-
Το υγρο ψυγειου κυκλοφοροντας 'καθαριζει' και το ψυγειο και γενικα το κυκλωμα νερου εκει πιθανον να παρασυρει και σκουριες, αν σε καποιο σημειο υπαρχει τετοιο μεταλικο κομματι.. απο εκει και περα αν η φλαντζα καπου εχει θεμα θα δειξει γρηγορα... και παλι ομως τοτε το υγρο θα ηταν φανερο περα απο το χρωμα οτι εχει λαδι μεσα του.. Σε 20000χλμ παντως συμπληρωθηκαν συνολικα 3 λιτρα...λαδι, που ειναι Ο.Κ. πιστευω...
-
Καλησπερα παιδια,ειμαι για αγορα cooper S και θα ηθελα να κανω δυο ερωτησεις,
Το R56 που βγαινει απο το 2006 και μετα,με το turbo δηλαδη,φοραει BMW κινητηρα οπως το προηγουμενο με το κομπρεσορα?
Το R56 επισης,απο καποια χρονια και μετα εβγαινε με στανταρ μπλοκε διαφορικο?
Ευχαριστω!
-
-
ούτε το πρώτο με τον κομπρέσορα φορούσε BMW κινητήρα...
Μάλιστα αν θέλεις να τους κατηγοριοποιήσεις, ο prince (R56) είναι περισσότερο BMW απο τον Tritec (R53)... -
πάντα ήταν εξτρα
(και στο facelift του 2010 καταργήθηκε τελείως το μηχανικό)
-
-
Δηλαδη και το καινουριο στην BMW κανει σερβις.Οταν λες περισσοτερο BMW τι ακριβως ενοεις?
-
Εννοώ πως ο tritec (r53) ήταν στην πράξη αποτέλεσμα συνεργασίας Chrysler και Rover, ενώ ο prince (r56) συνεργασίας BMW - PSA, με τον 2ο να έχει περισσότερα BMW στοιχεία απο τον 1ο (πχ valvetronic στο facelift).
-
Μηπως μπορει καποιος να μου πει αν εχουν τοσο μεγαλη διαφορα τα r/f λαστιχα απο τα απλα??
Θελω να αλλαξω αλλα δεν θελω να βαλω τα πολυ σκληρα που προτεινει η αντιπροσωπεια??
Επισης αν καποιος ειναι πολυ ευχαριστημενος ας μου πει τι μαρκα λασχτιχα εχει βαλει/τιμη??
Η διασταση ειναι 205/45/17.Τελος επειδη εχω μηχανη και δεν κανω πολλα χιλιομετρα με το αμαξακι μου θα ηθελα προτασεις για μαλακο λαστιχο!! -
Όταν λες μαλακό εννοείς στην γόμα ή στην κύλιση...?
Τι μοντέλο έχεις και τι λάστιχα φοράει τώρα...? -
Τα r/f ειναι πολυ βαρεια.. εμεις εχουμε τα πιρελλι μια χαρα ειναι.. για 180 ιππους. Δεν με προδωσαν τωρα που ημουνα Ελλαδα και ας εχουν ηδη 15000 χλμ..
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Τα r/f ειναι πολυ βαρεια.. εμεις εχουμε τα πιρελλι μια χαρα ειναι.. για 180 ιππους. Δεν με προδωσαν τωρα που ημουνα Ελλαδα και ας εχουν ηδη 15000 χλμ..Η πιρέλλι δεν βγάζει μόνο ένα r/f... σε ποιο απ'ολα αναφέρεσαι...?
Τα euforia πχ ήταν τριμπούρδελα...
Kομπρεσοράτο mcs δεν έχετε? Με μπέρδεψες με τα 180ps... -
Παρεξηγησις.. δεν βαλαμε r/f οταν αλλαξαμε λαστιχα.. P zero βαλλαμε. Ναι 2006 μοντελλο ειναι με κομπρεσσορα, αλλα εχουν πειραχτει καποια πραγματα με βαση την Lohan, φιλτροκουτι με φιλτρο ελευθερο, αλλη τροχαλια για τον κομπρεσσορα κ.λ.π. σε ανεπισημες κοντρες με μοντελλα τουρμπο 'τα εχει' ανετα.. για αυτο λεω τα 180... ασε δε το σφυριγμα που κανει... ολα τα λεφτα.
-
Εννοείς την Lohen φαντάζομαι...
Με τέτοιες αλλαγές ναι πολύ πιθανόν να είναι και πάνω απο 180...
Ο ήχος στα κομπρεσοράτα γαμούσε... μου έχει λείψει πολύ τώρα στο τουρμπάτο... -
Τι περισωτερο εχεις με το τουρμπο...σαν value for money?? γιατι εγω μια χαρα το διασκεδαζω...και το 2006 μοντελο.
-
sorry αλλά δεν κατάλαβα την ερώτηση... (αν υπάρχει τέτοια)
-
παιδια,sorry κιολας,αλλα μηπως μπορουμε να εστιασουμε λιγο ακομα στα ελαστικα πριν αρχισουμε τα γνωστα μεταξυ R53 και R56...????
-
Πολύ ευχαρίστως...
Θέλεις να απαντήσεις σε αυτά που σε ρώτησα στην προηγούμενη σελίδα...? -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Όταν λες μαλακό εννοείς στην γόμα ή στην κύλιση...?
Τι μοντέλο έχεις και τι λάστιχα φοράει τώρα...?Εννοω μαλακο και στα δυο..Το αμαξι ειναι MCS R53,τα λαστιχα dunlop r/f,τα οποια δεν επελεξα εγω και τα οποια δεν μου αρεσουν καθολου..
Πολυ δυσκολα πιανουν θερμοκρασια και πολυ σκληρα,σε συνδιασμο με την ηδη σκληρη αναρτηση ειναι θανατος.. -
Στο 53άρι όταν άλλαξα τα r/f είχα βάλει yokohama parada s2... έπιαναν θερμοκρασία λίγο πιο γρήγορα (στο βάρος του mini θα πρέπει να βάλεις κάτι πολύ μαλακό για να ζεσταθεί ακόμα πιο γρήγορα... με αντίτιμο φυσικά την αντοχή στον χρόνο) και είχαν μια χαρά grip στο στεγνό...
Η διαφορά στην κύλιση τώρα ήταν αισθητή, αλλά όχι μεγάλη... η σκληρή ανάρτηση βλέπεις δεν αφήνει περιθώρια για θαύματα στην άνεση...
(απο την άλλη αυτός υποτίθεται πως είναι και ένας απο τους λόγους που επιλέγει κάποιος το mcs) -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
sorry αλλά δεν κατάλαβα την ερώτηση... (αν υπάρχει τέτοια)Απλα αξιζει καποιος να αλλαξει - παει, στο μοντελλο με το τουρμπο απο οικονομικης αποψης για να ευχαριστηθει κατι περισσωτερο η και τα 180 του κομπρεσορα ειναι Ο.Κ.??.
-
Συμφωνω οτι η σκληρη αναρτηση ειναι ενας απο τους λογους για να παρει καποιος mcs,αλλα με τα r/f κανει πολυ θορυβο ακομα και στον ισιο δρομο..!! Χωρις λακουβες και τρυπες!!Το ποσο γρηγορα ζεσταινονται ελπιζω να το βελτιωσω με αζωτο μολις αλλαξω τα r/f. Επειδη εχω μηχανη και κυκλοφορω με το μινι σχεδον αποκλειστικα στη βροχη ,θα επιλεξω βροχολαστιχο μαλλον..
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Απλα αξιζει καποιος να αλλαξει - παει, στο μοντελλο με το τουρμπο απο οικονομικης αποψης για να ευχαριστηθει κατι περισσωτερο η και τα 180 του κομπρεσορα ειναι Ο.Κ.??.Απο θέμα οδηγικής ευχαρίστησης και μόνο δεν θα βρείς κάτι περισσότερο στο ρ56 και το οτι είναι λίγο πιο γρήγορο (στοκ) δεν θα έλεγα οτι κάνει ουσιαστική διαφορά στο δρόμο.
Πόσο δε στην περίπτωση σας που δεν είναι πιο γρήγορο, αν και για να λέμε τα σύκα-σύκα, όσον αφορά στην βελτίωση του κινητήρα, το 56άρι έχει σαφές προβάδισμα στα εύκολα άλογα ελέω τούρμπο. Όπως και να'χει όμως τα mini τα απολαμβάνεις imho περισσότερο για το ξυραφένιο και διασκεδαστικό handling τους παρά για τα άλογα τους...
Και σε γενικες γραμμές τα δυναμικά χαρακτηριστικά παραμένουν ίδια. Μικροδιαφορές υπάρχουν, αλλά όχι κάτι που θα αλλάξει δραματικά την συνολική εικόνα και φιλοσοφία.Στο κομμάτι της κατασκευής τώρα, υπάρχει σημαντική διαφορά στα υλικά και έχουν διορθωθεί (ευτυχώς) αρκετά θέματα που είχε το 53άρι (λογικό άλλωστε, τα χωρίζουν και κάποια χρόνια). Κάποια απο αυτά φαίνονται με το καλημέρα, κάποια άλλα πρέπει να συμβιώσεις καιρό για να τα διαπιστώσεις.
Σε γενικές γραμμές πάντως μπορώ να πω με σιγουριά πως το 56άρι είναι καλύτερο σύνολο απο το 53άρι (και αυτό το λέει κάποιος που πινει νερό στο όνομα του r53 και το απόλαυσε όσο λίγα αυτοκίνητα) και σε βάθος χρόνου τελικά μου αρέσει περισσότερο.
Τώρα το αν αξίζει ή όχι οικονομικά η μετάβαση απο το ένα στο άλλο είναι σχετικό...
Για μένα μεσολάβησαν 5 χρόνια απο τότε που έδωσα το ένα και πήγα στο άλλο... με αυτή τη λογική θεωρώ μονόδρομο το 56άρι... αν είχα ακόμη όμως το 53 δεν ξέρω αν θα έκανα την αλλαγή (αν και θα ήταν 8,5 ετών τώρα) ...
New MINI Forum