-
Εχω μια απορια και θα ηθελα τις γνωμες σας.
τα vw - beatle, απο το 70 μεχρι σημερα, καποιοι τα μετατρεπουν σε beach buggy.
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=l3e34zenyskx
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=l3d4vvioxsoxαπ οτι γνωριζω, η vw, δεν εβγαλε ποτε το beatle σαν b.buggy, παρα ταυτα, κατα την γνωμη μου,
παρα την μετατροπη, ενα τετοιο αυτοκινητο ειναι ιστορικο (και στις μνημες μας , αλλά και στις καρδιες μας)Ετσι λοιπον, αν καποιος σημερα, παει σε καποιον απ τους συλλογους παλαιων αυτοκινητων, με το αιτημα να του δωσουν
πινακιδες για ενα b.buggy, εισαγωγης απο γερμανια, κατασκευης 1980, το οποιο ηταν σε κανονικη κυκλοφορια στη Γερμανια,
και η αρχικη αδεια του σκαραβαιου ηταν του πχ 1977,
τελικως,
θα παρει πινακιδες και αδεια ιστορικου αυτοκινητου ?βεβαια, το προφανες ειναι, οτι πρεπει να ρωτησω τους ΦΙΛΠΑ ΕΛΠΑ ΕΟΟΕ....
ομως θα ηθελα και τις δικες σας αποψεις.ευχαριστω
Γιωργος -
Και μια ερωτηση ακομα,
καπου διαβασα οτι οι αντικες εχουν τεκμηριο διαβιωσης με μειωση 60%.
αληθευει το παραπανω ?ειχα την εντυπωση, οτι τα ιστορικα αυτοκινητα, μόνο με πινακιδες ιστορικου, δεν εχουν τεκμηριο καθολου.
-
Ο χρήστης Γιωργος 231 έγραψε:
Και μια ερωτηση ακομα,καπου διαβασα οτι οι αντικες εχουν τεκμηριο διαβιωσης με μειωση 60%.
αληθευει το παραπανω ?ειχα την εντυπωση, οτι τα ιστορικα αυτοκινητα, μόνο με πινακιδες ιστορικου, δεν εχουν τεκμηριο καθολου.
Χωρίς πινακίδες υπουργείου δεν έχουν ούτως ή άλλως. Αλλά και με πινακίδες δεν έχουν εφόσον έχουν πιστοποιητικό αυθεντικότητας
Από τον φορολογικό νόμο του Απριλίου 2010:
γ) Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης , ορίζεται ως εξής: αα) για τα αυτοκίνητα μέχρι χίλια διακόσια (1.200) κυβικά εκατοστά σε τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ, ββ) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των χιλίων διακοσίων (1.200) κυβικών εκατοστών προστίθενται τριακόσια (300) ευρώ ανά εκατό(100) κυβικά εκατοστά μέχρι τα δύο χιλιάδες (2.000) κυβικά εκατοστά, γγ) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των δύο χιλιάδων (2.000) κυβικών εκατοστών προστίθενται πεντακόσια (500) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά και μέχρι τρεις χιλιάδες (3.000) κυβικά εκατοστά και δδ) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από τρεις χιλιάδες (3.000) κυβικά εκατοστά προστίθενται επτακόσια (700) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά.
Τα παραπάνω ποσά ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης από κάθε αυτοκίνητο μειώνονται ανάλογα με την παλαιότητά του, η οποία υπολογίζεται από το έτος πρώτης κυκλοφορίας του στην Ελλάδα, κατά ποσοστό ως εξής:
αα) Τριάντα τοις εκατό (30%) για χρονικό διάστημα πάνω από πέντε (5) και μέχρι δέκα (10) έτη.
ββ) Πενήντα τοις εκατό (50%) για χρονικό διάστημα πάνω από δέκα (10) έτη.
Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη δεν εφαρμόζεται για επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης που διαθέτουν πιστοποιητικό αυθεντικότητας το οποίο εκδίδεται από διεθνή ή ημεδαπό φορέα που έχει αρμοδιότητα να εκδίδει τέτοιο πιστοποιητικό, καθώς και για επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης τα οποία είναι ειδικά διασκευασμένα για κινητικά αναπήρους. -
μιλησα και με** ελπα**, και μου ειπαν οτι,κοστος
καρτα ελπα
καρτα FIA
πινακιδα
ασφαλεια
οδ. βοηθειαΣΥΝΟΛΟ 260 ΕΥΡΩ
και μετα πληρωνω μονο 50 ευρω το χρονο για ασφαλεια και αν θελω δινω ακομα 50 για οδ.βοηθεια
**δηλαδη ετησια απο 50 εως 100 ευρω. **
είχα την εντύπωση πως το 50αρι της Οδικής ήταν υποχρεωτικό στην ΕΛΠΑ
δεν το ξανατσεκάρεις?
-
Ο χρήστης KATRAV έγραψε:
Σκεφτομαι να πληρωσω αμαξι απο US και να το φερω σε 12 μηνες..
Πώς κατοχυρώνω το αμάξι....??
Πώς πρέπει να κινηθώ νομικα?Μπορεις παντως να το εισαγεις και ως κανονικο αυτοκινητο, οποτε σε σου λεει κανεις τιποτα
Για μαθε κοστος μην τυχον κ συμφερει
αυτοκίνητα συμβατικής τεχνολογίας απο τρίτες χώρες (χώρες εκτός Ε.Ε.) δεν ταξινομούνται
δεν αρκεί το αυτοκίνητο να καίει αμόλυβδη (καθώς όλα τα αμερικάνικα εκείνης της εποχής έκαιγαν unleaded)
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣδιαστάυρωσέ το με το Υπουργείο πριν κανεις οτιδήποτε και μπλέξεις
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
αυτοκίνητα συμβατικής τεχνολογίας απο τρίτες χώρες (χώρες εκτός Ε.Ε.) δεν ταξινομούνται
δεν αρκεί το αυτοκίνητο να καίει αμόλυβδη (καθώς όλα τα αμερικάνικα εκείνης της εποχής έκαιγαν unleaded)
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣΣυγγνωμη για την παραπληροφορηση, δεν το γνωριζα αυτο
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
μιλησα και με** ελπα**, και μου ειπαν οτι,
κοστος
καρτα ελπα
καρτα FIA
πινακιδα
ασφαλεια
οδ. βοηθειαΣΥΝΟΛΟ 260 ΕΥΡΩ
και μετα πληρωνω μονο 50 ευρω το χρονο για ασφαλεια και αν θελω δινω ακομα 50 για οδ.βοηθεια
**δηλαδη ετησια απο 50 εως 100 ευρω. **
είχα την εντύπωση πως το 50αρι της Οδικής ήταν υποχρεωτικό στην ΕΛΠΑ
δεν το ξανατσεκάρεις?
μονο των πρωτο χρονο!!!
-
Εχω μια απορια και θα ηθελα τις γνωμες σας.τα vw - beatle, απο το 70 μεχρι σημερα, καποιοι τα μετατρεπουν σε beach buggy.
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=l3e34zenyskx
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=l3d4vvioxsoxαπ οτι γνωριζω, η vw, δεν εβγαλε ποτε το beatle σαν b.buggy, παρα ταυτα, κατα την γνωμη μου,
παρα την μετατροπη, ενα τετοιο αυτοκινητο ειναι ιστορικο (και στις μνημες μας , αλλά και στις καρδιες μας)Ετσι λοιπον, αν καποιος σημερα, παει σε καποιον απ τους συλλογους παλαιων αυτοκινητων, με το αιτημα να του δωσουν
πινακιδες για ενα b.buggy, εισαγωγης απο γερμανια, κατασκευης 1980, το οποιο ηταν σε κανονικη κυκλοφορια στη Γερμανια,
και η αρχικη αδεια του σκαραβαιου ηταν του πχ 1977,
τελικως,
θα παρει πινακιδες και αδεια ιστορικου αυτοκινητου ?βεβαια, το προφανες ειναι, οτι πρεπει να ρωτησω τους ΦΙΛΠΑ ΕΛΠΑ ΕΟΟΕ....
ομως θα ηθελα και τις δικες σας αποψεις.ευχαριστω
ΓιωργοςΑν το σασι ειναι 1977 ή 1980 που προφανεστατα θα ειναι σκαραβαιου τοτε παιρνεις χαρτια & πινακιδες ιστορικου.
Εχω δει καρτα Fiva για beach buggy αλλα δεν θυμαμαι την καταξη που πηρε (νομιζω Ε4 ???). Παντως ΝΑΙ γινεται.
Ξεχνας ομως την καθημερινη χρηση, νυχτερινες εξοδους με τα γκομενακια να κρεμονται σαν τα σταφυλια, τα παντιλικια σε αμμολοφους και παραλιες και αλλα τετοια γραφικα... ΟΚ? Ιστορικη πινακιδα = περιορισμενη χρηση! -
σαν κατοχος buggy μου εχουν υπογραψει καρτα fiva απο την φιλπα.
εκτος αυτου υπηρχε εργοστασιο στην ελλαδα και συγκεκριμενα στο περιστερι και λεγοταν παν-καρ. -
O Παν-Καρ δε το γύρισε μετά σε μετατροπές γκαμπριο και αναπαλαιώσεις σκαραβαίων ? Και αν θυμαμαι καλά είχε και καλές /μεγάλες εγκαταστάσεικάπου στο 'ποτάμι' ανάμεσα Περιστέρι -Αγ Ανάργυροι.
-
Καλησπερα σας,
Αν αγορασω μια αντικα, που εχει αδεια και πινακιδες της ΦΙΛΠΑ,
Θα πρεπει ...να βγαλω καινουρια πινακιδα ?
Θα πρεπει να αλλαξω και την αδεια αντικας ή ειναι οπως της ελπα ?
Ποσο χρονο θελω, για να ολοκληρωσω την διαδικασια μετ/σης ?Θα πρεπει, ως αγοραστης, να εχω μαζι μου καποια χαρτια ?
Αν το αμαξι που θελω, εχει πινακιδες φιλπα, αλλά ειναι με τους παλιους κανονισμους (25 χρονια) - κατασκευη του 1982,
λετε να εχω προβλημα και να μην μπορει η φιλπα να εκδοσει αδεια ή νεες πινακιδες ?
(μιλαω για αμαξι που εχει πινακιδες της φιλπα)ευχαριστω
-
Να ξεκαθαρισουμε οτι δεν ειναι αδεια αλλα πιστοποιητικο αναγνωρισης ιστορικου αυτοκινητου.
Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν αλλαζεις πινακιδα αρα δεν πληρωνεις νεο 100αρικο.
Ειμαι σιγουρος οτι χρειζασεσαι νεα καρτα FIVA που θα αντικαταστησει την παλαια. Κανεις νεα αιτηση με νεες φωτογραφιες και πληρωνεις ή 45 ή 60 ευρω (δεν ειμαι σιγουρος αν θεωρειται ανανεωση ή νεα έκδοση). Παντως η διαδικασια μεταβιβασης ειναι πολυ πιο γρηγορη απο μια νεα εκδοση.
Δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι κανενα χαρτι σαν αγοραστης.
Απαξ και εχει παρει καρτα FIVA με καθεστως 25ετιας τοτε συνεχιζει να ακολουθει αυτο το καθεστως.
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Να ξεκαθαρισουμε οτι δεν ειναι αδεια αλλα πιστοποιητικο αναγνωρισης ιστορικου αυτοκινητου.Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν αλλαζεις πινακιδα αρα δεν πληρωνεις νεο 100αρικο.
Ειμαι σιγουρος οτι χρειζασεσαι νεα καρτα FIVA που θα αντικαταστησει την παλαια. Κανεις νεα αιτηση με νεες φωτογραφιες και πληρωνεις ή 45 ή 60 ευρω (δεν ειμαι σιγουρος αν θεωρειται ανανεωση ή νεα έκδοση). Παντως η διαδικασια μεταβιβασης ειναι πολυ πιο γρηγορη απο μια νεα εκδοση.
Δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι κανενα χαρτι σαν αγοραστης.
Απαξ και εχει παρει καρτα FIVA με καθεστως 25ετιας τοτε συνεχιζει να ακολουθει αυτο το καθεστως.
Μιλησα με ΦΙΛΠΑ,
Δυστυχως θα πρεπει να καταθεσω τισ πινακιδες και να βγουν καινουριες στο ονομα μου ! !
Λεω να το παρω με ιδιωτικο συμφ. και απο το νεο ετος να κανω τα χαρτια.Λετε να εχω προβλημα (αν με σταματησουν)
.... οταν θα το φερνω θεσσαλονικη και δεν θα ειναι στο ονομα μου ?
.... αν το κινησω για να το παω για service ?
.....αν το κινησω για συντηρηση ? -
Μιλησα με ΦΙΛΠΑ,
Δυστυχως θα πρεπει να καταθεσω τισ πινακιδες και να βγουν καινουριες στο ονομα μου ! !
Λεω να το παρω με ιδιωτικο συμφ. και απο το νεο ετος να κανω τα χαρτια.Λετε να εχω προβλημα (αν με σταματησουν)
.... οταν θα το φερνω θεσσαλονικη και δεν θα ειναι στο ονομα μου ?
.... αν το κινησω για να το παω για service ?
.....αν το κινησω για συντηρηση ?Όχι δεν θα έχεις. Αλλά θα έχεις ασφάλεια; θα είσαι καλυμμένος σε περίπτωση ατυχήματος; Αλλά γιατί να το καθυστερήσεις και να τα κάνεις το νέο έτος; τι θα αλλάξει; Δεν υπάρχει διαφορά στο κόστος. (Φαντάζομαι ότι το αυτοκίνητο δεν έχει κανονικές πινακίδες και δεν θα κάνεις κανονική μεταβίβαση)
-
Μιλησα κι εγω με Φιλπα και να κατι που δεν το ηξερα.
Οταν γινεται μεταβιβαση τοτε οι πινακιδες επιστρεφονται στην ΕοΦιλπα.
Βγαινει νεα καρτα για 10 ετη με κοστος 45 ευρω (αντι 60) και η διαδικασια ειναι πολυ πιο γρηγορη.
Ο νεος ιδιοκτητης παιρνει νεες πινακιδες με 100 ευρω που ισχουν οσο η καρτα ειναι στο ονομα του.Ναι οντως, γιατι να περιμενεις το 2011? Γιατι δεν ξεκινας την διαδικασια εκδοσης καρτας αμεσα? Δεν εχεις να κερδισεις τιποτε περιμενοντας.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
O Παν-Καρ δε το γύρισε μετά σε μετατροπές γκαμπριο και αναπαλαιώσεις σκαραβαίων ? Και αν θυμαμαι καλά είχε και καλές /μεγάλες εγκαταστάσεικάπου στο 'ποτάμι' ανάμεσα Περιστέρι -Αγ Ανάργυροι.Η Παν-Καρ πρεπει να ηταν πανω στην εξοδο για Ιλιον αν δε κανω λαθος και σιγουρα εκανε και μετατροπες σκαραβαιων πριν κατεβασει ρολα..ο χωρος εχει γινει αποθηκη γαλακτοβιομηχανιας-χωρος φορτωσης..
Συγγνωμη για το -
Αγαπητοι φιλοι,
Εστειλα εναν φιλο μου - γνώστη - να δει το αμαξι που μ αρεσει (ειναι στην Αθηνα)
ελπιζω να ειναι τοσο καλο οπως το ειδα στις φωτογραφιες και οπως μου τα ειπε ο κατοχος.Τελος παντων,
κυριοι, με την απλη βενζινη τι κανουμε ?
εχω ακουσει οτι υπαρχει προσθετο 'μολυβδου' ... αρα .... ρωταω και βαζω τετοιο ? -
κυριοι, με την απλη βενζινη τι κανουμε ?
εχω ακουσει οτι υπαρχει προσθετο 'μολυβδου' ... αρα .... ρωταω και βαζω τετοιο ?Νομιζω οτι το απο πανω καλυτερα να το ρωτησεις στο viewtopic.php?f=16&t=37871 για να μεινει 'καθαρο' απο offtopic το παρον θεμα
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΧΩ ΕΝΑ DEFFENDER 1988 3.500 BENZINH.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ.ΤΟ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΟΥΚΛΑ.ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΖΩ ΚΑΜΜΟΙΑ ΒΟΛΤΑ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΑΝΤΙΚΑ?
-
oxi
αν θες διαβασε τα προηγουμενα ποστ
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες