-
Ε δεν ήταν και ξεγραμμένος από την πρώτη στιγμή...Οι γιατροί τουλάχιστον λέγανε 'υπάρχει δουλειά να γίνει για πολλούς μήνες και θα δείξει'... Επίσης, μέχρι Νοέμβρη του '11, ακόμη κι η Ρενώ ήταν 'σταντ-μπάι' για το πώς εξελισσόταν η κατάστασή του.
Όσο για 'ακινησία', έχω την εντύπωση πώς έχεις λάθος ( ; ) εντύπωση (ή δεν το διατύπωσες σωστά). Διάβαζα, θυμάμαι, πως και οδηγάει (τί αμάξια τώρα δε θυμάμαι), και σε simulator μπήκε - και εκτός του αγκώνα, δε θυμάμαι να είχε άλλο 'σοβαρό' θέμα : στα πόδια που λες, είχε αν δεν κάνω λάθος, πλήρη αποκατάσταση.
Αναφορικά δε με την ψυχική δύναμη, από τον πρώτο καιρό πάντως (και για καιρό μετά) έλεγε πως ήταν αποφασισμένος να επιστρέψει.
Στο μόνο που συμφωνώ, είναι ότι ούτε εγώ το βλέπω εφικτό. Όχι για να γυρίσει και να χτυπάει πρωτάθλημα έστω. Μεγάλωσε κι όλας εκτός των άλλων.
-
Δεν τον λες και μεγάλο. 27 χρονών είναι...
-
Ο χρήστης washcloud έγραψε:
Ε δεν ήταν και ξεγραμμένος από την πρώτη στιγμή...Οι γιατροί τουλάχιστον λέγανε 'υπάρχει δουλειά να γίνει για πολλούς μήνες και θα δείξει'... Επίσης, μέχρι Νοέμβρη του '11, ακόμη κι η Ρενώ ήταν 'σταντ-μπάι' για το πώς εξελισσόταν η κατάστασή του.Όσο για 'ακινησία', έχω την εντύπωση πώς έχεις λάθος ( ; ) εντύπωση (ή δεν το διατύπωσες σωστά). Διάβαζα, θυμάμαι, πως και οδηγάει (τί αμάξια τώρα δε θυμάμαι), και σε simulator μπήκε - και εκτός του αγκώνα, δε θυμάμαι να είχε άλλο 'σοβαρό' θέμα : στα πόδια που λες, είχε αν δεν κάνω λάθος, πλήρη αποκατάσταση.
Αναφορικά δε με την ψυχική δύναμη, από τον πρώτο καιρό πάντως (και για καιρό μετά) έλεγε πως ήταν αποφασισμένος να επιστρέψει.
Στο μόνο που συμφωνώ, είναι ότι ούτε εγώ το βλέπω εφικτό. Όχι για να γυρίσει και να χτυπάει πρωτάθλημα έστω. Μεγάλωσε κι όλας εκτός των άλλων.
Πέρασε κάποιους μήνες ξαπλωμένος στο κρεββάτι (οι μύες ατρόφησαν τρομαχτικά) και μετά έκανε φυσιοθεραπείες σαν τους παππούδες που έπεσαν στο μπάνιο (καμία σχέση δηλαδή με τις 4ωρες προπονήσεις που έκανε πριν). Κατάφερε μετά από 1 χρόνο να οδηγήσει αυτοκίνητο δρόμου κι αυτό ειδικά προσαρμοσμένο όπως αυτά που οδηγούν οι ανάπηροι. Με την τελευταία του εγχείρηση λένε θα μπορεί να στρίβει σε αριστερές στροφές (μέχρι τώρα το δεξί χέρι δεν μπορούσε να κάνει αυτή την κίνηση). Τα πράγματα είναι δραματικά για την καριέρα του...
-
Παντως το Autosport αυτη την εβδομαδα δημοσιευει σχετικο αρθρο. Απ' οτι διαβαζω στο 'preview' μαλλον τον βλεπουν να επιστρεφει στους αγωνες, αλλα οχι ισως στη Φ1 (;;;)
http://plus.autosport.com/free/feature/ ... eclude-f1/
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Δεν τον λες και μεγάλο. 27 χρονών είναι...Κοίτα, δεν είναι και μικρός όμως. Και αν επιστρέψει στα 28, ε θα τις θέλει ένα-δυο χρονιές 'να στρώσει', δε θα τις θέλει; Ε στα 30, έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για όσους τα φτάνουν υπό νορμάλ συνθήκες... Με αυτή την έννοια το λέω δηλαδή.
Ας είναι βέβαια τυχερός ηνάφ να στρώσει πλήρως από φυσιολογία, και ποιός ξέρει, ίσως μπορέσει να χτυπήσει κανένα πρωτάθλημα. Του έκατσε πάντως η ζημιά, πάνω ακριβώς στα ντουζένια και της ηλικίας, και της εμπειρίας και της καριέρας του...
~~
Ζήους, νομίζω τα αναφέρεις πολύ πιο 'δραματικά' - από ό,τι εγώ τουλάχιστον έχω διαβάσει. Δεν ήταν δα και κατάκοιτος σε εντατικές και τέτοια για καιρό. Σαφώς για να επιστρέψει κανείς στο υψηλό επίπεδο, θέλει δουλειά. Αλλά, ξαναλέω, αν εξαιρέσεις τον αγκώνα, οι περισσότερες του ζημιές ήταν 'τυπικές', και σίγουρα το πρόγραμμα αποθεραπείας/εκγύμνασης δεν το έκανε στον ΕΟΠΥΥ.
-
Αλλιώς τα διαβάσαμε τότε. Εγώ διάβασα ότι στο τσαφ τον πρόλαβαν και δεν πέθανε από αιμορραγία, ότι στο τσαφ γλυτωσαν το δεξί του χέρι από ακρωτηριασμό και ότι δύσκολα θα επανέλθει η κινητικότητα αυτού του άκρου. Ήταν σε εντατική για βδομάδες εξάλλου. Από αυτά που διάβασα αποκόμισα την εικόνα ενός ανθρώπου που σακατεύτηκε για μια ζωή.
-
Ο χρήστης washcloud έγραψε:
Δεν τον λες και μεγάλο. 27 χρονών είναι...
Κοίτα, δεν είναι και μικρός όμως. Και αν επιστρέψει στα 28, ε θα τις θέλει ένα-δυο χρονιές 'να στρώσει', δε θα τις θέλει; Ε στα 30, έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για όσους τα φτάνουν υπό νορμάλ συνθήκες... Με αυτή την έννοια το λέω δηλαδή.
Ας είναι βέβαια τυχερός ηνάφ να στρώσει πλήρως από φυσιολογία, και ποιός ξέρει, ίσως μπορέσει να χτυπήσει κανένα πρωτάθλημα. Του έκατσε πάντως η ζημιά, πάνω ακριβώς στα ντουζένια και της ηλικίας, και της εμπειρίας και της καριέρας του...
~~
Ζήους, νομίζω τα αναφέρεις πολύ πιο 'δραματικά' - από ό,τι εγώ τουλάχιστον έχω διαβάσει. Δεν ήταν δα και κατάκοιτος σε εντατικές και τέτοια για καιρό. Σαφώς για να επιστρέψει κανείς στο υψηλό επίπεδο, θέλει δουλειά. Αλλά, ξαναλέω, αν εξαιρέσεις τον αγκώνα, οι περισσότερες του ζημιές ήταν 'τυπικές', και σίγουρα το πρόγραμμα αποθεραπείας/εκγύμνασης δεν το έκανε στον ΕΟΠΥΥ.
Νομιζω πιο μεγαλη ζημια ειχε ο καρπος
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αλλιώς τα διαβάσαμε τότε. Εγώ διάβασα ότι στο τσαφ τον πρόλαβαν και δεν πέθανε από αιμορραγία, ότι στο τσαφ γλυτωσαν το δεξί του χέρι από ακρωτηριασμό και ότι δύσκολα θα επανέλθει η κινητικότητα αυτού του άκρου. Ήταν σε εντατική για βδομάδες εξάλλου. Από αυτά που διάβασα αποκόμισα την εικόνα ενός ανθρώπου που σακατεύτηκε για μια ζωή.Κι εγώ θυμάμαι να έχω διαβάσει ότι είχε χάσει πολύ αίμα, ναι. Η απώλεια του αίματος όμως δεν έχει να κάνει με τον βαθμό 'σακατέματος' του σώματος, ώστε να μην μπορεί να 'επανέρθει' (ακόμη και στα ίδια) ο τραυματίας... Για το χέρι (την παλάμη) συμφωνούνε μεν οι πηγές μας (=ήταν στο όριο να το συμμαζέψουν και να μπορέσει να αιματωθεί σωστά), αλλά αυτό που θυμάμαι να έχω διαβάσει είναι ότι η αποκατάστασή του ήταν πολύ καλύτερη, από αυτήν του αγκώνα. Τέλος το ότι ήταν σε εντατική όπως λες, δεν ήταν επειδή για όλο αυτό το διάστημα κινδύνευε η ζωή του (αν και δεν θυμάμαι το ακριβές διάστημα), ή ήταν στο μεταίχμιο του 'δεν μπορούμε να σώσουμε πόδι ή χέρι ολόκληρο'. Συμφωνώ επίσης ότι η κλινική εικόνα του ατυχήματος ήταν πολύ σοβαρή, αλλά άσχετα με αυτό, μιας και δεν μιλάμε για γιατρούς ή κλινικές 'της πλάκας' που ασχολήθηκαν με τον Κουμπ, η εξέλιξη δεν είχε καμμία σχέση με αυτή που συνήθως έχουν τα τροχαία του κάθε φουκαρά, όπου θα έπαιζε το 'σακατεύτηκε για μια ζωή' (αν κάτι ΠΙΘΑΝΩΣ σακατεύτηκε, είναι η μελοντική του προοπτική του για ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, και δη στην F1 - πράγμα που έχει να κάνει και με άλλους παράγοντες, όχι μόνο την αποκατάσταση της κινητικής του λειτουργικότητας). Θυμάμαι χαρακτηριστικά 'δηλώσεις γατρών', τέτοιον περίπου καιρό πέρσι, να λένε 'δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αν θα μπορέσει να επανέλθει πριν την λήξη του πρωταθλήματος, αλλά εξαρτάται και από τον ίδιο ο οποίος επιδεικνύει μεγάλη θέληση αποκατάστασης ως ασθενής', απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις. Αν ήταν 'σκορπισμένος', θα έλεγαν αυτό που μου είπες εσύ : 'καλά, πλάκα κάνετε;'... Όπως επίσης είναι αλήθεια ότι ενώ αρχικά πήγαινε πολύ καλά, σε κάποια φάση 'κόλλησε' (μεσοκαλόκαιρα) η καλή αυτή εξέλιξη (στον αγκώνα που λέγαμε).
Νομιζω πιο μεγαλη ζημια ειχε ο καρπος
...όπως είπα πιο πάνω, αναφορικά με την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ο αγκώνας του (και ο περιορισμός της λειτουργικότητάς του - να στρίβεται δηλαδή), είναι μέχρι στιγμής το μεγαλύτερό του κουσούρι. Το χέρι ('παλάμη' δηλαδή), είναι σε καλύτερη κατάσταση.
-
Εδω θα ειμαστε και θα το δουμε. Προσωπικα δε νομιζω οτι θα τον δουμε σε πιστα ξανα.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Υπερβάλλεις, απ' όσο έχω πιάσει σχετικά με το τί παίζει (με την κατάστασή του). Σε πίστα γενικά δηλαδή που λες. Εύχομαι για τον Κουμπ δηλαδή, όχι για τίποτ' άλλο (διότι κρίμα είναι), να κάνεις λάθος.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εδω θα ειμαστε και θα το δουμε. Προσωπικα δε νομιζω οτι θα τον δουμε σε πιστα ξανα.Ειδαμε στην πίστα τον Ζαναρντι και τον Νανινι, οπότε 1000% θα τον δουμε
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εδω θα ειμαστε και θα το δουμε. Προσωπικα δε νομιζω οτι θα τον δουμε σε πιστα ξανα.
Ειδαμε στην πίστα τον Ζαναρντι και τον Νανινι, οπότε 1000% θα τον δουμε
Πω πωωω. Τι μου θυμισες τωρα.... Τρελλους αγωνες DTM....
-
Μιλώντας για Νανίνι, flashback 20+ χρόνια πίσω, αγώνες με ένα ή κανένα pit stop και ελαστικά pirelli...
-
-
πού να το ποστάρω πού να το ποστάρω
-
Που κολλάει αυτό εδώ ρε Jim;
-
Ο χρήστης sigman1998 έγραψε:
Που κολλάει αυτό εδώ ρε Jim;Πλάκα μας κάνεις ...
Αυτό κολλάει .... παντού ...
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Αυτό κολλάει .... παντού ...
ισχύει
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=2&t=36345
Γυναίκες στην F1 -
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
πού να το ποστάρω πού να το ποστάρωNina Rindt, σύζυγος του Jochen Rindt.
Τάκης. -
ε, ναι εκείνο το τοπικό είχε pit babes και είπα να βάλω κάτι πιο άμεσο με την 'οδηγική' εμπειρία παρά την καλλωπιστική.
ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ "ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΠΑΝΤΟΚ"