-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Alba αν έβλεπες μία φωτογραφία ενός Ford Taunus σαν το δικό μου σε ένα αυτοκινητόδρομο σε ποιά χώρα θα φανταζόσουν αμέσως ότι είχε τραβηχθεί; Στη Γερμανία! Ναι ή όχι;Άρα βρωμάνε Γερμανία!
Εξαρτάται από το τοπίο και τη μορφή του αυτοκινητοδρόμου Θα μπορούσε να είναι ολλανδέζικο,βέλγικο,γερμανικό,για να μην πω και σουηδικό. Και εκεί είναι το 'μυστικό' αυτών των κατασκευών.Η πολυπροσαρμοστικότητα.Θα μπορούσαν κάλιστα να είναι προϊόντα οποιασδήποτε βορειοευρωπαϊκής διανοίας.Μόνο που δεν είναι.
Και αν παραταύτα θες να δεχθώ αυτό για τη Ford,καλύτερα να ρωτήσεις ένα γερμανό την άποψή του για την Opel,ως εκπρόσωπο της γερμανικής βιομηχανίας αυτοκινήτου. -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Alba αν έβλεπες μία φωτογραφία ενός Ford Taunus σαν το δικό μου σε ένα αυτοκινητόδρομο σε ποιά χώρα θα φανταζόσουν αμέσως ότι είχε τραβηχθεί; Στη Γερμανία! Ναι ή όχι;Άρα βρωμάνε Γερμανία!
Εξαρτάται από το τοπίο και τη μορφή του αυτοκινητοδρόμου Θα μπορούσε να είναι ολλανδέζικο,βέλγικο,γερμανικό,για να μην πω και σουηδικό. Και εκεί είναι το 'μυστικό' αυτών των κατασκευών.Η πολυπροσαρμοστικότητα.Θα μπορούσαν κάλιστα να είναι προϊόντα οποιασδήποτε βορειοευρωπαϊκής διανοίας.Μόνο που δεν είναι.
Και αν παραταύτα θες να δεχθώ αυτό για τη Ford,καλύτερα να ρωτήσεις ένα γερμανό την άποψή του για την Opel,ως εκπρόσωπο της γερμανικής βιομηχανίας αυτοκινήτου. -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
καλύτερα να ρωτήσεις ένα γερμανό την άποψή του για την Opel,ως εκπρόσωπο της γερμανικής βιομηχανίας αυτοκινήτου.Για πες.....
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
καλύτερα να ρωτήσεις ένα γερμανό την άποψή του για την Opel,ως εκπρόσωπο της γερμανικής βιομηχανίας αυτοκινήτου.
Για πες.....
Μα υπάρχει ανάμεσά μας βαθύς γνώστης του μύθου των Nibelungen για να σου τη μεταφέρει
Και τέλος πάντων πρέπει πρώτα να τσεκάρω αν υπάρχει σχετική ενότητα με opel classic,για να μην ανοίξω στα καλά καθούμενα καμιά βεντέτα με τους συμπαθείς φίλους των αυτοκινήτων του Russelsheim -
Μα υπάρχει ανάμεσά μας βαθύς γνώστης του μύθου των Nibelungen για να σου τη μεταφέρει
Και τέλος πάντων πρέπει πρώτα να τσεκάρω αν υπάρχει σχετική ενότητα με opel classic,για να μην ανοίξω στα καλά καθούμενα καμιά βεντέτα με τους συμπαθείς φίλους των αυτοκινήτων του RusselsheimΜε έχεις αφήσει στο σκοτάδι..... Νιμπελούγκεν, νάνοι, δαχτυλίδια ..... Πολύ αινιγματικός είσαι..... σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω αλλά δεν......
-
Μα υπάρχει ανάμεσά μας βαθύς γνώστης του μύθου των Nibelungen για να σου τη μεταφέρειΑν αναφερεσαι σε εμένα (αν και, κατά γενική ομολογία, το βάρος μου πάει καλύτερα σα διάσταση από ότι το βάθος ) έχω περάσει μια φορά μόνο με το τρένο (από ψηλά για Φρανκφούρτη) και μόνο από έξω από το Ruesselsheim, γρήγορα γρήγορα μάλιστα...
Από ο,τι γνωρίζω φτιάχνουν αυτοκίνητα εκεί... ή τουλάχιστον έτσι δικαιολογούν την όποια δραστηριότητά τους στην περιοχή!Οι Γερμανοί τα θεωρούν δευτεροκλασσάτα και γενικά αυτοκίνητα για οικονομικούς μετανάστες... αυτοί που έχουν ΜΒ για κανονικό και VW για τις γυναίκες τους, βέβαια, όχι οι υπόλοιποι!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Οι Γερμανοί τα θεωρούν δευτεροκλασσάτα και γενικά αυτοκίνητα για οικονομικούς μετανάστες... αυτοί που έχουν ΜΒ για κανονικό και VW για τις γυναίκες τους, βέβαια, όχι οι υπόλοιποι!
Με κάλυψες πλήρως,αγαπητέ Siegfried.Δηλαδή σχεδόν όλοι οι γερμανοί
Υπάρχει και σχετική γερμανική φράση για αυτούς που αγοράζουν opel,αλλα τη θεωρώ άδικη και προσβληική και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να την μεταφέρω. -
Χμμ... μου πάρει αυτή η μάρκα λοιπόν εμένα τον σπαστικό
-
Τι έγινε ρε παιδιά? Κλειδώθηκε η ενότητα ΠΕΡΙ ΣΧΟΛΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ και συνεχίζουμε αλλού?
-
edit
(δεν ασχολούμαι άλλο με το θέμα - έχω καλύτερα πράγματα να κάνω)
-
Κρίμα γιατί αν και υποτίθεται ότι ασχολείσαι με αγγλικά αυτοκίνητα μάλλον δεν έχεις ιδέα από αγγλική κουλτούρα.
Ελάχιστα οικείο να σου ήταν το βρετανικό humor,τα υπό τύπον αστειότητας σχόλια μου δεν θα σε είχαν ενοχλήσει.Το δε αγγλικό φλέγμα θα επέβαλε,αφού ένιωσες προσβεβλημένος, να είσαι αν μη τι άλλο στην απάντηση σου περισσότερο δηκτικός και λιγότερο δυσκοίλιος.
Προς ενημέρωσιν σου λοιπόν.Το μόνο πράγμα για το οποίο ο άγγλοι δεν δέχονται αρνητικά σχόλια από ξένους,κρατώντας το προνόμιο αποκλειστικά για τους εαυτούς τους,είναι η βασιλική οικογένεια.Πάντως όχι τα απολιθώματα της πάλαι ποτέ κραταιάς αγγλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.Επειδή φαίνεται όμως ότι σε πείραξαν μόνο τα δικά μου σχόλια,κάνε μου τη χάρη να αναρτήσεις μια ανακοίνωση στην ενότητα αυτή,την οποία θεωρείς μάλλον προσωπικό σου φέουδο,ότι εδώ μέσα επιτρέπονται κρίσεις επικρίσεις και αστειάκια μόνο σε φίλους,γνωστούς και συγγενείς,οι δε λοιποί δέον όπως χρησιμοποιούν τα emoticons που πανηγυρίζουν,χαζογελάνε,τους τρέχουν τα σάλια και κρατάνε λιβανηστήρια.
Για να το εμπεδώσεις,το επαναλαμβάνω.Και αυτή τη φορά όχι υπό τύπον αστείου.Σχεδιαστικά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο παίρνει κάτω από τη βάση και αποτελεί και επαρκέστατη αιτιολογία του γιατί η αγγλική αυτοκινητοβιομηχανία έβαλε λουκέτο.Αυτό αποτελεί προσωπική αξιολογική μου εκτίμηση ως προς το σχεδιασμό ενός αυτοκινήτου και επ'ουδενί κρίση ενέχουσα εμπάθεια,αντιπάθεια,συμπάθεια ή απαξία προς τους ιδιοκτήτες του,τους φίλους του και τους νοσταλγούς του.Αυτό πιστεύω να σου έγινε κατανοητό τώρα, μιας και το μόνο που απαιτεί είναι η στοιχειώδης γνώση ελληνικής γλώσσας.
Μάζεψε λοιπόν τα λόγια σου και κράτησε τις παρατηρήσεις περί δεοντολογίας για τον εαυτό σου.Τους κανόνες της τους σέβομαι όσο ελάχιστοι και δεν έχω ποτέ προσβάλει εκουσίως χρήστη (παρόλο που η βλακεία και η αγένεια μερικών θα το επέβαλε).Στο τέλος αν κρίνει κάποιος ότι πρέπει να μου τραβήξει το αυτί,αυτός είναι ο αρμόδιος διαχειριστής και όχι εσύ.
Τελειώνοντας επειδή κάτι αποπειράθηκες να ψελίσεις περί γλωσσικού ύφους.Σε μια ανοικτή σε χιλιάδες μάτια δημόσια αγορά, όπως ακριβώς και σε ένα επίσημο έγγραφο,ποτέ δεν γράφουμε με τον τρόπο που μιλάμε σε ιδωτικές μας συναναστροφές.Προσπαθούμε δε να μην ταλαιπωρούμε αυτόν που μας διαβάζει με ορθογραφικά λάθη και σολοικισμούς.
Ψυχανάλυση τέλος.
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
edit(δεν ασχολούμαι άλλο με το θέμα - έχω καλύτερα πράγματα να κάνω)
Εγώ δεν συνηθίζω να αυτολογοκρίνομαι.
Όταν ξεκινάμε κάτι πρέπει να είμαστε εις θέσιν να εισπράξουμε τα επίχειρα των πεπραγμένων μας και των λεγομένων μας και όχι να μπαλώνουμε τα πράγματα κάνοντας εκ των υστέρων διαγραφές.
Το μόνο πράγμα για το οποίο έσφαλα είναι ότι συνέβαλα στο να γεμίσει μια σελίδα με τοποθετήσεις εκτός θέματος.Και αυτό είναι αντιδεοντολογικό και κατακριτέο. -
Εσύ είσαι ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΕ ΟΛΑ απ ό,τι φαίνεται... Ανέλυσε μας λίγο την Αγγλική σχολή σχεδίασης. Και στη συνέχεια μίλησε μας για μουσική. Ξέρεις εσύ...
Όταν τελειώσεις το show off, μπες off-topic και στα υπόλοια threads και μίλησέ μας για ορθογραφία, συντακτικό και στη συνέχεια συμβούλεψέ με να 'μαζέψω' τα λόγια μουΌσο για την αυτο-λογοκρισία (όπως εσύ ονομάζεις το post που έσβησα πριν ακόμη τη δική σου δημοσίευση)... αυτό το έκανα μόνο και μόνο επειδή δεν είμαι το στυλ του 'δικομανή' που έχει τον άπειρο ελεύθερο χρόνο να μπαίνει σε ατελείωτες αντιπαραθέσεις δεκάδων posts με άλλους forumers.
Ειλικρινά, έχω πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω...
Cheers
-
Έχει και έναν βρετανικό ( πραγματικά άρρωστο μεν)V8 δε κινητήρα
Κατέχει τέλος θέση σε εκείνο το ανεκδιήγητο hall of fame των 50 πιο άσχημων αυτοκινήτων,συνεπώς δεν περνά απαρατήρητο.Αφήνοντας ασχολίαστη την υποκειμενικότητα που χαρακτηρίζει κάθε αντικειμενική κρίση, βασισμένη σε υποκειμενικά κριτήρια, όπως το θέμα της ομορφιάς, θα ήθελα να σημειώσω εδώ τα εξής.
Τα Stag αποδείχθηκαν προβληματικά στον τομέα του κινητήρα, λόγω χαμήλης κατασκευαστικής ποιότητος στις κυλινδροκεφαλές, με περιορισμένη δυνατότητα ροής ψυκτικού υγρού, σε συνδιασμό με αδύναμες αντλίες νερου.
Τα προβλήματα αυτά όμως λύθηκαν από τους σπεσιαλίστες με το πέρασμα του χρόνου και πλέον υπάρχουν λύσεις.
Το θέμα ειναι πως πολλά από τα STAG που έχουν διατηρηθεί, δεν φοράνε τον αρχικό V8 της triumph αλλά ειτε αυτόν της Ρόβερ, είτε V6 της ford, ειτε τον straight six της triumph.
Aν είχα την δυνατότητα θα ήθελα να έχω ενα, κατα προτίμηση sapphire blue. -
Ο χρήστης yiannis2002 έγραψε:
Τα Stag αποδείχθηκαν προβληματικά στον τομέα του κινητήρα, λόγω χαμήλης κατασκευαστικής ποιότητος στις κυλινδροκεφαλές, με περιορισμένη δυνατότητα ροής ψυκτικού υγρού, σε συνδιασμό με αδύναμες αντλίες νερου.
Τα προβλήματα αυτά όμως λύθηκαν από τους σπεσιαλίστες με το πέρασμα του χρόνου και πλέον υπάρχουν λύσεις.
Το θέμα ειναι πως πολλά από τα STAG που έχουν διατηρηθεί, δεν φοράνε τον αρχικό V8 της triumph αλλά ειτε αυτόν της Ρόβερ, είτε V6 της ford, ειτε τον straight six της triumph.
Aν είχα την δυνατότητα θα ήθελα να έχω ενα, κατα προτίμηση sapphire blue.Ωραιο το Sapphire. Γενικότερα από τα αγαπημένα μου χρώματα... Eνδιαφέρων όμως και το Mimosa Yellow
Εμένα προσωπικά δεν μου λέει κάτι. Το βρίσκω πολύ 'φλύαρο' σαν μοντέλο και σχεδιαστικά αδιάφορο από το b-post και πίσω... Η μούρη του πάντως είναι όλα τα λεφτα!
Ενδεχομένως να προτιμούσα ένα 'ταπεινό' και λιτό TR4 του '62 στα ίδια χρήματα
-
Ειδα και ενα mimosa yellow αλλά μου φάνηκε πολύ χτυπητό ως χρώμα.Μου κίνησε την περιέργεια γενικότερα, ως αυτοκίνητο, γιατι ειδα ενα από κοντά και μου φάνηκε πως το αδικούν οι φωτογραφίες, ακουγόταν μάλιστα και πολύ ωραία.
Δεν θα έλεγα όμως όχι και σε ενα TR-5, μπλέ και 68-69 μοντέλο! -
Δεν θα έλεγα όμως όχι και σε ενα TR-5, μπλέ και 68-69 μοντέλο!Έχεις και ακριβά γούστα βλέπω
Όντως είναι πολύ όμορφο και καλό αυτοκίνητο.
Συνδυάζει την ομορφιά των TR4 (βλ Michelotti) και τη δύναμη των 6κύλινδρων TR6
Δυστυχώς οι τιμές τους έχουνε πλέον 'ξεφύγει'. Για ένα καλό θα πληρώσεις γύρω στα 20-25Κ ενώ για ένα 'Αριστο θα χρειαστεί να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη και να ανέβεις στα 35-40Κ (για € μιλάμε πάντα)Στο Ναύπλιο από το International Tour '07 του Triumph Club
Σημ. το TR5 κατασκευαζόταν από 8/67 μέχρι 9/68
-
Νάσο καλοδεχούμενη η παρατήρηση σου για τις ημερομηνίες κατασκευής, έπεσα θύμα παραπληροφόρησης
επεσε στα χέρια μου ενα Classics Monthly September 2007 issue με ενα TR5 του οποίου η ανακατασκευή στοίχισε 40000 λίρες! -
:hmmm: Νάσο καλοδεχούμενη η παρατήρηση σου για τις ημερομηνίες κατασκευής, έπεσα θύμα παραπληροφόρησης
επεσε στα χέρια μου ενα Classics Monthly September 2007 issue με ενα TR5 του οποίου η ανακατασκευή στοίχισε 40000 λίρες!Οι φίλοι μου από την Αγγλία που είναι κάτοχοι TRs (TR4A IRS και TR6) έχουν καταφέρει να κρατήσουν το κόστος χαμηλά σχετικά... Στις 25.000 λίρες για την ανακατασκευή. Και αυτό γιατί έκαναν ΠΟΛΛΑ πράγματα με τα ίδια τους τα χεράκια
Βέβαια αν δεις τα αυτοκίνητά τους, θα 'ντραπείς' να τα αγγίξεις μην τους κάνεις δακτυλιές
Με αυτά τα δεδομένα, θεωρώ 40.000 λίρες ένα ρεαλιστικό νούμερο για κόστος ανακατασκευής ενός τόσο ιδιαίτερου αυτοκινήτου όπως το TR5 -
Ο αρχικός ιδιοκτήτης έχοντας συναίσθηση του κόστους του συγκεκριμένου εγχειρήματος, έψαξε και βρήκε ενα αυτοκίνητο που είχε παραμείνει έρμαιο των καιρικών φαινομένων πάρα πολλά χρόνια.
Οπότε ξεκίνησε αλλάζοντας τα ολα, για να εχει το κεφάλι του ησυχο Δυστυχως δεν έχω την δυνατότητα σαρωσης ωστε να δείτε τα σταδια της ανακατασκευής, αλλά αυτο που με εξέπληξε, κρινωντας με τα ελληνικά δεδομένα, είναι ότι το όλο πρότζεκτ διήρκησε κάτι παραπάνω από 11 μήνες, μονο.
MADE IN ENGLAND