-
Είχα δει στο εξωτερικό τεράστιο συνεργείο μόνο για φρένα.
Και έκαναν παρόμοιες δουλειές. -
Fuel Cut Off
Οικονομία καυσίμου ή λόγοι ασφαλείας?
-
Εκπεμπόμενοι ρύποι παρά οικονομία καυσίμου.
-
Υπάρχουν δύο τύποι Fuel Cut Off.
Ο πρώτος εφαρμόστηκε με τα πρώτα ηλεκτρονικά Injection και αφορούσε την οικονομία καυσίμου, προηγληθηκε των καταλυτών αφού τα πρώτα αυτοκίνητα με το σύστημα έκαιγαν σούπερ και ακόμα δεν υπήρχε συζήτηση σε έντονο βαθμό για τους ρύπους, βέβαια τους μειώνει αφού με ταχύτητα και χωρίς γκάζι διακόπτει το καύσιμο από τις 1000 ή τις 2000 σαλ ανάλογα με τον κατασκευαστή.Ο δεύτερος τύπος αφορά μία αδρανειακή βαλβίδα που διακόπτει την παροχή βενζίνης στον κινητήρα μετά από μια σύγκρουση, εδώ έχουμε να κάνουμε μόνο με την ασφάλεια.
Στα σύγχρονα αυτοκίνητα υπάρχουν και οι δύο τύποι.
-
Έχω δυο αυτοκίνητα του ίδιου κατασκευαστή και το ένα κόβει το καύσιμο στις 1000 σαλ και το άλλο με άλλο βέβαια κινητήτα το κόβει στις 2000 σαλ. Πιστεύω ότι έχει να κάνει με το βήμα του διαφορικού που είναι διαφορετικό για να μην υπάρχουν σκοτσαρίσματα.
-
Nα το πώ αλλιώς. Πάω εγώ στην εθνική με το μεγκανάκι μου με 5τη. Σε μια κατηφόρα αφήνω το γκάζι. Απο ότι ξέρουμε, με το άφημα του γκαζιού σταματάει η ροή καυσίμου. Αυτο το 'εξάρτημα' γιατι μπήκε στα αυτοκίνητα? Για να γίνεται οικονομία στο καύσιμο, για λόγους ασφαλείας, κάτι άλλο?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Nα το πώ αλλιώς. Πάω εγώ στην εθνική με το μεγκανάκι μου με 5τη. Σε μια κατηφόρα αφήνω το γκάζι. Απο ότι ξέρουμε, με το άφημα του γκαζιού σταματάει η ροή καυσίμου. Αυτο το 'εξάρτημα' γιατι μπήκε στα αυτοκίνητα? Για να γίνεται οικονομία στο καύσιμο, για λόγους ασφαλείας, κάτι άλλο?Δεν κατάλαβες τι έγραψα ?
Το Fuel cut Off που περιγράφεις είναι για την οικονομία, όταν αφήνεις το γκάζι με την ταχύτητα μέσα, την όποια ταχύτητα, γιατί χωρίς ταχύτητα αν αφήσεις το γκάζι δουλεύει στο ρελαντί το μοτέρ, για την ασφάλεια είναι άλλο σύστημα Fuel Cut Off, αυτό κόβει το καύσιμο **μόνο **όταν τρακάρει το αυτοκίνητο. -
μονο που δεν σταματαει η ροη καυσιμου γιατι θα εσβηνε.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μονο που δεν σταματαει η ροη καυσιμου γιατι θα εσβηνε.Απο ενα όριο στροφών και κάτω ψεκάζει την απαιτούμενη ποσότητα καυσίμου για να μην σβήσει. Το όριο είναι συνήθως 1500 με 1700 στροφες
-
Είχα αγοράσει ένα τέτοιο σύστημα universal που το πουλάγανε για βελτίωση της οικονομίας. Προοριζόταν για αυτοκίνητα με καρμπυρατέρ. Δυστυχώς ποτέ δεν το τοποθέτησα και δεν θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες αλλά συνδεόταν στο ρελεδάκι του ρελαντί στο καρμπυρατέρ και στον πολλαπλασιαστή (σήμα για στροφές). Έτσι έκοβε το καύσιμο του ρελαντί αν οι στροφές ήταν πάνω από κάμποσες.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μονο που δεν σταματαει η ροη καυσιμου γιατι θα εσβηνε.Άντε πάλι τα ίδια.
Πώς να σβήσει ρε Ιταλάκια; Αφού παραμένει σε σύμπλεξη το μοτέρ με το κιβώτιο και το αμάξι έχει κινητική ενέργεια. Απλή φυσική. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Άντε πάλι τα ίδια.
Πώς να σβήσει ρε Ιταλάκια; Αφού παραμένει σε σύμπλεξη το μοτέρ με το κιβώτιο και το αμάξι έχει κινητική ενέργεια. Απλή φυσική.Σιγα θα ξυπνήσεις το μωρό
-
Μετά το μεσημεριανό κοιμάται εξαντλημένο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Άντε πάλι τα ίδια.
Πώς να σβήσει ρε Ιταλάκια; Αφού παραμένει σε σύμπλεξη το μοτέρ με το κιβώτιο και το αμάξι έχει κινητική ενέργεια. Απλή φυσική.ενταξει δεν θα εσβυνε αλλα θα υπηρχε ενα συνεχομενο σκορτσαρισμα.
γενικα παντως στελνει βενζινη
-
Γιατί να υπάρξει σκορτσάρισμα;
Στα injection δεν στέλνει βενζίνη που να χτυπάς τον ποπουδάκο σου κάτω
-
Ερωτηση:
Οταν κατεβαινουμε μια κατηφορα με ταχυτητα στο κιβωτιο με αρκετες στροφες(4000) χωρις γκαζι για αρκετη ωρα τι γινεται στον κινητηρα? Δεν πεφτει η θερμοκρασια στον κινητηρα λογω ελειψης καυσης? Η μηπως αποτρεπεται αυτο ψεκαζοντας καποια ελαχιστη ποσοτητα? -
Φυσικά και πέφτει η θερμοκρασία, αυτό φαίνεται αν έχεις δείκτη θερμοκρασίας που δείχνει τις πραγματικές μεταβολές και όχι ένα 'πλασματικό' νούμερο.
-
Ναι αλλα αυτο δεν ειναι κακο αν το κανεις παρατεταμενα? Δηλαδη το να κατεβαινεις μια κατηφορα χωρις γκαζι? Δεν κανει να λειτουργει με χαμηλη θερμοκρασια ο κινητηρας, και για τον λογο του καταλυτη που πρεπει να διατηρει την θερμοκρασια του....νομιζω.
-
Ο καταλύτης κρυώνει για πλάκα έτσι και αλλιώς... Βλάβη δεν παθαίνει, απλά δεν αποδίδει τόσο καλά.
Ούτε η θερμοκρασία του μοτέρ κατεβαίνει ανεξέλεγκτα γιατί κλείνει ο θερμοστάτης.
-
Καλησπερα φίλοι του αυτοκινητου ! Μου φαινεται τελευταια οτι το 206 μου (1,4 75, 8βαλβ, 2000, 199.000 χλμ) καιει παραπανω βενζινη απο αυτη που εκαιγε συνηθως. Μπορει να συμβαινει κατι που παιρνει διορθωσης ή να ναι ιδεα μου;; Περα απο βενζινες που μαλλον δεν εχει σχεση, εννοω αν μπορει να παει κατι στραβα στα σωληνακια, μοτερακια, κλπ κλπ.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........