-
Θυμομουν οτι το 1996 η ΕΛ.ΑΣ. ειχε παραλαβε λιγα Σουζουκι Μπαλενο.Μηπως εχει κανεις καμια φωτογραφια;Αν ναι,παρακαλω να την ποσταρει εδω.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Έχει κανεις από εσάς το Swift Sport 1600;
Καμιά άποψη από ιδιοκτήτη;Λίγο αργά απαντώ,αλλά τώρα το είδα Τι θέλεις να μάθεις;
-
Καλημέρα σε όλους
Επειδή διαβασα για πιθανές αμφιβολίες σχετικά με την συμπεριφορά του SX4 στο χιονι θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι εχω ενα SX4 GLX από το Οκτωβριο του 2008 , το δοκίμασα σε χιονι σχεδόν επι καθημερινης βασης απο τον Δεκεμβριο μεχρι και τον Φεβρουαριο ανεβαίνοντας Παρνασσο και Καρπενήσι και Πηλιο για σκι και πραγματικά δεν χρειαστηκε ποτέ να βαλω αλυσιδες ( αρκει βεβαια να ξερεις να οδηγεις σε χιονι με συνεση και με Look το 4x4 ) παντα βεβαια έχοντας υποψιν ότι οδηγεις αυτοκίνητο που παταει πανω σε παγο και μπορει ανα πασα στιγμή να πεταξει εκτος δρομου ....
-
από kon5 » 12/01/09 20:12
Κατανάλωση μπορεί να κινηθεί από 6 λίτρα αν πηγαίνεις εντελώς τσίπικα έως 8 - 9 .
Πρόβλημα μέχρι στιγμής μηχανολογικό κανένα. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που κινήθηκα σε ιάπωνα πέρα από την 4κίνηση.Σκέφτομαι να πάρω Sx4, όμως 2χ4. Μπορείς να μου διεκρινίσεις, σε παρακαλώ, σε κάποιες περιπτώσεις έχεις κατανάλωση 6 με την τατρακίνηση? Τόσο καλή κατανάλωση ούτε για 2χ4 δεν δίνει (η περιγραφή του μοντέλου). Προσπαθώ να υπολογίσω πόσο θα μου βγαίνει η μέση κατανάλωση με 2χ4 δεδομένου ότι κινούμαι 95% εκτός πόλης.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Eίχα σκεφτεί για το sx4 μια ανάλογη λύση παιδιά μιας που η εργοστασιακή πηγή και τα ηχεία δεν ακούγονται αλλά κόλλησα σε ένα και μόνο σημείο: την ανυπαρξία αντικλεπτικής προστασίας δεδομένου ότι κάνουν μπαμ με τόσο μεγάλη οθόνη.Σκέφτομαι να πάρω Sx4, όμως 2χ4. Μπορείς να μου διεκρινίσεις, σε παρακαλώ, σε κάποιες περιπτώσεις έχεις κατανάλωση 6 με την τατρακίνηση? Τόσο καλή κατανάλωση ούτε για 2χ4 δεν δίνει (η περιγραφή του μοντέλου). Προσπαθώ να υπολογίσω πόσο θα μου βγαίνει η μέση κατανάλωση με 2χ4 δεδομένου ότι κινούμαι 95% εκτός πόλης.
-
χαιρετώ κι εγώ την παρέα της suzuki!
είμαι κάτοχος ενός SX4 1.6 από το οποίο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος!ήμουν παλιά μέλος και στο suzukisportsclub και βλέπω κι εδώ γνωστές φυσιογνωμίες από κει
έχει κανείς καμιά ιδέα τι έγινε το suzukisportsclub ?
είχα κάνει εκεί κάποια post με πληροφορίες για κάποια θέματα και τώρα έψαχνα να τα συμβουλευτώ κι εγώ ο ίδιος και δεν υπάρχει το forum! -
Γεια σου φίλε atrias και γω έγραφα που και που εκεί αλλά πρέπει να βάρεσε διάλυση.
Ίσως δεν με αναγνώρισες ακόμα μιας και άλλαξα το nickname μου. Το παλιό μου ήταν konstantinosv.Καλώς ήλθες και καλά χλμ και πάνω απ'όλα απροβλημάτιστα μιας και αρκετά παιδιά έχουνα αναφέρει πρόβλημα συμπλέκτη. Μακρυά από μας
-
σε κατάλαβα γιατί έριξα μα ματιά τριγύρω στο forum και είδα και τη φωτογραφία σου στα χιόνια και σιγουρεύτηκα ότι είσαι εσύ!
τώρα για το συμπλέκτη όπως λες μακριά από όλους μας!
-
ενδιαφέρεται κανείς ιδιοκτήτης SX4 (ή SEDICI) για group buy αυτής της μονάδας?
http://www.witson.com.cn/viewsupports.php?id=185τους έστειλα ένα mail να ρωτήσω κάποια πράγματα για μένα που θέλω να την αγοράσω κι όπως πήγε η κουβέντα μου λέει ο τύπος αν θέλετε group buy επικοινωνήστε μαζί μας απευθείας.
για τιμή δεν ξέρω πόσο θα βγει (πιστεύω θα εξαρτάται από την ποσότητα) πάντως από Ελληνικό μαγαζί το έχω βρει στα 600 ευρώ περίπου κι από ebay βγαίνει 350-400 (αν δεν προκύψουν έξοδα τελωνείου) οπότε ελπίζω ότι με group buy θα είναι ακόμα πιο φτηνό.
-
Καλησπέρα!
Είμαι νέος στο Forum και δεν ξέρω αν υπάρχει αντίστοιχο θέμα απο παλίοτερα.
Θα ήθελα να απευθυνθώ σε άτομα που έχουν το συγκεκριμένο μοντέλο και να αναφέρει ο καθένας εντυπώσεις/παράπονα (επιδόσεις,service,βλάβες,αλλαγή ελαστικών,φρένα,...)
Ευχαριστώ για το χρόνο σας! -
Bill πήγαινέ το στο suzuki forum ή στο άλλο το sx4/sedici να απαντήσω στο φίλο
-
Το αυτοκίνητο το έχω 2,5 χρόνια.
Πρώτα πες μας για τί χρήση το θέλεις.Γενικά σου απαντώ.
Σκληρό, κοπανάει στις λακούβες. Δεν είναι άνετο. Είναι θορυβώδες σε ταχύτητες άνω των 110 χαω.
Στις στροφές πάντως κρατάει αρκετά καλά λαμβανομένου υπόψιν του ύψους του. Επιταχύνσεις απλά και μόνο αποδεκτές από το μέσο οδηγό (συγκρινόμενα πάντα με τα τουρμπομοτέρ). Ποιότητα κατασκευής εσωτερικού, σκληρά πλαστικά και θα έχεις και συντονισμούς στους καρόδρομους μετά από λίγο καιρό.
Αξιόπιστο ναι είναι. 24000 χλμ και δεν έχει παρουσιαστεί τπτ. Φρένα ικανοποιητικά για το μέσο οδηγό. Διάβασα ότι στο fl έβαλαν και πίσω δίσκους οπότε θα βελτιώθηκαν. Κιβώτιο κλασικό ιαπωνικό κούμπωμα, σκληρό σχετικά. Τετρακίνηση όσο τη δοκίμασα στα χιόνια καλή και λίγη άμμο. Σέρβις τσιμπημένα στις αντιπροσωπείες. Θα μου πεις όλα τα σέρβις σφάζουν πλέον. Αλλαγή ελαστικών? Τί εννοείς?Αν θέλεις ένα αυτοκίνητο αξιόπιστο και σχετικά φθηνό για 4κίνητο πάρτο ΑΝ όμως είσαι διατεθιμένος να κάνεις παραχωρήσεις στο θέμα άνεση. Αν όχι μην το πάρεις θα σε κουράσει.
-
Φίλε kon5 παρεξήγηση.Το αμάξι το έχω 1,5 χρόνο και ήθελα να μάθω απο άλλους κατόχους αν τους έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα,αν έχουν κάποιο παράπονο απο service,αν έχουν κάνει καποια αλλαγή ελαστικών (διαφορετικά απο τα πρωτα:bridgestone turanza) και πάει καλύτερα,.....
Για παράδειγμα εγω ψιλοσπάστικα γιατί χρειάστηκε να αλλάξω τακάκια στα 18.000χλμ!!!Θα πρωτοσκεφτείς αν ήσουν νέος οδηγός ή το πήγαινές συνέχεια μεσα στην πόλη με απότομα φρεναρίσματα τι περιμένεις;Τίποτα όμως απο τα παραπάνω δεν συνέβει.Εμφάνισε στους 3 πρώτους μήνες (5.000χλμ) ενα σπαστικό ήχο και μου είπαν απο την αντιπροσωπεία ότι είναι τα οικολογικά φρένα.Εν τω μεταξυ αυτο τον καιρό το κινούσα μόνο εθνική με πολυ προσεχτική οδήγηση.Αλλάζω τακάκια(18.000χλμ), φθάνω τα 30.000χλμ και όλα ήσυχα!Αφού και τα νέα οικολογικά ήταν...
Κατα τα άλλα, ακούγονται τα τζάμια να τρίζουν όταν δεν ειναι τελείως κλειστά,το καθισμά μου καποια περίοδο έτριζε(όχι λόγω βάρους ) αλλά τώρα του πέρασε.Για χίονια χρειάζεται καλύτερο λάστιχο όσο για την άμμο μακριά...:μια φορά την έπαθα κατα λάθος και δεν ξαναπλησιάζω!
Γενικότερα είμαι ευχαριστημένος για το σκοπό που το πήρα.Ελπίζω και μελλοντικά να συνεχίζει να με δικαιώνει για την επιλογή μου.
-
γεια σας εγω το εχω ενα χρονο τωρα ....
για τα λεφτα του και τα κυβικά του καλο είναι στο χιονι παει πολυ καλα ...
στην αρχη μυρισε ο δισκος αλλα δεν ειχα προβλημα στην συνέχεια
μην ξεχναμε οτι είναι ενα φτηνό ( SUV )ειναι μια καλη λυση για τους ελληνικους δρομους ( εθνικους και αγροτικους )
παντως ισχυει ότι πληρωνεις παιρνεις ... -
Ο χρήστης sv1dar έγραψε:
γεια σας εγω το εχω ενα χρονο τωρα ....
για τα λεφτα του και τα κυβικά του καλο είναι στο χιονι παει πολυ καλα ...
στην αρχη μυρισε ο δισκος αλλα δεν ειχα προβλημα στην συνέχεια
μην ξεχναμε οτι είναι ενα φτηνό ( SUV )ειναι μια καλη λυση για τους ελληνικους δρομους ( εθνικους και αγροτικους )
παντως ισχυει ότι πληρωνεις παιρνεις ...Σωστά!
Φαντάζομαι πάντως το καινούριο 1,6άρι με τα 120 άλογα πλέον θα είναι και καλύτερο!
Για να πουλιέται και στις ίδιες τιμές μάλλον το προηγούμενο ήταν και υπερτιμημένο λόγω ελάχιστου (ενός στη ακρίβεια) ανταγωνισμού (... ίσως μόνο το Terios!). -
μαλλον χωρις συναγωνισμό γιατι το TERIOS ειναι φτηνό μεν αλλα σε αλλη κατηγορια δε...
παντως οι εντυπωσεις που αφηνει το sx4 4x4 ειναι καλές γενικά και με τα νεα πρασινα τελη
κυκλοφοριας μαλλον θα γινουν καλυτερες .... -
Αρκετοι πλέον τριγμοί από όλο το ταμπλό στα 25000 χλμ για το sx4 σε δρόμους κακοτράχαλους γεμάτους ανωμαλίες, λακκούβες, γούβες, σκαμένους από αέριο κλπ. Το παίρνεις απόφαση εν τέλει και δεν ασχολείσαι αλλά φαίνεται πως οι συγκεκριμένοι ιάπωνες δεν αλλάζουν τακτική
Ακόμα ένα μείον για τo αυτοκίνητο.
-
κι εγώ έχω πλέον τριγμούς κι από το ταμπλό και από άλλα σημεία
έρχεται ένας τριγμός από το πάνω τμήμα της πίσω αριστερής πόρτας οπότε όπως καταλαβαίνετε είναι κατευθείαν μέσα στο αυτί μου!
πότε θα πάω να πάρω ένα spray σιλικόνης να το ψεκάσω μπας και ησυχάσει.. -
γμσ τα λέω να φωνάξω τον πάσχο που είναι ειδικός στα λαδώματα να το λαδώσουμε όλο μπας και κόψουν τα τριξίματα
Τεσπα κοδουνίστρα γίναμε -
Επειδή έχουμε σκίσει το άλλο θέμα:
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν μας είπες όμως, γιατί έχουν αυτά τα (σοβαρά) προβλήματα...(;)
...Να **σας **πω τι?
Μήπως είμαι ο εκπρόσωπος της Suzuki και είμαι αναγκασμένος να δικαιοδοτήσω το κάθε τι?Και τι πας να συγκρίνεις εν τω μεταξύ? Την ποιότητα και τον εξοπλισμό ,που παρείχε το εργοστάσιο της Suzuki στην Ουγγαρία εν έτει 1997 με αυτό του σήμερα?
Μήπως την παλιότερη γενιά Swift με τη σημερινή ή μήπως την ποιότητα υλικών (μετάλλα, πλαστικά) του τότε και του τώρα?Και ποια είναι τα (σοβαρά) προβλήματα δηλαδή? Εδώ είμαστε για να κάνουμε κουβέντα.
Όχι όμως ο καθένας να λέει ότι του κατέβει και να γράφει αράδες επί αράδων μέσω πληκτρολογίου.Και γιατί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να σου έλαχε Monday's car?
Είναι λόγος αυτός να μηδενίζεις και να ακυρώνεις τα πάντα?Eπιτρεψε μου μια μικρη παρεμβαση swift b.p.m.
Τον ερωτιαρη τον γνωριζω προσωπικα λογω συμμετοχης σε αλλο αυτοκινητιστικο τοπικ...Αυτα που σου λεει ειναι αληθινα και ειμαι εγγυητης στο λογο του...Να σου πω απλα οτι ο κουμπαρος του, γνωστος κι αυτος σε αλλο φορουμ και τον οποιο γνωριζω και αυτον προσωπικα δουλευει μαστορας σε γνωστη suzuki στην αθηνα.... Βλεπεις ειναι ταπεινο το παιδι και δε τα λεει...εγω ομως δεν ειμαι..Γιατί το παίζω εγώ προκατειλλημένος υπέρ του αυτοκίνητου μου (που πιστεύω πως ξέρω γύρω από αυτό αρκετά παραπάνω από τους περισσότερους εδώ μέσα)?
Αρνήθηκα το γεγονός, ότι κάποιοι χρήστες του Swift 1,3 στην προσπάθειά τους να αποδείξουν (σε εαυτούς και αλλήλους) ότι έχουν αγοράσει την Ferrari της κατηγορίας, έχουν κάνει λανθασμένα κατευάσματα στο κιβώτιο και έχουν πάρει τις βαλβίδες στο χέρι?
Ας πρόσεχαν!Όταν πηγαίνεις με 160χαω με 5η και πας για 4η, αλλά λόγω γκαβομάρας προκύπτει 2α, τότε καλά θα κάνεις να φυλάξεις ένα μισθό να επιδιωρθώσεις τη ζημιά ,για την οποία δεν ευθύνεται προφανώς το εργοστάσιο, αλλά το στραβό σου το χέρι.
Ας το δοκιμάσουμε και σε ένα οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο, για να δούμε ποια θα είναι η κατάληξη. Σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.Ο M13A Της Suzuki, θεωρήται ως ένα από τα πλέον bulletproof μηχανικά σύνολα παγκοσμίως, όσον αφορά την αντοχή των διάφορων κινούμενων μερών του.Προσωπικά έχω διανύσει 102000 χιλιόμετρα, αρκετά από αυτά δουλεύοντας το μοτέρ ακόμα και κοντά στα όριά του.Κόφτες ,κατευάσματα σχέσεων (όχι βλακώδη όμως!).Δουλεύει και αποδίδει όπως την πρώτη μέρα.
-Η ένστασή μου (και ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησε η ...αντιπαράθεση) είναι το θέμα για τις σαπίλες , τα βαψήματα κ.α παρόμοια! Και με τη λογική να το σκεφτεί κανείς, κανένα αυτοκίνητο των τελευταίων δεκαετιών δε δύναται να σαπίζει εντός 3-4 ετών. Και ας έχει τη χειρότερη των χρήσεων.
Ο zx_lover παρερμήνευσε το πνεύμα της ανάκλησης. Και από εκεί και πέρα κόλλησε στο ότι το Swift θα μπάζει νερά και θα σαπίζει (ουτέ καν 'σκουριάζει') το δάπεδο!Έλεος.
Φίλε μου none, είμαι μέλος στο SwiftClub πάνω από 3 χρόνια κι έχω στενότερες του στενού σχέσεις με την εδώ αντιπροσωπία της Suzuki. Επίσης φίλους και γνωστούς με Swift 1,3 και Sport από το Νοέμβριο του 2005, οπότε και κυκλοφόρησε εν Ελλάδι το μοντέλο.
Σκουριά, σαπίλες και διάφορες τέτοιες αστειότητες, τις αποκλείω με κατηγορηματικότητα. Ανάκληση για αλλαγή ταπετασαριών του port-paggage ναι. Σαπίλες και φανοβαφές και διάφορα τέτοια χαρούμενα, μόνο αν τα ονειρεύτηκαν ορισμένοι (εδώ μέσα ή οπουδήποτε).
SUZUKI FORUM