-
Αλλο η νομιμότητα, άλλο η ορθή χρήση!
Καποιοι μπερδευουν τους ορους για να σχηματισουν εντυπωσεις!
Η νομιμότητα ειναι αδιαμφισβήτητη και στηριζεται στο γωστο Φ.Ε.Κ. -
αν υποθέσουμε πως τα νούμερα που αναφέρονται έχουν μια κάποια σχέση με την πραγματικότητα (με δεδομένο πως δε γίνεται καν λόγος για την ΕΟΟΕ και τις πινακίδες της...), η αντιστοιχία 260 νόμιμων πινακίδων σε ένα σύνολο 5.400 περιπτώσεων, εμένα προσωπικά μου φαίνεται τεράστια παπαριά- για να μην πω τίποτα χειρότερο.
αλλά τι λέω; free Sunday είναι αυτή... σιγά μην πληρώνεται για τη δουλειά του αυτός που το έγραψε (άραγε το υπογράφει κανείς;). Κάτι άκουσε, κάτι του είπαν, κάτι υπολόγισε, διάβασε και μερικά κατευθυνόμενα δημοσιεύματα που προηγήθηκαν και τσουπ, να η 'αποκάλυψη' και η 'βόμβα' (άκου 'αντίκες ελευθέρας βοσκής'... ).
Και για να πούμε και μια κουβέντα για την ταμπακέρα, άμα ο καθένας από εμάς είναι εντάξει απέναντι στην ισχύουσα σχετική νομοθεσία, δεν έχει να φοβάται τίποτα.
-
το υπογραφη κανονικα
και μαλλον παπαρια δεν ειναι το εχουνε παραξευτιλιση με τις πινακιδες
www.freesunday.gr -
Οι δημοσιεύσεις είναι παρόμοιες με τις ίδιες αναφορές σε αριθμούς νομίμων και παρανόμων αντικών σε όλο τον τύπο, άρα ο ίδιος ανθρωπος τα διοχετεύει. Η δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων σε ασχέτους-αδιάφορους αξιωματούχους του υπουργείου όμως μπορεί εν δυνάμει να δημιουργήσει πρόβλημα. Μια τροπολογιούλα αρκεί για να τα κόψει όλα....
-
Ο χρήστης DIMOSgr έγραψε:
το υπογραφη κανονικα
και μαλλον παπαρια δεν ειναι το εχουνε παραξευτιλιση με τις πινακιδες
http://www.freesunday.grΤο άρθρο αυτό Δήμο είναι κατα λέξη αντιγραφή παλαιότερου άρθρου άλλης εφημερίδας.
-
δηλαδη τα βλεπετε ολα σωστα στο δρομο
-
Προφανως η Αντιόπη Σχοινά δεν μπηκε στον κοπο να διασταυρωσει καποια στοιχεια ουτε να μιλησει με 2-3 ιδιοκτητες ιστορικων οχηματων και προφανως δεν περασε απο την Ελπα, Φιλπα καο ΕΟΟΕ.
Η παραπληροφορηση στο μεγαλειο της. Το οτι καποιοι κανουν κακη χρηση ειναι δεδομενο, οπως και το οτι βγαζουν πινακιδες αυτοκινητα σουργελα.
Το προβλημα αρχιζει απο τις λεσχες και το πως και ποσο συχνα ελεγχουν τα μελη τους.
Ας βγαλει το κρατος δικες του ιστορικες πινακιδες με μειωμενα τελη και αυστηρους περιορισμους να τελειωνουμε με αυτην την ιστορια. -
σωστος ελπιζω να κανουνε κατι εχει παραγινη
-
Το θεμα το χανουμε νομιζω...
παιχνιδια παιζονται, το χομπυ μας και την δυνατοτητα να διατηρουμε τα αντικειμενα του ποθου μας εστω και με αυτο τον τροπο(ιστορικες πινακιδες) σε λιγο και οπως παει το πραγμα, δεν θα τον εχουμε ! ! !
Γιατι, καποιος στραβωσε με μια λεσχη και τα εβαλε με το συνολο ή κανει το παπαγαλακι για κατι που θα ακολουθησει σε λιγο(οπως συχνα γινεται στη χωρα μας), γιατι καποιος αλλος που δεν ξερει τι εχει, δεν παει να παρει τις κανονικες ρημαδοπινακιδες της δελτα να την κυκλοφορει και να την φωτογραφιζει κυριος, παρα κανει τραμπες, γιατι καποιος τριτος στο γαλαξιδι θεωρησε πως μπορει επισης να κλεβει το κρατος, βγαζοντας ΙΟ στο χοντακι του λες και εχει τα πολλα τελη το μικρουλι, για να πηγαινει για μπανιο την κυρα, γιατι ενας αλλος στην ηλιουπολη εχει βιτσιο να πηγαινει σουπερ μαρκετ με μερκεντε ρε παιδι μου, ετσι με ιστορικες πινακιδες να το πεταει στις γωνιες μπρούκλης... ενας πεμπτος φιλος μας στη μαραθωνος, εβαλε στην 75 του πινακιδες εοοε, ενας θεος ξερει απο που και σε συνδιασμο με μια καλαισθητη ζαντα την αφησε ετσι στα @****@ του αν προκαλει ακομα και τον ασχετο!!!
Κι εμεις καθομαστε και συζηταμε 'περτιτέμπο'... για την 190, την κορολα, το τροχοκινουμενο φορτηγακι που κι αν εχει τρυπες κι αν κρεμεται ο προφυλακτηρας οκ μωρε, βγαζει πινακιδες αν δεν εχει μοτερουκλα ζουμπαρου να σου πω εγω φιλε μου τι θα κανεις...
Κι εγω εχω βαρεθει να ακουω την ερωτηση 'ρε φιλαρακι πως θα γινει να βγαλω κι εγω τετοιες να μην πληρωνω'. ΗΜΑΡΤΟΝ
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ... Δεν γινεται να βγαλεις πινακιδες αδερφε δεν γινεται... δεν δινεται ρε μανα να περασω απο το σουπερ μαρκετ με την fulvia με πινακιδες φιλπα να σου παρω κρεμα γαλακτος που σου τελιωσε... δεν γινεται συγνωμη !!!!
ΑΛΛΑ... δεν γινεται να σκανε κι ολα αυτα γυρω μας και εμεις να περιμενουμε καρτερικα να δουμε το μελλον μας και τι μεγεθος θα εχει το κλισμα που θα μας κουμπωσουν... σκεπτομενοι ρε μπας και να εβγαζα για το ρημαδακι μου, που το χα παρει αρχικα για donor car καμια πινακιδουλα να χω, να προλαβω-να προλαβω μη μας τις κοψουνε... και να τους αφηνουμε βλακωδως να νομιζουν πως θα λυσουν το οικονομικο προβλημα της χωρας μαζευοντας τις απωλειες φορων απο τα ιστορικα μας, ουτε να αφηνουμε τα λαμογια και τους ηλιθιους να προσβαλουν την νοημοσυνη, την αγαπη, το μερακι ολων μας κανοντας μαιμουδιες και καραγιοζιλικια ΔΕΝ γινεται φιλοι μου για το θεμα του κκ που ανεφερε ο αγαπητος GR8 και κανει μπαμ, να μην ανοιξει ρουθουνι... ουτε για την καθημερινη παρανομη χρηση καποιων εις βαρος ολων μας να μην γινεται κατι!!!
Απο εμενα τουλαχιστον οχι... -
Ο χρήστης ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΑΓΟΣ έγραψε:
....Λαγέ μου, όλα αυτά καλά τα γράφεις ΑΛΛΑ έχεις ήδη μια καλή ιδέα του τι παίζεται με τις πινακίδες αυτές.
Αν το άρθρο το διαβάσει η θεία μου ή ο ξάδερφός μου που κολλάει λαμαρίνες στο Πέραμα θα μείνει στο εξής σημείο:...μόνο τα 260 οχήματα από τα 5.400 που κυκλοφορούν στη χώρα μας πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος του 1971... ακόμα δεν έχω βεβαιωθεί ότι είμαι κάθαρμα...
*...Οι κάτοχοι οχημάτων αντικών που πριν προμηθευτούν τις πινακίδες κυκλοφορίας της ΦΙΛΠΑ ή της ΕΛΠΑ διέθεταν κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας δεν θα πρέπει να ανησυχούν πάντως, καθώς για τα οχήματά τους, όταν κυκλοφορούσαν ανά την επικράτεια, είχαν καταβληθεί οι φόροι που αναλογούσαν στο κάθε μοντέλο...*δηλαδή όσοι έκαναν χρήση της νομίμου ατέλειας για τα ιστορικά είναι καθάρματα...άρα οι παραπάνω υποψίες μου επιβεβαιώνονται...
*...για συγκεκριμένο σκοπό, ο οποίος είναι η συμμετοχή των οχημάτων σε ράλι...*δηλαδή αν έχεις ένα ιστορικό και δεν πηγαίνεις στις εκδηλώσεις των μαγαζιών είσαι κλέφτης! Αυτό πάλι που το βρήκαν;;;
Η ΦΙΛΠΑ/ΕΛΠΑ και ΣΙΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ μιαν απάντηση (και μάλιστα μέσω δικηγόρου) στον εν λόγω κειμενογράφο (γιατί ένας είναι), όχι για κανένα άλλο λόγο (δεν μπορούν να περιφρουρούν άλλωστε τον κάθε καραγκιόζη τι πάει και κάνει αφού πάρει τα νούμερα...υπάρχει και η τροχαία για αυτό!) αλλά για τους υπολοιπους Χ (που είναι πολλοί περισσότεροι από τα 260 αμάξια που ο δαιμόνιος 'δημοσιογράφος' ανακάλυψε), τους οποίους και χαρακτηρίζει 'παράνομους' λαθρέμπορες και τα ρέστα...
Τέλος, αγαπητέ μου Λαγέ, στην Ελλάδα αρκεί να μη σου βγει το όνομα. Μετά τελείωσες και πας και κάνεις παρέα στο Στρος-Καν. Σε λίγο καιρό και έτσι λιγάκι περισσότερο να το ανακατέψουν το θέμα, θα κυκλοφορείς με ιστορικό για να αλλάξεις λάδια και θα σε σταματάνε 8 μπατσοι και θα σου πετάνε και δέκα άβγα οι πολίτες 'των οποίων θίγεται το αίσθημα δικαίου' (λες και τους είπαμε να μην πάρουν ιστορικά).
Πάλι ερχόμαστε στο θέμα του ελέγχου γεννήσεων και δικαιώματος ψήφου, συνεπώς...
-
έχει υπάρξει καμιά αντίδραση από ΦΙΛΠΑ η ΕΛΠΑ μέχρι τώρα από τα δημοσιεύματα αυτά η στα π@π@ρια τους.
-
Λες και υπήρξε ποτέ για άλλα θέματα για να υπάρξει και τώρα...
-
τους έκανα μια ερώτηση στην ΦΙΛΠΑ στην σελίδα τους μέσα στο φατσοbook, να δω αν θα πάρω απάντηση.
https://www.facebook.com/group.php?gid=90446279830 -
Αγαπητε διγετιε επειδη δυστυχως ξερω ακριβως τι παιζει στο χωρο οπως κι εσυ, θελω να κανω επι της ουσιας κινησεις και οχι 'να ΄χαμε να λεγαμε'...
Εγω λοιπον κυριοι σαν Λαγος δηλωνω οτι οποιο οχημα πεφτει στη αντιληψη μου να κανει επανειλημμενως κακη χρηση, με υπευθυνοτητα σας λεω οτι θα κανω ερωτηση ή αν θελετε να το πω αλλιως θα ενημερωνω τον αντιστοιχο φορεα, των αριθμων κυκλοφοριας που φερει, με πολυ προσοχη και αφου πρωτα το σταθμισω αρκετα!
Περιμενω επισης απο ελπα-φιλπα κτλ να αντιδρασουν στα δημοσιευματα του εν λογω ατομου (μιας και ενας ειναι) με την απαιτουμενη σοβαροτητα, προστατευοντας τοσο την 'ιδια τους την υπαρξη' οσο και τα μελη τους, ολους εμας.
Περιμενω να δω καποια αντιδραση στο θεμα κ.κ. απο την ελπα ετσι για αρχη...
Εγω απο μεριας μου θα πιεσω οσο μπορω οπου παιρνει... θα ηθελα να μην με παρεξηγησετε για τα παραπανω και μου κολησετε κανα παρατσουκλι αρτεμης... κι ολα αυτα γιατι ποτε δεν φανταζομουν πως μια μερα πηγαινοντας στο γκαραζ μου να παρω ενα απ τα καμαρια μου για μια βολτα συντηρησης οχηματος-ψυχολογικης αναταξης οδηγου, μεχρι το σουνιο, θα ανακουφιζομουν οταν τελικα επελεγα αυτο με τις κρατικες πινακιδες και αυτο θα γινοταν ολοενα περισσοτερο!!!! -
Ο χρήστης ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΑΓΟΣ έγραψε:
Κι εμεις καθομαστε και συζηταμε 'περτιτέμπο'... για την 190, την κορολα, το τροχοκινουμενο φορτηγακι που κι αν εχει τρυπες κι αν κρεμεται ο προφυλακτηρας οκ μωρε, βγαζει πινακιδες αν δεν εχει μοτερουκλα ζουμπαρου να σου πω εγω φιλε μου τι θα κανεις...
Επειδη αυτο ειναι ευθεια επιθεση εναντιον μου θελω να απαντησω:
- Ο οποιοσδηποτε εχει δικαιωμα να βγαλει το αμαξι τοι ιστορικο εφοσον πληρει τις προυποθεσεις. Δεν ειναι προνομιο λιγων.
- Το συγκεκριμενο VW bus ετσι οπως φαινεται στην φωτογραφια αξιζει να βγει ιστορικο.
- Λυπαμαι αν μια χαλαρη μεν, ευθεια δε απαντηση που εδωσα παρεξηγηθηκε. Ναι αν δεν ειναι σαπιο εχει πολλες πιθανοτητες να περασει. Ετσι απαντω εγω. Ορθα κοφτα και λιγο χιουμορ και αυτοσαρκασμο.
- Η μετροπη σε μοτερ σουμπαρου (ή ζουμπαρου οπως λες) ειναι αρκετα κοινη σε παλια VW, μη αποδεκτη ομως για ενα ιστορικο οχημα. Με μια απλη λεξη ηθελα να πω στον ανθρωπο οτι αν το αμαξι του δεν ειναι καγκουρω τοτε μπορει να προχωρησει.
- Απο επαγγελματικης αποψης, εχω δικη μου επιχειρηση που δεν εχει σχεση με την αυτοκινηση και παρα την κριση δοξα τω θεω ακομα τη βγαζουμε. Ουτε λεσχαρχης ειμαι για να ψαρευω μελη, ουτε ζω απο μισθο που μου δινει ο Σισα ή η Εοφιλπα. Το χομπυ μου κανω και εμπλουτιζω τις γνωσεις μου. Αρα το δηθεν υφακι που μου προσαρτεις 'να σου πω εγω φιλε μου τι θα κανεις... ' ειναι ατυχες.
- Εδω μεσα ειναι φορουμ και το συγκεκριμενο τοπικ αφορα πινακιδες Φιλπα. Δεν νομιζω οτι εχω σηκωσει ουτε ενα ποσταρισμα που ειναι εκτος θεματος.
Με ενοχλησε πολυ η αναφορα σου και δε νομιζω οτι εχω δωσει δικαιωμα για κατι τετοιο. Αν παλι παρεξηγησα τα γραφομενα σου, τοτε ζητω συγγνωμη.
Παμε τωρα και στα δημοσιευματα.
Ολοι λιγο πολυ ξερουμε οτι αυτα τα δημοσιευματα ειναι ενεργειες γνωστου κυριου που διεγραφη απο γνωστη λεσχη. Καλως ή κακως? Δεν γνωριζω και δεν ειμαι αρμοδιος να κρινω.
Οσοι εχουμε ιστορικα αμαξια που ειχαν παλια ελληνικη αδεια, εχουν εκτελωνιστει ή εχουν αγοραστει με τιμολογιο απο παλιατζη πιστευω οτι δεν να φοβηθουμε τιποτε. Τα νουμερα που αναφερουν τα δημοσιευματα ειναι τουλαχιστον γελοια. Η Φιλπα/Εοφιλπα εχει κινηθει νομικα και εχω διαβασει δημοσιευματα σε αλλες εφημεριδες που ακυρωνουν της βλακειες ημιμαθων δημοσιογραφων. Στο κατω κατω αν υπηρχε προβλημα θα ειχε 'παγωσει' η εκδοση καρτων και πινακιδων! ...Και μεχρι τωρα κατι τετοιο δεν εχει γινει.Με εκτιμηση
Μιχαλης Μουζουκης. -
Μια που το φορτηγάκι μου έγινε η 'πέτρα του σκανδάλου' να μου επιτρέψετε να πω ότι για 500 € το χρόνο (τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια) ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ να βγάλω 'ιστορικές' πινακίδες και να έχω όλους αυτούς τους περιορισμούς και κυρίως να με πιάνει στο στόμα του ο καθένας, σχολιάζοντας αν έκανα χιλιόμετρα συντήρησης (;) βολτάροντας στο Σούνιο ή πήγαινα να ψωνίσω κρέμες.
Κρατάω τις κρατικές πινακίδες και έχω την ησυχία μου...Άσε που μου βάλατε ιδέες με τα μοτέρ σουμπαρού...
Ψάχνω για τροπέτο! -
Ο χρήστης GEORGIOS_XYNOS έγραψε:
Αν η πιστα δεν ειναι μεσα στα πλανα σου τι στο καλο το θες το κλουβι?
Θέλω να φτιάξω το αμάξι όπως το έχω στο μυαλό μου εδώ και πολλά χρόνια.Πέρσι ξεκίνησα με την αγορά τού αυτοκινήτου.Σιγά-σιγά θέλω να το κάνω στα πρότυπα αγωνιστικού μόνο και μόνο σαν χόμπυ.Ούτε κατάλληλος οδηγός είμαι για αγώνες ούτε θέλω να γίνω.Με ενδιαφέρει να φτιάξω το αμάξι και να το βλέπω και να γουστάρω
Εαν η μηχανη ειναι 2τ σκετο, μπορει να αναβαθμιστεις βαζοντας εναν 2τβ ή εναν 2tg εφοσον ειπες οτι θες περισσοτερα αλογακια, και να μπορεις παραλληλα με τετοιον κινητηρα να γινεις ιστορικος
Δεν θέλω να μπω σε διαδικασίες αλλαγής μοτέρ.Και με αυτά τα άλογα να μείνω δεν έχω πρόβλημα.Όπως είναι δεν είναι ιστορικό?
Αν απο κει και περα θες να μαθεις αν μπορει το οχημα σου να γινει ιστορικο και να σου δωσουμε καποια γνωμη και μονο, μπορεις να μας ποσταρεις καποιες φωτο και θα σου απαντησουμε.
Φώτο προσεχώς γιατί δεν έχω και πολύ χρόνο στη διάθεσή μου.
-
Ο χρήστης pienaf1 έγραψε:
Μια που το φορτηγάκι μου έγινε η 'πέτρα του σκανδάλου' να μου επιτρέψετε να πω ότι για 500 € το χρόνο (τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια) ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ να βγάλω 'ιστορικές' πινακίδες και να έχω όλους αυτούς τους περιορισμούς και κυρίως να με πιάνει στο στόμα του ο καθένας, σχολιάζοντας αν έκανα χιλιόμετρα συντήρησης (;) βολτάροντας στο Σούνιο ή πήγαινα να ψωνίσω κρέμες.
Κρατάω τις κρατικές πινακίδες και έχω την ησυχία μου...Άσε που μου βάλατε ιδέες με τα μοτέρ σουμπαρού...
Ψάχνω για τροπέτο!Φιλε μου, ΑΚΡΙΒΩΣ αυτα μια ζωη λεω κι εγω, καλυτερα να πληρωνω τελη και ασφαλειες αλλα να χω την ησυχια μου, χωρις να πρεπει να δινω λογαριασμο, γιατι ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπαρχει πολυ μιζερια και κακια με αυτα τα κλαμπ ιστορικων αυτοκινητων...
Βεβαια, οι περισσοτεροι ειναι μια χαρα παιδια, αλλα ειναι και μερικοι που δεν εχουν αλλη δουλεια απτο να ζαλιζουν τον κοσμακη... -
-
Ο χρήστης xrepolatris έγραψε:
Ψάχνω για τροπέτο!Φιλε μου, ΑΚΡΙΒΩΣ αυτα μια ζωη λεω κι εγω, καλυτερα να πληρωνω τελη και ασφαλειες αλλα να χω την ησυχια μου, χωρις να πρεπει να δινω λογαριασμο, γιατι ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπαρχει πολυ μιζερια και κακια με αυτα τα κλαμπ ιστορικων αυτοκινητων...
Βεβαια, οι περισσοτεροι ειναι μια χαρα παιδια, αλλα ειναι και μερικοι που δεν εχουν αλλη δουλεια απτο να ζαλιζουν τον κοσμακη...Καλά μου παιδιά,
Έχετε χάσει λιγάκι το νόημα του ιστορικού αυτοκινήτου...
Αν το κράτος σε μια, ομολογουμένως σπάνια για τα Ελληνικά δεδομένα, κίνηση καλής θέλησης αποφάσισε να πριμοδοτήσει προ δεκαετίας τα ιστορικά αυτοκίνητα με απαλλαγή από τέλη και περιττά έξοδα, αυτό το έκανε όχι για να μπορούμε να τα κυκλοφορούμε τζάμπα επειδή δεν αξίζουν ή έχουν πληρώσει πολλές φορές τέλη στο παρελθόν ή ακόμα ακόμα για να τρέχουμε σε ράλλυ (έλεος... τι άλλες μαλακίες θα ακούσουμε πια), αλλά για να τα συντηρήσουμε ούτως ώστε να μείνουν στη χώρα μας ως δείγματα 'τεχνολογικής αρχαιολογίας', αντικείμενα μουσειακού και ιστορικού ενδιαφέροντος για τις υπάρχουσες και τις μελλοντικές γενιές - αντί να πάμε να τα πετάξουμε λόγω κόστους συντήρησης.
Στη λογική αυτή, όπως δε θα έπαιρνες επιχορήγηση για ένα κτίριο του Τσίλερ να το πλακώσεις στους καθρέφτες και να το νοικιάσεις για γραφεία, αυτονόητο είναι ότι πρέπει να προσπαθήσεις να διατηρήσεις ένα χαρακτηρισμένο ιστορικό όχημα, κατά το δυνατό, στην εργοστασιακή του μορφή (και όχι το αντίθετο). Διαφορετικά, αν δε θέλεις τις σχετικές διευκολύνσεις, μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα - κάνε ό,τι γουστάρεις με αυτό!
Επί της ουσίας, επειδή κάποια στιγμή, πιθανώς λόγω επαγγελματικής ιδιότητας, ίσως και λόγω της μεγάλης μου αγάπης για την ιστορία των συμπαθών αερόψυκτων, μου ζητήθηκε η προσωπική μου γνώμη αναφορικά με το χαρακτηρισμό ιστορικού ή μη πολλών αντίστοιχων παλαιών οχημάτων, σε πληροφορώ, ότι το συγκεκριμένο φορτηγάκι θα είχε πολλές πιθανότητες να γίνει δεκτό λόγω σπανιότητας (πλέον) αλλά και λόγω ηλικίας. Από την άλλη, να είσαι σίγουρος ότι θα περνούσες από μιαν άτυπη συνέντευξη, κατά την οποία θα προσπαθούσα να διαπιστώσω αν έχεις σοβαρή πρόθεση να το επαναφέρεις στην αρχική του μορφή ή αν το αγόρασες/κληρονόμησες με σκοπό να το σενιάρεις, να του βάλεις μια βαρβάτη μηχανή και να κάνεις βόλτες και εκδρομές με τους φίλους σου το καλοκαίρι (πράγμα για το οποίο είναι φανταστικό- και εγώ αυτό θα έκανα!). Στην πρώτη περίπτωση η γνώμη μου θα ήταν θετική ως προς τη χορήγηση ειδικών αριθμών κυκλοφορίας διότι αντιμετωπίζεις εσύ ο ίδιος το αυτοκίνητό σου σαν ιστορικό αντικείμενο (σ'αρέσει δε σου αρέσει 30ριά αλογάκια έβγαζε -άντε μέχρι 50 στα τελευταία - και στα 90χαω θέλεις 4 ντεπόν για να συνέλθεις μετά από 1 ώρα), στη δεύτερη περίπτωση αρνητική διότι απλά θέλεις ένα μουράτο φτηνό αυτοκίνητο για να κάνεις τη δουλειά σου/χόμπυ σου. Δύο διαφορετικές γνώμες από το ίδιο άτομο για το ίδιο αυτοκίνητο.Προσωπικά μένω στην τελευταία φράση του Αρτεμη Λαγού, προσθέτοντας ότι ενώ όταν είχαν πρωτοβγεί τα ιστορικά νούμερα ένιωθα πολύ περήφανος που ένα από τα αυτοκίνητά μου κυκλοφορούσε ως ιστορικό (και είχα και αντίστοιχο σεβασμό από τους γύρω μου- ουκ ολίγες φορές!), σήμερα φοβάμαι να το κυκλοφορήσω, ακόμα και για τη μίνιμουμ συντήρησή του επειδή νιώθω πως όλοι με κοιτάζουν με μισό μάτι. Έτσι, αυτό που πάντοτε λέω, φίλε pienaf1, είναι ότι αν μου βάλεις ένα πεντακοσάρικο έξοδα το χρόνο για το ιστορικό μου θα βάλω τα γέλια διότι από μόνος μου χαλάω πολλά πεντακοσάρικα για να το διατηρήσω σαν ιστορικό. Θα με στεναχωρήσει/περιορίσει ένα πεντακοσάρικο επιπλέον ασφαλώς αλλά αν ήξερα ότι πήγαινε σε καλό σκοπό ή για την ανάπτυξη του χώρου θα το πλήρωνα χωρίς πολλές πολλές γκρίνιες. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, το θέμα έχει ξεκινήσει από την κακία κάποιου τύπου ενώ συνεχίζει να μας ζαλίζει ένα μήνα μετά επειδή ο κόσμος διψάει για σκάνδαλα και αίματα... Αυτό που λέω, λοιπόν, είναι πως εδώ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΟΥΤΕ ΑΙΜΑΤΑ και η οποιαδήποτε κακή χρήση πρέπει να τακτοποιείται ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ και με συνοπτικές διαδικασίες ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ από τις αρμόδιες λέσχες. Στον εντοπισμό αυτών των παραδειγμάτων δε ευχαρίστως να βοηθήσω επίσης, φίλε και Λαγέ μου (άσε που το έχω ήδη κάνει ως Αρτέμης Διγέτιος και εγώ).
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες