-
Ο χρήστης nikstar έγραψε:
Φιλοι σας ευχαριστω Η βοηθεια σας ηταν σημαντικη! Τελικα αποφασισα να αλλαξω τα λαδια στα
10.000χλμ. και οχι στα 7,500 που σκεφτομουν..αλλα ουτε στα 15,000 που λεει το βιβλιαρακι. Πιστευω οτι τα 10,000 ειναι η ''χρυση τομη'',και το τελειο να μην ειναι,δεν απεχει πολυ απο τις δυο περιπτωσεις ωστε να υπαρξει προβλημα.Ο κατασκευαστής λέει ή στα 15000χλμ ή στον χρόνο, όποιο έρθει πρώτο.
Από το συνεργείο μου είπαν ότι και 14-15 μήνες να περάσουν δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν έχεις κάνει τα χλμ.
Πάρε και κατάλαβε και βγάλε άκρη.
Λογικά όσο πιο λίγα χιλ. έχεις κάνει τόσο πιο πίσω μπορείς να τραβήξεις το χρόνο της αλλαγής λαδιών.
Πχ αν έχεις κάνει 4-5.000 χλμ δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα να γίνει η αλλαγή λαδιών στους 18-20 μήνεςαν δεν είσαι σίγουρος καλό είναι να μην γράφεις για τεχνικά θέματα ..
Ξαναλέω ότι το μανουαλ του κατασκευαστεί παραθέτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του κινητήρα έτσι ώστε αυτός να δουλεύει απροβληματιστα για ένα εύλογο χρονικό διάστημα... Όταν λέει λοιπόν, 15k η ένα χρόνο αναφέρει το μέγιστο διάστημα που μπορείς να έχεις τς ίδια λάδια...
Μετά Απο ορισμένο χρονικό διάστημα τα λάδια χάνουν τις ιδιότητες τους...
Μπακαλιστικες λογικές του τύπου 4k km άρα αυξανω το όριο αλλαγής κατα 8 μήνες δεν ισχύουν... -
πιστευω οτι τα 10.000 χλμ που λεει ο κρουζακιας ειναι μια χαρα..
οκ τα 15 ειναι παρα πολλα, αλλα δεν ειναι απαραιτητο οτι θα χαλασει αν εχει πολυ ηρεμη χρηση..
αν το παταει απο την αλλη δεν ειναι βεβαιο οτι και τα 7,5 ακομα θα τον σωσουν
οπως και να χει συμφωνω τα 15 ειναι απαραδεκτο νουμερο, οπως και τα 30 που λενε μερικοι αλλοι για να ψαρωσουν τα χαιβανια (στα οποια απευθυνονται? πλακιτσα )
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αν το παταει απο την αλλη δεν ειναι βεβαιο οτι και τα 7,5 ακομα θα τον σωσουν
)
και εδώ αρχίζουν οι υπερβολές Απο την άλλη μεριά...
Στις 7500+ αλλάζουν λάδια οι 4 κυλινδρες μηχανές που στροφαρουν 2 φορές παραπάνω Απο το μπρικι σου και βγάζουν 180hp/l... -
ναι το ξερω παρολα αυτα στα 15 που μου λενε εμενα δε θα το δοκιμαζα ουτε για πλακα και μεχρι τα 10 θα θελω συμπληρωμα ενα λιτρο χαλαρα
αρα δε παει στο διαλο τα αλλαζω στα 7.5 που εχω καψει ενα μισολιτρο σιγουρααλλωστε στο προηγουμενο μοντελο ελεγαν 7.5 , στο νεο ολα τα διπλασιασαν
αυτο μου φαινεται πολυ υποπτο
(τι 180, τι 133, τα δικα μου ειναι γερμανικα )
-
Αν δεν τα αλλάξει στα 15Κ (που για Ελλάδα και ειδικά Κρήτη με τις ζέστες είναι πολλά) καλό είναι να τα αλλάξει στα 7500. Να το μοιράσει στην μέση. Γιατί στα 10Κ θα αναγκαστεί για να τηρηθεί η εγγύηση να ξαναπάει στα 15Κ θέλει δεν θέλει. Θα γράψει μόλις 5Κ με τα καινούρια. Για αυτό καλύτερο είναι να τα μοιράσει τα χλμ.
Εγώ στο tsi αυτό κάνω.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αν δεν τα αλλάξει στα 15Κ (που για Ελλάδα και ειδικά Κρήτη με τις ζέστες είναι πολλά) καλό είναι να τα αλλάξει στα 7500. Να το μοιράσει στην μέση. Γιατί στα 10Κ ...θα αναγκαστεί για τηρηθεί η εγγύηση να ξαναπάει στα 15Κ θέλει δεν θέλει. Θα γράψει μόλις 5Κ με τα καινούρια. Για αυτό καλύτερο είναι να τα μοιράσει τα χλμ.Εγώ στο tsi αυτό κάνω.
κι εγω ετσι κανω, αλλα εισαι λαθος
το 10 ειναι μια χαρα λυση, αφου συμπιπτει με τα 30 που ειναι το μικρο σερβις και τα 60 που ειναι το μεγαλο κοκ..
δε θα σου πει κανεις ελα ξανα στα 15.. στα 30 θα σου πει ξαναλα, αφου στα 15 πας για λαδια μονο και τα λαδια τα εχεις ηδη αλλαξει, αρα να ξαναπας γιατι?
ο πατερας μου στο clio που του λενε 15, αυτο κανει παει στα 10 και εδω και 120.000 χλμ δεν του χει πει κανεις τπτ
-
Αν δεν τα αλλάξει στα 15Κ (που για Ελλάδα και ειδικά Κρήτη με τις ζέστες είναι πολλά) καλό είναι να τα αλλάξει στα 7500. Να το μοιράσει στην μέση. Γιατί στα 10Κ ...θα αναγκαστεί για τηρηθεί η εγγύηση να ξαναπάει στα 15Κ θέλει δεν θέλει. Θα γράψει μόλις 5Κ με τα καινούρια. Για αυτό καλύτερο είναι να τα μοιράσει τα χλμ.
Εγώ στο tsi αυτό κάνω.
κι εγω ετσι κανω, αλλα εισαι λαθος
το 10 ειναι μια χαρα λυση, αφου συμπιπτει με τα 30 που ειναι το μικρο σερβις και τα 60 που ειναι το μεγαλο κοκ..
δε θα σου πει κανεις ελα ξανα στα 15.. στα 30 θα σου πει ξαναλα, αφου στα 15 πας για λαδια και τα λαδια τα εχεις ηδη αλλαξει
στο δικό μου είναι 15Κ λάδια κτλ και 30Κ σέρβις.
ΠΡΕΠΕΙ να πάω στα 15 για να τηρηθεί η εγγύηση.
-
κι εμενα ετσι ειναι , αλλα δεν πρεπει να πας ντε και καλα στα 15 αν εχει παει πιο νωρις.. δεν εχει λογικη αυτο
οπως εκανα εντιτ πριν, στο ξαναλεω τεσπα..
ο πατερας μου στο κλιο με το βιβλιαρακι να λεει λαδια καθε 15 και σερβις στα 30, 60 κτλ (οπως και σε μας) παει τα αλλαζει στα 10, τα σερβις συμπιπτουν με τα 30Κ, 60 κτλ και εδω και 120.000 χλμ δεν του χει πει κανεις τιποτα..δε ξερω πώς σου σκαλωσε οτι θα σε ξαναφωναξουν στα 15, αφου μολις τα αλλαξεις στα 10 θα σου γραψουν στο βλιβλιαρακι :
επισκεψη ξανα στα 25Κ ,ΟΧΙ στα 15
σε μενα οταν αλλαζω καθε 7.5 μου προσθετουν επισκεψη ξανα σε +15Κ (ή χρονο) , το ιδιο θα γινεται και σε σενα
τα μικρα και μεγαλα service (30, 60) ειτε στα 7.5 , ειτε στα 10 θα συμπεσουν με την αλλαγη λαδιων
αρα
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ????
-
Ε προφανώς αν σε πιάνει ο χρόνος αλλάζει.
Κι εγώ δεν πήγα στα 15 ακριβώς αλλά στα 13 μιας κ με έπιασε ο 1 χρόνος. Δεν σημαίνει ότι αν προλάβω στον χρόνο να κάνω 17Κ είμαι κ σωστός. Απλά μου είπαν 28 ή 1 έτος.
-
ναι ο χρονος ειναι χρονος αυτο δε το αμφισβητουμε, εγω διαφωνησα για το αν αλλαξεις στα 10 αν πρεπει να πας παλι στα 15 και λεω οχι
οποτε κι αν αλλαξεις λαδια στο βιβλιαρακι θα σου γραψουν +15Κ δε πα να ναι 3 δε πα να ναι 13
οποτε για ενα νορμαλ αυτοκινητο (και οχι πειραγμενο λεον ) τα 10 ειναι η πιο ιδανικη και ορθολογικη λυση μιας και βολευει αφου συμπιπτει με τα σερβις (οπως και τα 7.5 για τους πιο ανησυχους και κιμπαρηδες )
αυτα τα 2 νουμερα παιζουν αναλογα με τη χρηση και το αυτοκινητο
κατι 15 ή 30 που λενε μερικοι ειναι γτπ.. για να σου φαινονται φθηνα τα σερβις/συντηρηση, διαφημιστικο τρικ.. που ενδεχεται να το πληρωσεις ακριβα οταν θα εισαι εκτος εγγυησης
-
ναι ο χρονος ειναι χρονος αυτο δε το αμφισβητουμε, εγω διαφωνησα για το αν αλλαξεις στα 10 αν πρεπει να πας παλι στα 15 και λεω οχιοποτε κι αν αλλαξεις λαδια στο βιβλιαρακι θα σου γραψουν +15Κ δε πα να ναι 3 δε πα να ναι 13
οποτε για ενα νορμαλ αυτοκινητο (και οχι πειραγμενο Α3 Sportback ) τα 10 ειναι η πιο ιδανικη και ορθολογικη λυση μιας και βολευει αφου συμπιπτει με τα σερβις (οπως και τα 7.5 για τους πιο ανησυχους και κιμπαρηδες )
αυτα τα 2 νουμερα παιζουν αναλογα με τη χρηση και το αυτοκινητο
κατι 15 ή 30 που λενε μερικοι ειναι γτπ.. για να σου φαινονται φθηνα τα σερβις/συντηρηση, διαφημιστικο τρικ.. που ενδεχεται να το πληρωσεις ακριβα οταν θα εισαι εκτος εγγυησης
με μπερδεύεις με τον Κάβουρα.
καραμαμίδης είμαι.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Φιλοι σας ευχαριστω Η βοηθεια σας ηταν σημαντικη! Τελικα αποφασισα να αλλαξω τα λαδια στα
10.000χλμ. και οχι στα 7,500 που σκεφτομουν..αλλα ουτε στα 15,000 που λεει το βιβλιαρακι. Πιστευω οτι τα 10,000 ειναι η ''χρυση τομη'',και το τελειο να μην ειναι,δεν απεχει πολυ απο τις δυο περιπτωσεις ωστε να υπαρξει προβλημα.Ο κατασκευαστής λέει ή στα 15000χλμ ή στον χρόνο, όποιο έρθει πρώτο.
Από το συνεργείο μου είπαν ότι και 14-15 μήνες να περάσουν δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν έχεις κάνει τα χλμ.
Πάρε και κατάλαβε και βγάλε άκρη.
Λογικά όσο πιο λίγα χιλ. έχεις κάνει τόσο πιο πίσω μπορείς να τραβήξεις το χρόνο της αλλαγής λαδιών.
Πχ αν έχεις κάνει 4-5.000 χλμ δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα να γίνει η αλλαγή λαδιών στους 18-20 μήνεςαν δεν είσαι σίγουρος καλό είναι να μην γράφεις για τεχνικά θέματα ..
Ξαναλέω ότι το μανουαλ του κατασκευαστεί παραθέτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του κινητήρα έτσι ώστε αυτός να δουλεύει απροβληματιστα για ένα εύλογο χρονικό διάστημα... Όταν λέει λοιπόν, 15k η ένα χρόνο αναφέρει το μέγιστο διάστημα που μπορείς να έχεις τς ίδια λάδια...
Μετά Απο ορισμένο χρονικό διάστημα τα λάδια χάνουν τις ιδιότητες τους...
Μπακαλιστικες λογικές του τύπου 4k km άρα αυξανω το όριο αλλαγής κατα 8 μήνες δεν ισχύουν...Εσύ γιτί είσαι απόλυτος; Με βάση αυτά που λες ούτε εσύ πρέπει να είσαι.
Αν διάβασες είπα ότι το ίδιο το Service της Chevrolet μου είπε ότι και στους 15 μήνες να το πάω δεν υπάρχει πρόβλημα. Τώρα εγώ να ακούσω εσένα που ξέρεις ή τους άσχετους του συνεργείου;;
Και αυτό το μπακαλίστικο ήταν, αν διάβασες καλά άποψή μου, δεν είπα ότι αυτό είναι και να το κάνετε όλοι.Και όλα αυτά βέβαια αφορούν αν είναι οκ τα του κινητήρα όχι τα της εγγύησης.
Ερώτηση:
Αν κάνω service τώρα και το κλειδώσω στο γκαράζ το αμάξι και κάνω 50 χλμ τον μήνα, στο χρόνο θα πρέπει να του ξανααλλάξω λάδια;;Ασ είναι καλά τα Supermarket!
-
Ερώτηση:
Αν κάνω service τώρα και το κλειδώσω στο γκαράζ το αμάξι και κάνω 50 χλμ τον μήνα, στο χρόνο θα πρέπει να του ξανααλλάξω λάδια;;Ασ είναι καλά τα Supermarket!
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ !!!
Να ξέρεις η ακινησία κάνει μεγαλύτερο κακό από το να το κινείς καθημερινά για 100 χλμ.
-
Εσύ γιτί είσαι απόλυτος; Με βάση αυτά που λες ούτε εσύ πρέπει να είσαι.
Αν διάβασες είπα ότι το ίδιο το Service της Chevrolet μου είπε ότι και στους 15 μήνες να το πάω δεν υπάρχει πρόβλημα. Τώρα εγώ να ακούσω εσένα που ξέρεις ή τους άσχετους του συνεργείου;;πιστευεις οτι εχει καποιο οφελος να σου πει αυτα που σου λεει να σε αντιθεση με τους τυπους του συνεργειου ο red monster?
εμενα οι τυποι στο συνεργειο μου χουν πει οτι δε χρειαζεται ζεσταμα και κρυωμα το αυτοκινητο μου
πολυ σχετικοι -
Εσύ γιτί είσαι απόλυτος; Με βάση αυτά που λες ούτε εσύ πρέπει να είσαι.
Αν διάβασες είπα ότι το ίδιο το Service της Chevrolet μου είπε ότι και στους 15 μήνες να το πάω δεν υπάρχει πρόβλημα. Τώρα εγώ να ακούσω εσένα που ξέρεις ή τους άσχετους του συνεργείου;;
Και αυτό το μπακαλίστικο ήταν, αν διάβασες καλά άποψή μου, δεν είπα ότι αυτό είναι και να το κάνετε όλοι.Και όλα αυτά βέβαια αφορούν αν είναι οκ τα του κινητήρα όχι τα της εγγύησης.
Ερώτηση:
Και αν χρειαστεις την εγγυηση θα σε καλυψει το σερβις;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και αν χρειαστεις την εγγυηση θα σε καλυψει το σερβις;
θα τον αφησουν ξεκρεμαστο φυσικα αλλα αμα του το ειπε ο μαστρο μηχανικος, το αφεντικο του και η αντιπροσωπεια εννοειται οτι θα πληρωσουν την επισκευη
οι αντιπροσωπειες.. που καθε φορα ψαχνουν να βρουν αφορμη να ΜΗ σε πληρωσουν
-
Όλα αυτά που λέτε αφορούν όπως προείπα τα της εγγύησης. Εγώ το λέω αν κατα το πόσο αυτό επηρεάζει την ασφαλή λειτουργία του κινητήρα.
Όλα τα όρια είναι σχετικά.
Αν εγώ όλα τα χιλιόμετρα τα κάνω σε ταξίδια χαλαρά με πέμπτη είναι το ίδιο με κάποιον που κάνει τα ίδια χιλιόμετρα στην πόλη με πρώτη δευτέρα;;Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ερώτηση:
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ !!!
Να ξέρεις η ακινησία κάνει μεγαλύτερο κακό από το να το κινείς καθημερινά για 100 χλμ.
Τα 50 χιλμ τον μήνα ή 1,5 χλμ την μέρα δεν είναι ακινησία.
Τον αν είναι τα λάδια σε κατάσταση να λυπαίνουν και να ψύχουν το μοτέρ νομίζω οι Mythbusters ίσως μπορούν να μας το αποδείξουν. -
1,5 χλμ τη μέρα είναι θάνατος για τα λάδια (=και το μοτέρ αν τα λάδια μένουν για καιρό μέσα).
-
Οπως εγραψα παραπανω τα 10.000κλμ.πιστευω οτι ειναι η ''χρυση τομη''... φυσικα σε οχι ακραιες καταπονησεις π.χ κοφτες συνεχεια κ.α .Οταν στον χρονο η στα 15.000χλμ.κανω το σερβις και ξανα αλλαξω λαδια..τι εγινε?? Το κοστος δεν πιστευω οτι ειναι ανασταλτικος παραγοντας ,αφου μιλαμε για μια απλη αλλαγη λαδιων.Φιλτρο ο.κ στα 15.000κλμ. Αυτο που προεχει ειναι η σωστη λειτουργια του κινητηρα !!!
-
αμα αλλαξεις λαδια θα αλλαξεις και φιλτρο για 15 ευρω θα κανεις μισες δουλειες??? ή θα ανακατεψεις πανω απο μισο λιτρο παλιο με το νεο λαδι..? δε λεει
και αμα αλλαξεις στα 10 θα σου γραψουν να ξαναρθεις στα 25 ή χρονο, οχι στον πρωτο χρονο με + 5000 χλμ
στα 15 δεν κανεις σερβις πας για λαδια αν εσυ πας στα 10 δε θα ξαναπας στα 15 , αλλα στα 20
τα σερβις ειναι αλλο θεμα, εκει σε καποια πραγματα (πχ υγρα φρενων ή φιλτρα ) ενδεχεται να σε πιασουν τα χρονια αν οχι τα χλμ, αλλιως τα χλμ των σερβις (30, 60, 90 κτλ..) θα συμπιπτουν παντα με την αλλαγη λαδιων
Chevrolet Cruze