-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Εγώ βλέπω ότι όποιος ταξιτζής θέλει δουλεύει και είναι συνέχεια around.
Ο ταξιτζής δεν είναι μισθωτός υπάλληλος. Ως εκ τούτου, το 'δουλεύω' δεν σημαίνει και 'βγάζω χρήματα'.
Ακριβως αυτο . Ενας φιλος συγκεκριμμενα οι γονεις του εχουν ενα ταξι το οποιο νοικιαζουν, ο ενας απο τους δυο οδηγους επαθε την μεση του και εκατσε σπιτι. Οποτε στον αλλον επεσε το μεγαλυτερο κομματι της πιτας τωρα με τις απεργιες και εχει ξεσκιστει την κυριολεξια να δουλευει γιατι τωρα με τις απεργιες σωθηκε καπως
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Αδειες προ κρισης κοστιζαν πανω απο 100 χιλιαρικα αν δεν απατωμαι. Απο εκει και περα εχουν ξεφτυλιστει αλλα δεν αξιζε σε ενδεχομενο ανοιγμα του επαγγελματος. Γιατι θα εχεις επενδυσει σε αμαξι και αδεια και θα βγεις ζημιωμενος. Προς το παρον το υπουργειο δεν πειραζει τις αδειες επιβατικων μεταφορων (λογω πολιτικου κοστους), αλλα θα πρεπει να σκεφτεις. Εχεις τα νευρα και τις αντοχες να εισαι 12-16 ωρες στο τιμονι για να βγαλεις μεροκαματο???Αδειες προ κρισης στην Θεσσαλονικη κοστιζαν απο 300.000 και πανω αναλογα με τις αναγκες και το αυτοκινητο. Σημερα εχουν πεσει αισθητα.
Κωστας-MGF, εχεις πμ με τις πληροφοριες που ζητας
-
Πολλα ειναι τα 300 χιλιαρικα . Εβλεπα κατι τιμες για αδειες σε φορτηγα ξεφτυλα. Αφου ειχαν μπει σκεψεις να παρω ενα βοθρατζιδικο
-
Πολλα ειναι τα 300 χιλιαρικα . Εβλεπα κατι τιμες για αδειες σε φορτηγα ξεφτυλα. Αφου ειχαν μπει σκεψεις να παρω ενα βοθρατζιδικοΚαλη επιλογη... Δεν εχει παντου αποχετευτικο δικτυο και το ρουφηγμα με το καλαμακι ηταν (το 1997) 10 χιλιαρικα (ελληνικα). Αν προκειται μαλιστα για ενα F88 που ειχα δει στην Αττικη Οδο μεσα με τη μια. Και εργαλειο δουλειας, και oldie αμαξι...
-
Ο χρήστης garvanitis έγραψε:
Πολλα ειναι τα 300 χιλιαρικα . Εβλεπα κατι τιμες για αδειες σε φορτηγα ξεφτυλα. Αφου ειχαν μπει σκεψεις να παρω ενα βοθρατζιδικο
Καλη επιλογη... Δεν εχει παντου αποχετευτικο δικτυο και το ρουφηγμα με το καλαμακι ηταν (το 1997) 10 χιλιαρικα (ελληνικα). Αν προκειται μαλιστα για ενα F88 που ειχα δει στην Αττικη Οδο μεσα με τη μια. Και εργαλειο δουλειας, και oldie αμαξι...
Στο Αστρος που εκανα διακοπες η πλειοψηφια ηταν στρογγυλοφαναρα F12 και λιγα Φ12 με τα τετραγωνα φαναρια φανταστικα οχηματα . Υπηρχε ενα μοναδικο DAF 95 και καποια MANανκια 150€ η μια ρουφιξια και μιλαμε για τρελλα λεφτα . Και φαντασου οτι για να αδειασει εντελως ο βοθρος ζηταγαν 300€. Ασε ασε και το σκεφτομαι τρελλα.
Και τωρα που ειπες για F88 στο Αστρος εχει ενα F89 Που δουλευει κανονικα τριαξονικο κουρτινα. -
Και τωρα που ειπες για F88 στο Αστρος εχει ενα F89 Που δουλευει κανονικα τριαξονικο κουρτινα.
Θελει χερια ομως για να παει... Και πολυ περισσοτερο @ρχιδι@ για να φρεναρει... Ασε, ειχα διημερη συναντηση με Volvακηδες τρελους εκ Κορινθιας και Αρκαδιας αυτες τις μερες, αμφοτερους με SBAVοπροϋπηρεσια και το αναλυσαμε δεοντως το θεμα παλια Volvαρα...
-
Και τωρα που ειπες για F88 στο Αστρος εχει ενα F89 Που δουλευει κανονικα τριαξονικο κουρτινα.
Θελει χερια ομως για να παει... Και πολυ περισσοτερο @ρχιδι@ για να φρεναρει... Ασε, ειχα διημερη συναντηση με Volvακηδες τρελους εκ Κορινθιας και Αρκαδιας αυτες τις μερες, αμφοτερους με SBAVοπροϋπηρεια και το αναλυσαμε δεοντως το θεμα παλια Volvαρα...
μηπως απο την περασμενη συναντηση?? Τους ιδιους περιπου ή εντελως διαφορετικους?
-
Θελει χερια ομως για να παει... Και πολυ περισσοτερο @ρχιδι@ για να φρεναρει... Ασε, ειχα διημερη συναντηση με Volvακηδες τρελους εκ Κορινθιας και Αρκαδιας αυτες τις μερες, αμφοτερους με SBAVοπροϋπηρεια και το αναλυσαμε δεοντως το θεμα παλια Volvαρα...
μηπως απο την περασμενη συναντηση?? Τους ιδιους περιπου ή εντελως διαφορετικους?
Ο ενας, ναι (litsas). Ο αλλος ομως, νεα γνωριμια συνδεομενος με αδερφικη φιλια με τον πρωτο και εξαιρετικο παιδι (44 Αρκαδιας)
-
Ωραιος! Κανονιστε παλι καμια συναντηση μπας και ερθω, στην προηγουμενη ετρεχα στα αεροδρομια τον πατερα μου
-
Ωραιος! Κανονιστε παλι καμια συναντηση μπας και ερθω, στην προηγουμενη ετρεχα στα αεροδρομια τον πατερα μουΣου εχω πει ενα καρο φορες οποτε κατεβαινω να επικοινωνησεις μαζι μου. Αυτα δεν κανονιζονται, γινονται στο φτερο... Δεν σου φταιω... Φτανει ομως τα λοιπα με πμ διοτι το εχουμε παρακανει με το
-
Ωραιος! Κανονιστε παλι καμια συναντηση μπας και ερθω, στην προηγουμενη ετρεχα στα αεροδρομια τον πατερα μου
Σου εχω πει ενα καρο φορες οποτε κατεβαινω να επικοινωνησεις μαζι μου. Αυτα δεν κανονιζονται, γινονται στο φτερο... Δεν σου φταιω... Φτανει ομως τα λοιπα με πμ διοτι το εχουμε παρακανει με το
Συγγνωμη, αλλα βαριεμαι να μιλαω . Το κινητο μια ζωη παρατημενο το εχω
-
επειδη δεν το ξεκαθαρισα τα 130 ειναι για μιση αδεια...πατερας φιλου δουλευε μονο αυτος απο την οικογενεια, τωρα πλεον πολυ χλωμο! για ενοικιο ταξι ουτε λογος...
-
@ΚΩΣΤΑΣ-MGF: Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το -παλαιότερο- topic http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=26391&hilit=αδεια+ταξι.
Κατά τη γνώμη μου ρισκάρεις πάρα πολλά χρήματα με αβέβαια αποτελέσματα. Οι πιάτσες (όντως) είναι πλέον γεμάτες ακόμα και σε επαρχιακές πόλεις. -
Τώρα που το καλοσκέφτομαι με τα λεφτά που θες να αγοράσεις μια άδεια, αγοράζεις ένα Setra ή δε ξέρω κι εγώ τί άλλο. Είναι ψιλοάσχετο αλλα γιατί όχι? Πιο καλά λεφτά θα βγάζεις έτσι νομίζω.
-
Άλλα λειτουργικά έξοδα ρε συ...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Τώρα που το καλοσκέφτομαι με τα λεφτά που θες να αγοράσεις μια άδεια, αγοράζεις ένα Setra ή δε ξέρω κι εγώ τί άλλο. Είναι ψιλοάσχετο αλλα γιατί όχι? Πιο καλά λεφτά θα βγάζεις έτσι νομίζω.να το κανει τι? για κτελ?
ή για να κανει βολτες τουρίστριες -
μόλις είδα αγγέλιες και ολοκληρη αδεια εχει 100000 με 120000 περιπου..............ενημερωτικα! αναλογα! η μιση 50 με 60
Σας ευχαριστω όλους..................! -
100 με 120 αν εχουν τοτε μιλαμε για μεγαλη κατρακυλα...
πριν λιγες μερες που μιλαγα με καποιον που νοικιαζει ταξι στην αθηνα μου ελεγε οτι στις πιατσες ακουγεται οτι σε λιγο καιρο θα παιρνεις την αδεια με 30 χιλιαρικα απο το κρατος οποτε οπως και να χει ειναι ρισκο η αγορα μιας αδειας ακομα και στα 100 -120 χιλιαρικα -
Όσο δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση και αναμένονται αλλαγές στον κλάδο, δεν βλέπω τον λόγο να αγοράσει κάποιος άδεια αυτή τη στιγμή.
-
Μετα το 2013 θα ερθουν αλλαγες στον χωρο αλλα και παλι δεν θα ειναι ριζικες
-
Πάντως εάν πάρεις την άδεια ταξί τώρα περίπου στα 120.000 ευρω,μεχρι το 2013 που λες οτι θα γίνουν οι αλλαγές δεν το βλέπω να έχεις αποσβέσει.
Εγώ στή θέση σου ,πριν κάνω την αγορά αφού τα πράγματα με τις άδειες ειναι ακόμα πολύ ρευστά,θα δούλευα σαν οδηγός για να αποκτήσω εμπειρία από μέσα,και να δω αν μου ταιριάζει το επάγγελμα. Έτσι θα κέρδιζα καί χρόνο για τις επερχόμενες εξελίξεις και όταν θα άλλαζαν τα πράγματα θα ήμουν έτοιμος να αποφασίσω εάν αξίζει ή όχι.
ΑΓΟΡΑ ΤΑΞΙ!!!!