-
To θέμα είναι να καταλαβαίνει και o GGAB τι λέμε.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
To θέμα είναι να καταλαβαίνει και o GGAB τι λέμε.Έλα τώρα, μην είσαι κακός.
-
οταν εγραψα για ελαιοπιεστρα,εσεις ρωταγατε τι ειναι αυτο,οχι εγω........
τελος παντων,απαντηση γιατι δεν κανει αυτο το υδραυλικο λαδι παντως δεν εχω παρει..........τεκμηριωμενα και οχι -
Μας δουλεύεις, έτσι;
Sent from my Note 2 using smoke signals.
-
Tα λάδια που προορίζονται για υδραυλικές εργασίες ανάλογα αν απλώς θα κυκλοφορόυν και θα πιέζουν ανεβάζοντας πίεση από μικρότερα έμβολα ( όπως πχ είναι η αντλία των φρένων με τις δαγκένες, παράδειγμα είναι αυτό ) ή θα ανεβάζουν πίεση από γραναζωτή αντλία όπως είναι του τιμονιού ( άλλο απλό παράδειγμα ) στην περίπτωση που συμμετέχουν γρανάζια στον μηχανισμό, το λάδι πρέπει να έχει πρόσθετα για να αντέχει στη διάτμηση του ( να μη σπάει ) και βέβαια πρόσθετα αντιτριβικά, αντιαφριστικά και άλλα, επίσης τα υδραυλικά λάδια διαφέρουν και στα πρόσθετα τους ανάλογα με τα υλικά που έρχονται σε επαφή, πχ το βαμμένο ατσάλι συμπεριφέρεται διαφορετικά από ένα κουζινέτο από φωσφορούχο μπρούτζο.
Έχουμε και τις τσιμούχες, τα O' Ring και λοιπά ελαστικά και ελαστομερή παρεμβύσματα που δεν πρέπει να αλλοιόνωνται από το λάδι και τα πρόσθετα που αυτό περιέχει, στο παιγνίδι μπαίνουν και οι θερμοκρασίες, οι ανοχές, οι φθορές που μπορεί να προκαλέσει ένα ακατάλληλο λάδι κλπ πολλές λεπτομέρειες που κάνουν ένα μηχανημα ή μηχανισμό να λειτουργεί αξιόπιστα για χρόνια ή να τα παίξει πολύ γρήγορα.
Δες εδώ ένα πίνακα συμβατότητας χημικών, το θέμα δεν είναι καθόλου απλό.
http://www.ingersollrandproducts.com/_d ... 8677-P.pdf
-
Και τώρα θα σου πεί πως δεν του απάντησες τεκμηριωμένα
-
Eγώ παίδες συμφωνώ μαζί σας αλλά διαφωνώ.
-
Να τα λέμε αυτά.
-
οταν δεν γνωριζεις και πρεπει να διαφωνησεις η ειρωνια ειναι μονοδρομος......
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
οταν δεν γνωριζεις και πρεπει να διαφωνησεις η ειρωνια ειναι μονοδρομος......Aν γνωριζεις και δεν εισαι ο μονος, τοτε ο επιμενων τι πρεπει να κανει;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
τελος παντων,απαντηση γιατι δεν κανει αυτο το υδραυλικο λαδι παντως δεν εχω παρει..........τεκμηριωμενα και οχιΗ απάντηση εξαρτάται από το αν θεωρείς ότι ένα υδραυλικό τιμόνι που έχει διαρροές, στάζει και θέλει συμπλήρωμα είναι χαλασμένο ή όχι.
Αν το θεωρείς καλό, τότε βάζε ότι λάδι θέλεις.
Αν δεν θέλεις να έχει διαρροές τότε βάζε το λάδι που θέλει ο κατασκευαστής.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
οταν δεν γνωριζεις και πρεπει να διαφωνησεις η ειρωνια ειναι μονοδρομος......Τελικά γνωρίζεις ή δεν γνωρίζεις;
Όχι τπτ άλλο αλλά σου εξήγησαν 3 άνθρωποι μέχρι τώρα αλλά εσύ επιμένεις δεν ξέρω σε τι ακριβώς αλλά επιμένεις. Θα μας πείς κι έμας να μάθουμε τι γνωρίζεις ακριβώς; -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τελικά γνωρίζεις ή δεν γνωρίζεις;
Όχι τπτ άλλο αλλά σου εξήγησαν 3 άνθρωποι μέχρι τώρα αλλά εσύ επιμένεις δεν ξέρω σε τι ακριβώς αλλά επιμένεις. Θα μας πείς κι έμας να μάθουμε τι γνωρίζεις ακριβώς;εισαι πισω !!!
O νεος τυπας (δες και wall αν εχεις φβ)
[spoiler=:3ixkkmmu][/spoiler:3ixkkmmu]
[spoiler=:3ixkkmmu][/spoiler:3ixkkmmu]
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Τελικά γνωρίζεις ή δεν γνωρίζεις;
Όχι τπτ άλλο αλλά σου εξήγησαν 3 άνθρωποι μέχρι τώρα αλλά εσύ επιμένεις δεν ξέρω σε τι ακριβώς αλλά επιμένεις. Θα μας πείς κι έμας να μάθουμε τι γνωρίζεις ακριβώς;εισαι πισω !!!
O νεος τυπας (δες και wall αν εχεις φβ)
[spoiler=:11lyanvz][/spoiler:11lyanvz]
[spoiler=:11lyanvz][/spoiler:11lyanvz]
Ογκουνσοτο ???
-
Οχι φυσικα, μπες στο wall του να δεις τι γραφει, μιλαμε για τρελη ιστορια.
Να διαβαζεις και να μην τελειωνουν οσα λεει σχεδον καθημερινα....
Ο τυπος ειναι πολλα επιπεδα πανω απο Ογκουνσοτο!!καπου εβαλε και το τηλεφωνο του!!! Να 'σαι κανα βραδι με την παρεα κουδουνι στις μπυρες και να παρεις για φαρσα....
-
Ακραξονιο και ακρομπαρο ειναι το ιδιο πραγμα;
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Ακραξονιο και ακρομπαρο ειναι το ιδιο πραγμα;Όχι, το ακραξόνιο είναι το άκρο του άξονα, ( λέγεται και πλύμνη ) εκεί που μπαίνει το ρουλεμάν του τροχού.
Το ακρόμπαρο είναι η άκρη της μπάρας ( της κρεμαγιέρας ) Αν είναι μικρό ξεχωριστό κομμάτι με το μπαλάκι, μπορεί να το ακούσεις και σαν ημίμπαρο.Τα παραπάνω βγαίνουν και από τα συμφραζόμενα, έτσι δεν είναι ?
-
Σωστο, δεν το σκεφτηκα ετσι. Δεν ειχα ακουσει τον ορο ακραξονιο ποτε και αναρωτηθηκα.
Σε ευχαριστω παρα πολυ! -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
ΚαλησπεραΕχουμε Auris 1.33, ολοκαινουργιο, ~5,500 χλμ.. Απο το 2ο μηνα κι περα, ο ιδιοκτητης ακουει ενα θορυβο απο τη μηχανη οταν ειναι κρυο, (χανεται οταν ζεσταινεται αρκετα) που δε συναδει με την καινουργιλα του αυτοκινητου. Το εχω ακουσει και εγω, ειναι ενα περιεργο κλακ-κλακ-κλακ (αντε να περιγραψεις θορυβο γραπτως)!
Χωρις να γνωριζω, νομιζω οτι ειναι συγγενες με ενα θεμα που ειχαν κατι (Αλφα Ρομεο?) που εχει συζητηθει εδω, και κοπαναει οταν ειναι κρυο το VVTI ή όπως αλλιως το λενε.
Ποια η αποψή σας?Συνεχεια απο τη συζητηση που εγινε απο εδω και κατω:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=26079&hilit=auris&start=4635#p2682637Ο φιλος εχει παει κανα 2 φορες αντιπροσωπεια, αλλα ο θορυβος δεν ακουγεται οταν ειναι ζεστο. Εστειλε τεχνικο η αντιπροσωπεια το σπιτι του πρωι-πρωι και οντως κατι εχει.
Χτες ακουσα και εγω το θορυβο, δεν εχει σχεση με το κροταλιμα του VVTi ου κολλαει λογω λλειψης λαδιου στην αρχη. Διαρκει κανα 3λεπτο τουλαχιστον και ακουγεται σαν να εχει χαλασει ρουλεμαν και να εχουν χυθει μπιλακια μεσα, ή σαν να κυκλοφρει κατι χυμα μεσα στο πλαστικο καπακι του ιμαντα εκκεντροφορου. Δεν μπορω να το περιγραψω αλλιως και δε μας εκοψε να τραβηξουμε βιντεο με το κινητο. Η δικη μου υποψια ειναι οτι κατι παιζει με τον τεντωτηρα, αντιστοιχα ειπε υποτιθεται και ο τεχνικος που το ακουσε σαν πρωτη αποψη.Ψαχνοντας στο νετ δε βρηκα κατι που να μοιαζει με το θεμα, εχετε ακουσει εσεις κατι?
Εχει ιμαντα ή αλυσιδα αυτο το πραγμα? -
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........