-
Μαααααλιστα. Ναι ξερω τα συρματακια ειναι που μετρανε την εισαγωγη του αερα.
Εδω εχετε δυο φωτογραφιες να σας δωσω να καταλαβετε πως ειναι ο κινητηρας του αυτοκινητου.
Οπως βλεπετε δεν εχει τον MAF εκει διπλα απο το φιλτροκουτι αλλα καπου αλλου. Επισης σκεφτομαι να καθαρισω τη βαλβιδα του ρελαντι (εκεινο το ασημι μεγαλο πραγμα στην εισαγωγη απανω) επειδη μου κανει ωρες ωρες κατι σκαμπανεβασματα. Και αυτο το καθαριζω με καθαριστικο καρμπυρατερ?
Τελικα απο οτι εμαθα το αμαξι μου εχει map και οχι maf! Καθαριζεται ο maf μηπως εχει πιασει μαυριλα μεσα και διαβαζει οτι να'ναι?
-
Από ότι είδα σρο ίντερνετ, αλλά μοντέλα είχαν μαπ και άλλα μαφ. Ο μαπ θα είναι πάνω στην πολλαπλή εισαγωγής, ενώ ο μαφ οπουδήποτε πριν την πεταλούδα προς τη μεριά που ρουφάει αέρα, όχι προς τον κινητήρα.
Όλα αυτά (και η βαλβίδα ρελαντί) καθαρίζονται με καθαριστικό καρμπυρατέρ. Μην ψεκάζεις μόνο τυχόν όρινγκ που έχουν πάω τους γιατί θα χαλάσουν.
Καθάρισε καλά και τα μπουζοκαλώδιά σου στις άκρες τους.
Παρόμοια περίπτωση είχε ένας φίλος εδώ μέσα με ένα χιουντάι μάτριξ, το οποίο έστρωσε αρκετά, από όσο μας είπε τουλάχιστον.
-
Ναι στο facelift του focus 1, αλλαξανε κινητηρες (βασικα καποια πραγματα) και το δικο μου εχει map και οχι maf. Θα το ψαξω και θα δωσω απαντησεις να δω τι γινεται πρωτα. Τα μπουζοκαλωδια με τι να τα καθαρισω?
Κατι ακομα αν μπορει καποιος να μου εξηγησει τι κανει αυτο. Εμαθα σε αγγλικο φορουμ, οτι υπαρχει κατι στη πολλαπλη που προκαλει προβλημα μετα στη κεφαλη του κινητηρα. Εχω 2 φωτογραφιες που μου εστειλαν, αλλα δε μπορω να καταλαβω τι ειναι αν ειναι να το αλλαξω και αυτο στο σερβις.
Απο οτι καταλαβα κατι με την υποπιεση εχει σχεση.
-
Αυτό που δείχνεις πρέπει να είναι η βαλβίδα αναθυμιάσεων. Καθαρίζει με καθαριστικό καρμπυρατέρ. Έχει μια μπίλια μέσα που πρέπει να ακούγεται όταν την κουνάς. Αν όχι, θέλει καθάρισμα ή άλλαγμα.
Μπουζοκαλώδια με καθαριστικό ηλεκτρικών επαφών.
-
Σωραιος! Μου είπαν σε γκρουπακι στο Facebook ότι σε αυτό πιάνει μακα η σωληνωση και ένα ταφ που έχει ποιο πριν με αποτέλεσμα την κατανάλωση λαδιού (που έχω κάθε 10000χλμ φτάνει στη μέση ο δείκτης) και ότι πέφτει η επίδοση του αυτοκινήτου.
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Μήπως ξέρει κανένας ποια ρενώ φοράνε τέτοιο φίλτρο λαδιού;
-
'Ολα τα σημερινά Renault ( από το 2004-5 και μετά ) φοράνε κοντά φίλτρα σαν το μπλέ με σπείρωμα 20Χ1.5, μια διαφορά έχουν τα μοτέρ DF7 1.2 των Clio που δεν την θυμάμαι τώρα.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
'Ολα τα σημερινά Renault ( από το 2004-5 και μετά ) φοράνε κοντά φίλτρα σαν το μπλέ με σπείρωμα 20Χ1.5, μια διαφορά έχουν τα μοτέρ DF7 1.2 των Clio που δεν την θυμάμαι τώρα.Thanks!
Πολύ μικρό δεν είναι; Η είναι κοντό και φαρδύ;
-
τετοιο φιλτρο φοραγε και το r5 gt turbo που δεν ειχε χωρο να μπει ενα ''κανονικης'' διαστασης φιλτρο λαδιου.
εντιτ φαρδυ δεν ειναι,ιδια διαμετρο με τα αλλα εχει,απλα ειναι λεπτο.
-
Πηγα να βγαλω τα μπουζι απο το 207 ψψ να δω σε τι κατασταση ειναι, ομως απ οτι φαινεται θελουν ειδικο κλειδι. Ξερει κανεις που το βρισκουμε?
-
Έχει σίγουρα η laser, θα υπάρχει και σε άλλες μάρκες. Στο τούρμπο είναι 14 χλστ αστεράκι, θέλει με λεπτό τοίχωμα.
Sent from my HTC One_M8 using smoke signals.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Μήπως ξέρει κανένας ποια ρενώ φοράνε τέτοιο φίλτρο λαδιού;Γειά σου alexeft!
Στην από κάτω φωτό πρόσεξες το τη διαφορά στο εσωτερικό τους; Το ΟΕΜ κάνει ζιγκ-ζαγκ για να αυξάνεται το εμβαδό του χαρτιού...
-
Ο χρήστης TheoSalas έγραψε:
......Τα είδα ρε φίλε αλλά μου βγήκαν τα μάτια. Και το άλλο δίπλα που έχει ίσιο χαρτί, πάλι κοντό είναι!!!
Χειμώνα με κρύα μηχανή η βαλβίδα bypass θα είναι ανοιχτή συνέχεια φαντάζομαι!!! Του γρεζιού το κάγκελο θα γίνεται!
Πολύ χαζό μου φαίνεται!!!
-
Μπορεί να κάνει ζιγκ ζάγκ για να αυξήσει επιφάνεια αλλά το άλλο στην ίδια φέτα έχει περισσότερα χαρτάκια, μάλλον για οικονομία το κάνει η μαμά....
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
......
Τα είδα ρε φίλε αλλά μου βγήκαν τα μάτια. Και το άλλο δίπλα που έχει ίσιο χαρτί, πάλι κοντό είναι!!!
Χειμώνα με κρύα μηχανή η βαλβίδα bypass θα είναι ανοιχτή συνέχεια φαντάζομαι!!! Του γρεζιού το κάγκελο θα γίνεται!
Με κίνδυνο να φανώ κακός κλπ κλπ τι σε κάνει να πιστεύεις πως όοοολοι εκεί στην Renault είναι χαζοί, μιλάμε για χρόνια τώρα που χρησιμοποιείται ο συνδυασμός αυτός, και εσύ με μια φωτογραφία, λίγο στο περίπου κι ετς είσαι ο σωστός;
Η άποψη μου είναι η ίδια και για το επόμενο ποστ περι οικονομίας κλπ. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
......
Τα είδα ρε φίλε αλλά μου βγήκαν τα μάτια. Και το άλλο δίπλα που έχει ίσιο χαρτί, πάλι κοντό είναι!!!
Με κίνδυνο να φανώ κακός κλπ κλπ τι σε κάνει να πιστεύεις πως όοοολοι εκεί στην Renault είναι χαζοί, μιλάμε για χρόνια τώρα που χρησιμοποιείται ο συνδυασμός αυτός, και εσύ με μια φωτογραφία, λίγο στο περίπου κι ετς είσαι ο σωστός;
Η άποψη μου είναι η ίδια και για το επόμενο ποστ περι οικονομίας κλπ.Ανησύχησα!!! Νόμιζα ότι έπαθες τίποτα και δεν απαντούσες!
Το φίλτρο πάντως δεν είναι καλό! Δεν έχει βίδες τορξ!Στα σοβαρά τώρα, αυτό το φίλτρο ή φιλτράρει μόνο πέτρες, ή είναι την περισσότερη με την bypass ανοιχτή! Συνεχίζει να μη μου αρέσει! Άλλη μια γαλλική παραξενιά (και κακό σχεδιασμό μπορείς να το πεις αν το κάνουν επειδή δεν έχουν χώρο).
Ποιο ποστ περί οικονομίας λες;
-
Να ρωτήσω, πως συμπεραίνεις ότι η by-pass θα είναι ανοιχτή συνέχεια ?
Από το σχήμα που έχει το χαρτί του φίλτρου, ?
Από τη φωτό ?
Έχεις κάνει τέστ ?
Από που ?
Πως βγάζεις το συμπέρασμα για την ποιότητα του φιλτραρίσματος του ενός φίλτρου έναντι του άλλου ? -
Θα ειναι συνηθεια απο τις καφετιερες φιλτρου φαινεται ... μη δινεις σημασια.
4Tforum R&D
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Να ρωτήσω, πως συμπεραίνεις ότι η by-pass θα είναι ανοιχτή συνέχεια ?
Από το σχήμα που έχει το χαρτί του φίλτρου, ?
Από τη φωτό ?
Έχεις κάνει τέστ ?
Από που ?
Πως βγάζεις το συμπέρασμα για την ποιότητα του φιλτραρίσματος του ενός φίλτρου έναντι του άλλου ?Για μια επιφάνεια χαρτιού, συγκεκριμένο ιξώδες λαδιού και συγκεκριμένη απαίτηση ροής θα υπάρχει μια διαφορά πίεσης ανάμεσα στις δύο πλευρές του χαρτιού. Σωστά;
Αν κάνω μικρότερο το χαρτί, θα αυξηθεί η διαφορά πίεσης και το λιγότερο που θα συμβεί θα είναι να βρεθώ πιο κοντά στο σημείο που ανοίγει η bypass, έτσι δεν είναι; Αν ρίξω και καμιά γκαζιά δεν θα ανοίξει η ρημάδα να φύγουν όλα τα γρέζια στο στρόφαλο;
Και όλο αυτό γιατί το κάνουμε; Αν έχεις λογική αιτία, πες μου.
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Θα ειναι συνηθεια απο τις καφετιερες φιλτρου φαινεται ... μη δινεις σημασια.4Tforum R&D
Περιμένω πότε και όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές θα δουν το φως να βάλουνε τέτοια φίλτρα!!!
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........