-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Για όσους θέλουν να θυμηθούν τα παλιά, από το οικογενειακό αρχείο...
Youtube Videoφανταστικοοοο
μας εβαλε στο κλιμα της εποχης των αυτοκινητων που αγαπησαμε.....(ως νεοτερος απο εσας)
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
έχεις δίκιο αυτό το προσόν να διαβάζεις και να ενημερώνεσαι το έχεις μόνο εσύ
Μη μου απαντας με κουτοπονηρη εξυπναδα...
Δεν μπορεις να λες οτι δε δημιουργειται προβλημα χωρις να το γνωριζεις και να εχεις ασχοληθει με το θεμα.Σιγουρα και εσυ εχει πολυ καλυτερη αποψη σε θεματα που εγω ειμαι ασχετος.
-
Youtube Videoμε γύρισες πολλά πολλά χρόνια πίσω, να είσαι καλά Τρύφωνα.
αλλά να προσεχείς τι είδους ΒΙΝΤΕΟ βγάζεις στα φόρα γιατί μπορεί να είναι αποδεικτικά στοιχεία για την καταστροφή του βουνού. -
αλλά να προσεχείς τι είδους ΒΙΝΤΕΟ βγάζεις στα φόρα γιατί μπορεί να είναι αποδεικτικά στοιχεία για την καταστροφή του βουνού.Βρε Σήφη μην ειρωνεύεσαι. Ο JN21 είναι μάλλον ευπρεπής στις τοποθετήσεις του και είχε την τόλμη να υποστηρίξει μια άποψη που (προφανώς) ήξερε από την αρχή πως δεν θα έχει πολλούς υποστηριχτές στο συγκεκριμένο φόρουμ.
Προσωπικά θεωρώ βάσιμες τις ενστάσεις για τα σκουπίδια, αλλά και για την όχληση που θα προκαλέσει ο αγώνας στο ευαίσθητο οικοσύστημα της πάρνηθας, το οποίο προσπαθεί να ανακάμψει μετά τις φωτιές. Το γεγονός ότι το καζίνο προκαλεί μόνιμες επιβαρύνσεις στον εθνικό δρυμό, τον οποίο η πολιτεία δεν προστατεύει επαρκώς, δεν μπορούμε να το χρησιμοποιούμε ως επιχείρημα για επιπλέον οχλήσεις. Το παιχνίδι που αγαπάμε μπορούμε να το χαρούμε σε ένα σωρό άλλες τοποθεσίες (και πιό ασφαλείς) χωρίς να προκαλούμε προβλήματα. -
Ο χρήστης APR έγραψε:
Youtube VideoΣ'ευχαριστουμε tryphon για αυτο τον ανεκτιμητο θησαυρο που μας δωρισες !
Ειμαι σιγουρος οτι θα συγκινηθουν πολυ , αρκετοι ανθρωποι που εχουν ζησει μερικες απ'αυτες , τις εικονες σου !Θα μου επιτρεψεις να το μεταφερω κι αλλου που θα το εκτιμησουν αναλογως ?
Υπαρχουν κι αλλα τετοια διαμαντια στο αρχειο ?
Ναι μπορείς να βάλεις το link και αλλού, θα ανεβάσω σήμερα το βράδυ και Τατόι έναν αγώνα με πλοκή και προσπεράσματα E-type....
Όσο για το θέμα εδώ σχετικά με την Πάρνηθα από εσάς εξαρτάτε να το κάνετε υπεύθυνα. Σε όλη την Ευρώπη αναβιώνουν παλιούς αγώνες και έχουν μεγάλη επιτυχία και κόσμο, ίσως γιατί ο κόσμος έχει βαρεθεί να βλέπει τα σημερινά (και με το δίκιο του κατά τη γνώμη μου).
Αν όμως είναι για να μαζευτούν 10 νεόπλουτοι για να γλεντήσουν θα είναι κρίμα. -
Ο χρήστης stubos έγραψε:
αλλά να προσεχείς τι είδους ΒΙΝΤΕΟ βγάζεις στα φόρα γιατί μπορεί να είναι αποδεικτικά στοιχεία για την καταστροφή του βουνού.Βρε Σήφη μην ειρωνεύεσαι. Ο JN21 είναι μάλλον ευπρεπής στις τοποθετήσεις του και είχε την τόλμη να υποστηρίξει μια άποψη που (προφανώς) ήξερε από την αρχή πως δεν θα έχει πολλούς υποστηριχτές στο συγκεκριμένο φόρουμ.
Προσωπικά θεωρώ βάσιμες τις ενστάσεις για τα σκουπίδια, αλλά και για την όχληση που θα προκαλέσει ο αγώνας στο ευαίσθητο οικοσύστημα της πάρνηθας, το οποίο προσπαθεί να ανακάμψει μετά τις φωτιές. Το γεγονός ότι το καζίνο προκαλεί μόνιμες επιβαρύνσεις στον εθνικό δρυμό, τον οποίο η πολιτεία δεν προστατεύει επαρκώς, δεν μπορούμε να το χρησιμοποιούμε ως επιχείρημα για επιπλέον οχλήσεις. Το παιχνίδι που αγαπάμε μπορούμε να το χαρούμε σε ένα σωρό άλλες τοποθεσίες (και πιό ασφαλείς) χωρίς να προκαλούμε προβλήματα.δεν ειρωνεύομαι.
αλλά δεν δέχομαι με τίποτα ότι αν ανέβουν Χ αριθμός αυτοκινήτων στον εθνικό δρυμό ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΟΣ οι νεοέλληνες θα του δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα στο οικοσύστημα του.
σίγουρα θα μάθατε ότι το μον παρνες βγήκε απόφαση να το κατεδαφίσουν και στην θέση του να χτίσουν νέο (είχε επέτειο αυτή την εβδομάδα, το 62 έγινε), σκέφτεσαι τι έχει να γίνει με όλο αυτό το μακελειό.
και πρωτίνο μια και είμαστε να πάμε στο καφενείο για συνέχεια. -
Και το καζινο το ''κυνηγανε'' οσο μπορουν και προσπαθουν να αποτρεψουν την επεκτατικη πολιτικη που το διακρινει τον τελευταιο καιρο...και υπηρχε αποτελεσμα σχετικα με τα εργα του βιολογικου καθαρισμου...
Anyway δε θελω να σας πρηζω και να σας ξενερωνω,απλα θεωρω οτι ειναι ζητηματα στα οποια θα επρεπε να δειχνουμε καποια κοινωνικη ευαισθησια...για το καλο ολων μας ειναι να διατηρουμε καθαρη και ακμαια την τελευταια πηγη οξυγονου της Αττικης!!!
Τελος,φιλε Ronnie το γεγονος οτι καποιος ειναι φυσιολατρης δεν αποκλιει το να γουσταρει αυτοκινητα μεγαλου κυβισμου,επειδη ειμαι της αποψης οτι μπορουμε να κανουμε τα παντα αρκει να υπαρχουν οι καταλληλες προυποθεσεις και παντα με σεβασμο στο κοινωνικο συνολο.
-
αυτό που καταλαβαίνω εγώ φίλε JN21 είναι ότι πρόσβαση στο βουνό θα έχουν στο τέλος μόνο οι τζογαδόροι,λαθροκυνηγοί,καταπατητές και εμπρηστές.
ααα και που είσαι ,δεν μας πρήζεις, κουβέντα κάνουμε.
-
αυτό που καταλαβαίνω εγώ φίλε JN21 είναι ότι πρόσβαση στο βουνό θα έχουν στο τέλος μόνο οι τζογαδόροι,λαθροκυνηγοί,καταπατητές και εμπρηστές.Και αυτους καποιοι προσπαθουν σκληρα να τους ''διωξουν'' απο την Παρνηθα.
-
[
Ναι μπορείς να βάλεις το link και αλλού, θα ανεβάσω σήμερα το βράδυ και Τατόι έναν αγώνα με πλοκή και προσπεράσματα E-type....
.Nασαι καλα , το εβαλα εδω viewtopic.php?f=3&t=45969&start=30 αλλα εφ'οσον εχεις συνεχεια μαλλον θα το μεταφερω σε καταλληλοτερο θεμα ...
Βρηκα και καποια στοιχεια απ'τον αγωνα που κανουν ακομα πιο ενδιαφερουσα την αναδρομη , απ'το βιβλιο του Ν.Ζαλμα . -
Ο χρήστης APR έγραψε:
[
.Nασαι καλα , το εβαλα εδω viewtopic.php?f=3&t=45969&start=30 αλλα εφ'οσον εχεις συνεχεια μαλλον θα το μεταφερω σε καταλληλοτερο θεμα ...
Βρηκα και καποια στοιχεια απ'τον αγωνα που κανουν ακομα πιο ενδιαφερουσα την αναδρομη , απ'το βιβλιο του Ν.Ζαλμα .Τα έβαλα εδώ: viewtopic.php?f=16&t=46108
-
Απλα για την ιστορια, το Cosmo μου ανηκε στον Φριξο Δημητριου, ιδιοκτητη του καζινο απο το το 1969 εως το 1984, όπου και κυρηχτικε εκπτωτος ο Ομιλος Δημητριου και μετα ανελαβε το Δημοσιο.
Ο Φριξος σκοτωθηκε το 1971 με ενα Vignale Samantha σε ενα περιεργο ατυχημα με ενα Τανκ (αλλοι λενε στην Βαρυμπομπη και αλλοι λενε στην Κυπρο). Εχω μαρτυριες απο τον βανκελακια μηχανικο μου που του εφτιαχνε το 1970 και του το πηγαινε στο Καζινο. Μετα το θανατο του Φριξου το αμαξι πρεπει να το πηρε το ΟΔΔΥ γιατι απο εκει το αγορασε και ο επομενος ιδιοκτητης απο τον οποιο το αγορασα.
Θα ηθελα πολυ να τρεξω την αναβαση αλλα δεν εχω ΗΤΡ. Στο ρεγκιουλαριτυ δεν δεχονται να κανεις μονο την Αναβαση άλλα πρεπει να κανεις ολο το Φθινοπωρινο. Εεεεε... εσεις απο Ελπα μηπως μπορειτε να κανετε μια εξαιρεση για τον Cosmo Mike και το Cosmo του (που ανηκε στον Φριξο...)?Καλα το μαμησαμε το θεμα. Μηπως κανας MOD πρεπει να το μεταφερει σε δικο του thread?
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
......................................................
Θα ηθελα πολυ να τρεξω την αναβαση αλλα δεν εχω ΗΤΡ. Στο ρεγκιουλαριτυ δεν δεχονται να κανεις μονο την Αναβαση άλλα πρεπει να κανεις ολο το Φθινοπωρινο. Εεεεε... εσεις απο Ελπα μηπως μπορειτε να κανετε μια εξαιρεση για τον Cosmo Mike και το Cosmo του (που ανηκε στον Φριξο...)?Αν δεν σ’ ενδιαφέρουν οι βαθμοί ποινής μπορείς νομίζω να λάβεις εκκίνηση το Σάββατο και να εγκαταλείψεις. Κατόπιν κάνοντας χρήση του άρθρου 9.3.3 Εγκατάλειψη – Επανεκκίνηση του συμπληρωματικού κανονισμού να εκκινήσεις την Κυριακή την ανάβαση.
9.3.3 Εγκατάλειψη - Επανεκκίνηση
Για τους οδηγούς εκείνους που λόγω τεχνικού προβλήματος έχασαν κατά τη διάρκεια κάποιου σκέλους, έναν σταθμό ελέγχου χρόνου ή έναν σταθμό διέλευσης (που μπορεί να είναι κρυφός), θα υπάρχει πρόβλεψη για επανεκκίνηση. Στην περίπτωση αυτή ο αγωνιζόμενος μπορεί να επανεκκίνηση στο επόμενο σκέλος (ημέρα), αφού του επιβληθεί πρώτα ποινή 900 δευτερολέπτων για κάθε σταθμό που έχασε και υπό τον όρο ότι έχει ενημερώσει τον αλυτάρχη γραπτώς και μέσα σε 30 λεπτά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του σκέλους, για την πρόθεσή του να επανεκκινήσεις τον αγώνα.Πάντως πριν προχωρήσεις δες και εδώ: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=200931&cid=12
-
Το θεμα αν τρεξουμε ειναι να διεκδικησουμε και κατι... Παρ ολα αυτα ευχαριστω.
-
-
Καλημερα σε ολους!
Σας ανακοινωνω τις εξης λεπτομεριες του αγωνα :1.Οι κατηγοριες θα ειναι εξι:
εως 1000 κυβικα
απο 1000 εως 1300 κυβικα
απο 1300 εως 1600 κυβικα
απο 1600 εως 2000 κυβικα
απο 2000 κυβικα και ανω
και μοντερνα-οπεν.
Ολες οι ομαδες θα μετρανε τα συνολικα κυβικα τους και θα τα διαιρουνε δια του 4 για να βρουνε την κατηγορια τους.Οι κατηγοριες θα συμπτυχθουν η θα αλλαξουν αναλογα με τις συμμετοχες.
2.Οι συμμετοχες περιοριζονται στις 32 λογω περιορισμου ωρας (9 το πρωι με 5 το απογευμα) και θα κλεισουν ΑΥΣΤΗΡΩΣ την Δευτερα 29/11 εαν και εφοσον δεν εχουν συμπληρωθει νωριτερα.Εγκυρες θεωρουνται μονο οσες συμμετοχες πληρωσουν και το παραβολο του αγωνα-απλη συμμετοχη μεσω τηλεφωνου η γνωστου δεν ισχυει...
3.Η διαδικασια θα ειναι η ιδια με περυσι με την μονη διαφορα πως οι αγωνιζομενοι θα πρεπει να δεθουν ΠΛΗΡΩΣ πριν ξεκινησουν (δεν θα σας αφηνει ο κριτης να εκκινησετε) ειτε εχουν αυτοματες 3 σημειων ειτε 6 σημειων αγωνιστικες.
4.Δεν θα υπαρξει γενικη καταταξη.
5.Η βαθμολογια του πρωταθληματος ΣΙΣΑ θα διαμορφωθει απο τον καλυτερο ολικο χρονο που θα κανει στους 6 γυρους ΑΤΟΜΙΚΑ ο καθενας με τον επομενο δευτερο κλπ, κ θα παιρνει 15 βαθμους ο πρωτος 14 ο δευτερος κλπ.
Ο κανονισμος θα αναρτηθει εντος ολιγου-stay tuned!!Ντι Ματζιο Αλμπερτο
Γ.Γραμματεας ΣΙΣΑ -
Απο το Econews.gr
Το δασαρχείο Πάρνηθας ανακάλεσε την άδεια που είχε χορηγήσει στην ΕΛΠΑ για ανάβαση στην Πάρνηθα, στο πλαίσιο του φθινοπωρινού ράλι που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 20 και 21 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, είχε προηγηθεί παρέμβαση του Δικτύου Πολιτών για την προστασία της Πάρνηθας, της Ορνιθολογικής Εταιρείας και του ελληνικού τμήματος του WWF, στην οποία επισήμαναν την ανάγκη να μη διαταραχθεί το οικοσύστημα που βρίσκεται σε φάση αναγέννησης μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007.
Στη νέα απόφαση, με την οποία συμφωνεί και ο φορέας διαχείρισης του εθνικού δρυμού, επισημαίνεται ότι η ΕΛΠΑ είχε ζητήσει άδεια για «εκδήλωση παιδειάς», ενώ στην επίσημη ιστοσελίδα της έκανε λόγο για αγώνα οχημάτων που έχουν κυκλοφορήσει πριν από το 1981, στη διαδρομή που ξεκινά από την είσοδο του τελεφερίκ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο τερματισμός προβλεπόταν να γίνει στο χώρο του «Ξενία», με ενδιάμεση χρονομέτρηση των επιδόσεων σε πέντε σημεία της διαδρομής, ενώ τα οχήματα θα κατέληγαν στο χώρο του καζίνο, όπου θα πραγματοποιούνταν η απονομή επάθλων.
«Ακόμη και αν δεν είχαμε τις πυρκαγιές, που αφάνισαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους, δεν επιτρέπεται η οργάνωση αγώνων αυτοκινήτων με βάση τον κανονισμό του εθνικού δρυμού που ισχύει από το 1985», εξήγησε ο κ. Κώστας Φωτεινάκης από το Δίκτυο Πολιτών.
Επικαλούμενοι αυτή τη ρητή απαγόρευση, οι τρεις φορείς είχαν ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα προσέφευγαν στη δικαιοσύνη.
-
Ανοιξαμε και σας περιμενουμε:
Κανονισμος:
http://www.sisa.gr/events/1284153272/grandprix24lapΑιτηση συμμετοχης:
http://www.sisa.gr/uploads/files/aithsh_symmetoxhs1.doc -
καλησπερα σε ολους.λογω ελλειψης γνωστων μου ενδιαφερομενων για την εκδηλωση ψαχνω ομαδα,παρακαλω ενημερωστε με pm,ευχαριστω
-
Εχεις ΠΜ και παρε Δευτερα απογευμα στο ΣΙΣΑ 2109704457. Εχουμε αρκετους σαν κι σενα και ολο και κατι θα κανουμε.
Εχε υποψιν οτι στην 4αδα τρεχουν ολοι μαζι με κοινο σκοπο τον ιδανικοτερο κοινο χρονο. Ετσι αποφευγονται τα 'τζαρτζαρισματα' και οι επικινδυνες καταστασεις.
Classic Events