-
Δόξα τω Θεώ έχω οδηγήσει αρκετά αυτοκίνητα, άλλα καλά, άλλα λιγότερο καλά, άλλα απαράδεκτα. Παρ' όλα αυτά δε λέω ποτέ όχι σε ένα καινούριο (για εμένα) διαφορετικό τιμόνι.
Δύο αυτοκίνητα όμως έχω πραγματικά απωθημένο να οδηγήσω: το 2cv και το παλιό κλασσικό Mini, είτε το απλό, είτε το Cooper.Η κοπέλα μου σκέφτεται να βάλει μπρος για δίπλωμα και για ένα σχετικά low badget αυτοκίνητο. Καθώς της αρέσουν και αυτής τα Μίνι και καθώς ακούγονται τα καλύτερα για τη συμπεριφορά του στο δρόμο, το σκέφτεται σοβαρά και το συζητάγαμε σήμερα.
Η ψυχρολουσία βέβαια ήρθε όταν ρίξαμε, έτσι από περιέργεια, μια ματιά σε αγγελίες, όπου γίνεται το έλα να δεις. Μέχρι και 11000 Ε είδαμε για Μινι με υφασμάτινη οροφή!!! Οι τιμές που έπαιζαν πάντως για τέλη '70, αρχές '80 ήταν πάνω κάτω 3μιση με 4μιση χιλιάρικα, καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Τεσπα, υπάρχει και η 'δικαιολογία' του κλασσικού στη μέση και σε όποιον αρέσει εδώ που τα λέμε...
Εδώ μπαίνουν όμως και κάποια αλλά... Το αμάξι τι έλεγε σε καθημερινή χρήση-συμβίωση? Τι ζημιές έβγαζε? Πόσο εύκολα βρίσκει πια κανείς ανταλλακτικά και σε πόσο λογικές τιμές? Τι να προσέξει ο αγοραστής?
Η αλήθεια είναι οτι το έχω πάρει και λίγο απο φόβο, καθώς έχω ακούσει κάμποσα για περίεργη αξιοπιστία.
Όπως και να έχει πάντως, είναι κουκλί!
-
Δόξα τω Θεώ έχω οδηγήσει αρκετά αυτοκίνητα, άλλα καλά, άλλα λιγότερο καλά, άλλα απαράδεκτα. Παρ' όλα αυτά δε λέω ποτέ όχι σε ένα καινούριο (για εμένα) διαφορετικό τιμόνι.
Δύο αυτοκίνητα όμως έχω πραγματικά απωθημένο να οδηγήσω: το 2cv και το παλιό κλασσικό Mini, είτε το απλό, είτε το Cooper.Η κοπέλα μου σκέφτεται να βάλει μπρος για δίπλωμα και για ένα σχετικά low badget αυτοκίνητο. Καθώς της αρέσουν και αυτής τα Μίνι και καθώς ακούγονται τα καλύτερα για τη συμπεριφορά του στο δρόμο, το σκέφτεται σοβαρά και το συζητάγαμε σήμερα.
Η ψυχρολουσία βέβαια ήρθε όταν ρίξαμε, έτσι από περιέργεια, μια ματιά σε αγγελίες, όπου γίνεται το έλα να δεις. Μέχρι και 11000 Ε είδαμε για Μινι με υφασμάτινη οροφή!!! Οι τιμές που έπαιζαν πάντως για τέλη '70, αρχές '80 ήταν πάνω κάτω 3μιση με 4μιση χιλιάρικα, καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Τεσπα, υπάρχει και η 'δικαιολογία' του κλασσικού στη μέση και σε όποιον αρέσει εδώ που τα λέμε...
Εδώ μπαίνουν όμως και κάποια αλλά... Το αμάξι τι έλεγε σε καθημερινή χρήση-συμβίωση? Τι ζημιές έβγαζε? Πόσο εύκολα βρίσκει πια κανείς ανταλλακτικά και σε πόσο λογικές τιμές? Τι να προσέξει ο αγοραστής?
Η αλήθεια είναι οτι το έχω πάρει και λίγο απο φόβο, καθώς έχω ακούσει κάμποσα για περίεργη αξιοπιστία.
-
-
Στην κοπέλα μου πάντως αποκλείεται να της έπαιρνα κάτι τέτοιο (ή να την παρότρυνα να το αγοράσει).
Προτιμώ κάτι πιο σύγχρονο ,ασφαλέστερο και χωρίς να έχεις το άγχος να μείνει κανένα βράδυ υπό αντίξοες συνθήκες.
-
φτηνό mini!
Και αν σου μείνει;Όχι, μην πάρει το κοριτσάκι τέτοιο πράγμα. Από τη μια θέλει αρκετή προσοχή στη συντήρησή του (και βγάζει μερικά απίστευτα προβλήματα, όπως όλα τα εγγλέζικα), από την άλλη αν το χτυπήσει (χτύπα ξύλο!) είναι ο,τι χειρότερο, φοβάμαι!
Όσο και να τα βλέπεις να κυκλοφορούν είναι 100% κλασσικά αυτοκίνητα με ο,τι ιδιαιτερότητες μπορεί να έχει ένα τέτοιο αυτοκίνητο!
Εσύ, βέβαια, μπορείς να πάρεις ένα τέτοιο, αν θέλεις, χωρίς πρόβλημα!
-
Μα για εμένα θα το πάρει...
Χωρίς πλάκα τώρα, για τι προβλήματα μιλάμε?
Όσο για την ασφάλεια, όλα σχετικά είναι. Εδώ ταξιδεύω με το σάξο.
Τεσπα, μιλάμε γενικά για άνθρωπο που δεν σκαλώνει σε 'παραξενιές', ούτε θέλει σώνει και καλά την άνεσή του και την 'κυρίλα' του, έχει στα υπόψη της οτι αν κατευθυνθεί προς τα εκεί, θα έχει να κάνει με ιδιαίτερο αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Μα για εμένα θα το πάρει...Α, Πάσο! Σαν το σαζμάν που πήρα δώρο στη μαμά μου και αυτό, ε;
Χωρίς πλάκα τώρα, για τι προβλήματα μιλάμε?
Όσο για την ασφάλεια, όλα σχετικά είναι. Εδώ ταξιδεύω με το σάξο.
Τεσπα, μιλάμε γενικά για άνθρωπο που δεν σκαλώνει σε 'παραξενιές', ούτε θέλει σώνει και καλά την άνεσή του και την 'κυρίλα' του, έχει στα υπόψη της οτι αν κατευθυνθεί προς τα εκεί, θα έχει να κάνει με ιδιαίτερο αυτοκίνητο.Καλά, καμία σχέση με το σαξό... κάτσε σε μίνι και περίμενε να περάσει φορτηγό δίπλα να καταλάβεις τι λέμε!
Προσωπικά το βρίσκω εξαιρετικά σπαστικό στο να 'δουλέψεις πάνω του' (θα μου πεις, έχω συνηθίσει με τους γερμαναράδες...ναι...) και παθαίνει τα κλασσικά γκρέμλιν ηλεκτρικών (lucas-εγγύηση!), μαγικά με ψυγεία υπερθερμάνσεις κλπ κλπ, σκουριές παντού και πάντα, έχει κάτι καρούμπαλα για ανάρτηση που πρέπει να τα αλλάζεις...
Είναι τέλειο στην οδήγηση, βέβαια, αλλά μόνο αν είσαι έμπειρος για να ξεμπερδεύεις με τα προβλήματα θα το ευχαριστηθείς.
Αν θέλει ντες και καλά κλασσικό για κάθε μέρα μόνο σκαθάρι και σχετικά καινούργιο κιόλας (1302-1303), όπου και πάλι θα πρέπει να την βοηθάς συνεχεια και εσύ! Βγάζει επίσης πολλά αλλά φτιάχνεται εύκολα ενώ είναι πολύ στιβαρό για τρακαρίσματα (πέφτει και το τιμόνι του σε περίπτωση που χτυπήσει μπροστά!!!) κλπ κλπ... -
Μόνο που το σκαθάρι δεν είναι και τόσο driver's car...
Tώρα νιώθω την οργή του D-Jet να ξεσπάει πάνω μου...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Μόνο που το σκαθάρι δεν είναι και τόσο driver's car...Γιατί; Το σκαθάρι το οδηγά ο συνοδηγός;
Ασε μας ρε ταύρε!(τι το θέλεις το driver's car παιδί μου, να χώσεις και άλλες έγνοιες στο κεφάλι σου; Πάρ'της κάτι ήρεμο και ωραίο να είσαι ήσυχος...!!)
-
Δεν κατάλαβες... το μόνο που δε με έχει ρωτήσει ακόμα είναι πώς γίνεται το left foot braking!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δεν κατάλαβες... το μόνο που δε με έχει ρωτήσει ακόμα είναι πώς γίνεται το left foot braking!γιατί ξέρεις να απαντήσεις?
πάντως σοβαρά ίσως θα πρέπει να έχεις υπόψην σου το θέμα της ασφάλειας. όλα ωραία και καλά αλλά για καθημερινό αυτοκίνητο που το παίρνει κιόλας τώρα δεν νομίζω οτι αξίζει τέτοιο ρίσκο. σκέψου μόνο οτι ένα απλό τρακάρισμα σε ένα στενό με κανένα SUV μπορεί να την/σε αφήσει ανάπηρο -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Μόνο που το σκαθάρι δεν είναι και τόσο driver's car...
Γιατί; Το σκαθάρι το οδηγά ο συνοδηγός;
Ασε μας ρε ταύρε!(τι το θέλεις το driver's car παιδί μου, να χώσεις και άλλες έγνοιες στο κεφάλι σου; Πάρ'της κάτι ήρεμο και ωραίο να είσαι ήσυχος...!!)
ταυρουλη
μην τον ακους αγορι μου, παρε στο κοριτσι οτι θελει
μια χαρα ειναι το μινακι
απλα θελει λιγη φροντιδα παραπανωρε ρεμαλι d-jet
δε σου πα οτι δεν αντιμιλανε σε κριτες?
ασταδιαλα πια... -
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
ρε ρεμαλι d-jet
δε σου πα οτι δεν αντιμιλανε σε κριτες?
ασταδιαλα πια...Ωχ! (γκάφα)
Ναι, κύριε Ταύρε, ο,τι σκεφτείτε εσείς είναι το καλύτερο, με ακούτε;
( )
-
Kανω λαθος ή ειχαν ενιαια λιπανση κινητηρα και σασμαν τα μινι?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Kανω λαθος ή ειχαν ενιαια λιπανση κινητηρα και σασμαν τα μινι?ναι το κιβωτιο ειναι μεσα στον κινητηρα
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
Kανω λαθος ή ειχαν ενιαια λιπανση κινητηρα και σασμαν τα μινι?
ναι το κιβωτιο ειναι μεσα στον κινητηρα
Οποτε τα γρεζια απο μια 'τριζατη' αλλαγη μπορει να κανουν ζημια στην μηχανη?Κατι τετοιο εχω ακουσει
-
οχι κι ετσι
βγαζουν ψιλα προβληματακια με λιγα ηλεκτρικα και καποιες βασεις λαστιχενιες
κατι σκουριες στα πατωματακια εκει που εχει τον αριθμο πλαισιου
αλλα σε τετοιο βαθμο οχι
στα πιο καινουργια ομως, που μαλλον κατι τετοιο θα κοιταζει ο ταυρος δεν υπαρχουν αυτα -
Aπό ποια χρονιά δλδ περίπου και μετά?
Αυτό με την ενιαία λίπανση δε σημαίνει και πιο συχνές αλλαγές λαδιών, όπως και στις μοτοσυκλέτες? Το λέω επειδή υποθέτω οτι θα καταπονείται το λάδι σαφώς περισσότερο...
D-Jet, ηρέμησε παιδί μου, δεν κουτουλάω αν δεν προκληθώ.
-
πιθανον να εχεις δικιο αλλα δεν εχω ακουσει ποτε κατι αναλογο
σε γενικες γραμμες τα μοτερακια τους δεν εχουν προβληματα
εκτος απ τα 1300αρια που οταν τους πινεις το αιμα ανεβαζουν θερμοκρασιες μεταξυ 2-3ου και καινε φλατζες
σε 1000 και 850 δεν υπαρχουν αυτα -
Να υποθέσω οτι σε νορμάλ προς σβέλτους ρυθμούς δε θα υπάρχει πρόβλημα δλδ...
Από ταξίδι τι λένε τα μικρά? Εννοώ δλδ, ένα χαλαρό ταξιδάκι το κάνουν? Με τι ταχύτητες? (μιλαω και για το 1000 και για το 1300)
Classic Mini forum