-
Για την αίσθηση του τιμονιού γύρω από τη θέση της ευθείας μπορείς να παίξεις με την ευθυγράμμιση - λίγο σύγκλιση ή λίγο απόκλιση ότι σου αρέσει.
Αν μειώσεις το οφσετ της ζάντας (δηλαδή πιο έξω) θα έχεις μεγαλύτερες αντιδράσεις στο τιμόνι όταν φρενάρεις σε επιφάνειες με διαφορετική τριβή δεξιά - αριστερά (πχ αν πατάει ο ένας τροχός σε χαλίκι).
Γενικά η αίσθηση του τιμονιού είναι κάτι που το βρίσκεις σε λίγα και καλά αμάξια. Η BMW θεωρείται κορυφή σε αίσθηση τιμονιού.
-
Μιλαω για την αισθηση του τιμονιου σε στροφη, να ξερεις που ακριβως κοιτουν οι τροχοι, γιατι τωρα δεν με 'εμπνεει' στο στριψιμο.
-
Αυτό το προσπαθούν όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αλλά ελάχιστοι το πετυχαίνουν.
-
Ευχαριστω για τον χρονο σου
Οταν καποτε αλλαξω αμαξι τοτε......
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Μιλαω για την αισθηση του τιμονιου σε στροφη, να ξερεις που ακριβως κοιτουν οι τροχοι, γιατι τωρα δεν με 'εμπνεει' στο στριψιμο.Λαστιχα με σκληρα πλαϊνα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μιλαω για την αισθηση του τιμονιου σε στροφη, να ξερεις που ακριβως κοιτουν οι τροχοι, γιατι τωρα δεν με 'εμπνεει' στο στριψιμο.
Λαστιχα με σκληρα πλαϊνα;
Michelin energy saver
Aλλα σκεφτομαι στην επομενη αλλαγη να βαλω 195/50/16 απο 195/60/15 που φοραει τωρα. Αλλωστε μαλλον θα θελω ζαντες, πριν 2 χρονια που εβαλα λαστιχα, ο λαστιχας ειχε πει οτι ηταν ψιλοχαλια.
-
Εννοω να βαλεις λαστιχα με σκληρα πλαινα.Θα τα νιωθεις πιο αμεσα στις στροφες.
-
Οπως ?
Και στο θεμα των ελαστικων αν το γραψεις, λογω οφτοπικ , οκ -
Καλησπερα.
Εχω ενα Κορολλα 1,6 του 2003 και θα ηθελα, αν γινεται να βελτιωσω την ¨αισθηση' του τιμονιου, το οποιο ειναι για εμενα το μεγαλυτερο μειονεκτημα του αυτοκινητου.
Εκτος απο αλλαγη ελαστικων και ζαντων, τι αλλο μπορω να κανω ?Την ιδια παρατηρηση εκανα και εγω οδηγωντας παλαιοτερα κορολλα του 92.Ηταν οτι χειροτερο σε αισθηση εχω οδηγησει ποτε.Και να φανταστεις οτι εχω οδηγησει και λαντα της δεκαετιας του 80.
-
σκληρα ελατηρια οχι απαραιτητα χαμηλωματος και αντιστρεπτικη δοκος ζαμφορ θα σου δωσει την αισθηση και την σιγουρια που θελεις.επισης επειδη δεν ξερω και το πλαισιο του αμαξιου βαλε και μια μπαρα θολων ετσι ωστε να γινει οσο γινετε πιο ακαμπτο το εμπρος μερος.πρεπει πρωτα να βελτιωσεις την στρεπτικη ακαμψια του αυτοκινητου για να εχει οσο γινετε καλη αισθηση.στους πισω θολους και γυρω απο αυτους βγαλε ταπετσαρια και σφιξε καλα τις βιδες πανω στο σασι,λογων ετων στην πλατη του θα θελουν σφιξιμο.ποιο μεγαλες ζαντες και λαστιχα απλα θα αυξησεις το μη αναρτωμενο βαρος,ασε που με ποιο φαρδυ πελμα το αμαξι θα κοψει αισθητα.ολα αυτα δοκιμασμενα λογω του οτι ειμαι παλιος κορολακιας και λιμανακιας με κορολα αε82 μοντελο 85. οτισηποτε αλλο ειναι ιμημετρο και κραταει λιγο δυστηχως.
-
Οπως ?
Και στο θεμα των ελαστικων αν το γραψεις, λογω οφτοπικ , οκEγω ειχα γιοκοχαμα avs sport 195/50-15 στο πουντο και μετα εβαλα μισελεν πιλοτ2.Ειχαν αρκετη διαφορα στο τιμονι με τα γιοκο να ειναι πιο αμεσα και πιο πληροφοριακα.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Με 17ε στο πρακτικερ. Και τι έχω 4 θηρία, αγόρασα ένα μικρό για τα μηχανάκια μας.
Α.πήγα αλλά κ εκεί αυτόν που ποσταρα πριν είχε
θα παραγγείλω αν είναι τον παρακάτω, αν κ ήλπιζα να βρω κάτι φθηνότερο
http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=TLS.050080παίδες ευχαριστώ για τη βοηθεια στο θεμα
τελικά πήρα αυτόν που εχω στο quote, τον χρησιμοποιησα κ φαίνεται σουπερ! + ότι έχει λογικοτατο μεγεθος κ δεν ειναι μαουνα σαν τον αλλον
υγ το eshop τον εφερε σε 2 ημερες, εχει εγγυηση 2 χρονια απο την ελληνικη αντιπροσωπεια -
Δεν σε προλάβα.
http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/SID-06C ... _13525.htm
Περίμενα να τον ξαναβάλει γιατί δεν τον είχα πάρει την προηγούμενη φορά που τον είχανε. Δοκιμασμένος
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Λαστιχα με σκληρα πλαϊνα;
Ναι φίλε!.
Η Michelin, βάζει ένα λινό στα πλευρά. Κατά συνέπια είναι μαλακά.
Η Good Year, η Continental, η Pirelli, βάζουν 2 και έτσι είναι σκληρότερα.
Τα μονόλινα παρακολουθούν καλύτερα την άσφαλτο, είναι ποιο αθόρυβα, μα τρέμουν τα πεζοδρόμια και τους λάκκους.
Τα άλλα είναι θετικότερα για την ελληνική πραγματικότητα……
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Η Good Year, η Continental, η Pirelli, βάζουν 2 και έτσι είναι σκληρότερα.Αυτή η γενίκευση δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση. Τα περισσότερα λάστιχα γράφουν στο πλάι το πλήθος Plies που χρησιμοποιούν σε πέλμα (tread) και πλαϊνά (sidewall), οπότε μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας.
-
Aλλαξα πρόσφατα λαδια φιλτρο στο seicentο τις γυναικάς μου.
Απο όταν τα άλλαξα όμως νομιζω (δεν ειμαι και 100% σίγουρος) ότι έχει ένα ελαφρυ τρεμουλο στο ρελαντι σε σχέση με πριν.
Παίζει το σεναριο τα λαδια που μου εβαλαν να μην ειναι τόσο καλα σε σημειο που να αντιλαμβάνομαι κάτι τέτοιο ή είναι η ιδέα μου! -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Απο όταν τα άλλαξα όμως νομιζω (δεν ειμαι και 100% σίγουρος) ότι έχει ένα ελαφρυ τρεμουλο στο ρελαντι σε σχέση με πριν.
Παίζει το σεναριο τα λαδια που μου εβαλαν να μην ειναι τόσο καλα σε σημειο που να αντιλαμβάνομαι κάτι τέτοιο ή είναι η ιδέα μου!Tην σταθμη του λαδιου την κοιταξες;
-
Ο χρήστης Obelix έγραψε:
Δεν σε προλάβα.http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/SID-06C ... _13525.htm
Περίμενα να τον ξαναβάλει γιατί δεν τον είχα πάρει την προηγούμενη φορά που τον είχανε. Δοκιμασμένος
κ ειναι κ για λιγότερα από 12ν (αν κ εγώ για 12ν τον θέλω) και 17 ευρώ φθηνότερος...φτου, παραλιγο!
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Η Good Year, η Continental, η Pirelli, βάζουν 2 και έτσι είναι σκληρότερα.Αυτή η γενίκευση δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση. Τα περισσότερα λάστιχα γράφουν στο πλάι το πλήθος Plies που χρησιμοποιούν σε πέλμα (tread) και πλαϊνά (sidewall), οπότε μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας.
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου φιλέ. Μα γνώμονα μου συνήθως έχω της σειρές ‘λαϊκής κατανάλωσης’ που είναι και το μεγάλο κομμάτι στην πίτα των ελαστικών.
Στης επί μέρους περιπτώσεις, συμβαίνουν αλλά πράγματα που δεν καταλύουν τον κανόνα.
Αναμφίβολα plies – tread – sidewall, είναι οι υποχρεωτικές εγγραφές, του τρόπου χτισίματος του ελαστικού, προκειμένου να διαλέξουμε, ανάλογα των αναγκών μας.
Δεν έκανα γενίκευση, μα έδωσα κάποιες ενδείξεις ‘στόχων’ των εργοστασίων, προκειμένου να πάρουν μεγαλύτερο κομμάτι από της πωλήσεις.A.
-
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
Παίζει το σεναριο τα λαδια που μου εβαλαν να μην ειναι τόσο καλα σε σημειο που να αντιλαμβάνομαι κάτι τέτοιο ή είναι η ιδέα μου!Tην σταθμη του λαδιου την κοιταξες;
Μόνον εάν το γέμισε μέχρι το ψευτοκάπακο!!!....
Α.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........