-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πολλοί θέλουν 'να δώσουν κάτι', αλλά αν το κάτι είναι 'λίγο' (1000-1500), ένα στραβομουτσούνιασμα δίνει το μήνυμα στους τσίπηδες. '2500 γιατί ο πατέρας μου έκανε ίδια δουλειά με τον πατέρα σου'...καλά δε μιλάμε καν για τέτοια ποσά...
-
Περιστατικό που έφτασε στο Συνήγορο του Καταναλωτή
Ασφαλιστική εταιρεία σε συμβόλαιό της εγγυόταν απεριόριστα!!!! έξοδα τοκετού...Ο γιατρός λοιπόν ζήτησε για φυσιολογικό τοκετό 7000 ευρώ...Πάει ο ασφαλισμένος να ζητήσει τα 7000 και του λένε ότι αυτή η αμοιβή είναι εξωπραγματική και δεν την δίνουμε...Τα έξοδα του νοσοκομείου κλπ η ασφαλιστική τα κάλυψε χωρίς πρόβλημα αλλά αρνείται να δώσει τα 7 k...
Δύσκολη υπόθεση που εκκρεμεί...Εγώ παντως κλίνω υπέρ του ασφαλισμένου
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΑΑΑΑ, και φυσικά το κράτος. Πάντα φταίει αποκλειστικά το κράτος. Όπως το κράτος δεν δίνει πολλά λεφτά για την υγεία, δεν δίνει πολλά λεφτά για πολλά ακόμα πράγματα. Δικαιολογεί αυτό κάθε επαγγελματία που κλέβει; Σου λέει ο τελωνειακός, ο εφοριακός, ο υπάλληλος του μεταφορών και της πολεοδομίας ότι το κράτος δεν τον πληρώνει καλά. ΚΑΙ-ΛΟΙ-ΠΟΝ; Ποιος μισθωτός πληρώνεται καλά στην Ελλάδα (πλην των δικαστικών, οι οποίοι έχουν βρει την κότα με τα χρυσά αυγά λόγω μιας απαράδεκτης δυσλειτουργίας του συστήματος που ουσιαστικά τους επιτρέπει να ορίζουν οι ίδιοι το ύψος των αποδοχών τους);
Δεν φταίει αποκλειστικά το κράτος, αλλά είδες να κάνει κάτι για το πρόβλημα;
ΥΓ: θα ήθελα να μας ενημερώσει ένας γιατρός για το πόσα χρήματα παίρνει καθαρά ένας νοσοκομειακός γιατρός με πχ 5 χρόνια προϋπηρεσία ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΜΕΣΑ. Για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή.
Να σου απαντήσω για τους ειδικευόμενους που ξέρω πιο σίγουρα:
1000 ευρώ μισθός (μαζί με όλα τα επιδόματα μέσα), 70 έουρως οι εφημερίες. Κυριακές και αργίες βγαίνουν 100κάτι ευρώ. Εφημερίες κάνεις συνήθως από 4 ως όσο πάει, για να καλυφθουν οι ανάγκες τις κλινικής. 8 εφημερίες το μήνα είναι κάτι συνηθισμένο και είναι και ένα όριο από πλευράς κούρασης. Υπ' όψιν πως οι εφημερίες πληρώνονται ξεχωριστά και όποτε θυμηθούν.
Από κει και πέρα για ειδικούς, υπάρχουν οι Α', Β' επιμελητές, οι διευθυντές και μια νέα κατηγορία, οι επικουρικοί. Νομίζω πως ο μισθός του Β' είναι γύρω στα 1400ευρώ, αλλά δεν παίρνω όρκο. Οι εφημερίες ανεβαίνουν, όσο ανεβαίνει και ο βαθμός.Βρήκα και αυτό από δω:
http://snignrodou.blogspot.com/2008/05/2008.html' target='_blank*
Ιδού ο πίνακας με τους νέους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ για το 2008, όπως θα τους καταθέσει ο Υπουργός Οικονομίας. Οι ελπίδες όλων μας δικαιώθηκαν και είμαστε ευγνώμονες για τις γενναίες αυξήσεις των γιατρών του ΕΣΥ, που πραγματικά υπερβαίνουν τις προσδοκίες μας. Διαβάστε συγκεκριμένα και θαυμάστε:* Διευθυντής ΕΣΥ : 1652 ευρώ και από 1/10/2008 1684 ευρώ (αύξηση 32 ευρώ) * Επιμελητής Α: 1416 ευρώ και από 1/10/2008 1444 ευρώ (αύξηση 28 ευρώ) * Επιμελητής Β: 1180 ευρώ και από 1/10/2008 1203 ευρώ (αύξηση 23 ευρώ) * Ειδικευόμενος: 826 ευρώ και από 1/10/2008 842 ευρώ (αύξηση 16 ευρώ)
Και όλα αυτά μεικτά, για να μην ξεχνιώμαστε. Και βγήκαν και τα καινούργια ωρομίσθια. Άλλη ευχάριστη έκπληξη. Ακούστε και δείτε:
Ωρομίσθιο από 1/1/2008
ΕΠΙΜ Γ 4,87
ΕΠΙΜ Β 6,96
ΕΠΙΜ Α 8,35 ΔΝΤΗΣ 9,75Και για να μην πάρουν και τα μυαλά μας αέρα, τα ποσά είναι μεικτά.*
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Όμως ξέχασες αγαπητέ φίλε να σημειώσεις ότι ο γιατρός είναι ίσως ο μοναδικός επιστήμονας ανώτατης εκπαίδευσης που ρισκάρει καθημερινά τη ζωή του με ιούς, μικρόβια ανθεκτικά σε αντιβιοτικά και την ίδια του τη ζωή, όταν χειρουργεί ασθενείς με aids, HBV, HCV, MRSA, VRE, κτλ... και μαζί με αυτόν και οι νοσηλεύτριες.
BS
πολιτικοί μηχ/κοι μηχ/γοι μηχανικοί σε εργοτάξια τεράστιας επικινδυνότητας ρισκάρουν τη ζωή τη δική τους και πολλών άλλων, χημικοί μηχανικοί δουλεύουν σε διυληστήρια και επικίνδυνους (ή ακόμα και ελεγχόμενα επιβλαβείς) για την υγεία εργασιακούς χώρους, φυσικοί σε αντιδραστήρες κοκ.Επίσης δεν μπορεί ένας ιατρός να αναγκάζεται να δουλεύει 15 ώρες τη μέρα και με το μυαλό αυτό να χειρουργεί και να κρίνει ανθρώπινες ζωές. Πρέπει να ξεκουράζεται...
+1000%
Προσωπικά το φακελάκι δεν το θεωρώ σωστό. Όμως δεν δέχομαι να ακούω πως οι γιατροί πρέπει να παίρνουν μισθούς πείνας. Αξιοπρέπεια έχουν και αυτοί, και απαιτούν την αναγνώριση του μόχθου τους.
το επισήμανα προηγουμένως οτι το φακελάκι έχει καθαρά το ρόλο δείκτη διάκρισης πλέον. δεν χρησιμοποιείται για να πάρει το δίκαιο μισθό μια υποπληρωμένη υπηρεσία. πληρώνεις περισσότερα θα χειρουργηθείς νωρίτερα, θα έχεις συχνότερο έλεγχο καλύτερη φροντίδα και οτι μετράει γενικά στη νοσηλεία. άρα το επιχείρημα περί αντιστάθμισης του άδικου κρατικού μισθού πάει περίπατο, αν ίσχυε θα έπρεπε τα περιστατικά διαφορετικής διαβάθμισης να τυγχάνουν διαφορετικής φροντίδας ανάλογα με την ιατρική κριτσιμότητα τους και όχι ανάλογα με το φακελάκι και αυτό δεν συμβαίνει._
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Όμως ξέχασες αγαπητέ φίλε να σημειώσεις ότι ο γιατρός είναι ίσως ο μοναδικός επιστήμονας ανώτατης εκπαίδευσης που ρισκάρει καθημερινά τη ζωή του με ιούς, μικρόβια ανθεκτικά σε αντιβιοτικά και την ίδια του τη ζωή, όταν χειρουργεί ασθενείς με aids, HBV, HCV, MRSA, VRE, κτλ... και μαζί με αυτόν και οι νοσηλεύτριες.
BS
πολιτικοί μηχ/κοι μηχ/γοι μηχανικοί σε εργοτάξια τεράστιας επικινδυνότητας ρισκάρουν τη ζωή τη δική τους και πολλών άλλων, χημικοί μηχανικοί δουλεύουν σε διυληστήρια και επικίνδυνους (ή ακόμα και ελεγχόμενα επιβλαβείς) για την υγεία εργασιακούς χώρους, φυσικοί σε αντιδραστήρες κοκ.Πες και κάτι για τους δικηγόρους σε παρακαλώ γιατί θα σκίσω το μαγιό μου από την αγανάκτησή μου
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Περιστατικό που έφτασε στο Συνήγορο του ΚαταναλωτήΑσφαλιστική εταιρεία σε συμβόλαιό της εγγυόταν απεριόριστα!!!! έξοδα τοκετού...Ο γιατρός λοιπόν ζήτησε για φυσιολογικό τοκετό 7000 ευρώ...Πάει ο ασφαλισμένος να ζητήσει τα 7000 και του λένε ότι αυτή η αμοιβή είναι εξωπραγματική και δεν την δίνουμε...Τα έξοδα του νοσοκομείου κλπ η ασφαλιστική τα κάλυψε χωρίς πρόβλημα αλλά αρνείται να δώσει τα 7 k...
νομικά μάλλον υπέρ του ασφαλισμένου θα είναι, ΑΛΛΑ
1.μπορεί να ανοίξει άλλη μια τρύπα για ασφαλιστικές απάτες
2.πολύ θα ήθελα να δω πως θα εξηγούσε σε ένα διακστήριο την τιμολόγηση της υπηρεσίας ο ίδιος ο γιατρός
(άσχημη γκόμενα +1000, άσχημο μωρό +2000) -
Πες και κάτι για τους δικηγόρους σε παρακαλώ γιατί θα σκίσω το μαγιό μου από την αγανάκτησή μου
αναγκάζονται να μιλάνε με άλλους δικηγόρους (-50% life expectancy)
-
Περιστατικό που έφτασε στο Συνήγορο του ΚαταναλωτήΑσφαλιστική εταιρεία σε συμβόλαιό της εγγυόταν απεριόριστα!!!! έξοδα τοκετού...Ο γιατρός λοιπόν ζήτησε για φυσιολογικό τοκετό 7000 ευρώ...Πάει ο ασφαλισμένος να ζητήσει τα 7000 και του λένε ότι αυτή η αμοιβή είναι εξωπραγματική και δεν την δίνουμε...Τα έξοδα του νοσοκομείου κλπ η ασφαλιστική τα κάλυψε χωρίς πρόβλημα αλλά αρνείται να δώσει τα 7 k...
Ρε έχουν ξεφύγει τελείως!
7ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ για έναν τοκετό;
ποιός τρελός τα δίνει; -
Ασφαλιστική εταιρεία σε συμβόλαιό της εγγυόταν απεριόριστα!!!! έξοδα τοκετού...Ο γιατρός λοιπόν ζήτησε για φυσιολογικό τοκετό 7000 ευρώ...Πάει ο ασφαλισμένος να ζητήσει τα 7000 και του λένε ότι αυτή η αμοιβή είναι εξωπραγματική και δεν την δίνουμε...Τα έξοδα του νοσοκομείου κλπ η ασφαλιστική τα κάλυψε χωρίς πρόβλημα αλλά αρνείται να δώσει τα 7 k...
νομικά μάλλον υπέρ του ασφαλισμένου θα είναι, ΑΛΛΑ
1.μπορεί να ανοίξει άλλη μια τρύπα για ασφαλιστικές απάτες
2.πολύ θα ήθελα να δω πως θα εξηγούσε σε ένα διακστήριο την τιμολόγηση της υπηρεσίας ο ίδιος ο γιατρός
(άσχημη γκόμενα +1000, άσχημο μωρό +2000)- Το κρίσιμο για μένα είναι ότι η ασφαλιστική εταιρεία - η οποία είναι το οικονομικά ισχυρό μέρος της δικαιοπραξίας - αποφάσισε να καλύψει απεριόριστα χωρίς να πιέζεται από τίποτα...Προφανώς και τα ασφάλιστρά της θα είναι ανάλογα...Σε τελική ανάλυση μπορούσε να βάλει και plafond υψηλό πχ καλύπτω μέχρι 20.000 ευρώ, δεν το έκανε = πρόβλημά της...
- Τα 7000 είναι ΠΑΡΑ πολλά αλλά όχι και εξωφρενικά...Ναι έτσι γουστάρω και χρεώνω παπάδες, είμαι κορυφαίος και τόσα χρεώνω...
- Αν αποδειχτεί συμπαιγνία φυσικά όλα αλλάζουν...
-
Τα παραπάνω ποσά (του link) είναι αστεία. Τόσο αστεία που είναι αυταπόδεικτο ότι είναι ψευδή, γιατί πολύ απλά δεν είναι αυτά που πραγματικά παίρνουν οι γιατροί στο χέρι. Πρόκειται για το αιώνιο ψέμα που λένε οι δημ. υπάλληλοι για τις αποδοχές τους. 9/10 θα σου πουν 'παίρνουμε πχ 950 ευρώ, να και το χαρτί των αποδοχών'. Βέβαια το χαρτί αυτό δεν γράφει ούτε ειδικά επιδόματα, ούτε υπερωρίες, ούτε ειδικά ταμεία, ούτε δώρα, ούτε επιτροπές/ομάδες εργασίας.
Από συζήτηση προ ~6ετίας: μια κοπελιά, σύζυγος νέου γιατρού, υποστήριζε στην ομήγυρη ότι ο άντρας της παίρνει μόνο 1200 ευρώ. Ένας άλλος, σχετικός με θέματα του ΕΣΥ 'σύμβουλος' -ΠΑΣΟΚος σημιτικός- της είπε 'Μα τι είναι αυτά που λέτε; Πόσα παίρνει καθαρά στο χέρι κάθε μήνα; Με αυτά κι αυτά κι αυτά....;'. 'Παραδέχθηκε' τότε η κυρία ιατρού ότι πλησιάζουν οι μηνιαίες αποδοχές τα 2.000 ευρώ...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ρε έχουν ξεφύγει τελείως!
7ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ για έναν τοκετό;
ποιός τρελός τα δίνει;Αυτός που (νομίζει ότι ) έχει απεριόριστη ασφαλιστική κάλυψη
Πιθανότατα φυσικά να υπάρχει συμπαιγνία εδώ, αλλά ας πρόσεχε και η ασφαλιστική... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα παραπάνω ποσά (του link) είναι αστεία. Τόσο αστεία που είναι αυταπόδεικτο ότι είναι ψευδή, γιατί πολύ απλά δεν είναι αυτά που πραγματικά παίρνουν οι γιατροί στο χέρι. Πρόκειται για το αιώνιο ψέμα που λένε οι δημ. υπάλληλοι για τις αποδοχές τους. 9/10 θα σου πουν 'παίρνουμε πχ 950 ευρώ, να και το χαρτί των αποδοχών'. Βέβαια το χαρτί αυτό δεν γράφει ούτε ειδικά επιδόματα, ούτε υπερωρίες, ούτε ειδικά ταμεία, ούτε δώρα, ούτε επιτροπές/ομάδες εργασίας.Από συζήτηση προ ~6ετίας: μια κοπελιά, σύζυγος νέου γιατρού, υποστήριζε στην ομήγυρη ότι ο άντρας της παίρνει μόνο 1200 ευρώ. Ένας άλλος, σχετικός με θέματα του ΕΣΥ 'σύμβουλος' -ΠΑΣΟΚος σημιτικός- της είπε 'Μα τι είναι αυτά που λέτε; Πόσα παίρνει καθαρά στο χέρι κάθε μήνα; Με αυτά κι αυτά κι αυτά....;'. 'Παραδέχθηκε' τότε η κυρία ιατρού ότι πλησιάζουν οι μηνιαίες αποδοχές τα 2.000 ευρώ...
Γιατί είναι ψευδή ρε μάστορα; Μισθό σου λέει, δε βάζει επιδόματα μέσα (βιβλιοθηκης, παιδιών, σκυλιών κλπ).
Σου λέω πως για τους ειδικευόμενους είναι ένα χιλιάρικο καθαρό. Για τις εφημερίες σου εξήγησα, άμα θες να δεις. -
Μόνο για το link έγραψα. Με το οποίο ο συντάκτης θέλει να περάσει στον αδαή ότι οι γιατροί ξεκινάνε περίπου με μισθό ταμία λούνα-παρκ.
-
(άσχημη γκόμενα +1000, άσχημο μωρό +2000)Πες και κάτι για τους δικηγόρους σε παρακαλώ γιατί θα σκίσω το μαγιό μου από την αγανάκτησή μου
αναγκάζονται να μιλάνε με άλλους δικηγόρους (-50% life expectancy)
wannabe for president!!
-
τετάρτη μπαίνω για εγχείρηση διαφράγματος...
δεν πάει άλλο! Το ένα ρουθούνι έφραξε εντελώς και έχω πάρα πολλούς πονοκεφάλους..ουσιαστικά αναπνέω απ το στόμα και τη νύχτα αυτό κάνει κακό (πχ ξεράινονται τα ούλα μου και τραυματίζονται)
για πείτε καμιά εμπειρία
πέρα απ τις γάζες, έχει μανίκι;Το μόνο που ξέρω οτι η μύτη μου θα γίνει σα του drdino (στο άβαταρ )
-
Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα. Πόνο τις πρώτες δύο μέρες, αλλά όχι τπτ αφόρητο. Πρήξιμο περισσότερο από μια ευγενική επέμβαση της πρώην παρά από το νυστέρι.
Σαφέστατη βελτίωση μετά, πάστωνα συνέχεια την μύτη με μπεπαντόλ για 2 βδομάδες (δεν ξέρω αν μου το είπαν για το διάφραγμα, καθώς είχα κάνει και κρεατάκια μαζί), αλλά να σου πω την αλήθεια έχω την εντύπωση πως το ένα ρουθούνι πάλι έχει θεματάκι. Και ακόμα και στον καθρέπτη το βλέπω μάλλον μικρότερης εσωτερικής διαμέτρου από το άλλο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα. Πόνο τις πρώτες δύο μέρες, αλλά όχι τπτ αφόρητο. Πρήξιμο περισσότερο από μια ευγενική επέμβαση της πρώην παρά από το νυστέρι.Σαφέστατη βελτίωση μετά, πάστωνα συνέχεια την μύτη με μπεπαντόλ για 2 βδομάδες (δεν ξέρω αν μου το είπαν για το διάφραγμα, καθώς είχα κάνει και κρεατάκια μαζί), αλλά να σου πω την αλήθεια έχω την εντύπωση πως το ένα ρουθούνι πάλι έχει θεματάκι. Και ακόμα και στον καθρέπτη το βλέπω μάλλον μικρότερης εσωτερικής διαμέτρου από το άλλο.
Σωστά! Το θυμάμαι που το χες ξαναναφέρει!
Βασικά ο ντόκτωρ μου πε θα φύγω την επόμενη μέρα, θα κάνω αλλαγές για 3-4 μέρες και μετά ΟΚ
Μετά από 2 εβδομάδες, μου πε, θα ξαναπρηστεί η μύτη για λίγες μέρες αλλά είναι αναμενόμενο...
Το θέμα είναι μη πάμε στις γιορτές με μύτη...φλάσκια!
το άλλο που με απασχολεί είναι μη πάθω κανα κρύωμα αυτές τις μέρες (δεδομένου οτι ΔΕΝ μπορώ να πάρω άδεια περισσότερο από 3 μέρες, απομένως θα επιστρέψω Δευτέρα) γιατί άντε να φτερνιστείς...
-
Tην τέταρτη ή πέμπτη μέρα άνοιξε ο πατέρας μου καινούριο φακελάκι πιπέρι παραδίπλα μου.Δεν άντεξα, ένα φτάρνισμα έπεσε, αλλά ευτυχώς όλα έμειναν στην θέση τους. Eγώ πρήξιμο είχα ελάχιστο, μην φανταστείς μύτη σαν μενίρ που λέει και ο οβελίξ. Bέβαια όλα αυτά είναι λίγο φλου, καθώς ο κάθε ένας είναι διαφορετικός οργανισμός μπλα μπλα μπλα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Tην τέταρτη ή πέμπτη μέρα άνοιξε ο πατέρας μου καινούριο φακελάκι πιπέρι παραδίπλα μου.Δεν άντεξα, ένα φτάρνισμα έπεσε, αλλά ευτυχώς όλα έμειναν στην θέση τους. Eγώ πρήξιμο είχα ελάχιστο, μην φανταστείς μύτη σαν μενίρ που λέει και ο οβελίξ. Bέβαια όλα αυτά είναι λίγο φλου, καθώς ο κάθε ένας είναι διαφορετικός οργανισμός μπλα μπλα μπλα.με εντυπωσιάζει η ρητορία σου και η σαφήνεια των γραφόμενών σου...
Πρέπει ν ασχοληθείς με την πολιτική εσύ...
Ό,τι είναι να γίνει, δε γ@μιέται...
τουλάχιστον να δω διαφορά...
κάτι άλλο: ξέχασα να ρωτήσω το γιατρό που έχει σπουδάσει
-
Φαντάσου σε τι σημείο είχα φτάσει εγώ που ένιωσα διαφορά με την μύτη γεμάτη γάζες και σωληνάκια.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες