-
Αν υποθέσουμε οτι θέλω να κάνω εξέτασεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, που πρέπει να απευθυνθώ και ποιά θα είναι η διαδικασία;
Σε νοσοκομείο πρέπει να πάω; Κλείνω ραντεβού;
Θα μου πάρουν αίμα μόνο ή θα γίνει και εξέταση στο μόριο μου;
Οι εξετάσεις καλύπτουν όλα τα ΣΜΝ (aids, hpv, έρπη, σύφιλη, γονόρροια, ξέρω γω τι άλλο); -
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Αν υποθέσουμε οτι θέλω να κάνω εξέτασεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, που πρέπει να απευθυνθώ και ποιά θα είναι η διαδικασία;
Σε νοσοκομείο πρέπει να πάω; Κλείνω ραντεβού;
Θα μου πάρουν αίμα μόνο ή θα γίνει και εξέταση στο μόριο μου;
Οι εξετάσεις καλύπτουν όλα τα ΣΜΝ (aids, hpv, έρπη, σύφιλη, γονόρροια, ξέρω γω τι άλλο);Θα πας να δωσεις αιμα ως εθελοντης.
Στην συνεχεια θα λαβεις ταχυδρομικα και δωρεαν τα αποτελεσματα των εξετασεων (χωρις κανενα κοστος για σενα),γιατι ειναι στανταρ διαδικασια να ελεγχεται το αιμα για αυτα. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Θα πας να δωσεις αιμα ως εθελοντης.
Στην συνεχεια θα λαβεις ταχυδρομικα και δωρεαν τα αποτελεσματα των εξετασεων (χωρις κανενα κοστος για σενα),γιατι ειναι στανταρ διαδικασια να ελεγχεται το αιμα για αυτα.Ολα τα σεξουαλικως μεταδιδομενα νοσηματα ανιχνευονται απο εξετασεις αιματος?
(καποτιτσα δε φοραμε?)
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://www.syggros-hosp.gr/ ?Δυστυχώς δεν έχει καμία πληροφορία.
Ενδιαφέρομαι για να γνωρίζω τι να κάνω ακριβώς σε περίπτωση που γίνει κάποια στραβή, να μη ψάχνω πανικοβλημένος λύση.
Έψαξα στο google κάποιες πληροφορίες, κάτι βρήκα.
http://health.in.gr/news/article.asp?lngArticleID=36493
Οι πρώτες υποψίες τίθενται με τη λήψη του ιατρικού ιστορικού. Η μόλυνση μπορεί να έχει γίνει από λίγες μέρες έως και μήνες πριν. Ο γιατρός, λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό του ασθενούς αλλά και τα συμπτώματα που τον ταλαιπωρούν, σε συνδυασμό με την αντικειμενική εξέταση, μπορεί να κατευθύνει τη σκέψη του προς πιθανές διαγνώσεις.Θα απαιτηθούν όμως και εργαστηριακές εξετάσεις, ανάμεσα στις οποίες γενικές αίματος και ούρων, καλλιέργεια του εκκρίματος της ουρήθρας ή και προστατικού υγρού, ή υλικού από το σημείο της βλάβης και ειδικές ορολογικές εξετάσεις που θα επιβεβαιώσουν τη διάγνωση.
Έχουμε και λέμε:
[list:3rb2lqnk]
[:3rb2lqnk]Ηπατίτιδα Β & Δείγμα αίματος από μια φλέβα στο χέρι[/3rb2lqnk]
[:3rb2lqnk]Έρπης: Λήψη εκκρίματος ή ξέσματος από μια φουσκάλα ή πληγή στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Για την εξέταση αντισωμάτων, συλλέγεται δείγμα αίματος από μια φλέβα στο μπράτσο. [/3rb2lqnk]
[:3rb2lqnk]HPV: Δείγμα από κύτταρα της περιοχής του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες, πρωκτικά επιχρίσματα ή δείγμα από ειδικό βουρτσάκι στους άντρες.[/3rb2lqnk]
[:3rb2lqnk]AIDS: Η εξέταση που σχετίζεται με τον HIV/AIDS περιλαμβάνει είτε μέτρηση της απόκρισης του μολυσμένου ατόμου κατά του HIV (αντισώματα) είτε μέτρηση και εκτίμηση του ίδιου του ιού. Οι περισσότερες εξετάσεις εφαρμόζονται χρησιμοποιώντας το αίμα του ασθενούς.[/3rb2lqnk][/list:u:3rb2lqnk] -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Θα πας να δωσεις αιμα ως εθελοντης.
Στην συνεχεια θα λαβεις ταχυδρομικα και δωρεαν τα αποτελεσματα των εξετασεων (χωρις κανενα κοστος για σενα),γιατι ειναι στανταρ διαδικασια να ελεγχεται το αιμα για αυτα.Δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω αίμα λόγω χαμηλής πίεσης, έχω δώσει μία φορά και λιποθύμησα 4-5 ώρες αργότερα (ζέστη, κούραση, ήμουν νηστικός), την επόμενη μέρα αρρώστησα (πιθανώς να μη συνδέεται).
Άλλη μία φορά που είχα πάει να δώσω (για ένα ατύχημα) με έδιωξαν λόγω χαμηλής πίεσης.
Θέλω πραγματικά να δίνω αίμα, οι βελόνες/ πεταλούδες δε με φοβίζουν καθόλου, αλλά δε μπορώ.Εξετάσεις αίματος κάνω κάθε χρόνο, αλλά δε ξέρω τι καλύπτουν, δε βλέπω και ποτέ τα αποτελέσματα. Πάω σε ιδιωτικό ιατρείο, αλλά δε μπορώ να ρωτήσω το γιατρό γιατί πάμε οικογενειακώς και δε μπορώ να ρωτήσω μπροστά στη μάνα μου (ξέρω.. ξέρω.. ).
-
Πήγαινε στο Συγγρό και θα σου πουν τι να κάνεις. Σίγουρα έχει τμήμα για σ.μ.ν.
Για μια εξέταση αίματος δεν θα σου πάρουν την ίδια ποσότητα που παίρνουν στην αιμοδοσία. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Και λοιπόν?....Στην Ελλαδα ειμαστε ....Ολοι ειμαστε κατα καποιον τροπο αδερφια φιλοι γνωστοι ,βολεμενοι μεταξύ μας και παει λεγοντας.
Το θεμα ειναι οτι ο Ελληνας δεν παει στον ειδικο(δυστιχως) και το πιστευω αυτο αν κρινω απο κοντινες μου υποθεσεις.Υπαρχει εξαρτηση, αλογιστη χρηση καιπροκαταληψη απεναντι στον αρμοδιο γιατρό. Οσο για το πως τα παιρνει καποιος αυτο ειναι αλλο θεμα αν και δεν πιστευω οτι ειναι δύσκολο.Φάρμακα που θέλουν κόκκινη συνταγή δεν τα παίρνεις απ' τον μπατζανάκη, εκτός αν γουστάρει να βρεθεί σε καμιά ψυρού για πάρτη σου.
Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν ελλείψεις και κυρίως προκαταλήψεις απέναντι στους ψυχιάτρους και οι ασθενείς απευθύνονται στους νευρολόγους. Οι οποίοι ελάχιστη ως ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχουν με την ψυχιατρική, πλέον. Ο γάμος ψυχιατρικής-νευρολογίας ήταν αποτυχημένος και ευτυχώς έληξε με διαζύγιο.
Οσον αφορα το πρωτο σκελος καλο θα ηταν να μην με αναγκασεις να γραψω ονοματα φαρμακοποιων που δεν πιστευουν αυτα που λές.
Οσον αφορα το δευτερο ,υπαρχει στην Ελλάδα το φαινομενο ''ο μυθος του τρελού''.Ο κοσμος φοβαται οτι αν επισκεφτει εναν ψυχιατρο και πάρει κποιο φαρμακο θα φτασει στα ορια του ψυχιατρίου.Μεγα λαθος.
-
Ο χρήστης kvlachos έγραψε:
Εννοεί οτι είναι δυο διαφορετικές ειδικότητες με ξεχωριστά αντικείμενα. Παλιοτερα υπήρχε ο νευρολόγος-ψυχίατρος αλλά εδώ και αρκετά χρόνια έχουν διαχωριστεί.Και πολύ σωστά γιατί οι ψυχιατρικές παθήσεις λίγο σχετίζονται με τη νευρολογία, οπως και το ανάποδο. Μπορεί ο νευρολόγος να ξέρει 5 πράγματα παραπάνω απο τον παθολόγο για την αγχώδη διαταραχή ή την κατάθλιψη, σε καμιά περίπτωση όμως δεν τον κάνει αυτο ειδικό για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου.επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας νευρολόγος δεν ξέρει να αντιμετωπίσει μια ψυχιατρική πάθηση με άλλον τρόπο εκτός απ τα φάρμακα.
ένα 6μηνο ψυχιατρική κάνουν όλο και όλο στην ειδικότητα, δεν έχουν σχέση οι άνθρωποιΚαι λοιπόν?....Στην Ελλαδα ειμαστε ....Ολοι ειμαστε κατα καποιον τροπο αδερφια φιλοι γνωστοι ,βολεμενοι μεταξύ μας και παει λεγοντας.
Το θεμα ειναι οτι ο Ελληνας δεν παει στον ειδικο(δυστιχως) και το πιστευω αυτο αν κρινω απο κοντινες μου υποθεσεις.Υπαρχει εξαρτηση, αλογιστη χρηση καιπροκαταληψη απεναντι στον αρμοδιο γιατρό. Οσο για το πως τα παιρνει καποιος αυτο ειναι αλλο θεμα αν και δεν πιστευω οτι ειναι δύσκολο.Φάρμακα που θέλουν κόκκινη συνταγή δεν τα παίρνεις απ' τον μπατζανάκη, εκτός αν γουστάρει να βρεθεί σε καμιά ψυρού για πάρτη σου.
Οσον αφορα το πρωτο σκελος καλο θα ηταν να μην με αναγκασεις να γραψω ονοματα φαρμακοποιων που δεν πιστευουν αυτα που λές.
δεν καίγομαι τόσο, μην μπεις στον κόπο
νομίζω πως ειδικά τώρα, με τους ελέγχους που γίνονται, πρέπει να ναι τρελός κάποιος για να ρισκάρει να κάνει τέτοιες παπαριές. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Εξετάσεις αίματος κάνω κάθε χρόνο, αλλά δε ξέρω τι καλύπτουν, δε βλέπω και ποτέ τα αποτελέσματα. Πάω σε ιδιωτικό ιατρείο, αλλά δε μπορώ να ρωτήσω το γιατρό γιατί πάμε οικογενειακώς και δε μπορώ να ρωτήσω μπροστά στη μάνα μου (ξέρω.. ξέρω.. ).
ο γιατρος σου δουλευει και σε ωρες που δεν ειναι η μαμα εκει... επισης προστασια σωζει!
-
νομίζω πως ειδικά τώρα, με τους ελέγχους που γίνονται, πρέπει να ναι τρελός κάποιος για να ρισκάρει να κάνει τέτοιες παπαριές
Φαίνεται ότι οι γιατροί έχουν μαζευτεί σημαντικά και προσέχουν τι γράφουν, ενώ έχει μειωθεί και η παράπλευρη συνταγογράφηση.
'Σου φερα το βιβλιάριο μου για να γράψεις τα φάρμακα για όλο το -ανασφάλιστο- σόι'.
Και φυσικά τώρα οι γιατροί είναι οι κακοί και ο κόσμος τους βρίζει γιατί ταλαιπωριέται...
Τα φαρμακεία από την άλλη δείχνουν να εξακολουθούν τα παπατζιλίκια.
Φάρμακο που απεσύρθη από την αγορά διατίθετο κανονικά μέχρι εξάντλησης του αποθέματος του φαρμακοποιού. Όταν λεω διετίθετο εννοώ ότι ο ασφαλισμένος πλήρωνε μόνο τη συμμετοχή του...
Κατά τ' άλλα ας κάνουν απεργία οι άνθρωποι γιατί θα ανοίξει η αγορά και οι αλυσίδες θα τους κλείσουν τα μαγαζάκια-χρυσορυχεία. -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Εξετάσεις αίματος κάνω κάθε χρόνο, αλλά δε ξέρω τι καλύπτουν, δε βλέπω και ποτέ τα αποτελέσματα. Πάω σε ιδιωτικό ιατρείο, αλλά δε μπορώ να ρωτήσω το γιατρό γιατί πάμε οικογενειακώς και δε μπορώ να ρωτήσω μπροστά στη μάνα μου (ξέρω.. ξέρω.. ).
ο γιατρος σου δουλευει και σε ωρες που δεν ειναι η μαμα εκει... επισης προστασια σωζει!
Στην επόμενη εξέταση θα το επιχειρήσω. Επίσης, εννοείται!
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
νομίζω πως ειδικά τώρα, με τους ελέγχους που γίνονται, πρέπει να ναι τρελός κάποιος για να ρισκάρει να κάνει τέτοιες παπαριές
Φαίνεται ότι οι γιατροί έχουν μαζευτεί σημαντικά και προσέχουν τι γράφουν, ενώ έχει μειωθεί και η παράπλευρη συνταγογράφηση.
'Σου φερα το βιβλιάριο μου για να γράψεις τα φάρμακα για όλο το -ανασφάλιστο- σόι'.
Και φυσικά τώρα οι γιατροί είναι οι κακοί και ο κόσμος τους βρίζει γιατί ταλαιπωριέται...
Τα φαρμακεία από την άλλη δείχνουν να εξακολουθούν τα παπατζιλίκια.
Φάρμακο που απεσύρθη από την αγορά διατίθετο κανονικά μέχρι εξάντλησης του αποθέματος του φαρμακοποιού. Όταν λεω διετίθετο εννοώ ότι ο ασφαλισμένος πλήρωνε μόνο τη συμμετοχή του...
Κατά τ' άλλα ας κάνουν απεργία οι άνθρωποι γιατί θα ανοίξει η αγορά και οι αλυσίδες θα τους κλείσουν τα μαγαζάκια-χρυσορυχεία.-
Ο έλεγχος πλέον φτάνει σε γελοία επίπεδα και δεν ξέρω ποιά είναι η χρησιμότητά του. Φτάσαμε να χρειάζεται έγκριση απ τον νομίατρο για να γίνει αξονική, μαγνητική, σπινθηρογράφημα σε νοσηλευόμενο ασθενή κλπ. Αν δεν ξέρει ο θεράπων ιατρός τι εξέταση πρέπει να γίνει και να περιμένουμε τον τύπο απ το γραφείο του να εγκρίνει, να το κλείσουμε το μαγαζί. Απλά προσθέτουμε γραφειοκρατία.
-
Όπως σε κάθε χώρο, έτσι και για τους φαρμακοποιούς ισχύει ότι υπάρχουν λαμόγια και σωστοί επαγγελματίες. Δεν χρειάζονται γενικεύσεις. Ειδικά όταν υπάρχουν πολλοί που εξυπηρετούν τον κόσμο αναλαμβάνοντας δουλειές που θα πρεπε να διεκπεραιώσει ο ίδιος ο ασφαλισμένος. Το τελευταίο θέμα που θίγεις είναι αρκετά περίπλοκο κ λεπτό. Πάντως πιστεύω ότι θα πρέπε να μειωθεί το ποσοστό κέρδους των φαρμακοπωλών (γιατί -ποιοί δεν είναι) απ το εξωφρενικό 22%.
-
-
Το σύστημα με τα φάρμακα και τις εξετάσεις, είναι κάπως σαν την φορολογία.
Όταν έχεις μια σάπια λειτουργία και προσπαθείς να τη διορθώσεις με νόμους/κανονισμούς πάνω στο αποτέλεσμα και όχι στην αιτία, τελικά απλώς δημιουργείς ένα τεράστιο όγκο κανονισμών και γραφειοκρατίας και φυσικά δεν αντιμετωπίζεις και τη σαπίλα.
Ξέρω γω, για να αποφύγουν τα λαδώματα και τις μίζες και το κόστος άχρηστων μαγνητικών, σε υποχρεώνουν να έχεις κάνει πρώτα αξονική κ.ο.κ.
-
Εγω απλα θα πω πως ο φαρμακοποιος της γειτονιας αφου εχεις παει και ξερει τι παιρνεις σιγουρα μετα απο καποια στιγμη θα σου δωσει χωρις συνταγή.
Απο την αλλη ολοι ξερουμε οτι υπαρχουν γιατροι που δινουν συγκεκριμενα φαρμακα στους ασθενεις καθαρα για κερδοσκοπικους λογους.Και μαλιστα βαρια και απαγορευμενα ειτε απο την κυκλοφορια ειτε για τις περιπτωσεις θεραπειας που δινονται.
Τωρα αν αρχισαν να σκεφτονται οτι μπορει να ελενχθουν και να τιμωρηθούν ,κατι ειναι και αυτό.
Προσωπικα δεν πιστευω οτι εγινε η θα γινει κατι στις απατες . -
22; Δεν είναι 35;
Έχω καιρό πάντως να μπω σε φαρμακείο-φαρμακοτρίφτικο. Εδώ και χρόνια, σε όποιο φαρμακείο έχω μπει μοιάζει με μικρογραφία του Hondou. Το τσιτσί για τους φαρμακοποιούς δεν είναι τα φάρμακα αλλά τα παραφάρμακα, καλλυντικά, παπούτσια, είδη διατροφής (!!!), ότι θέτε. Όπως έλεγε και ο Βέγγος στον Παπατρέχα που είχε βάλει κότες στο φωταγωγό για να έχει φρέσκα αυγά ημέρας.
Τα φάρμακα απλώς τους φτιάχνουν ένα στάνταρ πελατολόγιο. Μετά που θα ρθει η κυρία Χαμούρογλου να πάρει την κλοπιδογρέλη (απαγορεύεται η διαφήμιση στο 4TF!!!) για τη μάνα της, θα πάρει και ένα σαμπουανάκι, και μια βαφή κλπ κλπ. -
ειδικά για τα ναρκωτικά, ακόμα και σε γνωστό, ο φαρμακοποιός το σκέφτεται 10 φορές πριν να δώσει.
Για το πρεζάκι που μπαίνει και ζητάει δεν το συζητάω καν, πρέπει να είναι και πολύ μ@λακας για να ρισκάρει να πάει στην ψυρου για ένα κουτί που θα του δώσει 3 € κέρδος
@εντι: τα φαρμακεία στην ελλάδα πλέον μεταλλάσονται σε σουπερμάρκετ όπως σε όλη την ευρώπη, ο φαρμακοποιός έχει πάψει προ πολλού να είναι επιστήμονας
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Στο σημερινί φύλλο της τοπικής εφημερίδας 'Νέα Κρήτη' υπάρχει το εξής άρθρο.
'Ίχνη απο φυτοφάρμακα βρέθηκαν σε 50 νεογνά'
Η έρευνα έγινε απο το πανεπιστήμιο Κρήτης και προφανώς συζητάει για τα αποτελέσματα της της αλόγιστης χρήσης φυτοφαρμάκων στα προϊόντα που καταναλώνουμε.οτι ακριβώς συμβαίνει εδώ και χρόνια σε όλα τα είδη διατροφής, ενώ στα ψάρια βρίσκονται βαρέα μέταλλα. Δυστυχώς το κάψαμε το πλανήτη. Θυμηθείτε την ιστορία με το φυτοφάρμακο DDT.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εννοεί οτι είναι δυο διαφορετικές ειδικότητες με ξεχωριστά αντικείμενα. Παλιοτερα υπήρχε ο νευρολόγος-ψυχίατρος αλλά εδώ και αρκετά χρόνια έχουν διαχωριστεί.Και πολύ σωστά γιατί οι ψυχιατρικές παθήσεις λίγο σχετίζονται με τη νευρολογία, οπως και το ανάποδο. Μπορεί ο νευρολόγος να ξέρει 5 πράγματα παραπάνω απο τον παθολόγο για την αγχώδη διαταραχή ή την κατάθλιψη, σε καμιά περίπτωση όμως δεν τον κάνει αυτο ειδικό για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου.
επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας νευρολόγος δεν ξέρει να αντιμετωπίσει μια ψυχιατρική πάθηση με άλλον τρόπο εκτός απ τα φάρμακα.
ένα 6μηνο ψυχιατρική κάνουν όλο και όλο στην ειδικότητα, δεν έχουν σχέση οι άνθρωποιΚαι λοιπόν?....Στην Ελλαδα ειμαστε ....Ολοι ειμαστε κατα καποιον τροπο αδερφια φιλοι γνωστοι ,βολεμενοι μεταξύ μας και παει λεγοντας.
δεν καίγομαι τόσο, μην μπεις στον κόπο
νομίζω πως ειδικά τώρα, με τους ελέγχους που γίνονται, πρέπει να ναι τρελός κάποιος για να ρισκάρει να κάνει τέτοιες παπαριές.Οι παλιοι ιατροι θέλοντας και μή εκπαιδευόντουσαν και στα δύο αντικείμενα. Ειναι σα να λές πως ένας επιτυχημένος παθολόγος δε ξέρει να εξετάσει νευρολογικά ένα ασθενή. Ο πρόσφατος διαχωρισμός έγινε για πολιτικούς λόγους καθώς επίσης και λόγω της διεύρυνσης των γνώσεων. Δυστυχώς ο κόσμος με τη βοήθεια των genius δημοσιογράφων έχει μπερδέψει τους ψυχιάτρους με τους ψυχολόγους, ενώ ακόμα χειρότερα... μια συντεχνία ασχέτων παρουσιάζει την ανάγκη να προσφύγει κάποιος στο ψυχίατρο ως κάτι κακό ή περιττό
-
ποιος κρύος καφές δεν τσιτωνει την καρδιά όπως ο φραπέ ;
βαρέθηκα να πίνω ελληνικό...
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες