-
Όντας καινούργιος στην παρέα, κατ' αρχήν να χαιρετήσω άπαντες.
Όντας παλιός και έμπειρος σε συμμετοχές σε forums, το ερώτημα που θέτω είναι το εξής: Πόσο προστατευόμαστε από αυτού του είδους τις συμμετοχές?
Υποθέτω πως όλοι λίγο πολύ, είμαστε μέλη διαφόρων portals, στα οποία καταθέτουμε τις απόψεις μας, και οι οποίες δεν είναι πάντα αρεστές. Είμαι ο ίδιος ζωντανό παράδειγμα 'κυνηγητού' και κατακραυγής λόγω συγκρουόμενων ιδεών και ενίοτε συμφερόντων. Και σκέφτομαι: έχοντας περάσει κάτι τέτοιο, τι κάνει κανείς σε επόμενο εγχείρημα?
Είναι καλύτερα να επιλέγουμε να μένουμε ανώνυμοι, δηλώνοντας καθαρά, χωρίς φόβο και πάθος τις απόψεις μας, αλλά προστατεύοντας τα προσωπικά δεδομένα και το κεφάλι μας, ή οφείλουμε να λέμε ότι έχουμε να πούμε χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας? Είναι η ανωνυμία προς τιμήν μας, παρόλο που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι προς όφελός μας, ή τελικά είναι απλή δειλία?
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα... Παρακαλώ για τις απόψεις σας.
-
Όντας παλιός και έμπειρος σε συμμετοχές σε forums, το ερώτημα που θέτω είναι το εξής: Πόσο προστατευόμαστε από αυτού του είδους τις συμμετοχές?
Υποθέτω πως όλοι λίγο πολύ, είμαστε μέλη διαφόρων portals, στα οποία καταθέτουμε τις απόψεις μας, και οι οποίες δεν είναι πάντα αρεστές. Είμαι ο ίδιος ζωντανό παράδειγμα 'κυνηγητού' και κατακραυγής λόγω συγκρουόμενων ιδεών και ενίοτε συμφερόντων. Και σκέφτομαι: έχοντας περάσει κάτι τέτοιο, τι κάνει κανείς σε επόμενο εγχείρημα?
Είναι καλύτερα να επιλέγουμε να μένουμε ανώνυμοι, δηλώνοντας καθαρά, χωρίς φόβο και πάθος τις απόψεις μας, αλλά προστατεύοντας τα προσωπικά δεδομένα και το κεφάλι μας, ή οφείλουμε να λέμε ότι έχουμε να πούμε χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας? Είναι η ανωνυμία προς τιμήν μας, παρόλο που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι προς όφελός μας, ή τελικά είναι απλή δειλία?
-
-
Το φόρουμ είναι σαν μια μεγάλη πόλη.
Για κάποιους είσαι και μένεις άγνωστος, άλλους τους γνωρίζεις.
Κάποιοι δείχνονται τεράστιοι, κάποιων το μέγεθος μπορείς μόνο να το υποψιαστείς.
Με κάποιους καταλήγεις φίλος, κάποιους τους αντιπαθείς, κάποιοι βρίσκουν ακόμα και κάποιους να μισούν.Αλλά (νομίζω ότι) αν είναι να μπαίνουμε και να σκεπτόμαστε 'να το πω, να μην το πω, πως να μείνω κρυμμένος, πως να μην καταλάβουν ποιός είμαι, πως να νομίσουν ότι είμαι κάποιος άλλος, ...', καλύτερα να μην μπαίναμε καθόλου.
-
Γενικά, είναι προτιμότερο να μην εκθέτεις την πραγματική σου ταυτότητα παρα μόνο σε αυτούς που επιλέγεις και μόνο όταν δημιουργήσεις σχέσεις εμπιστοσύνης με μία ομάδα ανθρώπων...
Αν όμως την εκθέσεις, δε χρειάζεται να αγχώνεσαι με το τη συμπεριφορά των άλλων στην περίπτωση που είναι αρνητική...
Είναι άλλο πράγμα βέβαια το αν προκαλείς...
_
-
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κάποιοι δείχνονται τεράστιοι, κάποιων το μέγεθος μπορείς μόνο να το υποψιαστείς.
Με κάποιους καταλήγεις φίλος, κάποιους τους αντιπαθείς, κάποιοι βρίσκουν ακόμα και κάποιους να μισούν.Αλλά (νομίζω ότι) αν είναι να μπαίνουμε και να σκεπτόμαστε 'να το πω, να μην το πω, πως να μείνω κρυμμένος, πως να μην καταλάβουν ποιός είμαι, πως να νομίσουν ότι είμαι κάποιος άλλος, ...', καλύτερα να μην μπαίναμε καθόλου.
με καλύπτει η απαντηση του ililia σε συνδυασμό με την υπογραφή του (κανόνισε να την αλλάξεις και να με εκθέσεις )
-
Εχω επιλεξει την ανωνυμια , γιατι δεν επιθυμω να δημιουργησω προσωπικες σχεσεις , αλλα να εκφραζομαι οσο το δυνατον πιο ελευθερα , με την προστασια που μου παρεχει η ανωνυμια ,ειτε οι αναγνωστες ειναι εγγεγραμμενα ενεργα μελη, ειτε απλοι επισκεπτες.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
με καλύπτει η απαντηση του ililia σε συνδυασμό με την υπογραφή του (κανόνισε να την αλλάξεις και να με εκθέσεις )
Μ' άρεσε η απάντηση. Μη μου πείτε όμως ότι δεν έχετε παραδείγματα ατόμων που με οποιοδήποτε τίμημα προσπαθούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, σκεπτόμενοι ακριβώς το πως να κρυφτούν από τυχόν επιθέσεις και να αποφύγουν κόντρες. Είμαι σίγουρος ότι τέτοια παραδείγματα υπάρχουν και σ' αυτό το forum. Και ξαναρωτάω ο αφελής: Είναι μόνο διάθεση για προστασία ή απλή δειλία?
-
Δες την απάντηση ακριβώς από πάνω σου.
-
Και μετα ακριβως απο κατω σου.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
+1 και το παω παρακατω
μην ξεχναμε οτι ειμαστε κατι σαν μωσαικο απο ανθρωπους
καποιοι το βλεπουν ετσι και καποιοι αλλιως
μια μεγαλη παρεουλα δεν εχει διαφορες φωνες και ιδεες?
μ αλλους κολλας και ξανανταμωνεις και για αλλους ουτε να ξανακουσεις
δεν σημαινει οτι εμεις ειμαστε σωστοι κι αλλοι λαθος.... -
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
+1 και το παω παρακατω
μην ξεχναμε οτι ειμαστε κατι σαν μωσαικο απο ανθρωπους
καποιοι το βλεπουν ετσι και καποιοι αλλιως
μια μεγαλη παρεουλα δεν εχει διαφορες φωνες και ιδεες?
μ αλλους κολλας και ξανανταμωνεις και για αλλους ουτε να ξανακουσεις
δεν σημαινει οτι εμεις ειμαστε σωστοι κι αλλοι λαθος....Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ είμαι ολόσωστος
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ είμαι ολόσωστοςΚαλά το υποψιαζόμουν!
-
Η ανωνυμία δεν εχει τιποτα μεμπτο κατα τη γνωμη μου,όσο τουλάχιστον δεν την χρησιμοποιείς 'πούστικα' για να 'την πέσεις' σε κάποιον που τον θεωρεις εχθρο και τυχαίνει να ειναι επώνυμος ή απλά γνωστος μεσα στην κοινότητα του φόρουμ
Εαν χρησιμοποιήσεις την ανωνυμία σου και την ασφάλεια που σου παρεχει για να κρυφτεις εχοντας σκοπό να δημιουργήσεις φασαρία,τότε εισαι ενας απλός χέστης. -
Εγώ πάλι πιστεύω στην επώνυμη παρουσία σε κάθε μέσω ανταλλαγής απόψεων. Αν δεν έχω το θάρρος να πω ποιος είμαι και τι πιστεύω καλύτερα να ανοίξω ένα βιβλίο και να μην απασχολώ τον κόσμο.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Εγώ πάλι πιστεύω στην επώνυμη παρουσία σε κάθε μέσω ανταλλαγής απόψεων. Αν δεν έχω το θάρρος να πω ποιος είμαι και τι πιστεύω καλύτερα να ανοίξω ένα βιβλίο και να μην απασχολώ τον κόσμο.Το να διατηρησεις την ανωνυμια σου , ειναι αναφαιρετο δικαιωμα κ δεν επιδεχεται κριτικη .
Το θαρος κ η γεναιοτητα εχουν σχεση με την σταση μας , στην προσωπικη , επαγγελματικη κ γενικα στις δυσκολιες που αντιμετωπιζουμε .
Υ.Γ
Υπηρχαν κ υπαρχουν , συγγραφεις κ αρθρογραφοι που χρησιμοποιουν ψευδωνυμο . -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Εγώ πάλι πιστεύω στην επώνυμη παρουσία σε κάθε μέσω ανταλλαγής απόψεων. Αν δεν έχω το θάρρος να πω ποιος είμαι και τι πιστεύω καλύτερα να ανοίξω ένα βιβλίο και να μην απασχολώ τον κόσμο.
Το να διατηρησεις την ανωνυμια σου , ειναι αναφαιρετο δικαιωμα κ δεν επιδεχεται κριτικη .
Το θαρος κ η γεναιοτητα εχουν σχεση με την σταση μας , στην προσωπικη , επαγγελματικη κ γενικα στις δυσκολιες που αντιμετωπιζουμε .
Υ.Γ
Υπηρχαν κ υπαρχουν , συγγραφεις κ αρθρογραφοι που χρησιμοποιουν ψευδωνυμο .Κριτικής επιδέχονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα συνεκτιμήσω την ανωνυμία και θα διαμορφώσω άποψη για τον ιντερνετικό μου συνομιλητή και τη γνώμη που εκφράζει...
Και ναι κάποιος που μιλάει επώνυμα έχει εξ ορισμού μεγαλύτερη βαρύτητα γνώμης από τον ανώνυμο και θα το λάβω υπόψη μου στην εκτίμηση μιας απόψης...
Αυτό φυσικά δεν αναιρεί καθόλου το δικαίωμά σου να παραμένεις ανώνυμος, αλλά όχι και να μην σε κρίνω γι αυτή σου την επιλογή...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Το να διατηρησεις την ανωνυμια σου , ειναι αναφαιρετο δικαιωμα κ δεν επιδεχεται κριτικη .
Υ.Γ
Υπηρχαν κ υπαρχουν , συγγραφεις κ αρθρογραφοι που χρησιμοποιουν ψευδωνυμο .Κριτικής επιδέχονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα συνεκτιμήσω την ανωνυμία και θα διαμορφώσω άποψη για τον ιντερνετικό μου συνομιλητή και τη γνώμη που εκφράζει...
Και ναι κάποιος που μιλάει επώνυμα έχει εξ ορισμού μεγαλύτερη βαρύτητα γνώμης από τον ανώνυμο και θα το λάβω υπόψη μου στην εκτίμηση μιας απόψης...
Αυτό φυσικά δεν αναιρεί καθόλου το δικαίωμά σου να παραμένεις ανώνυμος, αλλά όχι και να μην σε κρίνω γι αυτή σου την επιλογή...
Στις προσωπικες μου επιλογες δεν δεχομαι κριτικη , χωρις αυτο να σημαινει οτι σου αφαιρω το δικαιωμα , της κριτικης
-
Η ανωνυμία, πολλές φορές, επιτρέπει την έκφραση απόψεων, που υπό άλλες συνθήκες, δεν θα εκφράζονταν...
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ FORUMS ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ