-
Αυτό είχα ρωτήσει και εγώ κάποιες σελίδες πίσω και ναι γίνεται , πλέον έχουν βγάλει διάφορες κατηγορίες κλασικού. Τουλάχιστον οι μετατροπές , για χάρην του αυτοκινήτου και του ιδιοκτήτη, να ειναι από εξτρά και ανταλακτικά της εποχής παραγωγής του και εαν δυνατό απο την ίδια εταιρεία. Το να βάλεις πχ χρωμιωμένες 19άρες σε αμάξι 30αετίας δεν ειναι και ότι καλύτερο , ειδικά με ιστορικές πινακίδες....
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Γεια χαρά σε όλους.Θέλω να κάνω κ εγώ μια ερώτηση.Όποιος έχει παλιό αυτοκίνητο με μετατροπές και ελλείψεις δεν έχει καμμία ελπίδα για ιστορικές πινακίδες?
Αν ειναι κινησιμο και εμφανισημο δικαιουσαι κανονικα καρτα και πινακιδες. Οπως ειπε και ο G.X. να μην λειπουν πορτες, μοτερ και αλλα βασικα πραγματα.
Αυτό τώρα εσύ το λες ως Cosmo Mike ή ως εκπρόσωπος του ΣΙΣΑ;
δηλαδή αν ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο είναι 'κινήσιμο' και 'εμφανίσημο' όπως λες, δικαιούται κανονικά κάρτα και πινακίδες;αυτό θεωρείς πως είναι η καλύτερη απάντηση σε έναν άνθρωπο που ρωτά (με το πρώτο του μόλις ποστ) 'όποιος έχει παλιό αυτοκίνητο με μετατροπές και ελλείψεις δεν έχει καμιά ελπίδα για ιστορικές πινακίδες';
είναι μετά να απορούμε πως έχει φτάσει σε αυτά τα επίπεδα η παρανόηση της ύπαρξης των πινακίδων και κατά συνέπεια, η κακή τους χρήση;
-
Εδω ειναι φορουμ ανταλλαγης πληροφοριων και αποψεων.
Ο ανθρωπος εκανε μια γενικη ερωτηση και του εδωσα μια γενικη απαντηση.
Οταν μας πει τι αμαξι εχει, σε τι κατασταση ειναι και τι τυχον μετατροπες εχει κανει τοτε θα παρει μια ολοκληρωμενη απαντηση, βασει κωδικα FIVA ή FIA και για το αν δικαιουται καρτα και πινακιδες.
Ομως οι βασικες 2 προυποθεσεις ειναι α) το αμαξι να κινειται (να μην λειπει μοτερ, να μην ειναι παρατημενο κλπ κλπ) και να ειναι εμφανισημο (πχ να μην λειπουν μασκες, καθρεφτες, προφυλακτηρες, να μην ειναι χρεπι δηλαδη χωρις να σημαινει οτι το αμαξι πρεπει ντε και καλα να μην ειναι 'χαρτι').Ειλικρινα δεν καταλαβαινω τι σε ενοχλησε? Αφησα να εννοηθει οτι οτι ναναι παιρνει πινακιδες? Δε νομιζω!
Και τι σχεση αυτο με την κακη χρηση? -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
COSMO MIKE το αμάξι είναι ένα corolla KE70 του '81 και έχει μοτέρ από celica της ίδιας εποχής.Επίσης έχει 2 διπλά webber.
Λείπουν τα πίσω καθίσματα και η κονσόλα του χειρόφρενου.Εξωτερικά λείπει ο μπροστινός προφυλακτήρας ο οποίος είναι σε αναζήτηση.
Ρόδες και πόρτες έχει πάντωςΚατά τ'άλλα το αμάξι είναι άψογο και φρεσκοβαμμένο απ'τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.
Σε αυτή την κατάσταση το πήρα το αμάξι σκοπεύοντας να του αυξήσω ελάχιστα την ιπποδύναμη και να το έχω να κάνω τις βόλτες μου καμμιά Κυριακή.Επίσης θέλω κάποια στιγμή να του βάλω roll cage και 2 bucket.Είναι κ αυτό κάτι απαγορευτικό?
-
-
Ο χρήστης cosarg7 έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
COSMO MIKE το αμάξι είναι ένα corolla KE70 του '81 και έχει μοτέρ από celica της ίδιας εποχής.Επίσης έχει 2 διπλά webber.
Λείπουν τα πίσω καθίσματα και η κονσόλα του χειρόφρενου.Εξωτερικά λείπει ο μπροστινός προφυλακτήρας ο οποίος είναι σε αναζήτηση.
Ρόδες και πόρτες έχει πάντως...
Κατά τ'άλλα το αμάξι είναι άψογο και φρεσκοβαμμένο απ'τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.
Σε αυτή την κατάσταση το πήρα το αμάξι σκοπεύοντας να του αυξήσω ελάχιστα την ιπποδύναμη και να το έχω να κάνω τις βόλτες μου καμμιά Κυριακή.
Επίσης θέλω κάποια στιγμή να του βάλω roll cage και 2 bucket.Είναι κ αυτό κάτι απαγορευτικό?Το μοτερ celica ειναι ενα προβλημα αλλα σε σωζει οτι ειναι εποχης και της ιδιας μαρκας.
Εφοσον το πλαισιο ειναι οντως 1981 ή παλαιοτερο βασει Fiva εχεις 2 επιλογες:- βαζεις προφυλακτηρα, καθισματα, κονσολα και πας για D3
- βαζεις προφυλακτηρα, bucket, roll cage και πας για Ε4.
Με μοτερ celica & weber ξεχναμε Α3 και Β3, αλλα καρτα και πινακιδες δικαιουσαι. Αρκει να εχεις αντιγραφο της ελλ. αδειας ή του εκτελωνισμου σαν ιστορικο αν το αμαξι εχει ερθει απο εξωτερικο.
Σε ενημερωνω οτι ο νομος δεν μιλαει για 'βολτες καμια Κυριακη' αλλα αυστηρα για μετακινησης συντηρησης και
εκδηλωσεις λεσχων. -
Ο χρήστης pienaf1 έγραψε:
Έχω ένα VW combi που κινείται κανονικά αλλά έχει πολλές σαπίλες.
Μπορεί να βγάλει πινακίδες ιστορικού;Ανετα, αρκει το αμαξι να μην ειναι 'τρυπιο' και να μην φοραει καμια μοτερουκλα subaru.
ΥΓ. ωραιο αμαξι φιλε! -
Ο χρήστης cosarg7 έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σαςCOSMO MIKE το αμάξι είναι ένα corolla KE70 του '81 και έχει μοτέρ από celica της ίδιας εποχής.Επίσης έχει 2 διπλά webber.
Ρόδες και πόρτες έχει πάντωςΚατά τ'άλλα το αμάξι είναι άψογο και φρεσκοβαμμένο απ'τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.
Σε αυτή την κατάσταση το πήρα το αμάξι σκοπεύοντας να του αυξήσω ελάχιστα την ιπποδύναμη και να το έχω να κάνω τις βόλτες μου καμμιά Κυριακή.Επίσης θέλω κάποια στιγμή να του βάλω roll cage και 2 bucket.Είναι κ αυτό κάτι απαγορευτικό?
το κε70 του 1981 εβγαινε τοτε στην ιαπωνια σαν τε71 με 2τβ ή 2tgeu κινητηρα, και αν οπως λες πηρες μοτερ απο σελικα της τοτε εποχης τοτε εχεις βαλει ή 2τβ ή 2tgeu. Αρα απο κινητηρα δεν εχεις προβλημα, τα βεμπερ δεν πειραζουν, ουτς ή αλλως τα μικουνι δεν ειναι και τα πιο ευκολα. Ουτε η κονσολα του χειροφρενου ειναι θεμα. Θεμα ομως ειναι να λειπει το πισω καθισμα ή ο εξωτερικος προφυλακτηρας. Τωρα τα rollcage αν επιτρεπονται για καμμια βολτα την Κυριακη και που...... μηπως θες να βγαλεις ιστορικες πινακιδες και να το εχεις για κανα ντριφτακι σε καμμια πιστουλα?
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Έχω ένα VW combi που κινείται κανονικά αλλά έχει πολλές σαπίλες.
Μπορεί να βγάλει πινακίδες ιστορικού;Ανετα, αρκει το αμαξι να μην ειναι 'τρυπιο' και να μην φοραει καμια μοτερουκλα subaru.
ΥΓ. ωραιο αμαξι φιλε!Τρύπες – τρύπες δεν έχει, αλλά… άμα το ζορίσουμε λίγο θα ανοίξει.
Το μοτέρ είναι VW 1600.Και για να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία... πού πρέπει να πάω για να βγάλω ιστορικές πινακίδες;
Ευχαριστώ. -
EoΦιλπα, Ελπα και αμα θες και Εοοε.
Η επιλογη ειναι καθαρα δικη σου.
Απλα για να παρεις μια ιδεα ριξε μια ματια εδω http://www.sisa.gr/gr/kartafiva
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Αλλα ας πουμε για το πιο κραυγαλεο !!!!mercedes 190!!!!!!!!πινακιδες αγωνιστικου και οχι ιο φιλπα κτλ στα ++++++ αλλα 190 σε αγωνα του πανευρωπαικου πρωταθληματος ιστορικων αυτοκινητων!!!!!!οκ η mercedes ηταν μεγας χορηγος και επρεπε να ειχε καποιον εκπροσωπο στην sporting αλλα 190!!!!!!!!!!!!!!!!!
H 190 ηταν του 1983 καιη 037 του 1984. Απ`οτι ειδα στις συμμετοχες τρεχανε σε αλλες κατηγοριες απο τα υπολοιπα.
Δεν ήταν όμως παραφωνία να επιτραπεί σε 'μοντέρνο' (οπτικά και τεχνικά) αυτοκίνητο να συμμετάσχει, άσχετα αν δεν βαθμολογούταν? Υπ' όψιν, το 2,3 16V είναι κατασκευής '84-'85 και μετά.
Και κάτι ακόμη, γιατί η απορία παραμένει. Η ομολογκασιόν του W201 είναι του 1985, και έληξε το 2000. Κριτήριο λοιπόν για τη συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες Sporting είναι μόνο η ημερομηνία κατασκευής (που δηλώνει ο οδηγός)?
-
Δηλαδη σε λιγα χρόνια θα μπορούμε να βγάλουμε για το merc w124 (1989) που ειναι σε κατάσταση καινούργιο (μια ζωη σε κλειστό γκαραζ το είχαμε) πινακίδες φιλπα?? Το χουμε παρατημένο σε γκαραζ εδω αλλα μεχρη πριν λιγο ηταν δηλωμένο Γερμανια (θελει εκτελωνισμό)!
Πριν λιγο καιρό λέγαμε να το δώσουμε αλλα πραγματικά το λυπόμαστε μιας κ ειναι σε φοβερή κατάσταση (189χιλ εχει μονο)!
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Δηλαδη σε λιγα χρόνια θα μπορούμε να βγάλουμε για το merc w124 (1989) που ειναι σε κατάσταση καινούργιο (μια ζωη σε κλειστό γκαραζ το είχαμε) πινακίδες φιλπα?? Το χουμε παρατημένο σε γκαραζ εδω αλλα μεχρη πριν λιγο ηταν δηλωμένο Γερμανια (θελει εκτελωνισμό)!Πριν λιγο καιρό λέγαμε να το δώσουμε αλλα πραγματικά το λυπόμαστε μιας κ ειναι σε φοβερή κατάσταση (189χιλ εχει μονο)!
Έχεις δύο προβλήματα:
- Κανείς δεν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής ότι η ημ/νια αποδοχής θα αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο (το λογικό είναι να καθυστερήσει πολύ περισσότερο από τα 8 χρόνια που υπολογίζεις).
- Το αυτοκίνητο βρίσκεται παράνομα χώρα ούτως ή άλλως...
Κρίμα όμως γιατί είναι φανταστικό αυτοκίνητο...
-
Το Β δεν ειναι προβλημα γιατι σε περίπτωση που θέλουμε να το δηλώσουμε βγάζουμε κόκκινες πινακίδες κ το παμε σφαίρα για κτεο (οδικος η με νταλίκα) κ μετα κανονικές γερμανικές πινακίδες + δηλώνεις κ εκτελωνίζεις!
Κ το 1 δεν πιστευω να αλλάξει κατι γιατι τη θεση του την εχει στο γκαραζ στο χωριο οποτε ας περιμένει εκει μεχρι να αλλάξει κατι!
Απο το να το σφάξουμε στη Γερμανια σε κανενα Τουρκο για καμια 500ευρω ας κάθεται εκεί καλύτερα!
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Και κάτι ακόμη, γιατί η απορία παραμένει. Η ομολογκασιόν του W201 είναι του 1985, και έληξε το 2000. Κριτήριο λοιπόν για τη συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες Sporting είναι μόνο η ημερομηνία κατασκευής (που δηλώνει ο οδηγός)?Αυτα που λες ισχυουν μονο για HTP της FIA και για χρηση σε αγωνες σπορτινγκ. Στην Fia υπαρχει η κατηγορια J (εως 1985) αλλα νομιζω οτι δεν περιλαμβανει ολα τα αμαξια αλλα μονο συγκεκριμενα παλια αγωνιστικα (πχ Quattro) που τρεχουν μεν αλλα δεν κατατασσονται δε.
Και αν καταλαβα καλα αυτο που ειπες, δεν μετραει αυτο που δηλωνει ο οδηγος αλλα αυτο που γραφουν τα χαρτια βασει ομολογκασιον.Τωρα αμα μιλαμε για ενα αμαξι 'βολτισιο' τοτε ΔΕΝ παιζει ρολο η ομολγκασιον αλλα ο ποτε κατασκευαστηκε το αμαξι βασει αριθμου πλαισιου. Δηλαδη αν ενα αμαξι του 1989 πρωτοκυκλοφορησε το 1985 (που ουτως η αλλως δεν θεωρειται αυτη τη στιγμη ιστορικο) για να παρεις καρτα Fiva ή Fia τοτε θα περιμενεις να ενταχθει το 1989 στα ιστορικια, που ειναι αμφιβολο αν θα γινει σε 8 χρονια.
Σημερα που μιλαμε, δεκτα ειναι αμαξια με πλαισιο κατασκευης μεχρι 31/12/1981 εφοσον βρισκονται στην Ελλαδα με ελληνικα χαρτια. Αν θες να φερεις κατι απο εξωτερικο τοτε πρεπει να εχει συμπληρωσει 30 χρονια για να εκτελωνιστει. -
Aρα πως πηρε μερος το mercedes????
7pas100 μαλλον με την απορια θα μεινουμε και βλεπω στην επομενη π.χ. αναβαση νικαιας (ελπα και παλι συν-διοργανωτης)να βαζουν Μ3 και deltones
-
και ομως η 190 η ομολογκασιον τις ειναι 1984 η κατασκευη της ειναι 1982-1993
http://el.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_W201ενταξει ειπαμε αμα ηταν εκτοs χρονολογιας δεν θα τον αφηναν οι τεχνικοι εφοροι της fia.
-
Με καλυψε ο ιστορικος. Και ναι μεν πηρε μερος αλλα ηταν σε δικη της καταταξη μαζι με την 037.
Βρε συ ριτμο... εχεις δει πολλες δελτονες και Μ3 να παιρνουν μερος στην καταταξη σε αγωνες ΣΙΣΑ?
Ειδικα για οτι δηλωνει μετα το 1981 ζηταμε καρτα Fiva ή Fia (που εχει βγει φυσικα μετα το 2009).
Αλλο να ερθουν βολτα με τις πινακιδες τους και την ασφαλεια τους και να ειναι 'ανοιχτηρια' ή ουραγοι και αλλο να βαθμολογουνται! -
Εγω παντως βλεπω η 2,3 να ειναι 1983 και μετα
Δεν εχω δει Μ3 αλλα ουτε και 190 ειχα δει σε ιστορικο ακροπολιςεΧΕΙς ΠΜ
-
Σε προετοιμαζω οτι στο Κλασσικο Ραλλυ Ελλαδες θα δεις 944 του 84. Εχει καρτα Fiva κανονικα.
Μετατροπη απο 924 του 76 σε 944 (εχω δει το πλαισιο και την παλια αδεια με τα ματια μου). Θα δηλωθει σαν 944 του 1984!
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες