-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
το stream ripper ;edit yeap...να σαι καλά! για να το δοκιμάσουμε.
edit2 είσαι θεός !!! Δουλεύει άψογα !!! Ριπάρει όμως στα 96. Καλά είναι απλά εάν ήταν στα 128 θα ήταν ακόμα καλύτερα. Πάντως δεν παραπονιέμαι.Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει, αν και το έχω σκοπό κι εγώ για έναν πολύ obscure σταθμό ( ), αλλά από οτι καταλαβαίνω δεν κωδικοποιεί, αλλά αποθηκεύει αυτό που ακούς όπως έχει κατέβει. Δηλαδή, ο server σου σερβίρει MP3 96kbps οπότε τόσα σου δίνει και το SR. Αν βρεις σταθμό που δίνει 128k, θα πάρεις και αρχεία στα 128kbps.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
το stream ripper ;
edit yeap...να σαι καλά! για να το δοκιμάσουμε.
edit2 είσαι θεός !!! Δουλεύει άψογα !!! Ριπάρει όμως στα 96. Καλά είναι απλά εάν ήταν στα 128 θα ήταν ακόμα καλύτερα. Πάντως δεν παραπονιέμαι.Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει, αν και το έχω σκοπό κι εγώ για έναν πολύ obscure σταθμό ( ), αλλά από οτι καταλαβαίνω δεν κωδικοποιεί, αλλά αποθηκεύει αυτό που ακούς όπως έχει κατέβει. Δηλαδή, ο server σου σερβίρει MP3 96kbps οπότε τόσα σου δίνει και το SR. Αν βρεις σταθμό που δίνει 128k, θα πάρεις και αρχεία στα 128kbps.
Σταύρο είναι πολύ καλό!
Αποθηκεύει και τα κομμάτια με τους τίτλους τους!
-
Ερώτησις: Έχω αρχεία .mkv στο pc, σε ανάλυση 720p, και θέλω να τα δω από HD τηλεόραση. Προφανώς πρέπει να συνδέσω την κάρτα γραφικών με την hdmi της τηλεόρασής μου. Η υπάρχουσα κάρτα μου έχει μόνο vga έξοδο, άρα δε μου κάνει για αυτή τη δουλειά. Προτείνετέ μου μια κάρτα με έξοδο hdmi ή dvi (υπάρχουν αντάπτορες, αν δεν κάνω λάθος), που να κάνει αυτή τη δουλειά αξιοπρεπώς και οικονομικά. Παιχνίδια δεν παίζω στο pc πλέον, αλλά και το μοναδικό που έπαιζα (LFS) μια χαρά έπαιζε με την προηγούμενη κάρτα μου (GeForce MX), επομένως λογικά θα παίζει και με κάποια πιο σύγχρονη.
Για την ίδια δουλειά, θέλω και κάρτα ήχου, που να βγάζει έξοδο optical ή coaxial, για να στείλω το πολυκάναλο σήμα των αρχείων στον AV ενισχυτή. Πάλι, με ενδιαφέρει κάτι φτηνό που να κάνει αξιοπρεπώς τη δουλειά μου, δε με ενδιαφέρει να παίξω μουσική από το PC.
Υποθέτω ότι με το ίδιο setup θα μπορώ να βλέπω και bluray rips. Ή όχι;
-
Πάρε την πιο φθηνή κάρτα της nVidia ή ΑΤΙ. Φτάνει και περισσεύει για να βλεπεις ταινίες. Κατά προτίμηση (αν βρεις) με ΠΑΘΗΤΙΚΗ ψύξη για να μην έχεις και το θόρυβο του ανεμιστήρα.
AGP ή PCI-Express;Για PCI-Express καλή για τη χρήση που τη θες είναι αυτή:
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=985430 -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πάρε την πιο φθηνή κάρτα της nVidia ή ΑΤΙ. Φτάνει και περισσεύει για να βλεπεις ταινίες. Κατά προτίμηση (αν βρεις) με ΠΑΘΗΤΙΚΗ ψύξη για να μην έχεις και το θόρυβο του ανεμιστήρα.
AGP ή PCI-Express;Για PCI-Express καλή για τη χρήση που τη θες είναι αυτή:
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=985430Μάνο, thanks. Είμαι ελαφρώς άσχετος, επομένως συγχώρεσέ μου την ερώτηση: H PCI-Express μπαίνει σε απλή θύρα PCI;
-
Όχι. Είναι ειδικού τύπου θύρα. Αν η κάρτα στο ίδιο σύστημα ήταν GF MX, τότε έχεις AGP κατά πάσα πιθανότητα αν όχι με βεβαιότητα. Οπότε πας σε κάτι πιο ακριβό (λόγω μειωμένης παραγωγής σε σχέση με τις PCI-E) και μάλιστα λιγότερο καλό για τα ίδια χρήματα.
Πχ
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=987751 -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όχι. Είναι ειδικού τύπου θύρα. Αν η κάρτα στο ίδιο σύστημα ήταν GF MX, τότε έχεις AGP κατά πάσα πιθανότητα αν όχι με βεβαιότητα. Οπότε πας σε κάτι πιο ακριβό (λόγω μειωμένης παραγωγής σε σχέση με τις PCI-E) και μάλιστα λιγότερο καλό για τα ίδια χρήματα.
Πχ
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=987751Ναι, μόλις το τσέκαρα, αναγκαστικά πηγαίνω για AGP. Μια τελευταία ερώτηση: βλέπω σε κάποιες κάρτες την ένδειξη 'HDCP enabled'. Είναι κάτι που με ενδιαφέρει;
-
Και σε απλο composite/s-video να βαλεις το τιβι ααουτ μια χαρα εικονα θα εχεις. Ελαχιστα διαφορετικη εικονα. Δοκιμασε το και μετα αποφασησε αν αξιζει η αγορα καρτας.
-
Ο χρήστης jois21 έγραψε:
Και σε απλο composite/s-video να βαλεις το τιβι ααουτ μια χαρα εικονα θα εχεις. Ελαχιστα διαφορετικη εικονα. Δοκιμασε το και μετα αποφασησε αν αξιζει η αγορα καρτας.Μα η composite δεν είναι η χειρότερη ποιοτικά σύνδεση;
-
Πολύ μέτριο το s-video σε σχέση με το DVI-HDMI. Αυτό το έχω διαπιστώσει συνδέοντας υπολογιστή μέσω s-video με καλή τηλεόραση. Τα γράμματα της επιφάνειας εργασίας του υπολογιστή δεν διαβάζονταν εύκολα με το s-video, ενώ με το DVI ήταν μια χαρά.
-
ήρθε η ώρα να πάρω και εγώ έναν ασπρόμαυρο laser printer.
Βλέπω οι HP είναι οι πιο φτηνοί.
προτάσεις?
έλυσε η HP το παλιό πρόβλημα τροφοδοσίας ή θα τραβάει 4 χαρτιά μαζί? -
Στους laser που έχω δουλέψει (1005, 1020, 1360) η τροφοδοσία γίνεται χωρίς πρόβλημα.
Κανένα 1018 έχεις βάλει στο μάτι; -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Στους laser που έχω δουλέψει (1005, 1020, 1360) η τροφοδοσία γίνεται χωρίς πρόβλημα.
Κανένα 1018 έχεις βάλει στο μάτι;έχω τον 1018...έχω βγάλει λόγω δουλειάς περίπου 7000 σελίδες σε 3 μήνες.
δεν με απογοήτευσε ποτέ.τα τόνερ κοστίζουν γύρω στα 60 ευρώ εάν θυμάμαι καλά.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Μια τελευταία ερώτηση: βλέπω σε κάποιες κάρτες την ένδειξη 'HDCP enabled'. Είναι κάτι που με ενδιαφέρει;Ναι, εφόσον προσθέσεις στον υπολογιστή κάποια στιγμή συσκευή ανάγνωσης Blu-Ray ή HD-DVD.
http://www.digitalconnection.com/FAQ/HDTV_12.asp
Δεν είναι αναγκαίο ακόμα, αλλά μελλοντικά ίσως σου χρειαστεί. -
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Κανένα 1018 έχεις βάλει στο μάτι;έχω τον 1018...έχω βγάλει λόγω δουλειάς περίπου 7000 σελίδες σε 3 μήνες.
60 euros στις πόσες σελίδες περίπου?
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
60 euros στις πόσες σελίδες περίπου?
λένε για 3500 ...αλλά δεν έχω κάτσει να το τσεκάρω λόγως πίεσης της εργασίας μου.
-
το μόνο σίγουρο είναι ότι η σύγκριση για οικονομία μεταξύ inkjet και laser δεν έχει νόημα?
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
το μόνο σίγουρο είναι ότι η σύγκριση για οικονομία μεταξύ inkjet και laser δεν έχει νόημα?εννοείται...εάν θες οικονομία και δεν σε ενδιαφέορυν οι φωτό τότε laser με κλειστά.
-
Ευχαριστώ!
-
Σκέψου και για κανένα έγχρωμο laser. Δεν είναι πλέον απλησίαστοι και μπορείς να τυπώσεις λίγο χρώμα που πάντα δίνει πιο ευχάριστη όψη σε ένα έγγραφο.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#12]