-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Κάτι είχα ακούσει για ανάκληση sx4 με πρόβλημα στο χειρόφρενο. Δεν μου ήρθε ποτέ ειδοποίηση προφανώς δεν θα αφορούσε την συγκεκριμένη παρτίδα.Η πιο πρόσφατη ανάκληση αφορά το αδερφάκι Sedici 14/5/08 ...
http://www.yme.gov.gr/?tid=200&qid=&nlimit=0Για το χειρόφρενο υπήρχε για το Swift τον Ιανουάριο
http://www.yme.gov.gr/?getwhat=7&tid=200&aid=1156&id= -
ΓΕΙΑ ΣΑΣ...
μια ερωτηση μαγκες...
οδηγω προσωρινα το grand vitara το προηγουμενο μοντελο...το 1.6 διπορτο...
βασικα 2 ερωτησεις.. μα καλα δν παιζει μπ3??? και aux-in εχει??
ευχαριστωωω!!
-
γεια και χαρα σε ολους ! Θα ηθελα να μαθω καποια πραγματα για το sx4, απο καποιον κατοχο του
α. σχετικα με τις εκτος δρομου δυνατοτητες, κινειται στον παγο και το χιονι? (χωρις αλυσιδες εννοω)
β σε τι επιπεδα κυμαινεται η καταναλωση. Αδρα με ενα γεμισμα ποσα χλμ βγαζει?
γ τυχον προβληματα-παραποναΓενικα μου δινει την εντυπωση αυτο το αυτοκινητο οτι κανεις δε λεει κακο λογο. Δεν ξερω φυσικα αν θα το αγοραζαν αυτοι που λενε τα καλα λογια(μιλω για τον ειδικο τυπο) Εμενα μου αρεσει και ειναι στα υπ οψη αν τελικα το παρω αποφαση να ξεφορτωθω το παλιο μου. Αν εχει καλη καταναλωση, επιπεδο ασφαλειας, ανεση και οικονομικο σερβις θα ηταν μια καλη επιλογη νομιζω.
-
Καλησπέρα.
Το αυτοκίνητο το έχω 1,5+χρόνο.
Εκτός δρόμου δεν του έχω βάλει πολύ δύσκολα πάντως σε έντονες ανηφόρες με χαντάκια και νεροφαγώματα κινήθηκε άνετα.
Σε πάγο χιόνι ούτε το land cruiser κινείται χωρίς αλυσίδες και είναι και επικίνδυνο να το κάνεις αυτό. Είτε αλυσίδες είτε χειμερινά ελαστικά να βάλεις, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Στο δικό μου έβαλα χειμερινά ελαστικά και κανένα πρόβλημα σε χιονάκι.
Κατανάλωση μπορεί να κινηθεί από 6 λίτρα αν πηγαίνεις εντελώς τσίπικα έως 8 - 9 .
Πρόβλημα μέχρι στιγμής μηχανολογικό κανένα. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που κινήθηκα σε ιάπωνα πέρα από την 4κίνηση.
Ένσταση τα σκληρά αμορτισέρ που κοπανάνε στους καρόδρομούς μας και μερικοί τριγμοί από το ταμπλό που ακούγονται όταν πέφτεις σε λακκούβες. Άνεση δεν θα έλεγα ότι είναι και καλή. Είναι σκληρό αμαξάκι δεν είναι και jimny βέβαια αλλά δεν είναι και golf. Πάντως στις στροφές πατάει καλά, αν βάλεις και την 4κίνηση στο auto μπαίνεις με αρκετά για τα δεδομένα του αυτοκινήτου πάντα.
Κινητηράκι επαρκές αν και θορυβώδες στις ψηλές στροφές. -
εκει στη φωτογραφια εισαι με τα χιονολαστιχα? Ποσο πιο ακριβα απο τα συμβατικα ειναι αυτα? Κανουν και για απλο δρομο?
Μια χαρα παει δηλαδη.Κοιτα εγω εχω παει με 206 στον παγο χωρις αλυσιδες (κακιστα!) με 10 χλμ την ωρα, οχι φρενα, ετσι μου ειχανε πει. Βασικα σκεφτομαι οτι θα μου αρεσε να εχω ενα αυτοκινητο να πηγαινει σε λιγο χιονακι (μη φανταζεσαι τις ..Αλπεις, και λιγοτερο απο αυτο της φωτογραφιας ) και λιγο παγο χωρις βαζε βγαζε αλυσιδες.
Αυτο για τα κοπανηματα δε μου αρεσε... Γιατι οι δρομοι μας ειναι απιστευτα χαλια και δεν αντεχεται το συνεχες κοπανημα. Θα το δοκιμασω παντως καποια στιγμη και θα συγκρινω
Η καταναλωση αν ειναι τετοια ειναι μια χαρα !!
Ευχαριστω για τις πληροφοριες! -
Ναι με χειμερινά ελαστικά είμαι. Για τη διάστασή τους 205/60/16 έδωσα 480 ευρώ (michelin alpin primacy pa3). Αν τα φοράς από Δεκέμβριο μέχρι Απρίλιο σου βγάζουν άνετα 4 σεζόν. Αν κινείσαι φυσιολογικά η φθορά είναι κανονική δλδ κανένα πρόβλημα. Αν πηγαίνεις πλακωμένη οκ θα φθαρεί πιο γρήγορα από θερινό.
Αν θες για χιονάκι και ψιλοπάγο (όχι γυαλί εκεί μόνο αλυσίδες και λάστιχα με καρφιά σε σώζουν) μια χαρά κάνεις τη δουλειά με οποιδήποτε προσθιοκίνητο 2κίνητο με χειμερινά ελαστικά. 10 χρόνια ανέβαινα χιονοδρομικά με polo πολλές φορές σε συνθήκες όπως στην φωτό. Όταν έβαλα χειμερινά ελαστικά ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα ούτε έβαλα αλυσίδες. Αν θες όμως να μην μασάς σχεδόν τπτ σε τέτοιο δρόμο όπως της φωτό πάρε 4κίνητο με χειμερινά πάντα.
-
Καταλαβα! Ευχαριστω!
-
Παιδες χαιρετω...Κοιταζα τον πινακα με τον εξοπλισμο του G.Vitara στο site newgrandvitara.gr και διαπιστωσα οτι το 5d 2.0JLX εχει διαφ. περιορισμενης ολίσθησης ενώ το JLXE ΔΕΝ εχει!!!
Είναι δυνατόν?!! Ξερει κανεις τιποτα?
-
Πάντως εγώ, κατανάλωση κάτω από 9 με 9,5lt/100Km δεν έχω δει ποτέ. Τα χλμ μου βέβαια δεν ξεπερνούν τα 3800. Τ ο αυτ/το είναι ιδιαιτέρως και περιέργως για ιαπωνικό αμάξι, τραχύ στη λειτουργία του, εννοώντας με αυτό σχεδόν τα πάντα: κιβώτιο, τιμόνι, θόρυβο κινητήρα, τριγμοί, ανάρτηση. Γενικώς επαληθεύει τον κανόνα που λέει ότι όταν προσπαθείς να κάνεις πολλά πράγματα μαζί, τα κάνεις όλα μέτρια, με μία εξαίρεση : το κράτημα του
-
Ο χρήστης maccentral έγραψε:
Πάντως εγώ, κατανάλωση κάτω από 9 με 9,5lt/100Km δεν έχω δει ποτέ. Τα χλμ μου βέβαια δεν ξεπερνούν τα 3800. Τ ο αυτ/το είναι ιδιαιτέρως και περιέργως για ιαπωνικό αμάξι, τραχύ στη λειτουργία του, εννοώντας με αυτό σχεδόν τα πάντα: κιβώτιο, τιμόνι, θόρυβο κινητήρα, τριγμοί, ανάρτηση. Γενικώς επαληθεύει τον κανόνα που λέει ότι όταν προσπαθείς να κάνεις πολλά πράγματα μαζί, τα κάνεις όλα μέτρια, με μία εξαίρεση : το κράτημα τουΕπειδή το έχω οδηγήσει το αυτοκινητάκι πιστεύω πως είσαι λίγο υπερβολικός στους χαρακτηρισμούς σου.
Ε δεν είναι δα μόνο το κράτημα στα πλεονεκτήματά του...
-
Αν μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένος στην επιχειρηματολογία σου περί 'διαφόρων' πέραν του κρατήματος πλεονεκτημάτων!
Εγώ πάντως έχω να προσθέσω τα εξής:- Χαζοσκληρό εκεί που δεν το θέλεις, δηλ. στις ευθείες με τις λακούβες και τα σαμαράκια
- Χαζομαλακό πάλι εκεί που δεν το θέλεις, δηλ. στις στροφές (όχι βέβαια ότι αυτό επηρεάζει το κράτημα του αλλά παίρνει πραγματικά μεγάλες κλίσεις)
- Καθίσματα χωρίς στοιχειώδη πλευρική στήριξη (αν το συνδυάσει κανείς με το παραπάνω τότε είναι ευνόητο πως για να στρίψεις γρήγορα πρέπει να κάνεις αγωνιώδεις εναγκαλισμούς με το τιμόνι, τις πόρτες, το διπλανό κάθισμα)
- Τριγμοί από παντού, τα Α-pillars, την κεντρική κονσόλα, τα μπροστινά tweeters, το κάθισμα του οδηγού
- Τιμόνι χωρις πληροφόρηση, βγαλμένο μάλλον από playstation
- Κινητήρας ιδιαίτερα θορυβώδης από τις 4000στρ/λεπτό και πάνω και να σκεφτεί κανείς πως στο προηγούμενο αυτ/το (Polo του 97) είχα φιλτροχοάνη και ελευθέρας εξάτμιση από μπροστά μέχρι πίσω. Και να πεις ότι η χροιά του θορύβου ήταν ας πούμε κάπως πορωτική! Την ίδια γνώμη παρεπιπτόντως έχει φίλος μου, κάτοχος του νέου swift
- Κατανάλωση: από 9 έως 10,5. Τι έχω ρε παιδί μου, turbo? Βέβαια του πίνω το αίμα και έχω ακόμα λίγα χλμ, αλλά από την άλλη το οδηγάω κατά 80% στην Εθνική
Φρένα με χαρακτήρα, που σφυρίζουν σε ταρίφικο φρενάρισμα και γκαρίζουν στο πιο απότομο. Έχω κάνει και πατούρα στη δισκόπλακα! - Κιβώτιο ταχυτήτων: Για να βάλω 1η εν κινήσει κάνω τεμενάδες. Κατά τα άλλα ok
- Ποιότητα πλαστικών: Κορυφαία, τα χαράζεις με το νύχι
- Τιμή 20500 με το κλειδί στο χέρι. Γιούρια, προλάβετε
- After sales. Μακράν οι χειρότεροι και έχω αλλάξει 5 τουτού τα τελευταία 7 χρόνια
Αυτά!!!
-
Μου φαίνεται (από όσα γράφεις δηλαδή) ότι πήγες και αγόρασες 'γουρούνι στο σακί'.Αυτή την εικόνα εκλαμβάνω (συγγνώμη ειλικρινά, αν κάνω λάθος).
Έκανες αρκετά test drives ώστε να κατασταλάξεις πραγματικά στο συγκεκριμένο ή έτσι άντε άντε το αγόρασες 'επειδή σου γέμισε το μάτι'?
Τα πλαστικά δεν τα είδες ενώ το έκανες δοκιμή ή όσο ήσουν μέσα στο εκθεσιακό?Στο Swift μια από τα ίδια, αλλά εγώ ήξερα τι πήρα (εννοώ το είχα πάρει απόφαση, ότι θα ζούσα με αυτά και κανένα πρόβλημα).
Γιατί έτσι όπως το περιγράφεις, ούτε Lada να ήταν.
-
maccentral
- Ε τζιπ σουζούκι είναι, τι περίμενες;
- Βλέπε 1
- Πριν το αγράσεις, δεν μπήκες μέσα;
- Νταξ, ατυχία που άρχισαν τόσο νωρίς, κανονικά έπρεπε να περιμένεις ακόμα 1-2 χρόνια
- Βλέπε 1
- Χαρακτηριστικό της σουζούκι από την εποχή που βγήκαν οι λάσπες
- Νορμάλ είναι, βλέπε 1
8 ) Σύνηθες στα καινούρια σουζούκια - Βλέπε 6, εν κινήσει πρώτη απλά στραμπουλάς τον καρπό σου και το κιβώτιο
- Βλέπε 1 και 3
-
Ο χρήστης maccentral έγραψε:
Αν μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένος στην επιχειρηματολογία σου περί 'διαφόρων' πέραν του κρατήματος πλεονεκτημάτων!
Εγώ πάντως έχω να προσθέσω τα εξής:- Χαζοσκληρό εκεί που δεν το θέλεις, δηλ. στις ευθείες με τις λακούβες και τα σαμαράκια
- Χαζομαλακό πάλι εκεί που δεν το θέλεις, δηλ. στις στροφές (όχι βέβαια ότι αυτό επηρεάζει το κράτημα του αλλά παίρνει πραγματικά μεγάλες κλίσεις)
- Καθίσματα χωρίς στοιχειώδη πλευρική στήριξη (αν το συνδυάσει κανείς με το παραπάνω τότε είναι ευνόητο πως για να στρίψεις γρήγορα πρέπει να κάνεις αγωνιώδεις εναγκαλισμούς με το τιμόνι, τις πόρτες, το διπλανό κάθισμα)
- Τριγμοί από παντού, τα Α-pillars, την κεντρική κονσόλα, τα μπροστινά tweeters, το κάθισμα του οδηγού
- Τιμόνι χωρις πληροφόρηση, βγαλμένο μάλλον από playstation
- Κινητήρας ιδιαίτερα θορυβώδης από τις 4000στρ/λεπτό και πάνω και να σκεφτεί κανείς πως στο προηγούμενο αυτ/το (Polo του 97) είχα φιλτροχοάνη και ελευθέρας εξάτμιση από μπροστά μέχρι πίσω. Και να πεις ότι η χροιά του θορύβου ήταν ας πούμε κάπως πορωτική! Την ίδια γνώμη παρεπιπτόντως έχει φίλος μου, κάτοχος του νέου swift
- Κατανάλωση: από 9 έως 10,5. Τι έχω ρε παιδί μου, turbo? Βέβαια του πίνω το αίμα και έχω ακόμα λίγα χλμ, αλλά από την άλλη το οδηγάω κατά 80% στην Εθνική
Φρένα με χαρακτήρα, που σφυρίζουν σε ταρίφικο φρενάρισμα και γκαρίζουν στο πιο απότομο. Έχω κάνει και πατούρα στη δισκόπλακα! - Κιβώτιο ταχυτήτων: Για να βάλω 1η εν κινήσει κάνω τεμενάδες. Κατά τα άλλα ok
- Ποιότητα πλαστικών: Κορυφαία, τα χαράζεις με το νύχι
- Τιμή 20500 με το κλειδί στο χέρι. Γιούρια, προλάβετε
- After sales. Μακράν οι χειρότεροι και έχω αλλάξει 5 τουτού τα τελευταία 7 χρόνια
Αυτά!!!
Σε ποιο Swift αναφέρεσαι;
Όλα αυτά που γράφεις πάντως μου θυμίζουν το GTi που είχα το 1996...
Ακόμα είναι έτσι τα Swift;;Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι Suzuki Swift ή Magyar Swift; (ουγγαρέζικο)
To δικό μου τότε ήταν εντελώς Magyar σε σημείο ανησυχητικό. Ακόμη και η άδεια έγραφε Magyar Swift...με όλα τα κακά συνοδευόμενα μίας ουγγαρέζικης συναρμολόγησης και κάποιων τοπικών υλικών...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
Ακόμα είναι έτσι τα Swift;;Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι Suzuki Swift ή Magyar Swift; (ουγγαρέζικο)
To δικό μου τότε ήταν εντελώς Magyar σε σημείο ανησυχητικό. Ακόμη και η άδεια έγραφε Magyar Swift...με όλα τα κακά συνοδευόμενα μίας ουγγαρέζικης συναρμολόγησης και κάποιων τοπικών υλικών...
Από τότε έχει εκσυγχρονιστεί βρε συ το Μαγιάρικο εργοστάσιο.Αλήθεια!
Πέρα από την πλάκα τώρα τα τωρινά, εισαγόμενα στην Ελλάδα, Swift (MY2005+) κατασκευάζονται κατά κύριο λόγο στην Ουγγαρία.
Βέβαια κατά περιόδους έχουν έλθει και κάποιες 'φουρνιές' Swift από Ιαπωνία (κάτοχος ενός τέτοιου είμαι και'γώ) ,**μόνο **σε 5θυρο αμάξωμα και **μόνο **με τον κινητήρα των 1328 κυβικών εκατοστών (Μ13Α).Όλα τα 3θυρα (13ρια και Sport ) προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από Ουγγαρία.
Πίστεψέ με ένα ουγγρικό σε σύγκριση με ένα ιαπωνικό 13άρι Swift **ΚΑΘΟΛΟΥ **δεν υπολείπεται όσον αφορά την ποιότητα συναρμογής και γενικότερη αίσθηση ποιότητας.Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
...
Από τότε έχει εκσυγχρονιστεί βρε συ το Μαγιάρικο εργοστάσιο.Αλήθεια!
Πέρα από την πλάκα τώρα τα τωρινά, εισαγόμενα στην Ελλάδα, Swift (MY2005+) κατασκευάζονται κατά κύριο λόγο στην Ουγγαρία.
Βέβαια κατά περιόδους έχουν έλθει και κάποιες 'φουρνιές' Swift από Ιαπωνία (κάτοχος ενός τέτοιου είμαι και'γώ) ,**μόνο **σε 5θυρο αμάξωμα και **μόνο **με τον κινητήρα των 1328 κυβικών εκατοστών (Μ13Α).Όλα τα 3θυρα (13ρια και Sport ) προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από Ουγγαρία.
Πίστεψέ με ένα ουγγρικό σε σύγκριση με ένα ιαπωνικό 13άρι Swift **ΚΑΘΟΛΟΥ **δεν υπολείπεται όσον αφορά την ποιότητα συναρμογής και γενικότερη αίσθηση ποιότητας.Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Επιβεβαιώνω. Κάτοχος Magyar Suzuki Swift (ναι, έτσι γράφει η άδεια ), το συνέκρινα με γιαπωνέζικο ξαδέλφης μου και δεν έχει πρακτικά διαφορες..
-
...
Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.Μακάρι.
Ωστόσο θα ήθελα να κοιτάξετε το μοτέρ καθαριστήρων στην μηχανή.
Θα ήθελα να μου πείτε αν λέει επάνω Made In Hungary...Διατηρώ επιφυλάξεις ότι πολλά (μηχανικά και όχι μόνο παρελκόμενα) είναι Made In Hungary ... από τοπικούς κατασκευαστές.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Διατηρώ επιφυλάξεις ότι πολλά (μηχανικά και όχι μόνο παρελκόμενα) είναι Made In Hungary ... από τοπικούς κατασκευαστές.
Επιβεβαιωμένο.Τα πάντα αποστέλλονται από Iαπωνία (τα κινητήρια σύνολα συναρμολογημένα εκεί!) και στην Ουγγαρία απλώς παίρνει σάρκα και οστά το σύνολο (συναρμολόγηση).
Μέχρι και διάφορα κολάρα στο engine bay Ουγγρικού Swift , που έχω παρατηρήσει, είναι της Bridgestone ,όπως ακριβώς και στο Ιαπωνικό.
-
Διατηρώ επιφυλάξεις ότι πολλά (μηχανικά και όχι μόνο παρελκόμενα) είναι Made In Hungary ... από τοπικούς κατασκευαστές.
Επιβεβαιωμένο.Τα πάντα αποστέλλονται από Iαπωνία (τα κινητήρια σύνολα συναρμολογημένα εκεί!) και στην Ουγγαρία απλώς παίρνει σάρκα και οστά το σύνολο (συναρμολόγηση).
Μέχρι και διάφορα κολάρα στο engine bay Ουγγρικού Swift , που έχω παρατηρήσει, είναι της Bridgestone ,όπως ακριβώς και στο Ιαπωνικό.
Eυχαριστώ. Μου έλυσες μία απορία που είχα εδώ και καιρό.
Έχει κανεις από εσάς το Swift Sport 1600;
Καμιά άποψη από ιδιοκτήτη; -
22000 χλμ στο sx4 και η στάθμη λαδιού του κινητήρα δεν έχει πέσει κάτω από την ένδειξη max. Το αυτοκίνητο πριν ένα μήνα επέστρεψε από ταξίδι στην ευρώπη όπου έγραψε 4500 χλμ. Στη δε διαδρομή από ankona μέχρι heidelberg (1020 χλμ) ο κινητήρας σταματούσε μόνο για ανεφοδιασμό. Ευχαριστημένος λοιπόν από τον κινητήρα που ήταν μαζί με την 4κίνηση και ο λόγος που αγοράστηκε το αυτοκίνητο.
Στο ταξίδι κρατάει καλά στο δρόμο αλλά η σχετικά σκληρή του ανάρτηση ενοχλεί τους επιβάτες. Ιδίως σε μικρές ταχύτητες της τάξης των 20 - 30 χλμ μέσα στην πόλη με τους δικούς μας καρόδρομους κοπανάει. Το διαπίστωσε αυτό και ο drdino σε πρόσφατο mini test drive που του έκανε.Επιδόσεις απλά ικανοποιητικές ...στην εποχή της υπερπλήρωσης.
SUZUKI FORUM