-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Μike αν και δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στις δημοσιογραφικές πληροφορίες το 260 μπορεί να αναφέρεται σε μοναδικό αριθμό αυτοκινήτων και όχι σε πολλαπλές συμμετοχές του ιδίου αυτοκινήτου. Μήπως όμως το συγκεκριμμένο άτομο που αναφέρεις προκάλεσε και το συγκεκριμμένο άρθρο και δεν υπάρχουν καν κινήσεις από την πλευρά του υπουργείου; Μπορούμε να το μάθουμε αυτό από την ΦΙΛΠΑ; Έγινε ανάλογο αίτημα στην ΕΛΠΑ και την ΕΟΟΕ;Σιγουρα απο τους 496 καποιοι ετρεξαν 2 και 3 φορες αλλα το 260 ειναι λιγο και μονο για ΣΙΣΑ. Εγω θα ελεγα οτι το πραγματικο νουμερο πανελλαδικα ειναι καμια 1000αδα. Δεν χρειαζεται να εισαι τσαμπιονι και να τρεχεις σε ολους τους αγωνες. Υπαρχουν ανθρωποι που τρεχουν 1 φορα το χρονο για χαβαλε. Επισης μην ξεχναμε οτι πολλοι εχουμ3 2 & 3 αυτοκινητα και τα τρεχουμε ολα. Επισης αυτες οι πινακιδες δεν προοριζονται μονο για αγωνιστικη χρηση αλλα και για τις απαραιτητες προς συντηρηση βολτες. Συμφωνα με την FIVA τα παλια αυτοκινητα ειναι αντικειμενα πολιτιστικης κληρονομιας!
Απ οσο ξερω, ναι αυτην την ιστορια την εχει προκαλεσει ενα ατομο (και οχι το υπουργειο) του οποιου το ονομα δεν αναφερω για να μην φαω και καμια μηνυση.
-
Ο χρήστης DIMOSgr έγραψε:
απο οτι ακουσα αλαζει ο νομος πιο παλια ειχα ρωτηση και ειπανε οτι δεν χρειαζετε τιποταΔεν νομίζω ότι είναι θέμα νόμου αλλά διασφάλισης από απατεώνες. Μπορεί κάποιος να εμφανίσει ένα κλεμμένο και να πάρει πινακίδες;
-
Βασικά απο την στιγμή που εχει παραδώσει πινακιδές και άδεια (μόνιμα) κλπ έχει φύγει η ιδιοκτησία από το άτομο που το είχε και στην ουσία εχει περιέλθει στο κράτος , ασχετα αν αυτό δεν έχει πάει να το παραλάβει να το κάνει κονσέρβες. Για αυτό και δεν χρειάζεται εξουσιοδήτηση κλπ κλπ. Αλλο αν πρέπει να ρωτήσει , τουλάχιστον ώς προς το ηθκό μέρος, για να το πάρει.
Ειναι πχ σα να σου χαρίζει ο αλλος πιστολάκι για τα μαλλια.... Και εκει δε χρειάζεσαι εξουσιοδότηση.
Και στις 2 περιπτώσεις μπορει βεββαια , σαν αντίλογο , να σε καταγγείλει μετά οτι το εκλεψες , αλλα αμα δεν έχεις χαρτιά οτι ανηκε σε αυτον ειναι λιγάκι δύσκολο.... πρεπει να εχει αποδειξη αγορας που να γράφει το S/n , όπως αντιστοιχα και την άδεια...
Αυτο όσον αφορά το πρώτο μέρος του ερωτήματος.
-
το προβλημα ειναι ενω ξερουνε οτι μου το εδωσε ο παπους δεν θελουν να ανακατευτουνε πουθενα
-
Αρα εισαι οκ , δεν χρειάζονται να ανακατευτουν.
-
λες να παω να κοψο ενα τιμολογιο απο παλιατζη και να ειμαι οκ
-
Οκ , αλλα μην το αναφέρεις εδω γιατί ειναι παράνομο. Κάνε ενα εδιτ.Και εμεις αποτρέπουμε τα παράνομα και σε συμβουλευουμε να κάνεις το ίδιο..
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Βασικά απο την στιγμή που εχει παραδώσει πινακιδές και άδεια (μόνιμα) κλπ έχει φύγει η ιδιοκτησία από το άτομο που το είχε και στην ουσία εχει περιέλθει στο κράτος , ασχετα αν αυτό δεν έχει πάει να το παραλάβει να το κάνει κονσέρβες. Για αυτό και δεν χρειάζεται εξουσιοδήτηση κλπ κλπ. Αλλο αν πρέπει να ρωτήσει , τουλάχιστον ώς προς το ηθκό μέρος, για να το πάρει.
.Δεν είναι σωστό αυτό! Μην μπερδεύεις την ιδιοκτησία με την υποχρέωση παράδοσης προς ανακύκλωση την οποία μπορείς να αρνηθείς με πιστοποιητικό από την ΦΙΛΠΑ. Το αυτοκίνητο σαν αντικείμενο εξακολουθεί να σου ανήκει. Εφόσον αποφύγεις την ανακύκλωση μπορείς να το χαρίσεις, πουλήσεις να το κάνεις καναπέ, πολυθρόνα ή ό,τι άλλο θες.
-
οκ ευχαριστω για ολα
-
Να πανε στον Χαραγκιωνη που δεν τον εχω δει σε καμια εκδηλωση και να παρουν τις πινακιδες πισω
Ειχε γραφτει κατι αντιστοιχο στο car and drive το ειχε σχολιασει και ο Παπανδρεου
Dimo το αυτοκινητο ειναι ιδιοκτησια του καθε ιδιοκτητη και οχι του κρατους ,οποιος καταθετει τις πινακιδες απλα χανει το δικαιωμα να κυκλοφορει με αυτο !!!!
Ποιος παλιατζης ρε παιδια θα υπογραψει τιμολογιο με αριθμο πλαισιου ....κανεις ολοι θα φοβουνται.
Δυστυχως το συστημα θα σε οδηγησει στην παρανομια για να το κανεις δικο σου
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
.Δεν είναι σωστό αυτό! Μην μπερδεύεις την ιδιοκτησία με την υποχρέωση παράδοσης προς ανακύκλωση την οποία μπορείς να αρνηθείς με πιστοποιητικό από την ΦΙΛΠΑ. Το αυτοκίνητο σαν αντικείμενο εξακολουθεί να σου ανήκει. Εφόσον αποφύγεις την ανακύκλωση μπορείς να το χαρίσεις, πουλήσεις να το κάνεις καναπέ, πολυθρόνα ή ό,τι άλλο θες.
Το ίδιο πράγμα λέμε. Από την στιγμή που έχει καταστραφεί η άδεια δεν χρειάζεται εξουσιοδοτηση για την μεταβίβαση μιας και αυτό αφορά την άδεια. Στην ουσία το αμάξι δεν είναι σε κανένα όνομα και δε φαινεται πουθενα παρά μόνο στα τμολόγια αγορας. Αρα και με προφορική εντολή μπορεί αν χαρισθεί.
Αυτό με την άρνηση ανακυκλωσης με εντυπο απο Φιλπα ομολογώ ότι δεν το ήξερα καλό ειναι που αναφέρθηκε.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Το ίδιο πράγμα λέμε. Από την στιγμή που έχει καταστραφεί η άδεια δεν χρειάζεται εξουσιοδοτηση για την μεταβίβαση μιας και αυτό αφορά την άδεια. Στην ουσία το αμάξι δεν είναι σε κανένα όνομα και δε φαινεται πουθενα παρά μόνο στα τμολόγια αγορας. Αρα και με προφορική εντολή μπορεί αν χαρισθεί.Μπορείς να το πάρεις προφορικά αν το θες για ανταλλακτικά ή για καναπέ, αλλά αν θέλεις να βγάλεις ιστορικές πινακίδες πρέπει να αποδείξεις ότι σου ανήκει άρα χρειάζεσαι ένα χαρτί! Αυτό λέω!!!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Το ίδιο πράγμα λέμε. Από την στιγμή που έχει καταστραφεί η άδεια δεν χρειάζεται εξουσιοδοτηση για την μεταβίβαση μιας και αυτό αφορά την άδεια. Στην ουσία το αμάξι δεν είναι σε κανένα όνομα και δε φαινεται πουθενα παρά μόνο στα τμολόγια αγορας. Αρα και με προφορική εντολή μπορεί αν χαρισθεί.
Μπορείς να το πάρεις προφορικά αν το θες για ανταλλακτικά ή για καναπέ, αλλά αν θέλεις να βγάλεις ιστορικές πινακίδες πρέπει να αποδείξεις ότι σου ανήκει άρα χρειάζεσαι ένα χαρτί! Αυτό λέω!!!
Το είπαμε και πιο πάνω....
-
Ερώτηση σχετικά επείγουσα:
Θέλω να πάρω στην κυριότητά μου αυτοκίνητο (που στη συνέχεια θα άποκατασταθεί). Το αυτοκίνητο ήταν σε προσωρινή ακινησία. Ο ιδιοκτήτης πήρε τις πινακίδες πίσω, πλήρωσε τα τέλη του 2011, και προχωράμε για τη μεταβίβαση. Πήρα τον 'άνθρωπό' μου που κάνει τις σχετικές δουλειές και μου είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα μεταβίβασης ΧΩΡΙΣ να περάσει ΚΤΕΟ, νόμιμα, απλώς η άδεια (στο ονομά μου μετά τη μεταβίβαση) θα γράφει 'Απαγορεύεται η κυκλοφορία' και θα πρέπει και εγώ να καταθέσω τις πινακίδες για προσωρινή ακινησία. Αν θέλω, μπορώ μετά, περνώντας το το ΚΤΕΟ να βάλω και πινακίδες Υπουργείου. Ξέρετε κάτι γι αυτό;Σκέφτομαι να προχωρήσω έτσι γιατί η άλλη διαδικασία με ΚΤΕΟ...στοιχίζει περισσότερο, αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν το ξερα και φοβάμαι λίγο.
ευχαριστώ
λάμπρος -
Για να γίνει η μεταβίβαση θα πρέπει να συνοδεύεται απο χαρτί ΚΤΕΟ. Το χαρτί ΚΤΕΟ δεν έχει σημασία αν λέει οτι ειναι εντάξει ή οτι πρέπει να ξαναπάει επισκευασμένο αλλα αυτό αφορά την μεταβίβαση.
Οπότε , ο αλλος το πάει ΚΤΕΟ , κόβεται και παίρνει ημερομηνία που θα πρέπει αν τοπάει να ξαναπεράσει. Κάνει την μεταβίβαση σε σένα και μαζί έρχεται η ημερομηνία επανεξέτασης. Αν θες λοιπόν , ή καταθέτεις τις πινακίδες και το κάνεις ανταλακτικά ( αν αυτός ηταν ο σκοπός σου ) ή ξοδευεις λεφτά να φτιάξεις το αυτοκίνητο στα σημεία που κόπηκε από το ΚΤΕΟ και το ξαναπερνάς για να πάρεις το ΟΚ ή κυκλοφορείς χωρις ΚΤΕΟ μέχρι αν σε πιάσουν ή βρίσκεις κονέ και σου έρχεται σπίτι ή καταθέτεις προσωρινά πινακίδες , το φτιάχνεις σιγά σιγά για να μην σου φανουν πολλά τα έξοδα και τις ξαναπάιρνεις όταν ειναι να πάς ΚΤΕΟ πληρόνοντας και το πρόστιμο καθυστέρησης.
-
Ευχαριστώ, αλλά απλώς ρώτησα αν γνωρίζει κανείς την, κατά την άποψή του ανθρώπου, νόμιμη αυτή διαδικασία να μεταβιβαστεί αυτοκίνητο χωρίς να 'εμφανιστεί' στο ΚΤΕΟ (όχι να κοπεί και μετά να προχωρήσει η διαδικασία) την οποία άκουσα σήμερα πρωτη φορά και προφανώς με παραξένεψε.
-
Κι εγώ πρώτη φορά το ακούω
-
πριν λιγες μερες εκανα μεταβιβαση σε ενα volvo αμαζον ασχημη κατασταση το αμαξι
πηγα στο κτεο με κοψανε γραψανε στις παρατηρησεις τα ελατωματα
εκανα μεταβιβαση και η καινουργια αδεια γραφει οτι δεν ειναι για κυκλοφορία -
Αν θυμαμαι καλα,παλια διαχωριζαν τις ελλειψεις σε δευτερευουσες,σοβαρες και επικινδυνες.Στην τελευταια περιπτωση,υποτιθεται απαγορευοταν να κυκλοφορεις μεχρι να τις αποκαταστησεις.Πιθανον κατι τετοιο να συνεβη και με τν Αμαζονα.
-
Ο χρήστης fiat127 έγραψε:
Αν θυμαμαι καλα,παλια διαχωριζαν τις ελλειψεις σε δευτερευουσες,σοβαρες και επικινδυνες.Στην τελευταια περιπτωση,υποτιθεται απαγορευοταν να κυκλοφορεις μεχρι να τις αποκαταστησεις.Πιθανον κατι τετοιο να συνεβη και με τν Αμαζονα.Και τωρα ετσι διαχωριζονται οι ελλεψεις στα κτεο
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες