-
Παντως απ' οτι διαβαζω την πιο σωστη τακτικη την ειχε η BMW στον Kubica, αν δεν εμενε μπορει να κερδιζε.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Παντως απ' οτι διαβαζω την πιο σωστη τακτικη την ειχε η BMW στον Kubica, αν δεν εμενε μπορει να κερδιζε.Γιατι το λες αυτο? Οταν εγκατελειψε ηταν 3 δευτερα μπροστα απ'τον Κιμι και επρεπε να ξαναμπει! (δεν ηταν σε 1-stop)
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Παντως απ' οτι διαβαζω την πιο σωστη τακτικη την ειχε η BMW στον Kubica, αν δεν εμενε μπορει να κερδιζε.
Γιατι το λες αυτο? Οταν εγκατελειψε ηταν 3 δευτερα μπροστα απ'τον Κιμι και επρεπε να ξαναμπει! (δεν ηταν σε 1-stop)
Σιγουρο αυτο,οτι δεν ειχε τελειωσει με τους ανεφοδιασμους?
-
Χωρίς να θέλω να κάνω το σπαζοκλαμπάνια αυτά τα ωραία που λέτε έπρεπε να τα λέτε στο topic του κινέζικου αγώνα...
Άσχετα αν εκεί αναλύεται για πολλοστή φορά το ταλέντο του Λούη... -
Καποιο λαθος κανει ο GoForPole και η πηγη του, επρεπε να ξαναμπει.
-
By this time the rain had passed and the drivers on dry tyres found the track coming back to them. Having stopped at the ideal moment (lap 25) and then achieved better pace than most during the shower, Kubica passed Massa and became the top slick runner - taking over five seconds per lap out of new leader Raikkonen.
McLaren therefore brought Hamilton in on lap 31 - but he never reached the pit box. Raikkonen and Alonso managed another lap on their intermediates before pitting, but that left both behind the superb Kubica, whose pace on dry tyres saw him close in by half a minute between his stop and the leaders'. Having pitted with 31 laps to go, Kubica had a genuine chance of winning BMW's first race if he could make the fuel last and fend off Raikkonen.
-
[Προσοχη: Μεγαλο post - Ισως η συζητηση πρεπει να μεταφερθει στο gp Κινας]Τα γυρολογια λιγο πριν και λιγο μετα τo pitstop:
LH
24 1.43.6
25 1.43.8
26 1.46.1
27 1.50.1
28 1.55.7
29 1.55.4
30 1.56.9
31 inlap (ret)KR
24 1.43.4
25 1.44.1
26 1.44.7
27 1.47.8
28 1.54.9 (εφτασε το lh)
29 1.53.7 (περασε το lh)
30 1.50.4
31 1.50.7
32 1.59.1 (inlap)
33 2.13.7 (outlap)
34 1.41.4
35 1.40.6
36 1.39.5FM
24 1.44.4
25 1.45.1
26 1.52.6 (inlap)
27 2.25.0 (outlap)
28 2.04.4
29 1.52.8
30 1.47.2
31 1.43.6
32 1.42.0
33 1.44.6
34 1.41.1
35 1.39.9FA
24 1.44.0
25 1.44.2
26 1.45.5
27 1.49.9
28 1.53.6
29 1.51.6
30 1.49.1
31 1.52.5
32 1.57.5 (inlap)
33 2.10.8 (outlap)
34 1.40.9
35 1.39.8
[snip]Από μια πρόχειρη ματιά που ρίχνω (είμαι στο μαγαζί) δεν βλέπω να επιβεβαιώνονται οι διαφορές που ανέφερες μετα τα 2α στοπ τους. Όσο για τον Λούη, πιστεύω call-in το πολύ στο lap 28 θα του εξασφάλιζε σίγουρα την 4η θέση, ίσως και βάθρο.
-
Παμε ρε Kazuki!!!!
Υπαρχει κανεις εδω μεσα που να πιστευει οτι θα ειναι πιο αργος απο τον Wurz..?
A,ειπα μηπως...
Παντως 'Υamamoto' δεν νομιζω να βγει...θα ειναι κατι ακομα ενδιαφερον ο 22χρονος μεσα στη φουρια του 3ημερου της Βραζιλιας... -
Ο χρήστης Koupris έγραψε:
Παμε ρε Kazuki!!!!
A,ειπα μηπως...
Παντως 'Υamamoto' δεν νομιζω να βγει...θα ειναι κατι ακομα ενδιαφερον ο 22χρονος μεσα στη φουρια του 3ημερου της Βραζιλιας...Δεν ξερω αν θα ειναι καλος ή οχι, το θεμα ειναι να μην δημιουργησει προβληματα σε αλλους πιλοτους.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Having pitted with 31 laps to go, Kubica had a genuine chance of winning BMW's first race **if he could make the fuel last **and fend off Raikkonen.GoForPole ο Kubica ανεφοδιαστηκε στο γυρο 25/56 για 6μισι δευτερα. Οσοι μπηκαν στα pits εκει γυρω και εφτασαν μεχρι το τελος (Vettel Kova Trulli Sato Massa) χρειαστηκαν απο 2 μεχρι 5μισι δευτερα παραπανω. Επισης οι Button, Fisi που εκαναν pitstop εκει γυρω ή και αργοτερα χρειαστηκε να ξαναμπουν (χωρις αυτο να λεει τιποτε).
Υπαρχει μια εξαιρεση ομως που ειναι αρκετη: Coulthard. Με τη διαφορα ομως οτι μπηκε 1 γυρο μετα και ανεφοδιαστηκε και για 0.7s περισσοτερο απ'τον Kubica.
Τι να πω εγω δεν εχω ξαναδει να ανεφοδιαζεται καποιος για 6μισι δευτερα τοσο νωρις και να παει μεχρι τελος χωρις sc, αν το πετυχαν μπραβο τους. Παντως ΑΝ συνεβη αυτο επρεπε να ειναι γεματος μετα το pitstop, που απο το ρυθμο του (ειδικα σε συγκριση με Massa Kovalainen & Trulli που θα ειχαν ιδια λαστιχα και καυσιμα) φαινεται μαλλον απιθανο.
-
Ο χρήστης Koupris έγραψε:
Εγω , δεν το πιστευω αλλα το θεωρω αρκετα πιθανο , στα test δεν εδειξε ταχυτητα.
Η αληθεια ειναι οτι η ομαδα δε βρισκεται σε μια θεση που να μπορει να φερει μεγαλους οδηγους (και σιγουρα ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ να τους πληρωσει).
αλλα πιστευω οτι εχουν γινει πολλα λαθη στις αποφασεις για οδηγους.δες koupris ενα βιντεακι που θα βαλω με το πρωτο τεστ του σεννα στο αντιστοιχο thread.μιλαει και ο Sir Frank πριν το ατυχημα του.
Jackie Stewart is considering legal action against FIA president Max Mosley following remarks attributed to the FIA President in the British media last week.
τουλαχιστον θα αναγκαστει ο καραγκιοζης να ζητησει την αυτονοητη συγνωμη.
-
τι του είπε ο 'κwλο'γερος....;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Χωρίς να θέλω να κάνω το σπαζοκλαμπάνια αυτά τα ωραία που λέτε έπρεπε να τα λέτε στο topic του κινέζικου αγώνα...
Άσχετα αν εκεί αναλύεται για πολλοστή φορά το ταλέντο του Λούη...Δικιο εχει ο σπαζοκλαμπάνιας ρε παιδια.
spike, ο mosley χαρακτηρισε γραφικο τον Στιουαρτ, με πολυ βαριες ομως και μειωτικες εκφρασεις.
-
Τι να πω εγω δεν εχω ξαναδει να ανεφοδιαζεται καποιος για 6μισι δευτερα τοσο νωρις και να παει μεχρι τελος χωρις sc, αν το πετυχαν μπραβο τους. Παντως ΑΝ συνεβη αυτο επρεπε να ειναι γεματος μετα το pitstop, που απο το ρυθμο του (ειδικα σε συγκριση με Massa Kovalainen & Trulli που θα ειχαν ιδια λαστιχα και καυσιμα) φαινεται μαλλον απιθανο.Φανταζομαι οτι η BMW ηξερε ποσα καυσιμα εβαζε, ενταξει θα ηταν χαζο να τσιγκουνευτουν ενα δευτερολεπτο σε εκεινη τη χρονικη περιοδο για να μη φτασει μεχρι τελος. Τελοσπαντων ακαδημαϊκο ειναι το θεμα της νικης, πιο πολυ ανεφερα τον Πολωνο για να παρεις ενα μπουσουλα για το πιο δειχνει (εκ των υστερων βεβαια) να ηταν το τελειο σεναριο στρατηγικης.
-
Prodrive-McLaren negotiations collapse
-
pininfarina, έχουμε και λέμε:
Το πρόβλημα του Hamilton παρουσιάζεται στον γύρο 27 ενώ προηγείται. Δεν λέω να μπει τότε, άσε που είναι δύσκολο να αντιδράσουν αστραπιαία.
Ο Raikkonen τον φτάνει και μάχονται για την πρώτη θέση. Φυσικά τον αφήνεις έξω (καθυστερεί και τον Raikkonen). Ο Φινλανδος τελικά περνάει και εξαφανίζεται ενω παράλληλα ο Hamilton χάνει 2 δευτερόλεπτα ανα τομέα απο τον Alonso. Το επόμενο millisecond από την προσπέραση του Kimi τον καλείς μέσα (και δεν το λέω αυτό τώρα κάνοντας τον μετά χριστόν προφήτη, είναι η φυσιολογική μου αντίδραση καθώς παρακολουθώ τον αγώνα, αν θέλεις με πιστεύεις βέβαια).
Εκεί έχούμε δύο περιπτώσεις:
Η του βάζουν στεγνά οπότε κερδίζει τον αγώνα (ή δεύτερος αδιάφορο μου είναι) ή του βάζουν indermediates, αναγκάζεται να ξαναμπεί για στεγνά και καταλήγει τέταρτος. Δηλαδή στη χειρότερη είναι τέταρτος.
Με τη στρατηγική που ακολούθησαν, ακόμα και να καταφέρει να φτάσει στα pits και να βάλει στεγνά, πάλι τέταρτος είναι. Πέρνουν τεράστιο ρίσκο που δεν αποφέρει κανένα κέρδος. Δηλαδή ηλιθιότητα.
Τους καταλογίζουμε το ελαφρυντικό ότι δεν πίστευαν ότι τα ελαστικά θα είναι σε τόσο τραγική κατάσταση (που δεν παίζει γιατί βλέπουν τους χρόνους αλλά τεσπα), επομένως περίμεναν να τον βγάλουν δεύτερο. Αχρείαστο ρίσκο καθώς με την τέταρτη θέση εξασφαλίζει κατά 99% το πρωτάθλημα αυτός και κατά 100% η ομάδα (όταν σου λέω 4 βαθμούς για να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα εννοώ την ομάδα). Άρα πάλι ηλιθιότητα.Με το που τον περνάει ο Κίμι, για κάποιο ανεξήγητο για μένα λόγο δεν τον καλούν μέσα. Έχει χάσει 8 δευτερόλεπτα απο τον Alonso (ο Alpha έχει βάλει διαφημίσεις) και λέω εντάξει κοιμήθηκαν λίγο, τώρα θα τον βάλουν. Ξεκινά τον επόμενο γύρο και στα δύο πρώτα sector χάνει από τον Alonso άλλα 4 sec (δηλαδή κυριολεκτικά σέρνεται), περνάει από τα pits και δεν μπαίνει!!!
Έχω δαγκώσει την οθόνη, βγάζω αφρούς από το στόμα και σκέφτομαι κατά 95% θα εγκαταλείψει, όπως και γίνεται.
Άντε μέχρι και αυτή τη στιγμή περιμένεις. Στον 30ο γύρο ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΡΕ ΥΠΕΡΠΑΝΙΒΛΑΚΑ;Έχεις ένα μονοθέσιο που δεν εγκαταλείπει, τερματίζει τέταρτο κάνοντας απλά βόλτα, δύο αγώνες πριν το τέλος προηγείσαι με 12 βαθμούς από τον ομόσταυλο και 17 από τον εχθρό και το βαθμολογικό σύστημα είναι 10-8-6-5-4-3-2-1. Όπως καταλαβαίνει και πεντάχρονο το μόνο που φοβάσαι είναι εγκατάλειψη από οποιαδήποτε αιτία και τον αφήνεις να κόβει βόλτες με τις ζάντες για να πετύχεις τι; Στόχος είναι η τέταρτη θέση και πάνω, και την έχεις ήδη στο τσεπάκι. Ρισκάρεις εγκατάλειψη, προσπαθώντας να βγεις δεύτερος και να τελειώσεις το πρωτάθλημα από τώρα, τη στιγμή που είναι ήδη τελειωμένο, ακόμα και αν δεν ρισκάρεις.
Και μάλιστα αν δεν μπεις στον 30, ρισκάρεις για το τίποτα!
Μέχρι τον 30ο είσαι απλά ηλίθιος. Από τον 30ο και μετά η λέξη ηλίθιος σε κολακεύει. Είσαι εγκαφαλικά ανάπηρος.Όσο το σκέφτομαι μου ανεβαίνει η πίεση στις 500 ατμόσφαιρες. Δεν είναι δυνατόν εγώ με μοναδική ενημέρωση το live timing να το βλέπω και εσύ μέσα στην πίστα να πετάς αετό.
Έχουν κάνει κι άλλες φορές, απίστευτες βλακείες στην στρατηγική, κάνωντας τον Brawn που έκανε τα αυτονόητα να μοιάζει διάνοια, αλλά αυτή τη φορά έθεσαν νεα stantards.
Απογείωσαν την ηλιθιότητα σε δυσθεώρητα επίπεδα. -
(συνεχεια αυριο)
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Prodrive-McLaren negotiations collapseτι ; θέλουν και 3η Φερράρι στο grid ;
(κάτι ξέρει ο Ρίτσαρτς και την κάνει με ελαφρα... )
-
Από ό,τι φαίνεται δεν είναι ο Richards αυτός που έκανε πίσω...
-
....ο κλαψιάρης;
F1 Διάφορα νέα - Οκτώβριος 2007