-
μαλιστα ευχαριστω ηθελα να το γνωριζω
-
Ο χρήστης arnold έγραψε:
γεια σας παιδια,εστω οτι καποιος εχει τα χρηματα για τα παρακατω αμαξια ποιο θεωρειτε ποιο σκληροπυρηνικο για off road χρηση?
MERCEDES-BENZ GL 63 AMG 4 matic
TOYOTA LAND CRUISER 5d 3.0D 7s Premium HE
LAND ROVER RANGE ROVER 5.0 V8 S/C Autobiography(ποσα λιτρα εχει πορτ μπαγκαζ ?)
PORSCHE CAYENNE Turbo S
LAND ROVER DISCOVERY 4 3.0 SDV6 HSE
MERCEDES-BENZ G-CLASS LONG G 63 AMG(ποσα λιτρα εχει πορτ μπαγκαζ ?)Για να εξηγουμαστε...
Εξαρταται τι εννοεις σκληροπυρινική.....Τα δικα μου κριτηρια θα τα εβαζαν σχεδόν με την ακριβως αναποδη σειρά απο οτι τα εχεις....
Πρωτο το g, μετα τα LR disco και range το land και τα 'κατα δηλωσην' τελευταια... -
Δε νομίζω ότι το G έχει πολλές ελπίδες απέναντι στο Disco με το Terrain Response και τα 300+ χλστ απόσταση από το έδαφος με την αεροανάρτηση στην μέγιστη ρύθμιση. Φυσικά ο οδηγός είναι σημαντικότατος σε τέτοιες περιπτώσεις.
-
Ειναι τοσο οριακες οντως οι διαφορες που τελικά παιζουν ρολο και τα 'γουστα'....
Σαφως ομως ειναι 'μακραν' απο τα αλλα
( Κατα την ταπεινη μου αποψη παντα..) -
Τι εννοούμε όταν λέμε 'ικανό' εκτός δρόμου?
Μιλάμε για την τετρακίνηση του κάθε τζιπ?
Μήπως το τι λάστιχα θα φοράνε παίζει σημαντικό ρόλο και ίσως να αλλάξει τις ισορροπίες?
-
η... ερωτηση αρχιζει απο πιο πριν.... τι εννοουμε εκτος δρομου....
ενοουμε τον πατημενο χωματοδρομο που σε τελικη πας και με IX??
εννοουμε το χιονι προς το χιονοδρομικό???ή εννοουμε το θελω να παω απο 'εδω' 'εκει' οτι κι αν ( σχεδον ) μεσολαβει στο ενδιαμεσο???
-
Αν μιλάμε λοιπόν για το τελευταίο που είπες τότε κανένα δεν θεωρείται σκληροτράχηλο από όσα έχουν γραφτεί. Κι αυτό το λέω γιατί όλα αυτά που Τζιπ πωλούνται με συνήθως ασφάλτινα ελαστικά.
Είμαι λάθος?
-
Μπορείς να επιλέξεις και χωμάτινα.
-
Πάσσο.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Αν μιλάμε λοιπόν για το τελευταίο που είπες τότε κανένα δεν θεωρείται σκληροτράχηλο από όσα έχουν γραφτεί. Κι αυτό το λέω γιατί όλα αυτά που Τζιπ πωλούνται με συνήθως ασφάλτινα ελαστικά.Είμαι λάθος?
Για τα G ( και ουτε καν στις εκδοσεις AMG ) και το LR ναι...
Οπου μονο λογο μεγεθους θα προβληματιστουν οπου...και αναφερομαι βεβαια κατα κυριο λογο στις 'εμπορικες' μορφες... Προφανως και πχ η Πορσε εχει συμετασχει με καγιεν ακομα και σε αγωνες αντοχης αλλα καθε αμορτισερ εκανε οσο καγιεν ολοκληρη....
Δευτερευοντως βεβαια μπαινουν και αλλοι παραγοντες οπως τι/αν aftermarket υπαρχει ωστε να 'φερεις' την οποια βαση ακομα πιο πολυ στα μετρα σου...
ή τι 'διαρκεια' μπορει να δειξει το οχημα στην επαναλλαμβανομενη σκληρη χρηση...
Αν θελαμε να γενικευσουμε λιγο 'οτι δεν εχει κοντα δεν κανει για offroad'. Και τελικά.... ξαναερχομαστε στο ερωτιμα τι εννοει ο καθενας offroad...
Ισως γι αυτο τελικά, κι επειδη ο καθενας μας εχει την 'δικη του' αποψη πως το εννοει, υπαρχει και τετοια ποικιλια εναλλακτικών 'εκφρασεων' απο τις αυτοκινητοβιομηχανιες για το θεμα...
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Αν μιλάμε λοιπόν για το τελευταίο που είπες τότε κανένα δεν θεωρείται σκληροτράχηλο από όσα έχουν γραφτεί. Κι αυτό το λέω γιατί όλα αυτά που Τζιπ πωλούνται με συνήθως ασφάλτινα ελαστικά.
Είμαι λάθος?
Για τα G ( και ουτε καν στις εκδοσεις AMG ) και το LR ναι...
Οπου μονο λογο μεγεθους θα προβληματιστουν οπου...και αναφερομαι βεβαια κατα κυριο λογο στις 'εμπορικες' μορφες... Προφανως και πχ η Πορσε εχει συμετασχει με καγιεν ακομα και σε αγωνες αντοχης αλλα καθε αμορτισερ εκανε οσο καγιεν ολοκληρη....
Δευτερευοντως βεβαια μπαινουν και αλλοι παραγοντες οπως τι/αν aftermarket υπαρχει ωστε να 'φερεις' την οποια βαση ακομα πιο πολυ στα μετρα σου...
ή τι 'διαρκεια' μπορει να δειξει το οχημα στην επαναλλαμβανομενη σκληρη χρηση...
Αν θελαμε να γενικευσουμε λιγο 'οτι δεν εχει κοντα δεν κανει για offroad'. Και τελικά.... ξαναερχομαστε στο ερωτιμα τι εννοει ο καθενας offroad...
Ισως γι αυτο τελικά, κι επειδη ο καθενας μας εχει την 'δικη του' αποψη πως το εννοει, υπαρχει και τετοια ποικιλια εναλλακτικών 'εκφρασεων' απο τις αυτοκινητοβιομηχανιες για το θεμα...
Σωστός ο παίχτης!!!
Προφανώς, όποιος μιλάει για τέτοια θέματα και για τέτοια αυτοκίνητα, θα πρέπει η τσέπη του να 'βροντάει'Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μαθαίναμε το κόστος της Καγιέν (και κάθε Καγιέν) που έλαβε μέρος στον αγώνα και το κόστος του ίδιου μοντέλου που πωλείται για τον πιο απλό... κόσμο.
-
Απορώ γιατί μπλέξαμε με αγώνες και βελτιώσεις, ενώ η ερώτηση ήταν για οχήματα παραγωγής...
-
Γιατι πολυ απλά ενα απο τα κριτηρια αυτων που θελουν αυτοκινητο για σκληρο offroad ΕΙΝΑΙ αν υπαρχουν βελτιωσεις στην aftermarket αγορα...
Το θεμα αγωνες το 'εμπλεξα' ωστε να αποφυγουμε συγκρισεις του 'αγωνιστικου που μοιαζει με καγιεν' με τα παραγωγής...
@megane
Για τετοια θεματα οχι απαραιτητα
για τετοια αυτοκινητα ( σαν τα αναφερομενα προηγουμενως ) προφανως...
Ποιο off-road για σκληρή χρήση;