-
μπορεις να κανεις στην συγκλιση .
-
Eξαρτάται από την τυπολογία της ανάρτησης αφενός, από το αν ο κατασκευαστής θέλει να δώσει δυνατότητες ρύθμισης αφετέρου.
-
Κανονικά ρυθμίζεις στον πίσω άξονα και σύγκλιση και κάμπερ. Και επίσης μετριέται αν είναι κάθετος σε σχέση με τον άξονα εμπρός-πίσω του αυτοκινήτου.
-
Εξαρταται ,νομιζω,απο τον τυπο της πισω αναρτησης.Πχ σε ημιακαμπτο τι μπορεις να ρυθμισεις;
-
τιποτα,μονο σε ανεξαρτητες νομιζω μπορεις.
καμπερ σε ελαχιστα αυτοκινητα ρυθμιζεται .
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
τιποτα,μονο σε ανεξαρτητες νομιζω μπορεις.καμπερ σε ελαχιστα αυτοκινητα ρυθμιζεται .
δηλαδή αν μιλάμε για 4πλων συνδέσμων ανάρτηση, γίνεται να ρυθμιστεί η σύγκλιση (όπως έγραψε και ο onyx πιο πάνω)?
-
Αν ο σύνδεσμος είναι ρυθμιζόμενος, ναι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν ο σύνδεσμος είναι ρυθμιζόμενος, ναι.στα Golf V - Leon II - A3 8P είναι? (γιατί από εκεί ξεκίνησε η διαφωνία )
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
μπορεί να φανεί βλακώδης η ερώτηση μου αλλά από χθες πήγε κάποιος να με βγάλει τρελό και επέμενε τόσο στην άποψή του που κατάφερε να με κάνει να αμφιβάλω γι'αυτά που ξέρω.Γίνεται να κάνεις ευθυγράμμιση στον πίσω άξονα ενός αυτοκινήτου?
(αν η απάντηση ποικίλει, please διευκρινείστε σας παρακαλώ )ΥΓ:Αν θυμάμαι καλά δεν μπορείς να κάνεις γενικώς ρυθμίσεις στον πίσω άξονα.
στην w211 γίνεται
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
μπορεί να φανεί βλακώδης η ερώτηση μου αλλά από χθες πήγε κάποιος να με βγάλει τρελό και επέμενε τόσο στην άποψή του που κατάφερε να με κάνει να αμφιβάλω γι'αυτά που ξέρω.Γίνεται να κάνεις ευθυγράμμιση στον πίσω άξονα ενός αυτοκινήτου?
(αν η απάντηση ποικίλει, please διευκρινείστε σας παρακαλώ )Σύγκλιση/κάμπερ έχω κάνει εγώ στο δικό μου που έχει πολλαπλούς... (με μένα μέσα τι θα είχε )
-
Τα περισσότερα πισωκίνητα περιμένω να έχουν ρυθμίσεις και σύγκλισης και κάμπερ για τους τροχούς του πίσω άξονα.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Πάρα πολύ απλό!!. Ρίχνεις βουτιά κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα και βλέπεις:
Δεν έχει σούστες?, άρα έχει άξονα που εργάζεται σαν ράβδος στρέψης?, δεν ρυθμίζετε. Reno Citroen κλπ.
Δεν έχει μονοκόμματο άξονα, και στα πίσω ψαλίδια υπάρχουν σπειρώματα, και κόντρα παξιμάδια?, ρυθμίζονται.
Υπάρχει μονοκόμματος άξονας , μα το μπράτσο που στην άκρη του έχει τον τροχό και υπάρχει ελατήριο, δεν ρυθμίζονται.
Μονοκόμματος άξονας, με ράβδο panar. Δεν ρυθμίζονται.
Antonis-team.Σαφέστατος Αντώνη!!
-
Για τους ζόρικους οδηγούς, υπάρχουν και ζόρικα κίτ
http://cgi.ebay.co.uk/Clio-172-182-Race ... 3444825384
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Αυτά που σας έγραψα, δεν είναι θεωρία, μα απόρια μετρήσεων που έχω κάνει.
Antonis-team.Αντώνη προφανώς έχεις συνεργειο, για τι μετρήσεις μιλάς? Με συμπιεσόμετρο η μιλάς για δυναμόμετρηση?
Αντώνη ''ξανασηκώνώ'' την ερώτηση μου που μάλλον σου διέφυγε.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Αυτά που σας έγραψα, δεν είναι θεωρία, μα απόρια μετρήσεων που έχω κάνει.
Antonis-team.Αντώνη προφανώς έχεις συνεργειο, για τι μετρήσεις μιλάς? Με συμπιεσόμετρο η μιλάς για δυναμόμετρηση?
Αντώνη ''ξανασηκώνώ'' την ερώτηση μου που μάλλον σου διέφυγε.
ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ!!!!!, καλέ μου φίλε. Χώσε και ένα service δίπλα στο όνομα που υπογράφω, και ειδές τον τίτλο της επιχείρησης.
Με δυναμόμετρο, με μέτρηση repress & reflex , και τέλος καυσαέρια. Απαραίτητα και με πυρομετριση εξάτμισης.
Antonis-team.ΤΗΑΝΧ!
-
Πρεπει να αλλαξω ρουλεμαν ιμαντα στο 206 μου. Πιθανως και ρουλεμαν αιρ κοντισιον. Επειδη δεν θα παρω τα μαμισια ξερει κανεις να μου πει τι ρουλεμαν χρειαζεται ? Πηγα με ενα φιλο να βρουμε (γιατι εγω ειμαι ασχετη) και θελαν να ξερουν ποσα δοντια εχει ο ιμαντας...ή κατι τετοιο. Τελως παντων επειδη δεν εχω ιδεα, ετσι μου ειπαν ετσι λεω, αν ξερει καποιος να μου πει θα το εκτιμουσα
Ειναι 206 1400 75 hp 8v μοντ 2000
Επισης καθε χρονο σχεδον ή 20-25.0000 χλμ χαλαει το ρουλεμαν..Φταιει κατι ή εκει που τα αλλαζανε εκαναν καμμια πατατα??
-
Ο χρήστης sofia78 έγραψε:
Πρεπει να αλλαξω ρουλεμαν ιμαντα στο 206 μου. Πιθανως και ρουλεμαν αιρ κοντισιον. Επειδη δεν θα παρω τα μαμισια ξερει κανεις να μου πει τι ρουλεμαν χρειαζεται ? Πηγα με ενα φιλο να βρουμε (γιατι εγω ειμαι ασχετη) και θελαν να ξερουν ποσα δοντια εχει ο ιμαντας...ή κατι τετοιο. Τελως παντων επειδη δεν εχω ιδεα, ετσι μου ειπαν ετσι λεω, αν ξερει καποιος να μου πει θα το εκτιμουσαΕιναι 206 1400 75 hp 8v μοντ 2000
Επισης καθε χρονο σχεδον ή 20-25.0000 χλμ χαλαει το ρουλεμαν..Φταιει κατι ή εκει που τα αλλαζανε εκαναν καμμια πατατα??
Πως καταλαβαινεις οτι εχει χαλασει;
Ρουλεμαν,τεντωτηρες κλπ αλλαζονται οταν αλλαζεις και ιμαντα και σιγουρα δεν χαλανε τοσο συχνα εκτος αν δεν εχει γινει σωστη ρυθμιση. -
Ο χρήστης sofia78 έγραψε:
Πρεπει να αλλαξω ρουλεμαν ιμαντα στο 206 μου. Πιθανως και ρουλεμαν αιρ κοντισιον. Επειδη δεν θα παρω τα μαμισια ξερει κανεις να μου πει τι ρουλεμαν χρειαζεται ? Πηγα με ενα φιλο να βρουμε (γιατι εγω ειμαι ασχετη) και θελαν να ξερουν ποσα δοντια εχει ο ιμαντας...ή κατι τετοιο. Τελως παντων επειδη δεν εχω ιδεα, ετσι μου ειπαν ετσι λεω, αν ξερει καποιος να μου πει θα το εκτιμουσαΕιναι 206 1400 75 hp 8v μοντ 2000
Σοφία σε περιπτώσεις σαν τη δική σου, ξηλώνεις πρώτα τα ανταλλακτικά που χρειάζονται αντικατάσταση και με αυτά στο χέρι ψωνίζεις τα αντίστοιχα aftermarket.
-
Κανει θορυβο, λες και ειναι ντιζελ 3000 κυβικα... Το κοιταξαν και ετσι μου ειπαν, τι να πω κι εγω
Πριν 2 χρονια το αλλαξα γιατι εκανε σαν τρακτερ...Και περισι που αλλαξα ιμαντα. Φετος τα ιδια.21 Quadra : Ναι ειναι και αυτο μια λυση, απλα την ερευνα αγορας και το πηγαινε ελα αναγκαστικα πρεπει να το κανω με το ιδιο το αμαξι...
-
Κάτι κάνουν λάθος στο συνεργείο που πηγαίνεις (είτε σου βάζουν ανταλλακτικά του κώλου). Δεν νοείται να χαλάει τόσο συχνα.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........