηλαδή ήμαρτον αν περνάνε τετοιες καγκουριές για κλασσικά...Φιλε μου, εσυ τον σταματησες να του παραπονεθεις, ή απλα το ειδες και ηρθες εδω να το γραψεις -αληθεια, για ποιο λογο??
Μπορεις επισης να παρει την ελπα να δωσεις τις πινακιδες του, και να ζητησεις να ελεγχθει.
Ειλικρινα δεν καταλαβαινω για ποιο λογο γραφετε τις εμπειριες σας απο κακη χρηση ιστορικων σ'ενα ενημερωτικο ως προς τις λεσχες και τις πινακιδες τους θεμα
-
Το γράφω καθαρά προς ενημέρωση σε όλους προς εσάς που διαθέτετε κλασσικό αυτοκίνητο και όπως δείχνετε θέλετε αυτο το κομμάτι να παραμείνει καθαρό, συν τις άλλης οταν με κάτι ασχολείσαι και βλέπεις κάτι στραβό μπροστά σου δεν μπορείς να το παραβλέψεις.
Απο την άλλη πάλι, να ελεχθεί απο ποιόν ? απο αυτόν που του παραχώρησε τις πινακίδες οταν το αυτοκίνητο ηταν ήδη έτσι ???Αν τωρα το έβαλα σε λάθος θεματολογία τότε να με συγχωρέσετε.
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες