-
manosk
Ωραία, τώρα μπορούμε να μιλήσουμε μιας και τοποθετήθηκες.
Ψήφισα λοιπόν καμμένο κλαδάκι Πελοποννήσου, γιατί δεν γούσταρα να ψηφίσω κανέναν π@ύστη μετά απ αυτά. Τους θεώρησα όλους συνυπεύθυνους, και δεν μετάνοιωσα ΚΑΘΟΛΟΥ. Οσο κι αν δεν το αντιλαμβάνεσαι είναι πολιτική θέση αυτή η πράξη, και το λογιστικό της αντίκρυσμα σε ποσοστό το γράφω στ μου.
Αλλα το bullet μου είναι να καταλάβεις πως συζητάς με ανθρώπους που ούτε εμπαθείς είναι, έχουν μυαλό ανοιχτό χωρις να είναι κομματόσποροι, κρίνουν και πράττουν. Και αγαπητέ παρα το γεγονός ότι φροντίζω προσωπικά να παίρνω θέση σε πολιτικές/οικονομικά κλπ είμαι φοβερά προσεκτικός όσο αφορά προσωπικότητες και δεν έχω μιλήσει ποτέ αρνητικά για πολιτικό όσο μ@λάκα και να τον θεωρώ. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
funis, μη μου δίνεις στα νεύρα.
Θ' αρχίσω να σου βάζω φωτογραφίες γνωστών σωτήρων του παρελθόντος που τώρα πίνουν εις υγείαν των κορόιδων.Μα το πρόβλημα μου δεν είναι τόσο η άποψη σου, όσο ο τρόπος που πας να την περάσεις ως σωστή και 'αντικειμενική άποψη'.
Για την ίδια την άποψη σου δεν έχω τοποθετηθεί ως τωρα. Αν θες το κάνω. Θεωρω λοιπόν τον Τσίπρα ως το λιγότερο προβλημα της ελληνικής πολιτικής κατάστασης. Θεωρω τρομερα συντηριτική την άποψη σου περί προφίλ στηριγμένο σε ενέργειες παράνομες, αντισυνταγματικές, αντιδημοκρατικές και κοινωνικά επιβλαβείς (ωωωωωωωωω) για μια καταληψη στο γυμνάσιο, ενταξει ήμαρτον.
Κρίνω πολύ πιο επικινδυνο το προφίλ ο πολιτικός γενιάς, που είναι 35 χρονων και μιλάει σαν 75, δεξιός όσο δεν πάει που το παίζει κεντρώος που νοιαζεται για τον χαμιλόμισθο. Και από τετοιους γιόμισε ο τόπος. Ο Τσίπρας με ενοχλεί πολύ λιγότερο. Και δεν θα απογοητευτω αν πάει στο ΠΑΣΟΚ γιατι δεν έχω κάνει ηρωα κανεναν από αυτούς ωστε να πέσει το ίνδαλμα μου. Από την άλλη θεωρω ότι μια πιο αριστερη προσεγγιση στην βουλή με τυπάδες που ξεφευγουν από το κλασσικό κουστουμι και τις σπουδες στην Αμερική 'πως θα διοικείτε την Ελλάδα' είναι κάτι ενδιαφέρον και για μένα πρέπει να υπάρχει. Αλλά δεν περιμενω κανεναν ιδεολόγο να με σώσει. Περιμένω απλά να υπάρχουν και διαφορετικές φωνές με αριστερό πνευμα, γιατι μόνο αυτές μπορούν να κάνουν κάποια διαφορά.. Για μένα λοιπόν είναι πολύ πιο καταστροφικό το ότι εσυ και κάποιοι άλλοι ψηφισαν Καρατζαφέρη και καλά για 'αντίδραση' (αντίδραση με ακροδεξιά, ωραία αντίδραση ) από ότι ο Τσίπρας. Το ότι ο Καρατζαφερης έχει την ευκαιρία τωρα να κινεί τα νήματα είναι κάτι που δεν μπορώ να το χωνέψω. Από τον Τσίπρα δεν περιμένω απαραίτητα πολλά , δεν τον έχω κάνει ήρωα, δεν βασίζομαι πάνω του. Απλά είναι κατι που αυτη τη στιγμή είναι πολύ καλύτερο... Καλύτερο το προφίλ 'εκανα καταληψη στην 3η γυμνασίου' από το 'ακροδεξιά, θρησκεία και θάνατος στους ξένους' που θεωρείς εσύ αντιδραση. Και μετά από αυτό κάνεις θέμα την τρομερά αντισυνταγματική κατάληψη στο λύκειο και όχι την άποψη της 'αντίδρασης' περί Χουντας. Η μήπως είναι θέμα εμπειρίας κι αυτό;
Οπως είπαμε παραπάνω λοιπόν, είναι πως το βλέπει κανείς.
-
α καλα....ειδαμε και την αριστερα...ποσο αριστερα ειναι..χαχαχα
τουλαχιστον οι δεξιοι και ακρα...το λενε και το πιστευουν περισσοτερο απο τους π@@παρες αριστερους που μας (σας)δουλευουν ψιλο γαζι με την και καλα αριστερη ιδεολογια τους.. -
Funis
κάμαμε ένα λάθος, μη μας το χτυπάτε παρακαλώ πολύ.Το κακό είναι να μην αντιλαμβάνεται κάποιος ότι έσφαλε και να υπερασπίζεται τις επιλογές του, καλύπτοντας μάλιστα πολλές φορές αυτές με ιδεολογικό μανδύα.
Τα παιδιά που πέρσι πήγαιναν στο δημοτικό και το γυμνάσιο, έχασαν έδαφος που δύσκολα θ' αναπληρωθεί. Στο λέω εκ προσωπικής πείρας, αφού είχα χάσει ένα τετράμηνο στο δημοτικό λόγω ειδικών συνθηκών και μετά απλώς ήταν αδύνατον να καλύψω τα κενά στην ύλη - αυτό με βάρυνε για χρόνια. Τα αιτήματα, όσον αφορούσε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτα. Όμως κάποιοι έκαναν πολιτική εκμεταλλευόμενοι τη λουφαδόρικη διάθεση κάθε παιδιού.
-
Θα ημουν πολυ αφελης αν πιστευα οτι ο -καθε- Τσιπρας δεν ειναι εκει επειδη εχει προσωπικες φιλοδοξιες, αλλα για να προσφερει ανιδιοτελως στην κοινωνια.
ΑΛΛΑ:
Απο γιους, κορες, κουμπαρους και λοιπες δημοκρατικες δυναμεις ειναι προτιμοτερος.
Απο υπερηλικες με στενωση αορτης στο 90% ειναι προτιμοτερος.
Απο αυτους που υποστηριζουν την 'οικολογικη' αξιοποιηση των δασων μεσω της αναθεωρησης του Συνταγματος ειναι προτιμοτερος.Δεν συνεχιζω, για να μη θεωρηθει οτι προμοταρω τον πολιτικο του χωρο.
Προμοταρω την ιδεα να αναδειχθουν νεοι ανθρωποι, μη-γονοι 'επιτυχημενων' πατεραδων. Ποσοι τετοιοι υπαρχουν σημερα; (εκτος φυσικα απο τις αξιες και πετυχημενες κυριες Ραπτη και Καϊλη ).Γενικοτερα:
Προσωπικα πιστευω οτι υπαρχει ενα σοβαρο κομματι της ελληνικης κοινωνιας, που δεν εκφραζεται απο τα 2 μεγαλα κομματα, ουτε και τον Καρατζαφερη και το ΚΚΕ, για διαφορους λογους. Κοσμος νεος, που κυριως ανησυχει για το περιβαλλον και το εργασιακο μελλον του. Η ταση αυτη, αν και μικρη ακομα, εχει δυναμικη και προοπτικη, αφου τα 2 αυτα προβληματα και σοβαρα ειναι και συνεχως επιδεινωνονται.
Αν οι τυπαδες στο Συνασπισμο, στους Οικολογους κλπ, το καταλαβουν και επιμεινουν, θα 'ανταμειφθουν'. Αν εξαργυρωσουν την ανοδο τους με μια υπουργικη καρεκλα στο πλευρο του Giorgos, Vangelis, Annoula κτλ, θα καταληξουν Δαμανακια, Βουγιες και Μπιστηδες.Οπως πολυ σωστα εγραψε και η Προεδρος , ψευδαισθησεις δεν εχω, ουτε ελπιζω σε σωτηρες. Ελπιζω ομως οτι ολοι οι μαλακες θα αντιληφθουν πως για να κρατησουν στο μελλον την κουταλα και να γλειψουν το μελι, θα πρεπει, αντι να μου δωσουν πλεον αυθαιρετο και 'φθηνο' στεγαστικο, να μου δωσουν μια προοπτικη για μενα και τα παιδια μου. Ωμη συναλλαγη, οπως παντα, απλα αλλαζουν τα ανταλλαγματα των θυματων και -ενδεχομενως- τα προσωπα των θυτων.
Και κατι τελευταιο: Οταν με γαμουν εναλλαξ (οσο θυμαμαι τον εαυτο μου) οι ιδιοι τυποι κι εγω συνεχιζω να τους εκλεγω, ειμαι σαν το κυνηγο στο ανεκδοτο με την αρκουδα. Μπορει να κανω για πρωταγωνιστης σε S/M τσοντα (ειμαι το Μ ), δεν κανω ομως για ψηφοφορος. Ειδικα αν, μολις τους ψηφισω, γκρινιαζω για 4 χρονια μεχρι να τους ξαναψηφισω...
-
Ώρε πώς πονεί το Τσιπρίίίίί!!!
Έως χθες πίστευα ότι είναι λάθος να προχωρήσει τόσο γρήγορα στην ηγεσία ενός κόμματος. Κοίτα να δεις που θα με κάνουν οι δεξιοί να αναθεωρήσω.
-
Γιατί κάπου διάβασα ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μερίδα που 'δεν θέλει ούτε να βλέπει τον Τσίπρα': Ποιοι είναι αυτοί και γιατί δεν τον γουστάρουν (αν αληθεύει αυτό);
Να γίνει αρχηγός, πρόβλημα ουδέν. Άλλωστε έχει ήδη δεξαμενή ψηφοφόρων, την οποία γέμισε 'έξυπνα' πέρσι. -
-
Το βρήκα (λουκουμάκι):
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=854529'Το ερώτημα ωστόσο είναι πώς θα αντιδράσουν οι Ανανεωτές της Κουμουνδούρου σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα Τσίπρα, δεδομένου ότι μεγάλο κομμάτι της πτέρυγας δεν θέλει να ακούει καν το όνομα του νεαρού στελέχους. Η Ανανεωτική Πτέρυγα αναμένει τις επίσημες αποφάσεις του Αριστερού Ρεύματος, ευελπιστώντας ότι η πρότασή τους για συναινετική λύση θα γίνει αποδεκτή.'
-
Δεν πειράζει ρε Μάνο. Λυσσάξατε να διαλύσει ο Συνασπισμός. Ίσως οι προσευχές σας να υλοποιηθούν... Χαλάλι.
Να γλυτώσει και η νόμιμη εξουσία της 'αδελφότητας των φιλήσυχων' από την απειλή των δολιοφθορέων του συντάγματος. -
Να διαλυθεί; Λυσσάξαμε ποιοι;
Πόσες φορές έχει διαλυθεί ως σήμερα;
Είναι σαν τον ΟΦΗ ένα πράγμα. Παράρτημα της Τρικούπη - τουλάχιστον έτσι λειτουργεί χρόοοονια τώρα.Για το θέμα της (αντι)συνταγματικότητας ενεργειών στελεχών του: δεν μπορείς να επικαλείσαι ένα ενιαίο ανώτατης ισχύος πολιτειακό κείμενο μόνο όταν σου αρέσει και να το καταργείς όταν δεν σε εξυπηρετεί. Αντιρρήσεις;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να διαλυθεί; Λυσσάξαμε ποιοι;
Είναι σαν τον ΟΦΗ ένα πράγμα. Παράρτημα της Τρικούπη - τουλάχιστον έτσι λειτουργεί χρόοοονια τώρα.Για το θέμα της (αντι)συνταγματικότητας ενεργειών στελεχών του: δεν μπορείς να επικαλείσαι ένα ενιαίο ανώτατης ισχύος πολιτειακό κείμενο μόνο όταν σου αρέσει και να το καταργείς όταν δεν σε εξυπηρετεί. Αντιρρήσεις;
Ένα κόμμα με οικολογικό προφίλ δίνει τα σκουπίδια του για ανακύκλωση.
(Στον πράσινο κάδο) -
Ο Κουτσουμπας θα κανει τον Τσιπρα μιση χαψιά
Μετανοειτε!!! -
-
ο συν ειναι γτπ
δεν μπορω να χωνεψω οτι φωναζαν υπερ του ονοματος της 'δημοκρατιας της μακεδονιας' στην πορεια της 17ης νοε
και οχι, δεν ειμαι ουτε εθνικοφρων ουτε τιποτα, στο πουλι μου η ελλαδα και ακομα πιο πολυ οι ελληνες.
αλλα αν μου τη σπαει κατι περισσοτερο απ'τον δηθεν εθνικισμο ειναι να προωθειται ο εθνικισμος αλλων κρατων, ειδικα οταν αυτος δεν εχει να στηριχθει καπου.το να ειναι καποιος συνασπιτης ειναι χειροτερη καταρα ακομα και απ'το να ειναι απλα δημοκρατης ή απολιτικ
αλλα τι να περιμενεις απο τη σιχαμερη δημοκρατια που ο καθε ηλιθιος εχει αποψη και ιδια κ καλα δικαιωματα
ειμαι περηφανος αριστοκρατης και ανηκω στην κορυφη της τροφικης αλυσιδας. τελος.
οι σκοπιανοι ειναι βουλγαροι οπως και οι παοκτσηδεςσοβαρα, χωρις πλακα τωρα, συμφωνω στα περισσοτερα με τον tasosdev και τη funis
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Να γλυτώσει και η νόμιμη εξουσία της 'αδελφότητας των φιλήσυχων' από την απειλή των δολιοφθορέων του συντάγματος.
Την σύνθεση και την αποσύνθεση μη την φοβάσαι....τα σκληροπυρηνικά και τα αρτιοσκληρωτικά κόμματα να προσέχεις.
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
.......... Το ότι ο Καρατζαφερης έχει την ευκαιρία τωρα να κινεί τα νήματα είναι κάτι που δεν μπορώ να το χωνέψω..........Τι κάνει, λέει, ο Καρατζαφέρης;
Πές μου ότι δεν το πιστεύεις στ' αλήθεια αυτό. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
.......... Το ότι ο Καρατζαφερης έχει την ευκαιρία τωρα να κινεί τα νήματα είναι κάτι που δεν μπορώ να το χωνέψω..........
Τι κάνει, λέει, ο Καρατζαφέρης;
Πές μου ότι δεν το πιστεύεις στ' αλήθεια αυτό.Με τις έδρες που έχει η κυβέρνηση, και την (κατα τη γνώμη μου) ιδεολογική συνάφεια φυσικά και κινεί τα νήματα.
-
Δεν νομίζω.
Ποιά νήματα δλδ θα μπορούσε να κινήσει; Αν υποτεθεί ότι η ΝΔ του έκανε το παραμικρότερο χατίρι, σύσσωμη η αντιπολίτευση θα το έκανε σημαία κ ο προοδευτικός Ελληνικός λαός θα την μαύριζε στις επόμενες εκλογές.
Κι αυτό στη ΝΔούλα το ξέρουν πολύ καλά. Έχουν μόνο να χάσουν απ' αυτόν. Εκτός και θεψρείς ότι επηρεάζει ... το ΠΑΣΟΚ.Πυροτέχνημα είναι κι αυτός, όπως κ προηγούμενο 'ακροδεξιό' κόμμα στην Ελληνική Βουλή.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεν νομίζω.
Ποιά νήματα δλδ θα μπορούσε να κινήσει;** Αν υποτεθεί ότι η ΝΔ του έκανε το παραμικρότερο χατίρι, σύσσωμη η αντιπολίτευση θα το έκανε σημαία **κ ο προοδευτικός Ελληνικός λαός θα την μαύριζε στις επόμενες εκλογές.
Κι αυτό στη ΝΔούλα το ξέρουν πολύ καλά. Έχουν μόνο να χάσουν απ' αυτόν. Εκτός και θεψρείς ότι επηρεάζει ... το ΠΑΣΟΚ.Πυροτέχνημα είναι κι αυτός, όπως κ προηγούμενο 'ακροδεξιό' κόμμα στην Ελληνική Βουλή.
Το θέμα είναι τι χατήρια θα κάνει ο Καρατζαφέρης στην ΝΔ και για ποιά ανταλλάγματα.
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#4]