-
Την Plasma μπορεις να την διαγραψεις χωρις καν να μας πεις τι θες....
Απο εκει και περα... ΠΟΣΑ?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Την Plasma μπορεις να την διαγραψεις χωρις καν να μας πεις τι θες....Απο εκει και περα... ΠΟΣΑ?
Λίγο υπερβολικό θα το έλεγα αυτό με την πιο ήπιο χαρακτηρισμό μου
-
koutsan, διαγώνιος 42
Οικονομικά, λέω να μην υπερβώ τα 2k, εκτός αν με πείσετε ότι δεν υπάρχει τίποτα της προκοπής σε αυτά τα χρήματα.corsair, γιατί τόσο κάθετος σχετικά με τις plasma; Έχω ακούσει ότι σε τηλεοπτικό σήμα είναι καλύτερες από τις αντίστοιχες LCD.
Ενημερωτικά, αυτή τη στιγμή η τηλεόρασή μου είναι μια trinitron 32άρα, και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω δει πολλές LCD ή plasma να την κοντράρουν σε εικόνα, αλλά αφενός με ανησυχεί η ακτινοβολία της, αφετέρου πιάνει πάρα πολύ χώρο.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
koutsan, διαγώνιος 42
Οικονομικά, λέω να μην υπερβώ τα 2k, εκτός αν με πείσετε ότι δεν υπάρχει τίποτα της προκοπής σε αυτά τα χρήματα.corsair, γιατί τόσο κάθετος σχετικά με τις plasma; Έχω ακούσει ότι σε τηλεοπτικό σήμα είναι καλύτερες από τις αντίστοιχες LCD.
Ενημερωτικά, αυτή τη στιγμή η τηλεόρασή μου είναι μια trinitron 32άρα, και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω δει πολλές LCD ή plasma να την κοντράρουν σε εικόνα, αλλά αφενός με ανησυχεί η ακτινοβολία της, αφετέρου πιάνει πάρα πολύ χώρο.
Άρα λοιπόν χαλαρά παίζεις σε πλάσμα την οποία και γενικώς συνιστώ ιδιαίτερα στην Ελλάδα με την ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος που έχουμε...
Αναφέρω πολύ πρόχειρα 3 βασικά πλεονεκτήματα των πλάσμα :
- Θέλεις περίπου κάνα 500ρικο παραπάνω για να πάρεις την ίδια ποιότητα σε εικόνα μιας πλάσμα σε LCD ίδιας διαγωνίου. Οι Plasma εχουν καλύτερη απόδοση ποιότητας εικόνας/τιμής. (οικονομικο κριτήριο)
- Για SD σήμα (σε ενδιαφέρει για το 50 % τηλεοπτικό σου σήμα) κατά τεκμήριο θα πάρεις καλύτερη εικόνα
- Επίσης οι Plasma έχουν ένα (μικρό πλέον) πλεονέκτημα στην κίνηση απέναντι στις LCD που ειναι 60 Hz (με τα 100Ηz δεν υφίσταται επί της ουσίας)
H Panasonic βγάζει κορυφαίες plasma...(και η Pioneer)...
-
Ψήνομαι για κάτι τέτοιο. Στον υπολογιστή ακούω αποκλειστικά μουσική.
Αξίζει; Υπάρχει κάτι καλύτερο που να κοστίζει ως 120 ευρώ;
-
Οι Plasma δεν τραβηξαν και δεν τραβαν στην αγορα λογω εγγενων αδυναμιων στην τεχνολογια τους. Οπως πχ τα καμμενα pixel (υποτιθεται πως βελτιωθηκαν, αλλα υποτιθεται), οι χαμηλες αναλυσεις (ξερετε... δεν θα εχουμε για παντα 640χ480 σημα, οποτε αν δεν εχετε σκοπο να ξαναλλαξετε συντομα οθονη παρτε μια και καλη κατι της προκοπης). Παλια επισης... οι PLASMA συνηθιζαν να υπερτερουν στο μαυρο.... thats not the case anymore. Οι νεες LCD.... ποσο δε μαλλον οι νεες LED TFT απο Philips και Samsung σπερνουν... Τελος, ασυζητητι για μια οθονη σπιτιου στην οποια βλεπουμε τηλεοραση... επιλεγουμε LCD/LED γιατι πολυ απλα δεν εχουν reflections στην πλειοψηφια τους και ειναι αρκετα φωτεινες ετσι ωστε να μην επηρεαζονται απο τριτες πηγες φωτισμου.
Δεν ξερω αμα εφτασαν οι νεες Philips και Samsung... αλλα η παρακατω ειναι ΑΣΤΕΡΙ:
http://www.shop21.gr//product/product.h ... prid=26896 και FULL HD.... ετοιμη να συνδεσετε ειτε PC, ειτε BLURAY και να απολαυσετε συντριπτικα καλυτερη εικονα απο οτι μπορει να δωσει μια Plasma.
-
Οι Plasma δεν τραβηξαν και δεν τραβαν στην αγορα λογω εγγενων αδυναμιων στην τεχνολογια τους. Οπως πχ τα καμμενα pixel (υποτιθεται πως βελτιωθηκαν, αλλα υποτιθεται), οι χαμηλες αναλυσεις (ξερετε... δεν θα εχουμε για παντα 640χ480 σημα, οποτε αν δεν εχετε σκοπο να ξαναλλαξετε συντομα οθονη παρτε μια και καλη κατι της προκοπης). Παλια επισης... οι PLASMA συνηθιζαν να υπερτερουν στο μαυρο.... thats not the case anymore. Οι νεες LCD.... ποσο δε μαλλον οι νεες LED TFT απο Philips και Samsung σπερνουν... Τελος, ασυζητητι για μια οθονη σπιτιου στην οποια βλεπουμε τηλεοραση... επιλεγουμε LCD/LED γιατι πολυ απλα δεν εχουν reflections στην πλειοψηφια τους και ειναι αρκετα φωτεινες ετσι ωστε να μην επηρεαζονται απο τριτες πηγες φωτισμου.Δεν ξερω αμα εφτασαν οι νεες Philips και Samsung... αλλα η παρακατω ειναι ΑΣΤΕΡΙ:
http://www.shop21.gr//product/product.h ... prid=26896 και FULL HD.... ετοιμη να συνδεσετε ειτε PC, ειτε BLURAY και να απολαυσετε συντριπτικα καλυτερη εικονα απο οτι μπορει να δωσει μια Plasma.
Το μόνο από τα παραπάνω με το οποίο συμφωνώ είναι το ζήτημα των αντανακλάσεων...
Burn in ή image retention απλά δεν υφίσταται εδώ και πάνω από 1 χρόνο στις νέες πλάσμα
Το σύντομα πως το ορίζεις?
Έχω σπίτι 1 Plasma Panasonic 42 και 1 Sony LCD 32ρα...Όταν έφερα την Sony σπίτι, 6 μήνες μετά την Panasonic, μου ήρθε να βάλω τα κλάμματα από τη διαφορά ποιότητας στο τηλεοπτικό σήμαΟι LCD είναι όπως η VW : πληρώνεις παραπάνω λεφτά για 'λιγότερη' τηλεόραση
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Οι Plasma δεν τραβηξαν και δεν τραβαν στην αγορα λογω εγγενων αδυναμιων στην τεχνολογια τους. Οπως πχ τα καμμενα pixel (υποτιθεται πως βελτιωθηκαν, αλλα υποτιθεται), οι χαμηλες αναλυσεις (ξερετε... δεν θα εχουμε για παντα 640χ480 σημα, οποτε αν δεν εχετε σκοπο να ξαναλλαξετε συντομα οθονη παρτε μια και καλη κατι της προκοπης). Παλια επισης... οι PLASMA συνηθιζαν να υπερτερουν στο μαυρο.... thats not the case anymore. Οι νεες LCD.... ποσο δε μαλλον οι νεες LED TFT απο Philips και Samsung σπερνουν... Τελος, ασυζητητι για μια οθονη σπιτιου στην οποια βλεπουμε τηλεοραση... επιλεγουμε LCD/LED γιατι πολυ απλα δεν εχουν reflections στην πλειοψηφια τους και ειναι αρκετα φωτεινες ετσι ωστε να μην επηρεαζονται απο τριτες πηγες φωτισμου.
Δεν ξερω αμα εφτασαν οι νεες Philips και Samsung... αλλα η παρακατω ειναι ΑΣΤΕΡΙ:
Το μόνο από τα παραπάνω με το οποίο συμφωνώ είναι το ζήτημα των αντανακλάσεων...
Burn in ή image retention απλά δεν υφίσταται εδώ και πάνω από 1 χρόνο στις νέες πλάσμα
Έχω σπίτι 1 Plasma Panasonic 42 και 1 Sony LCD 32ρα...Όταν έφερα την Sony σπίτι, 6 μήνες μετά την Panasonic, μου ήρθε να βάλω τα κλάμματα από τη διαφορά ποιότητας στο τηλεοπτικό σήμαΟι LCD είναι όπως η VW : πληρώνεις παραπάνω λεφτά για 'λιγότερη' τηλεόραση
Παντως οι home cinemaδες στα αναλογα διεθνη φορα δεν πολυασχολουνται με Plasma.... τυχαιο?
Τελος παντων.... μια βολτα στα Media Markt θα πεισει για το προφανες...
- την Sony LCD... τι ηθελες και την ανεφερες? Η Sony ειναι
** Το καμαρι της Philips http://www.consumer.philips.com/consume ... FHKFSEKI5P
και στα 2-2100... -
Παντως οι home cinemaδες στα αναλογα διεθνη φορα δεν πολυασχολουνται με Plasma.... τυχαιο?
Τελος παντων.... μια βολτα στα Media Markt θα πεισει για το προφανες...
-
Αυτό δεν είναι επιχείρημα
-
Βλέπουν ελληνικό τηλεοπτικό σήμα τα παλικάρια ?
-
Ούτε στις 50+ ίντσες οι home cinemaδες δεν πολυασχολούνται με Plasma?
-
Τα λεφτά τους ενδιαφέρουν ή έχουν απεριόριστη πίστωση? Το cost-to-size ratio τους λέει κάτι ή κάνουν κουβέντα με το πορτοφόλι άλλων?
Υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορώ να γράψω αλλά σε κάποιο βαθμό είναι και υποκειμενικά, όπως τα χρώματα πχ που για τα δικά μου μάτια η φυσικότητα της Plasma στην χρωματική απόδοση επιτυγχάνεται μόνο σε κορυφαίες και πολύ ακριβές υλοποιήσεις LCD...
Είναι γνωστό ότι στα καταστήματα δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση αν δεν σε αφήσουν να κάτσεις και να παίξεις με τις ρυθμίσεις για τα DVD (SD και HD), αν βλέπεις τηλεοπτικό σήμα με διακλαδωτήρα για 40 TV κτλ κτλ...
-
-
Η Sony και η Samsung έχουν ένα joint venture για παραγωγή κοινών panels ή κάνω λάθος ?
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Η Sony και η Samsung έχουν ένα joint venture για παραγωγή κοινών panels ή κάνω λάθος ?Φυσικα.... ξεστοκαρει τα σκουπιδια στην Sony... αυτο ειναι γεγονος.
Εγω ειπα καποια πραγματα παντως (περι σηματος και μη), τα home cinema fora ειναι διαθεσιμα στον καθενα... κανουν και επιδειξεις κατα διαστηματα με οθονες και projectores... δοκιμαστε. Τελος, στην νεα Philips... βαζω λεφτα.... καμια Plasma δεν την πλησιαζει σε απεικονιση.
Case rested...
-
Και γω που δεν ξερω πολλα Philips θα λεγα.Το λες και γεμιζει το στομα σου:ΦΦΦιιιΛΙΙΙΠΣ!
απο την αλλη ο συνειρμος 'σωνει και καλα' ευνοει σαφεστατα τη Sony
ελπιζω να βοηθησα
-
Τα τελευταία 5 χρόνια, ο,τιδήποτε Φίλιπς έχω αγοράσει (από tv μέχρι ακουστικά ψείρες) έχει χαλάσει.
koutsan, αν δεν έμπλεκε το ελληνικό σήμα τηλεόρασης στη μέση, η απόψή σου θα ήταν ίδια;
-
Καλα ρε φιλε ,αν πηρες την 14αρα του 100ευρου,που τη συναρμολογει και η Beko ποιος σε φταιει?
Οσο για ακουστικα τα SHE 9500 τα χω 1.5 χρονο και πανε μια χαρα
-
οτι ακουστηκα και να παρω, με τη χρηση που τα κανω χαλανε το πολυ σε 6 μηνες.
-
Ε τετοιοι απολιτιστοι βαρβαροι ειστε και σας χαλανε!!!
Αν δεν τα καθαρισεις,δεν τα περιποιηθεις τα UE super fi pro,τι να περιμενεις μετα?
Γι αυτο σονυ του 3ευρου και γαλλικα με ημιακαμπτο
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
οτι ακουστηκα και να παρω, με τη χρηση που τα κανω χαλανε το πολυ σε 6 μηνες.Τα φοράς στο μπάνιο;
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δικαιολογείται να χαλάσει ένα σετ ψειρες (εκτός απ' τον βιασμό του καλωδίου), αλλά τεσπα, δεν είναι αυτό το θέμα μας. -
** Το καμαρι της Philips http://www.consumer.philips.com/consume ... FHKFSEKI5P
και στα 2-2100...Πολύ καλή TV ΑΛΛΑ
Σοβαρολογείς τώρα ότι η τιμή της Philips 42PFL9900D είναι 2000? Που το είδες αυτό να πάρουμε καμιά 10ρια? Έχει ανακοινωθεί τιμή? Κυκλοφορεί τέλη Σεπτέμβρη νομίζω και εγώ την κόβω γύρω στα 4000..
Για δες αυτό http://www.versand-discount.ch/product_ ... 0D-10.html7000 ελβετικά φράγκα = 4200 ευρώ
-
Τα φοράς στο μπάνιο;
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δικαιολογείται να χαλάσει ένα σετ ψειρες (εκτός απ' τον βιασμό του καλωδίου), αλλά τεσπα, δεν είναι αυτό το θέμα μας.Βασικα,αναλογα με τη θερμοκρασια Κιουρι του μαγνητη του driver,και το (συνεχες) σκισιμο που εχουν υποστει δικαιολογειται να πεσει η αποδοση του.
εγω αυτο τον καιρο εχω προβλημα με τα AKG Κ12p μου,που τα εχω κανα 2 χρονια.Λογω της χαμηλης τους αξιας τα χω εχμ παραμελησει?(1000+1 διαφορετικες χρησεις)Και τωρα βλεπω η μαλλον ακουω οτι στις μεσο-υψηλες και στις πολυ υψηλες μου βγαζει παραμορφσωση + λευκο θορυβο
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τα τελευταία 5 χρόνια, ο,τιδήποτε Φίλιπς έχω αγοράσει (από tv μέχρι ακουστικά ψείρες) έχει χαλάσει.koutsan, αν δεν έμπλεκε το ελληνικό σήμα τηλεόρασης στη μέση, η απόψή σου θα ήταν ίδια;
Θα ήταν πολύ πιο αμβλυμένη κυρίως εφόσον έβλεπες πολύ υλικό HD και εφόσον ήθελες να τα σκάσεις...Πχ η TV που πρότεινε ο corsair είναι εξαιρετική αλλά δεν νομίζω ότι θα τη βρεις κάτω από 4000...
Οι plasma συνεχίζουν να έχουν καλύτερη σχέση value for money και όσο ανεβαίνεις σε ίντσες αυτό γίνεται πιο εμφανές...
Αυτά για σήμερα, σε μια 5ετία μάλλον θα είναι αλλιώς...
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#12]