-
μηπως θυμωσε που εβγαλες τους υαλοκαθαριστηρες ;;
-
Α! και απλά να το ψεκάσω με νερό δεν θα γίνει τίποτα.
Εξηγώ...Και τις 3 φορες που το έπαθε ήταν παραρισμένο κατά την βροχή. Άρα ότι νερό έριξε (πανω στο αμάξι + συν απο τα κεραμύδια/σκεπη του σπιτιου) τα νερά πέφτουν πάνω του, πάνω ακριβώς παρμπριζ (αυτά της σκεπής) άρα η ποσότητα νερού είναι μεγάλη.
Όταν πήγα Δομοκό και έφαγα ΤΗΝ τρελή βροχή (σε σημείο να ειμαι εθνική με 60 γιατί δεν έβλεπα μπροστά απο το νερό) δεν έκανε το παραμικρό. Λογικά λόγο της αεροδυναμικής και της ταχύτητας πέρναγε μέσα λιγότερο νερό.
Άρα για να εξομειώσω το πρόβλημα, θέλει μεγάλη ποστότητα νερού και όχι απλά ενα ψέκασμα.
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
μηπως θυμωσε που εβγαλες τους υαλοκαθαριστηρες ;;Μπα, του ειχα αφήσει τον πίσω για να έχει να παίζει.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Α! και απλά να το ψεκάσω με νερό δεν θα γίνει τίποτα.
Εξηγώ...Και τις 3 φορες που το έπαθε ήταν παραρισμένο κατά την βροχή. Άρα ότι νερό έριξε (πανω στο αμάξι + συν απο τα κεραμύδια/σκεπη του σπιτιου) τα νερά πέφτουν πάνω του, πάνω ακριβώς παρμπριζ (αυτά της σκεπής) άρα η ποσότητα νερού είναι μεγάλη.
Όταν πήγα Δομοκό και έφαγα ΤΗΝ τρελή βροχή (σε σημείο να ειμαι εθνική με 60 γιατί δεν έβλεπα μπροστά απο το νερό) δεν έκανε το παραμικρό. Λογικά λόγο της αεροδυναμικής και της ταχύτητας πέρναγε μέσα λιγότερο νερό.
Άρα για να εξομειώσω το πρόβλημα, θέλει μεγάλη ποστότητα νερού και όχι απλά ενα ψέκασμα.
Όταν πήγες Δομοκό μπορεί να μην είχε πρόβλημα ακόμα. Αν στην υψηλή τάση έχει ράγισμα, αρκεί και η υγρασία στην ατμόσφαιρα για να βραχυκυκλώσει και να κάνει χαζά. Οπότε τα καλύμματα....δεν σε καλύπτουν.
-
Όταν πήγα Δοκομό ήδη το είχε πάθει 2 φορές.
Αν είναι θέμα υγρασία λόγο βραχυκυλώματος, δεν θα έπαιρνε κάν μπροστά. Έτσι δεν είναι;
Την πρώτη φορά οκ δεν πήρε, τις επόμενες δυο πήρε και έκανα κάπου στα 2 χιλιόμετρα πριν με αφήσει. -
Μάλλον όλα πρέπει να μας τα κάνει ο εγκέφαλος.
Τελικά είναι αυτο το παπαράκι κάτω απο τον υαλοκαθαριστήρα, πάνω απο την υδρορροή.
Χειρότερο σημείο δεν μπορούσαν να τον βάλουν; -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Μάλλον όλα πρέπει να μας τα κάνει ο εγκέφαλος.
Τελικά είναι αυτο το παπαράκι κάτω απο τον υαλοκαθαριστήρα, πάνω απο την υδρορροή.
Χειρότερο σημείο δεν μπορούσαν να τον βάλουν;Μπορεί να έχει σκουριάσει κάποια γείωση ή το φις.Πρέπει να το φτιάξεις
-
Με τόσο νερό που τρώει εκει που το έχουν βάλει οι αυνάνες του group, χρυσόψαρα θα έχει μέσα!
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Επίσης έχω δεί πεταλούδες που κλείνουν εντελώς κάθετα. Αυτό με τη γωνία πρεπει να είναι καινούριο κόλπο στα ηλεκτρόγκαζα
Σε ποιο κινητήρα είδες τέτοιο πράγμα; Δεν έχω δει ποτέ μου κάθετη πεταλούδα, ούτε σε μηχανάκι, ούτε σε αμάξι, ούτε πουθενά!
Του atos που είχα βγάλει πρόσφατα ήταν κάθετη. Τώρα αν είχε κάποια πάρα πολύ μικρή γωνία δεν θυμάμαι. Αν βρώ χρόνο θα την ξαναβγάλω να τη δώ καλύτερα. Δέν έχει πολλά μπλιμπλίκια πάνω της και βγάινει εύκολα
-
μπολικο σπρει επαφωνε
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
μπολικο σπρει επαφωνεΣωστά!
4 μπουκαλάκια θα αδειάσω!Βασικά, θα τον βγάλω έξω (τον εγκέφαλο ντε!) θα τον καθαρίσω, θα το ψεκάσω, θα τον βάλω και θα του ριξω νερό να δω τι θα κάνει...
-
Ασε τα κολπα με το νερο, αν το κανει κανε με ψεκαστηρι οπως σου ειπαν, οχι με λαστιχο,
αν εχεις διηλεκτρικη σιλικονη βαλε στις επαφες να μη μπαινει υγρασια.
κοιτα επισης μπουζοκαλωδια, ανοιξε και κοιταξε τις φωλιες των μπουζι και το διανομεα.με το φσιτ φσιτ δες αν κανει πουθενα σπιθα, αλλα πρεπει να το κανεις βραδυ
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Σε ποιο κινητήρα είδες τέτοιο πράγμα; Δεν έχω δει ποτέ μου κάθετη πεταλούδα, ούτε σε μηχανάκι, ούτε σε αμάξι, ούτε πουθενά!
Του atos που είχα βγάλει πρόσφατα ήταν κάθετη. Τώρα αν είχε κάποια πάρα πολύ μικρή γωνία δεν θυμάμαι. Αν βρώ χρόνο θα την ξαναβγάλω να τη δώ καλύτερα. Δέν έχει πολλά μπλιμπλίκια πάνω της και βγάινει εύκολα
Πεταλούδα από hyundai coupe
..και εγώ δεν έχω προσέξει λεπτομέρειες στο hyundai αλλά μοιάζει όπως στην φωτό, δηλ. κάθετη που σφραγίζει. Χωρίς γκάζι αν κλείσω την πλαϊνή τρύπα που περνάει ο αέρας για το ρελαντί ο κινητήρας σβήνει αμέσως. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ασε τα κολπα με το νερο, αν το κανει κανε με ψεκαστηρι οπως σου ειπαν, οχι με λαστιχο,
κοιτα επισης μπουζοκαλωδια, ανοιξε και κοιταξε τις φωλιες των μπουζι και το διανομεα.με το φσιτ φσιτ δες αν κανει πουθενα σπιθα, αλλα πρεπει να το κανεις βραδυ
Τι εννοείς με το φσιτ φσιτ να δω αν κανει σπιθα;!
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Τι εννοείς με το φσιτ φσιτ να δω αν κανει σπιθα;!
Ψεκασε αλατονερο! Αν εχει αρκετο σκοταδι θα δεις που και αν υπαρχει διαρροη υψηλης τασης.
Οσο για την πεταλουδιτσα πιο πανω, ΔΕΝ ειναι καθετη.
-
Ενω λειτουργεί το μοτέρ να ψεξάσω αλατόνερο;!
Που; στα μπουζοκαλώδια, διανομέα εγκέφαλο; -
δεν υπαρχει καθετη πεταλουδα, παντα ειναι οβαλ και οι περισσοτερες αν οχι ολες γραφουν και τις μοιρες που εχουν το φαλτσο πανω τους, καποιες μαλιστα ειναι και παρακεντρες.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Που; στα μπουζοκαλώδια, διανομέα εγκέφαλο;Μπουζοκαλώδια και διανομέα. Από τον εγκέφαλο δεν θα δεις σπίθες (μπορεί να σβήσει όμως).
-
Ο χρήστης plokami έγραψε:
Πεταλούδα από hyundai coupe
..και εγώ δεν έχω προσέξει λεπτομέρειες στο hyundai αλλά μοιάζει όπως στην φωτό, δηλ. κάθετη που σφραγίζει. Χωρίς γκάζι αν κλείσω την πλαϊνή τρύπα που περνάει ο αέρας για το ρελαντί ο κινητήρας σβήνει αμέσως.Δεν φαίνεται η (όποια) γωνία της στη φωτό. Δεν είναι λογικό όμως να κλείνει κάθετα. Αν διασταλεί, θα σφηνώσει.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Που; στα μπουζοκαλώδια, διανομέα εγκέφαλο;Μπουζοκαλώδια και διανομέα. Από τον εγκέφαλο δεν θα δεις σπίθες (μπορεί να σβήσει όμως).
Δηλαδή.
Βάζω μπρος το αμάξι, ψεκάζω (βράδυ) με αλατόνερο μπουζοκαλωδια και διανομέα και κοιτάω αν βγαζει σπίθες.
Σωστά;
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........