-
Η θέρμανση του καρμπυρατέρ με το ψυκτικό σε 405 αστόχησε ένα βράδυ κάπου στην εξοχή της Πελοποννήσου... ευτυχώς στο πορτπαγκάζ ο ιδιοκτήτης (που δεν ήταν εκεί) είχε διάφορα κι έκανα πατέντα παρακάμπτοντας το καρμπυρατέρ οπότε συνεχίσαμε την εκδρομή μας... Μάλιστα αφού δεν είχε πρόβλημα δε βιάστηκε ο ιδιοκτήτης να πάει να το φτιάξει.
Δεν το κατηγορώ αλλά σκέφτομαι ότι είναι η περίπτωση που όσο πιο πολύπλοκο και από πιο πολλά τμήματα αποτελείται κάτι τόσο πιο πολλά πράματα μπορεί να χαλάσουν.... ενώ με το καημένο το σκαθαράκι μου τι να πάει στραβά.... ίσως αυτός ήταν ο λόγος που στην εποχή τους τα σκαθάρια ήταν σκυλιά, ήταν πολύ απλά και υπήρχαν ελάχιστα που μπορούσαν να πάνε λάθος. -
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στο 304 μου η πολλαπλή είναι τέτοιου τύπου. Μάλιστα, σε ένα σημείο είναι ιδιαίτερα λεπτή ώστε αν παγώσει ποτέ το κύκλωμα, από την άυξηση του όγκου του νερού να σκάσει εκεί πρώτα και όχι στο μπλοκ ή κάπου αλλού σημαντικό.
Έλα που όμως επειδή είναι τόσο λεπτή μπορεί να σαπίσει, όπως διαπίστωσα ένα κρύο παγωμένο βράδυ ανεβαίνοντας άνω πόλη για να επιστρέψω το αμόρε.
304 αντί για hotel =40 ευρώ στην τσέπη
τρύπια πολλαπλή με νερά να τρέχουν στο καταχείμωνο μετά από το προαναφερθέν=αξία ανεκτίμητηΑν καταργήσεις τη θέρμανση της εισαγωγής το 'ξενοδοχείο' σου θα πηγαίνει καλύτερα το καλοκαίρι αλλά θα είναι άθλιο το χειμώνα.
Καλώς ή κακώς πλέον έχω σπίτι αφενός, αφετέρου πήρα μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο -ψεκαστό- ξενοδοχείο.
@21quadra: flak jacket ήθελαν αυτοί
-
Πριν πολλά χρόνια είχα μια κλούβα VW Type 2, φορούσε τον δίλιτρο με τα 2 καρμπυρατέρ Zenith, στο ράουλο είχε τον κόφτη που είπες.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«….το πάρτι σας είναι πολλή αισχρό, δώστε την κιλότα μου να φύγω»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δε ξέρω από που προέρχεται η ατάκα, αλλά μετράει!
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Tι να πάει στραβά σε ένα αερόψυκτο κινητήρα με 1200cc συμπίεση 7.0:1 με 40ΗΡ στις 3900 RPM ?
Έχεις ιδέα τι παθαίνανε αυτά τα μοτέρ από όσους προσπάθησαν να τα πάνε στο όριο ? Γιατί καλοί οι μύθοι αλλά εντός των ορίων που τους αναλογούν.Νομίζω ότι η απλή έκδοση έβγαζε 34 άλογα στις 3800, 40 έβγαζε η καλή με συμπίεση 7,3!!
Τα σκαθάρια ήταν από τα ελάχιστα αυτοκίνητα που μπορούν να πηγαίνουν με την τελική τους (επίσημα 115 για το 1200) συνεχώς, κάτι που στα άλλα αυτοκίνητα δεν είναι εφικτό.
Όμως όντως, αν το ζόριζες ανιχνεύοντας το άνω όριο του στροφομέτρου (δηλαδή τις 3500+ στροφές ) προσπαθώντας να ανακαλύψεις κάποιο ίχνος επιδόσεων πολύ σύντομα διεπίστωνες ότι δεν... με σχετικά οδυνηρό τρόπο. Ειδικά στην Ελλάδα ζεσταινόταν είτε το λάδι οπότε λέπταινε πολύ....κακό πράμα... είτε η τρόμπα βενζίνης οπότε έμενες και περίμενες ή έβαζες και μια ντομάτα για ψύξη πάνω στην τρόμπα.
Ζόρισμα μπορεί να προκύψει σε οποιοδήποτε κινητήρα απλά εκεί ήταν πολύ εύκολο να υπερβείς τον φάκελλο... ειδικά αν παραμελούσες τη συντήρηση του 'σκυλιού', κάτι πολύ εύκολο αν σκεφτείτε ότι το φίλτρο αέρος ήταν σύρμα με λάδι (χωρίς ανταλλακτικό για να βγάλει τα ποσοστά του ο μάστορας) και το φίλτρο λαδιού μια από τα ίδια που οι περισσότεροι απέφευγαν να το καθαρίζουν γιατί ήθελε 6 βίδες για να βγει....
Α, αυτό για το ραουλάκι δεν το ήξερα... -
Τα σκαθάρια αλλά κυρίως τα φορτηγάκια καιγόντουσαν γιατί ξεραινότανε το διάφανο λαστιχάκι της βενζίνης που έβαζαν κάτι μαστόρια της κακιάς ώρας και πρεσσάριζε βενζίνη στο μηχανοστάσιο, άπειρα αυτοκίνητα έγιναν θυσία στο βωμό της ασχετοσύνης.
Επίσης τα ......σκυλιά ραϊζανε τα καπάκια τους με το καλημέρα αν ο ιδιοκτήτης ήτανε βιαστικός το χειμώνα που έφευγε από το σπίτι του και άσχετος με τις μηχανές.
Μην ανοίξουμε το φάκελο...σκυλιά γιατί θα βρούμε πολλά μέσα.
Για να λέμε όμως και τα καλά είχανε πολύ έξυπνη σχεδίαση στην καρότσα ( ξέρεις ότι στο κάτω μέρος οι σκαραβαίοι είχανε γύρω - γύρω βίδες Μ6 τις οποίες αφαιρούσες και διαχώριζες το πάτωμα από την υπόλοιπη καρότσα ?
Είχαν και πάρα πολύ καλή ποιότητα μετάλλου, μόνο που λόγω νερών που λίμναζαν από τους εξαεριστήρες πίσω. τα φορτηγάκια σαπίζανε σε εκείνο το σημείο. -
Για να λέμε όμως και τα καλά είχανε πολύ έξυπνη σχεδίαση στην καρότσα ( ξέρεις ότι στο κάτω μέρος οι σκαραβαίοι είχανε γύρω - γύρω βίδες Μ6 τις οποίες αφαιρούσες και διαχώριζες το πάτωμα από την υπόλοιπη καρότσα ?Για αυτό, επειδή ξηλωνότανε εύκολα, αποτελούσε πολύ καλό δότη για κατασκευή ρέπλικας. Είχα βρει κιτ για 356, παλιά Jaguar και άλλα που στηρίζονταν σε σκαθάρι.
Επίσης πολύ εύκολη αφαίρεση και αντικατάσταση κινητήρα.... 2 μεγάλες βίδες... ντίζα γκαζιού και σωληνάκι βενζίνης.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Για να λέμε όμως και τα καλά είχανε πολύ έξυπνη σχεδίαση στην καρότσα ( ξέρεις ότι στο κάτω μέρος οι σκαραβαίοι είχανε γύρω - γύρω βίδες Μ6 τις οποίες αφαιρούσες και διαχώριζες το πάτωμα από την υπόλοιπη καρότσα ?
Για αυτό, επειδή ξηλωνότανε εύκολα, αποτελούσε πολύ καλό δότη για κατασκευή ρέπλικας. Είχα βρει κιτ για 356, παλιά Jaguar και άλλα που στηρίζονταν σε σκαθάρι.
Επίσης πολύ εύκολη αφαίρεση και αντικατάσταση κινητήρα.... 2 μεγάλες βίδες... ντίζα γκαζιού και σωληνάκι βενζίνης....http://www.youtube.com/watch?v=_Dwc2qqKLyE
(το βίντεο είναι ανάποδα, στη πραγματικότητα το αποσυναρμολογούν) -
Bγαίνει συμπέρασμα από την παρακάτω φωτό, τι είδους καύση γίνεται;
-
Μου φαίνεται φτωχό το μίγμα.
Είναι σχεδόν άσπρη η πορσελάνη, πρέπει να έχει το χρώμα μιας καλοψημένης φρυγανιάς όταν είναι σωστό, όταν αρχίζει και μαυρίζει είναι πλούσιο.
Δες εδώ για περισσότερα
http://www.aa1car.com/library/reading_spark_plugs.jpg -
Quadra να σε ρωτησω και εγω....
Οταν τα μαυριζει τα κανει πισα κατραμι τι σημαινει?
-
Πλούσιο μίγμα και καίει και λάδια.
Γιατί δεν κοιτάτε τις φωτό ? γράφει ανάλογα τι παρουσιάζει ο κάθε κινητήρας.
-
Δεν το ειδα το σιτε. Θυμαμαι μου μαυριζε τα μπουζι το ταφ και δεν επερνε μπρος....Επερνε και εδινε το γυαλοχαρτο...
Εντιτ:@Quadra η ακιδα του παλικαριου ειναι ασπρη.Στο σιτε λεει μια περιπτωση για ασπρη ακιδα που λεει too hot.Αρα παιζει και για το μιγμα.Πολυ χρησιμη η εικονα παντος που παραθεσες!ΜΠΡΑΒΟ!
-
Στο συνεργείο που πήγα (λόγω θορύβων προανάφλεξης αλλά και περιοδικού κομπιάσματος ρελαντί) μου είπε ο μηχανικός να βάλω 100άρα+ ένα καθαριστικό, ενώ μου πρότεινε να το (υπόψην πως πρόκειται για καρμπυρατεράτο) και αν συνεχιστούν τα προβλήματα, να πάω για να το μετρήσει.
Είπα να αλλάξω και μπουζί.
Από το φουλάρισμα και μετά-αλλά προτού αλλάξω μπουζί-τα σχεδόν εξαλείφθηκαν.Το περίεργο είναι πως πριν αρχίσει η το μοτέρ να κάνει σαν ραπτομηχανή, είχα μειωμένη απόδοση με κομπιάσματα και στο σταθερό γκάζι.Ξάφνου, η απόκριση στο γκάζι και η επιτάχυνση αυξήθηκαν κατά μεγάλο βαθμό όπως και τα όταν ανέβαινε η θερμοκρασία..
-
Τα πειρακια τι ειναι?
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Τα πειρακια τι ειναι?Μεταλλικοί κρότοι από αυταναφλέξεις στο θάλαμο καύσης, προέρχονται από φτωχό μίγμα, λάθος χρονισμό ( υπερβολικό αβάνς ), ανοιχτές πλατίνες ( αν είναι παλαιού τύπου και φοράει πλατίνες ), νοθευμένη βενζίνη, τοπικές υπερθερμάνσεις από κάρβουνα στο θάλαμο καύσης, λάθος θερμικό νούμερο μπουζί, αυξημένη συμπίεση αν έχουμε πλανίσει το καπάκι. Όλα αυτά αν συνεχίζονται επί μακρόν καταλήγουν σε γενική επισκευή κινητήρα.
-
Το ανεβάζω μόνο και μόνο για να μου πείτε αν έχετε δεί ποτέ στην Ελλάδα φρεναδόρο να δουλεύει έτσι, απλά για να φύγουν οι απορίες όσων κατά καιρούς παραπονιούνται για στραβές δισκόπλακες.
Το βίντεο να το δείτε μέχρι τέλους, αξίζει πολλά !http://www.youtube.com/watch?v=SSxCNbjK ... re=related
-
Το ανεβάζω μόνο και μόνο για να μου πείτε αν έχετε δεί ποτέ στην Ελλάδα φρεναδόρο να δουλεύει έτσι, απλά για να φύγουν οι απορίες όσων κατά καιρούς παραπονιούνται για στραβές δισκόπλακες.
Το βίντεο να το δείτε μέχρι τέλους, αξίζει πολλά !http://www.youtube.com/watch?v=SSxCNbjK ... re=related
quadra αυτα ειναι πολυ μα πολυ ψιλα γραμματα για την Ελλαδα. Στο βιντεο που δειχνεις, ο τυπος δεν νομιζω να ειναι ''επαγγελματιας'', αλλα ερασιτεχνης (εραστης της τεχνης).
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
quadra αυτα ειναι πολυ μα πολυ ψιλα γραμματα για την Ελλαδα. Στο βιντεο που δειχνεις, ο τυπος δεν νομιζω να ειναι ''επαγγελματιας'', αλλα ερασιτεχνης (εραστης της τεχνης).
To ξέρω αυτό, αυτός είναι και ο λόγος που το ανέβασα, μόνο που σε πληροφορώ όρι δύστυχώς για τους... επαγγελματίες μας ο τύπος είναι επαγγελματίας γιατί εκεί στην εσπερία υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τα λεφτά του κοσμάκη και αν υπάρξουν παράπονα για πλημμελή εργασία, κόβουν κώλους, τουλάχιστον στα επίσημα Service των χωρών που έχουν νομοθεσία γύρω από το transporting και το road safety, κάνε παράπονα στο Αγγλικό Traffic department ή στο αντίστοιχο Αμερικάνικο και θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.
Πάντως το θέμα σε όλα τα επίπεδα με τα συνεργεία εδώ έχει πολύ καλαμπούρι.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........