-
Ο χρήστης Fulvia 3 έγραψε:
..
ΥΓ: γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλές ασφαλιστικές που έχουν πληρώσει ζημίες που έγιναν στα πλαίσια τέτοιας κυκλοφορίας. Άλλο, όμως, ένα φτερό και άλλο ένα πόδι. Για 50+k αποζημίωση, θα το σκεφτούν καλά πριν πληρώσουν.Και εν πάση περιπτώσει, το ένα πόδι θα το πληρώσουν, τη στιγμή που το αναφέρουν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό τους και φυσικά είναι απολύτως απίθανο να αποδείξουν ότι η χρήση έγινε εκτός των προκαθοριζόμενων ορίων (θα βρεθούν και τιμολόγια και μάρτυρες και ό,τι θέλεις, να είσαι σίγουρος)... το δεύτερο, τρίτο και τέταρτο πόδι, όμως, που μοιραία θα πέσει στο βωμό της μαζικής κυκλοφορίας ή αν φύγει η μπετονιέρα από την κάθετο και πλακώσει κανένα μηχανάκι είναι πιθανό να θέσουν το θέμα της νομιμότητας ασφάλισης κατά αυτό τον τρόπο των αυτοκινήτων που χαρακτηρίζονται ιστορικά. Και αυτό δεν αφορά μόνο τα ΙΟ/ΦΙΛΠΑ/ΕΟΟΕ αλλά και όλα όσα έχουν κανονικά τις πινακίδες του υπουργείου και έχουν ειδική ασφάλιση ιστορικού.
Κοντολογίς, πάλι ξαναλέμε το ίδιο πράγμα: Από όποια πλευρά και να το δει κανείς, πρέπει να σεβόμαστε απόλυτα την ιδιαιτερότητα των αυτοκινήτων μας όταν αποφασίζουμε να κάνουμε χρήση των ειδικών δικαιωμάτων που μας προσφέρονται.
Και σίγουρα, αν θέλουμε να απολαμβάνουμε τα αυτοκίνητά μας σε καθημερινή βάση, όπως ο αγαπητός fulvia3, δεν υπάρχει άλλη δυνατή επιλογή από αυτή της κυκλοφορίας με κρατικές πινακίδες, τέλη και φυσικά ΚΤΕΟ (έχετε σκεφτεί ποτέ τι σημαίνει το ΚΤΕΟ;;; Αν φύγει κανένα ημιαξόνιο από το καμάρι σας πως θα αποδείξετε σε ένα δικαστήριο ότι το είχατε σε άριστη κατάσταση και το γεγονός ήταν τυχαίο;;;;). Αυτό, βέβαια, περιορίζει τόσο τις επιλογές μας όσο αφορά το μοντέλο (μικρή μηχανή), όσο και τη δυνατότητα να έχουμε πολλά αυτοκίνητα (τεκμήρια, υπέρογκο κόστος χρήσης κλπ κλπ).Προσωπικά, χαίρομαι που έχω τη δυνατότητα να διατηρώ κάποια αυτοκίνητα με ιστορικά νούμερα (όπως πχ ο σκαραβαίος μου ή το 914 μου παλιότερα) μιας και ούτως ή άλλως δεν προτίθεμαι να τα χρησιμοποιήσω και απλά χρειάζομαι μια ασφάλιση, όταν τα βγάζω για μια χαζόβολτα συντήρησης ή για να πηγαινοέρθω στο συνεργείο στο χωριό μου μια φορά το μήνα να μπορώ να το κάνω νόμιμα και κάπως πιο ήσυχος. Νομίζω ότι ακριβώς αυτός ήταν και ο στόχος του νομοθέτη (και σίγουρα όχι για να τρέχει ο καθένας στα ράλλυ!). Αν είχα την οικονομική άνεση (ή ήταν πιο λογικό το κράτος που μου επιβάλλει να πληρώσω το πλήρες έτος κυκλοφορίας έστω και αν επιλέξω να πάρω τις πινακίδες μου στις 31/12 ) σίγουρα δε θα είχα ιστορικές, όπως και κάθε φορά που αγόραζα καινούργιο αυτοκίνητο (και λογικά ήθελα να το ευχαριστηθώ) πάντοτε στην αρχή το κρατούσα με τα κανονικά του νούμερα. Στη ζιγκολιάρικη μερσεντές μου ( ) όμως, δεν έχω αυτή τη δυνατότητα για αυτό και όταν τα έσκαγα (αλλά και κάθε φορά που της τα σκάω για να τη φτάξω) το σκεφτόμουν πολύ αυτό.
Πάντως, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, ανάλογα προνόμια έχουν τα ιστορικά σε πολλές πολιτισμένες χώρες, όπου εκεί, ασφαλώς, ούτως ή άλλως δεν υπάρχει το καταπληκτικό εφεύρημα των τεκμηρίων και τα ΚΤΕΟ δεν έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα, ενώ ο χαρακτηρισμός ενός αυτοκινήτου ως ιστορικό είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης του σε περίπτωση ατυχήματος, όπως κανονικά πρέπει, βάσει της αξίας του και όχι με γενικευμένα κριτήρια ηλικίας κλπ κλπ. Μάλιστα, έχοντας εμπειρία από τον αδερφό μου (τον οποίο τον κόλλησα το μικρόβιο) η κυκλοφορία φυσικά ούτε απαγορεύεται ούτε ελέγχεται με ειδικό τρόπο, διαφορετικό από τα υπόλοιπα οχήματα! Περιόρίζεται γεωγραφικά σε μια περιοχή γύρω από την έδρα του τις καθημερινές και τις Κυριακές παίρνει την Κυρά του και πάει στο αντίστοιχο Σούνιο, όπου χαίρεται το αυτοκίνητό του.
Ακριβώς το ανάποδο δηλαδή! -
Από κάτι τέτοιο προσπάθησε να μας προστατεύσει ο 490/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως .
Ήθελα πάντοτε να ρωτήσω κάποιον ειδικό στο θέμα: Πόσο συνταγματικό είναι το κράτος να επιβάλλει την ασφάλιση των πολιτών σε εταιρίες ιδιωτικές που δρουν συντεχνιακά και πολλές φορές μονοπωλιακά (κλειστή αγορά είναι, ό,τι γουστάρουν κάνουν); Προκειμένου να με υποχρεώνουν να ασφαλίζομαι δε θα έπρεπε να υπήρχε ένας κρατικός φορέας ασφάλισης με τη μίνιμουμ δυνατή κάλυψη (και ανάλογα κόστος);
Λέω τώρα...
(συγγνώμη για το άσχετο του θέματος) -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Από κάτι τέτοιο προσπάθησε να μας προστατεύσει ο 490/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως .
Ήθελα πάντοτε να ρωτήσω κάποιον ειδικό στο θέμα: Πόσο συνταγματικό είναι το κράτος να επιβάλλει την ασφάλιση των πολιτών σε εταιρίες ιδιωτικές που δρουν συντεχνιακά και πολλές φορές μονοπωλιακά (κλειστή αγορά είναι, ό,τι γουστάρουν κάνουν); Προκειμένου να με υποχρεώνουν να ασφαλίζομαι δε θα έπρεπε να υπήρχε ένας κρατικός φορέας ασφάλισης με τη μίνιμουμ δυνατή κάλυψη (και ανάλογα κόστος);
Λέω τώρα...
(συγγνώμη για το άσχετο του θέματος)γιατι δεν υπαρχει μινιμουμ ασφαλιζομενο κεφαλαιο? αυτο δεν λες, η καταλαβα λαθος?
-
Καλημερα.
Ο χρήστης ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΑΓΟΣ έγραψε:
- Ο οποιοσδηποτε εχει δικαιωμα να βγαλει το αμαξι του ιστορικο εφοσον πληρει τις προυποθεσεις... Συμφωνω! Ναι!! Ολες τις πρυποθεσεις, οχι μονο καποιες απ αυτες....
Επετρεψε μου να διαφωνησω και να απαντησω βασει του Κωδικα Fiva 2010. Δεν γνωριζω τι προβλεπει αυτος της Fia ή της Εοοε οποτε για αυτες δεν μιλαω. Ο νεος Κωδικας-σε αντιθεση με το παρελθον-λοιπον προβλεπει διαβαθμισεις απο Α1 (γνησιο-αριστο-μη αναπαλαιωμενο) έως Ε4 (συγκεκριμενες μετατροπες εκτος εποχης και αναπαλαιωμενο αυτοκινητο). Ετσι μπορουν καποια αυτοκινητα να χαρακτηρισουν ιστορικα χωρις να ειναι 100% γνησια. Δεν λεω οτι μου αρεσει αλλα αυτη ειναι η οδηγια της Fiva.
3.Επισης **καμια μα καμια επιθεση **δεν γινεται στο προσωπο σου αγαπητε μου cosmoMike που και γνωριζομαστε και ιδιαιτερως συμπαθης μου εισαι και τις ιδιες ιδεες νομιζω υπηρετουμε.
...............
Οσο για τα 5 και 6 δεν νομιζω πως αναφερθηκε κανεις , δεν τα σχολιαζω καν , αυτα ειναι αυτονοητα, τωρα παλι αν ημουν υπερβολικος ή καποια εκφραση μου ατυχης, ζητω συγνωμη.Το ξερω οτι γνωριζομαστε και μαλιστα εξεπλαγην γιατι πιστευω οτι ξερεις οτι εγω δεν κανω 'καγκουριες'. Επισης δεν επα οτι μου εκανες προσωπικη επιθεση αλλα 'ευθεια' επιθεση σε αυτα που εγραψα.Κοιτα, αλλο να βοηθαμε ενα αμαξι που αξιζει να σωθει και αλλο να 'περναμε' τα παντα. Επισης συχνα δινω καποιες συμβουλες αλλα οταν καποιος αποφασισει να κανει τη διαδικασια τοτε οφειλει να τηρησει καποιους κανονες. Τελος παντων αν εγινε καποια παρεξηγηση χητω κι εγω συγγνωμη και φυσικα δεχομαι τη δικια σου.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Λέω τώρα...
(συγγνώμη για το άσχετο του θέματος)Όσο συνταγματικές είναι και διάφορες άλλες αντίστοιχες υποχρεώσεις όπως πχ. να δημοσιεύουν οι εταιρείες ισολογισμούς σε εφημερίδες (που είναι όλες ιδιωτικές).
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
. Αυτό, βέβαια, περιορίζει τόσο τις επιλογές μας όσο αφορά το μοντέλο (μικρή μηχανή), όσο και τη δυνατότητα να έχουμε πολλά αυτοκίνητα (τεκμήρια, υπέρογκο κόστος χρήσης κλπ κλπ).Το τεκμήριο Αλέξανδρε προς το παρόν δεν είναι πρόβλημα γιατί με μια κάρτα FIVA αντιμετωπίζεται. Αλλά θα ισχύει και του χρόνου; Το πρόβλημα είναι το ασταθές νομικό πλαίσιο. Παίρνεις κάποιες αποφάσεις, μετά αλλάζουν οι νόμοι, αυξάνονται τα τέλη, και αναγκάζεσαι να καταφύγεις σε τέτοιες λύσεις όπως οι ιστορικές πινακίδες. Αν δεν μας είχαν κοπανήσει πρόπερσι το οικολογικό πρόστιμο στα τέλη θα είχα βάλει νομίζεις ιστορικές πινακίδες στα δύο 1800άρια μου;
-
Ο χρήστης ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΑΓΟΣ έγραψε:
Τελος θα θελα να μας πεις τι γνωριζεις για τον ανθρωπο που εχει τοσο μενος προς τις λεσχες και τα ιστορικα οχηματα ,να μαθουμε κι εμεις 'τι παιζει'...Ειχα την εντπωση οτι ηταν γνωστη ιστορια στους ιστορικους κυκλους. Θα πω οτι εχω ακουσει γιατι δεν ημουν εκει και δεν θα πω ονοματα για να μην φαμε καμια μηνυση.
Περυσι σε μεγαλο αγωνα Μεγαλης λεσχης τρεχει επιφανες μελος της Λεσχης και κατι συμβαινει και ερχεται κατα τη διαρκεια του αγωνα σε κοντρα με τον Αλυταρχη. Στο τελος του αγωνα και κατα τη διαρκεια της απονομης (με νομαρχες, δημαρχους κλπ) κινειται ο αγωνιζομενος απειλητικα προς τον αλυταρχη για τσαμπουκαδες. Ο αλυταρχης τα παιρνει και του φοραει καπελο μια μακαροναδα. Μετα αγωνιζομενος και συνοδηγος του ορμανε με γροθιες και εγινε εκει μεσα American Bar.
Μετα τον αγωνα το ΔΣ της λεσχης τους καλει για απολογια. Ο αγωνιζομενος αρνειται να παει και απειλει υβριστικα ολο το ΔΣ και τη λεσχη. Το ΔΣ διαγραφει απο μελος τον αγωνιζομενο του οποιο μαλιστα ο πατερας ηταν ιδρυτικο μελος. Ο συνοδηγος προσφευγει στη γενικη συνελευση και τελικα διαγραφεται και αυτος. Ο αλυταρχης που ειναι και μελος του ΔΣ παραιτειται και η παραιτηση γινεται δεκτη.
Αμεσως μετα (ή ισως και λιγο πριν τις διαγραφες) αρχιζουν τα καρφια του αγωνιζομενου. Θα σας καψω, ξερω τις λαμογιες που εχετε κανει, θα σας καρφωσω στα υπουργεια για τις πινακιδες κλπ... (Προσωπικα τυχαινει να ξερω πολλους απο τη λεσχη και απο τις διαδικασιες εκδοσης πινακιδων κι τλμω να πω οτι δεν μου φαινονται για λαμογια). Μαλιστα ο αγωνιζομενος τους εχειταραξει στα απειλητικα email & SMS (εχω δει με τα ματια μου μερικα) πραγμα που σε μελλοντικο δικαστηριο μαλλον θα του γυρισει μπουμερανγκ.
Λιγο μετα αρχισαν να ερχονται οι πρωτες οχλησεις απο δημοσιευσεις εφημεριδων (Ημερησια) οτι δηθεν υπαρχον 5000 πινακιδες αλλα τρεχουν μονο 290 σε αγωνες (λες και αμα δεν τρεχεις σε αγωνες δεν εχεις δικαιωμα να εχεις ιστορικες πινακιδες).
Η λεσχη φυσικα το εχει αναθεσει σε δικηγορους και κυνηγαει αυτα τα δημοσιευματα.Συμπερασμα: Προσωπικα θεωρω το γεγονος της μακαρανοδας απαραδεκτο, ομως απαραδεκτες ειναι και ενεργειες του αγωνιζομενου που ακολουθησαν. Θεωρω ποταπο το γεγονος να σε διαγραφουν λογω συμπεριφορας και μετα να αρχισεις να καρφωνεις οποιον βρεις μπροστα σου. Επισης θεωρω απαραδεκτο να πολεμας λυσαλεα μια λεσχη της οποιας ησουν μελος για πολλα χρονια. Προσωπικη γνωμη και οποιος θελει διαφωνει... Ελπιζω να σας διαφωτισα.
-
Mike δεν τον κατονομάζεις, όμως κάνοντας κάποιους λογικούς συνειρμούς νομίζω ότι ο κύριος αυτός δεν κρύβεται αφού έχει περάσει στις έπώνυμες πληρωμένες καταγγελίες:
Ο χρήστης 27 έγραψε:
Οι περίεργες επιθέσεις συνεχίζονται. Στη χτεσινή Καθημερινή σελ.27 δημοσιεύτηκε μια πληρωμένη καταχώρηση από τον Κ.Μ.Φωστηρόπουλο της ΒΙΑΜΑΞ για τα 'αυτοκίνητα αντίκες'. Το κείμενο επί λέξει είναι το εξής:Ανοιχτη επιστολή προς τον Υπουργο Οικονομικών
Κύριε Υπουργέ,
Ασφαλώς δεν θα διέφυγε της προσοχής σας ο θόρυβος που γίνεται για τα 5.400 αυτοκίνητα αντίκες που κυκλοφορούν παράνομα χωρίς να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και τα περισσότερα απο αυτά έχουν εισαχθεί απο το εξωτερικό, άλλα μεν με διαδικασία εκτελωνισμού και άλλα παρακαμπτοντας τα τελωνεία.
Υπολογίζω οτι τα τέλη κυκλοφορίας που δεν έχουν πληρωθεί τα τελευταία 5 χρόνια είναι 2,5 εκατομμύρια ευρώ και το διαφυγόν ΦΠΑ 13% που υπολογίζεται για χώρες εκτός ΕΕ είναι της τάξεως των 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Κατ'αναλογία με την περαίωση που διάβασα οτι θα γίνει για τα σάφη αναψυχής που είχαν δηλωθεί ως επαγγελματικά,θα μπορούσε τα ποσά αυτά να εισπραχθούν αναδρομικώς για να επέλθει και το άισθημα δικαίου εις τους πολίτες οι οποίο πληρώνουν και τέλη κυκλοφορίας και ΦΠΑ κατα την εισαγωγή των ΙΧ τους.
Να ληφθεί υπόψιν οτι οι περισσότερες εισαγόμενες 'αντίκες' είναι κατασκευής περι τα τέλη της 10ετίας 1970 μέχρι και 1982 και ζηλευτά μοντέλα της MERCEDES,BMW,PORSCHE, ως και FERRARI, MASERATTI(ετσι το γραφει) κλπ.
Κύριε Υπουργέ,
Γνωρίζω οτι πολλοί από τους ιδιοκτήτες των 'βολικών' αυτών οχημάτων είναι μεγάλοι και τρανοί,αλλά νομίζω οτι παρα ταύτα ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί.
Μετά πάσης τιμής
Κ.Μ.ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΙΑΜΑΞ ΑΕΕΒΕ
Λεωφ.Αθηνών 40Τι να πει κανείς? Από τον διαφυγόντα ΦΠΑ (το διαφυγόν) στις χιλιάδες κλασσικών οχημάτων που έρχονται από τις ΗΠΑ και την Ασία, μέχρι την καταγγελία κατά των μεγάλων και τρανών που παραβαίνουν τους νόμους και μέχρι την πρόταση για περαίωση, το κείμενο αυτό δείχνει οτι κάτι άλλο παίζει πίσω από την επί πληρωμή καταχώρησή του.
Ότι και να είναι αυτό, ελπίζω να αντιδράσουν αμέσως οι λέσχες γιατί δημιουργούνται εντυπώσεις.
-
[quote='D-Jet Στη ζιγκολιάρικη μερσεντές μου ( ) quote]
Αγαπητέ μου ατύχησες.
Έπρεπε να πάρεις sl - το c τι το ήθελες;
Λυπάμαι, αλλά δε μοιάζεις με τον Richard Gere.Όσο για το ερώτημά σου, είναι προφανώς ρητορικού χαρακτήρος.
Ας μεριμνήσει η επιτροπή ανταγωνισμού ... -
Γενικά το όλο σύστημα πάσχει. Θα μπορούσε πχ αντι για ιστορικές πινακιδες να δίνει την δυνατότητα το κράτος σε οχήματα να μπορούν να καταθέτουν και να παιρνουν κανονικές πινακίδες κατα βούληση πληρώνοντας και τα αντίστοιχα τέλη για όσο καιρό τις έχουν πάνω στο όχημα και φυσικά έχοντας και τα υπόλοιπα σε ισχυ όπως ΚΤΕΟ και ασφάλεια.
Ετσι και το κράτος θα είχε σωστά έσοδα, και τα οχήματα θα απολάμβαναν πλήρη προνόμια , οι ιδιοκτήτες θα είχαν ορθολογικά έξοδα και οι λέσχες θα έφευγαν από την κερδοσκοπική νοοτροπία από την οποία προκλύπτουν και αυτά τα φαινόμενα με τις ιστορικές πινακίδες.
Και εδώ που τα λέμε , για μένα τουλάχιστον , οι Λέσχες ιστοριών οχημάτων έχουν πιο πολύ νόημα το να βοηθουν μέλη στο να επαναφέρουν το αυτοκίνητο στην σωστή κατάσταση , στην εξευρεση ίσως ανταλακτικών , στην δημιουργία τεχνικών ημερίδων , προσκληση παλίων μηχανικών ίσως για επιδειξη βασικών τεχνικών επισκευής κλπ κλπ. Οχι απλά σε εισπρακτικό χαρακτήρα μέσω εκδοσης πινακίδων και αγώνων. Κακά τα ψέματα , δεν μπορούν όλοι να κατέβουν σε αγώνες ούτε έχουν τεχνικές γνώσεις.
΄
Όσον αφορά προσωπικά εμένα , ένας από τους λόγους πέρα από το οικονομικό που δεν έχω γίνει μέλος σε κάποιο ιστορικό κλαμπ και επίσημα , είναι οτι δεν έχει να μου προσφέρει κάτι ανταποδοτικό. Την αναζήτηση για ανταλακτικά και tip για εργασία προσωπική την κάνω και μόνος μέσα από το ίντερνετ, τό ίδιο και ομιλία με άλλους που έχουν το ίδιο όχημα και αλλάζουμε εμπειρίες. Η επιβάρυνση που έχω ή μάλλον ανάποδα , η εκπτωση που έχουν μέλη σε αγώνες δεν είναι και τίποτα σημαντική σε σχέση σε σχέση με κάποιο μη μέλος οπότε δεν έχω κάποιο κίνητρο χώρια που ειναι πιο φτηνά σε event που γίνονται εκτός club. Ναι μεν βοηθάω και συμμετέχω αλλά δεν έχω ουσιαστικό κινητρο εν κατακλείδι. -
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Γενικά το όλο σύστημα πάσχει. Θα μπορούσε πχ αντι για ιστορικές πινακιδες να δίνει την δυνατότητα το κράτος σε οχήματα να μπορούν να καταθέτουν και να παιρνουν κανονικές πινακίδες κατα βούληση πληρώνοντας και τα αντίστοιχα τέλη για όσο καιρό τις έχουν πάνω στο όχημα και φυσικά έχοντας και τα υπόλοιπα σε ισχυ όπως ΚΤΕΟ και ασφάλεια.Ετσι και το κράτος θα είχε σωστά έσοδα, και τα οχήματα θα απολάμβαναν πλήρη προνόμια , οι ιδιοκτήτες θα είχαν ορθολογικά έξοδα και οι λέσχες θα έφευγαν από την κερδοσκοπική νοοτροπία από την οποία προκλύπτουν και αυτά τα φαινόμενα με τις ιστορικές πινακίδες.
Και εδώ που τα λέμε , για μένα τουλάχιστον , οι Λέσχες ιστοριών οχημάτων έχουν πιο πολύ νόημα το να βοηθουν μέλη στο να επαναφέρουν το αυτοκίνητο στην σωστή κατάσταση , στην εξευρεση ίσως ανταλακτικών , στην δημιουργία τεχνικών ημερίδων , προσκληση παλίων μηχανικών ίσως για επιδειξη βασικών τεχνικών επισκευής κλπ κλπ. Οχι απλά σε εισπρακτικό χαρακτήρα μέσω εκδοσης πινακίδων και αγώνων. Κακά τα ψέματα , δεν μπορούν όλοι να κατέβουν σε αγώνες ούτε έχουν τεχνικές γνώσεις.
΄
Όσον αφορά προσωπικά εμένα , ένας από τους λόγους πέρα από το οικονομικό που δεν έχω γίνει μέλος σε κάποιο ιστορικό κλαμπ και επίσημα , είναι οτι δεν έχει να μου προσφέρει κάτι ανταποδοτικό. Την αναζήτηση για ανταλακτικά και tip για εργασία προσωπική την κάνω και μόνος μέσα από το ίντερνετ, τό ίδιο και ομιλία με άλλους που έχουν το ίδιο όχημα και αλλάζουμε εμπειρίες. Η επιβάρυνση που έχω ή μάλλον ανάποδα , η εκπτωση που έχουν μέλη σε αγώνες δεν είναι και τίποτα σημαντική σε σχέση σε σχέση με κάποιο μη μέλος οπότε δεν έχω κάποιο κίνητρο χώρια που ειναι πιο φτηνά σε event που γίνονται εκτός club. Ναι μεν βοηθάω και συμμετέχω αλλά δεν έχω ουσιαστικό κινητρο εν κατακλείδι.Φιλαρακι χωρις παρεξηγηση απλα σε ενημερωνω πως λεσχες ιστορικων αυτ/των οπως ο ΣΙΣΑ για παραδειγμα,που εχει εντευκτηριο κ μαζευονται ολοι οι φιλοι του παλαιου αυτ/του κλπ. μπορει να σου προσφερει κ κατι παραπανω απο εκπτωση στους αγωνες η εκδοση πινακιδων-εμενα για παραδειγμα μου αλλαξε ολη την ζωη μου αφου σε μια τετοια εκδηλωση γνωρισα την γυναικα μου(εχουμε 2 παιδακια),στο εντευκτηριο τις Δευτερες εκανα τα καλυτερα φιλαρακια(αφου εχουμε την ιδια λοξα) κ γνωρισα και τον κουμπαρο/συνοδηγο/φιλο/αδερφο μου και αλλα πολλα.
Καλημερα -
To ίδιο λέμε.... Από τα λεγόμενα σου , μόνο φιλίες έκανες απο εκει μέσα και τίποτα αλλο. Ευχαριστώ πολύ και εγώ έχω κάνει φιλίες αλλά σε μια Λέσχη Ιστορικών περιμένεις κάτι παραπάνω ή μαλλον το σωστό κάτι πιο εξειδικευμένο σε σχέση με μια Λέσχη / forum.
-
Λυπάμαι, αλλά δε μοιάζεις με τον Richard Gere ...
[/quote:2srum3gt]
Και η γυναίκα μου το λέει αυτό! Αν βάψω γκρίζα τα μαλλιά μου;Και όλα αυτά για μια μακαρονάδα, ρε παιδιά;;;
-
Δεν είχε φαινεται κιμά μέσα.....
-
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
...Γενικά, παρόλο που είσαι Έλληνας , καλά τα γράφεις.
ΌΜΩΣ, οι λέσχες και οι σύλλογοι έχουν μεγάλο νόημα, αν αποφασίσουμε να διεκδικήσουμε κάτι (όπως έγινε παλαιότερα με τις πινακίδες, αλλά και ακόμα πιο παλιά με τη μείωση 60% των τεκμηρίων που τώρα είναι μηδενικά κλπ κλπ) παραπάνω από το να κάνουμε μια βόλτα μόνοι μας που θα πρέπει να τη χρυσοπληρώνουμε. Σκόρπιοι δεν κάνουμε τίποτα.Στα + φυσικά και οι φιλίες, οι γάμοι κλπ κλπ
Και πάλι σε νιώθω διότι έφαγα 10 χρόνια στα εντευκτήρια με πολύ πάθος και αγάπη για να εισπράξω τελικά την τυπική αδιαφορία και καχυποψία που εισπράττουν όλοι στην Ελλάδα που επιθυμούν να κάνουν κάτι παραπάνω. Πήγα σπίτι μου (έφυγα και για κάποιο καιρό εντελώς) και τώρα επέστρεψα κοιτάζοντας από απόσταση 'ασφαλείας'(και φυσικά με στεναχωρεί αυτό, άσε που ΔΕΝ είμαι και ακριβώς περήφανος για την επιλογή μου) συμμετέχοντας μέσω ενός μικρού σωματείου που με εκφράζει περισσότερο, κυρίως λόγω των προσωπικών σχέσεων με τους ανθρώπους του (οι οποίοι έχουν σε ένα μεγάλο βαθμό την ίδια πίκρα με εμένα).
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
To ίδιο λέμε.... Από τα λεγόμενα σου , μόνο φιλίες έκανες απο εκει μέσα και τίποτα αλλο. Ευχαριστώ πολύ και εγώ έχω κάνει φιλίες αλλά σε μια Λέσχη Ιστορικών περιμένεις κάτι παραπάνω ή μαλλον το σωστό κάτι πιο εξειδικευμένο σε σχέση με μια Λέσχη / forum.Οπως δηλαδη τι ακριβως;βοηθησε λιγο γιατι δεν σε καταλαβαινω
-
Μα γιατί δε μοιάζεις - άλλωστε έχουμε κάτι και σε μαυρομάλη:
image]Όσο είναι η κοιλιά του είναι το χέρι μου!
Και εντάξει, θα τα έβαφα τα μαλλιά μου για να είμαι φτυστός, ΝΑ ΞΥΡΙΣΩ ΤΗ ΜΠΑΚΑ ΟΜΩΣ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ! -
Πχ.... σε κάποια λέσχη είχαν αποφασίσει να φωνάξουν μηχανικό μια ή 2 φορές το μήνα ( ή οπότε μπορούσαν τελος πάντων) να δείχνει 5-6 βασικά πράγματα πάνω σε ιστορικά οχήματα όπως πχ χρονισμό , ρυθμιση βαλβίδων , 5-6 πραγματα για αναρτήσεις κλπ. Μέχρι και για δικόλωνο ελεγαν για την καλύτερη ευκολία.
Ε όπως φαντάζεσαι έγινε χαμός από 3-4 μαστοράντζες, μέλη κιόλας του κλαμπ, γιατί και καλά θα έχαναν αυτοι πελάτες και φυσικά στο τέλος δεν έγινε τίποτα.
Θες να σου πω και αλλα... Ημέρες προβολής πχ ιστορικών αγώνων για να μάθουν οι νεότεροι και να θυμόνται οι παλιότεροι την ιστορία κάθε οχήματος. Θα μπορούσαν επίσης να έχουν μια βιβλιοθήκη με τεχνικά ή ιστορικά βιβλία ( το πιο απλό Haynes) ώστε αν κάποιο μέλος έχει πρόβλημα με κάποια ρύθμιση να μπορεί να ανατρέξει εκεί και όχι να παρακαλάει να του το στείλουν στα διάφορα φόρα. Αμα θες συνεχίζω και με άλλα.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
...Ένα τρέιλερ, ένα δικηγόρο, ενημέρωση σχετικά με τις πρώτες βοήθειες, μηχανολογία που το 90% το κόσμου έχει τη δική του άποψη για το πως δουλεύει ένα αυτοκίνητο... κλπ κλπ
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες